Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiele nie napiszę, bo padam i zaraz spać idę :sleep2:
Tedi spisywał się dzisiaj świetnie, super wykonywał komendy, na pewno wstydu mi nie przyniósł :) Lubi jeździć samochodem, sam wskakuje, najlepiej na fotel, bo uwielbia być przy człowieku, w bagazniku musiał być cały czas miziany :D Ze wszystkimi psami potrafił się dogadać, nie było zadnych sprzeczek :megagrin: Pod koniec zwierzomani, nawiązaliśmy świetny kontakt, Tedi chyba mi juz całkiem zaufał, a ja jemu... :)

Posted

Nowy tekst do ogłoszeń

Tedi- młody i sympatyczny trzyłapek szuka domu!

Tedi, to młody 2-3 letni, bardzo przyjazny psiak. Ma 52cm w kłębie i wazy ok. 17kg. Jest energiczny i wesoły, ciągle chce być w ruchu. Dość mocno ciągnie na smyczy, ale wynika to z braku ruchu. Pomimo ze nie ma tylnej łapki, radzi sobie jak normalny, zdrowy pies. Bez problemu można złapać go za kikut, rana jest juz dawno zagojona. Biega i szaleje, uwielbia się bawić z człowiekiem, ganiając za piłką lub przeciągając się sznurem. Jest wielkim pieszczochem, im więcej par rąk do głaskania tym lepiej, doskonale spisze się jako członek rodziny, ma cudowny charakter i pomimo swojej zywiołowiosci, Tedi w stosunku do człowieka jest grzeczny i delikatny, może spokojnie trafić do domu z dziećmi. W stosunku do innych psów jest przyjazny. Tedi uczęszcza na ogólnopolski program szkoleniowy, na którym uczy się podstawowych komend takich jak „siad”, „łapa”, „waruj”, „na miejsce”, "zostań". Bardzo dobrze znosi jazdę samochodem. W schronisku ma stały kontakt z wolontariuszami, niestety tylko przez 2 dni w tygodniu. Jeżeli zalezy Ci na łagodnym i przyjaznym charakterze, to Tedi jest idealnym kandydatem.

Tedi przebywa w jednym ze śląskich schronisk, jeżeli chcesz poznać Tediego na zywo – ZADZWOŃ!

Tedi jest zaszczepiony i odrobaczony, dostaje również bon na darmową kastrację.

Kontakt
Paulina 792-304-398
pacyfik94@gmail.com

Kamila, jakbym mogła prosić Cię o allegro... zdjęcia mozesz wybrać sama, no chyba, ze wolisz, zebym przesłała :)
No to teraz ogłoszenia :)

Niestety kolega chyba wrócił... ech ta ludzka bezmyślność

Posted

Fajna firmówka :) wszyscy jakoś kochacie zielony kolor na firmówkach :D

Jutro postaram się zrobić allegro Tediemu. Jak chcesz możesz wysłać na mojego meila konkretne zdjęcia do allegro, 6 + 1 zdjęcie na główne :)

Posted

Dzisiaj odbył się spacerek i pojawiła się szansa na domek dla Tediego, przyjechały go dzisiaj obejrzeć dwie Panie - chyba matka i córka i są bardzo zakochane w Tedim :) byliśmy chwile na wspólnym spacerze i razem stwierdziły, ze to psi ideał :loveu: potem odbyło się szkolenie z DogMasters i równiez podziwiały Tediego, jak pięknie wykonuje komendy :D Jednak nie moze być tak pięknie, przyjechały równiez ze swoją suczką, która nie bardzo akceptuje inne psy... na Tediego warczała i nie chciała mieć z nim nic wspólnego :placz: ale Tedi zachował się super, zupełnie zignorował sunie, Panie moją jeszcze przyjechać w czwartek i jakoś pomału spróbować przyzwyczaić ich do siebie... fajnie, jakby coś z tego wypaliło, warunki świetne, dom z ogrodem, Tedi cały dzień mógłby hasać po ogrodzie, a na noc no i oczywiście za dnia równiez - do domu... :roll:

Do soboty! :)

Posted

Suczka jest bardzo zazdrosna i zaborcza, tez swoje przeszła, została znaleziona ze szczeniakami i te Panie ją przygarnęły... moze wspólny dłuzszy spacer zrobiłby jakiś postęp, ale na pewno w domu, to ona by rządziła... sama nie wiem. Spróbujemy, jak pokazą się za tydzień :) nic tylko trzymać kciuki! :)

A i zapomniałam dodać, ze Tedi jest wykastrowany :)

Posted

Co u Tediego?

Bez większych zmian :) Dzisiaj spacerek odbył się troszkę leniwie, bo wczoraj dość późno poszłam spać i rano byłam nieprzytomna :oops: więc Tedi musiał być bardzo cierpliwy :D Doskonaliliśmy warowanie, coraz sprawniej mu idzie :D Spacer z Magdą i Sidem trochę po mieście, bo Tedi dalej obawia się większych aut i tirów :roll: Tedi na mieście wzbudza litość wśród przechodniów, którzy mu bardzo współczują, jednak Tedi ma to gdzieś :diabloti::evil_lol: Potem zabawa na wybiegu z innymi psami, zachowywał się świetnie, jest raczej uległy, gdy któryś z psów próbuje go zdominować, po prostu odchodzi :)

Dzisiaj pierwszy raz dał mi znak, ze do boksu wcale nie widzi mu się wracać, zapierając się juz na korytarzu, potem w pawilonie przy swoim boksie połozył się na ziemi i nie chciał się ruszyć :crazyeye: próbowałam go pociągnąć za obroze, ale wyciągnął łeb i spodziewałam się, ze będzie chciał zwiać, a ten jak kamień lezy na ziemi i się ruszyć nie chce :mad: udało mi się go podnieść i wsadzić do boksu...:shake: a ten jakby się obraził... chciałam go ostatni raz pogłaskać przed kratki, a on nie podszedł, tylko patrzył się na mnie obrazoną miną :shake:
Ale mam info od P.Ani, ze Tedi być moze pójdzie do domu w przyszłym tyg. :multi: na razie nic szczegółowego nie piszę, zeby nie zapeszyć :)