soboz4 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Dumka została znaleziona 25 czerwca 2011 jak podróżowała sama autobusem linii 600 rano wsiadła na przystanku Bogucice Kościół i wysiadła na Osiedlu Kukuczki. Wyraźnie poszukiwała właściciela. Niestety jej nikt nie szukał, mijały dni, miesiące a Dumka nadal jest w schronisku. Suczka jest młodziutka, ma około 2 lat. Ma a raczej miała śliczną, gęstą sierść ładnie ubarwioną, obecnie sierść wypada jej całymi garściami, na dodatek została parę razy pogryziona, co zresztą widać na jej zdjęciach. Dumka kocha ludzi i inne psy, ale jest zbyt ufna i potulna, w hierarchii stadnej zajmuje pewnie dość niską pozycję, że współtowarzysze niedoli tak ja gryzą. Dumka ładnie podaje łapkę, ładnie siada na komendę i jest bardzo skupiona na opiekunie, czasem aż za bardzo bo potrafi cały czas żebrać o pieszczotki i uwagę. Na smyczy nieco ciągnie, jest wszystkiego ciekawa i z radości że wyszła z boksu musi obwąchać każdy kącik! Nie ma problemów z jedzeniem, lubi wszystko, nie jest wybredna! Ma 10 kg i 43 cm w kłębie, jest pieskiem średniej wielkości. Jest zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana! Kontakt w sprawie adopcji: Bogusia 507-872-082 Quote
soboz4 Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Dumka od soboty rozpocznie szkolenie z wolontariuszem Fundacji SOS dla Zwierząt pod okiem trenerów z DogMasters! Zdjęcia pogryzionej Dumeczki Nie wiem czy widać, ale na głowie też ma rany Dumce bardzo potrzebny jest dom, może być tymczasowy! Quote
jofracy Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 zapisuję wątek. wydarzenie na FB http://www.facebook.com/event.php?eid=283109731713203 Quote
awede Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 jestem ... śliczna ^_^ ale biedna ... :( oby szybko znalazła dom, trzymam kciuki !!! Quote
Istar19 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 zapisuje! w wolnej chwili zrobię słoneczku banerek! Quote
pralinka94 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Biedactwo... ona jest taka kochana, bardzo mi jej zal :( Quote
maciaszek Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Wątek Dumki na 1 stronie katowickiego podmieniony. Opis na stronie schroniska zmienię jutro. Quote
Agniest Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='soboz4']Dumka od soboty rozpocznie szkolenie z wolontariuszem Fundacji SOS dla Zwierząt pod okiem trenerów z DogMasters! [/QUOTE] no to trzymam kciuki za Dumkę! na pewno będzie pojętnym uczniem :) Quote
Gajeńka Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Jestem u mojej Dumki ślicznej, wczoraj na spacerze była bardzo grzeczna! Quote
miudzioszka Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Ja także dotarłam do Dumki. biedna :( Quote
AgaDe Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Co się właściwie stało? Awantura w boksie była? Quote
soboz4 Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 [quote name='AgaDe']Co się właściwie stało? Awantura w boksie była?[/QUOTE] nie tylko jedna, za każdym razem gdy była w boksie z innymi psami rzucały się na nią, Dumka jest bardzo żarłoczna i chce wyjadać wszystkim z misek, może to ta przyczyna, nie wiem. W każdym razie towarzystwo zmieniła 3 razy, a wczoraj w końcu była sama w boksie... Quote
pralinka94 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Pamiętam, jak Pani Ania właśnie ostatnio przenosiła Dumkę, juz pod koniec wolontariatu, bo 2 psy z boksu ją pogryzły... i jeszcze nie miała jej biednej gdzie wsadzić, na szczęście Tośka (biała) okazała się wyrozumiała i przyjęła ją bez sprzeciwów... no i od tamtego czasu właśnie ma tą paskudną ranę... Quote
soboz4 Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 [quote name='pralinka94']Pamiętam, jak Pani Ania właśnie ostatnio przenosiła Dumkę, juz pod koniec wolontariatu, bo 2 psy z boksu ją pogryzły... i jeszcze nie miała jej biednej gdzie wsadzić, na szczęście Tośka (biała) okazała się wyrozumiała i przyjęła ją bez sprzeciwów... no i od tamtego czasu właśnie ma tą paskudną ranę...[/QUOTE] pewnie dlatego że Tosia to niejadek... Quote
Recommended Posts