giselle4 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 piękna ,piekna i piekna szczescia dziewczynko:) Quote
Pyrdka Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Kalunia to mądra dziewuszka. Na pewno wykorzysta szansę jaką jej dano. Od początku wierzyłam, że będzie dobrze i psiaki się dogadają. A to zaglądanie w oczy- to coś znaczy. Tak też robiła na spacerku. Ona chyba naprawdę chce coś powiedzieć. Ona jest cudowna i drzemie w niej wielki potencjał. Quote
onga Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Niby jak pies tak zagląda w oczy to czeka na polecenie, na pracę, na to by coś wykonać dla swojego ukochanego człowieka. Kalicha jest przepiękna...prawie tak ładna jak mój rudasek ;) Trzymam kciuki za świetny domek ( albo za rozciągnięcie się serca DT)hihihihi Quote
sabinka40 Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Jak czytam takie wieści to serducho, mi wariuje ze szczęścia:buzi:, jesteście wspaniali!!!!!! Kalisia jest przesliczna:loveu:, będzie wam ciężko się rozstać.....no! Quote
Akrum Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 a ja tak sobie myślę, że chyba czas ruszyć z ogłoszeniami :) ktoś chętny napisać jakiś ładny tekst?? albo chociaż boksiowy charakter opisać?? liberum - Kali już jest zaszczepiona, odrobaczona, tak?? Bo tak sobie myślę, że jeszcze o sterylizacji też by trzeba pomału zacząć myśleć?? chociaż termin umówić?? i fundusze na ten cel zebrać?? Quote
liberum Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Tak, Kali jest zaszczepiona, odrobaczona. Następne odrobaczanie za 3 m-ce. Nad sterylizacją też już myślałam. Wiecie może jakie są koszty zabiegu? Wczoraj była wizyta przed adopcyjna w DS dla suni. Tak więc jest domek, który pewnie na nią czeka. Sami zastanawiamy się, czy Kali nie mogłaby zostać z nami. Wziąć psa to wielka odpowiedzialność tak więc potrzebujemy chwili, żeby to przemyśleć.Myślę też, że mogłaby mieszkać w dużym domu, a nie na 36m.Tylko czy tamci ludzie pokochają ją od pierwszego wejrzenia tak jak my...Jeśli chodzi o fundusze, to jestem w stanie zrobić ok 30 par kolczyków, bransoletki, naszyjniki, które będzie można wystawić na bazarku. W końcu jest tu trochę kobietek. Namówiłam kolegę, żeby stworzył DT dla jakiejś biduli. Tyle, że mają psa, więc do szczęścia potrzebna suczka. Quote
Akrum Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Wizyta przedadopcyjna dla Kali?? A można jakieś szczegóły poznać?? Kto przeprowadzał wizytę i skąd się domek zgłosił? MIała już ogłoszenia?? Jeśli domek na prawdę super i pozytywnie przeszedł wizytę, to poproście, aby sami zrefundowali sterylkę. Quote
olly Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Kochani, już piszę :) Mam trochę zaległości na dogo ;( wybaczcie :oops::oops: Zgłosił się domek w miejscowości Czarnków (wielkopolska), domek sprawdzony przez Pogotowie dla Zwierząt, w domu tym zawsze były boksery, dom z ogrodem, jedzonko gotowane, Państwo zakochani w rasie. Ogłoszeń nie było, znaleźli sunię na naszej stronie. W związku z tym, że liberum dała dt Kalisi:loveu::loveu:, a sunia przeszła pod opiekę Fundacji, dt ma prawo zostawić sunię u siebie (nie ukrywam, bardzo bym chciała, by suńka została w tak wspaniałym domku:p:p). Więc Liberum, czekamy na decyzję :cool3::cool3: Quote
onga Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 A ja, żeby dodać odwagi Liberum napiszę, że to nie metry się liczą a gorące serce i chęć dania swojego czasu psiakowi. Wydaje mi się, że w szczególności fafluny potrzebują bliskości i wolą maleńkie mieszkanie ze spacerami i spaniem na stopach, kolanach, głowie swoich państwa niż bieganie w ogrodzie i czekanie czy ktoś je wpuści do domu. Choć nie twierdzę, że gdy się ma ogród to się mniej kocha czy mniej daje siebie:cool1: Liberum!!!Liberum!!!:diabloti: Quote
Kapsel Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 onga napisał(a):A ja, żeby dodać odwagi Liberum napiszę, że to nie metry się liczą a gorące serce i chęć dania swojego czasu psiakowi. Wydaje mi się, że w szczególności fafluny potrzebują bliskości i wolą maleńkie mieszkanie ze spacerami i spaniem na stopach, kolanach, głowie swoich państwa niż bieganie w ogrodzie i czekanie czy ktoś je wpuści do domu. Choć nie twierdzę, że gdy się ma ogród to się mniej kocha czy mniej daje siebie:cool1: Liberum!!!Liberum!!!:diabloti: Święta prawda!!!! Quote
imperator Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 onga napisał(a):A ja, żeby dodać odwagi Liberum napiszę, że to nie metry się liczą a gorące serce i chęć dania swojego czasu psiakowi. Wydaje mi się, że w szczególności fafluny potrzebują bliskości i wolą maleńkie mieszkanie ze spacerami i spaniem na stopach, kolanach, głowie swoich państwa niż bieganie w ogrodzie i czekanie czy ktoś je wpuści do domu. Choć nie twierdzę, że gdy się ma ogród to się mniej kocha czy mniej daje siebie:cool1: Liberum!!!Liberum!!!:diabloti: Nie do końca tak jest z tym ogrodem, że pies jest tylko na ogrodzie, u mnie jest tak że nasza Beti ma caly czas otwarte drzwi, więc jak jej się znudzi to wraca na swój fotel z kocem, a oprócz tego jak tylko jest możliwość to do parku na spacer z innymi psami. Chociaż Liberum i tak jest zakochana w Kali więc wydaje mi się, że decyzja może być tylko jedna, no ale wtedy już nie będzie szansy na DT dla innych biedaków... :) Pozdrawiam Quote
Nutusia Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 I to jest właśnie odwieczny problem - DT adoptuje tymczasowicza i nie może już być DT. Albo adoptuje i "wyczarowuje" kolejne miejsce dla tymczasowicza (znam z autopsji ;)). A jeśli chodzi o metraż, jak to kiedyś powiedziałam moja Przyjaciółka, która w kawalerce ma 2 labradorki i kota: mieszkanie to jest psia buda - jeśli pies jest wybiegany, ma możliwości wybawienia się na dworze - wraca do domu jak do budy :) I to jakiej wypasionej budy - z CO, kanapą i rękami do głaskania! :) Quote
Akrum Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Bardzo się cieszę, że tak szybko ewentualny domek dla Kalisi się znalazł :) Ale jednak czekamy na decyzję liberum :loveu: Quote
Nutusia Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 A pewnie, że czekamy. Dla Państwa też się boksia znajdzie - już się SOS-y o to postarają, prawda olly? ;) Quote
Kapsel Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Nutusia napisał(a):A pewnie, że czekamy. Dla Państwa też się boksia znajdzie - już się SOS-y o to postarają, prawda olly? ;) Masz rację Nutusiu, postarają się, oj postarają :D Quote
Akrum Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 haha, jeśli liberum postanowi że jednak chce dalej kontynuować bycie DT i Kali pójdzie do nowego domku, to znów niunia wróci do wielkopolski :lol: Quote
Kapsel Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Nutusia napisał(a):I z Kalisi zrobi się... Pyrka ;) oooo już jakieś ale do poznańskiej pyry :cool3::cool3::cool3: Quote
Pyrdka Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Kalisiu trzymam kciuki za Ciebie słonko, bez względu jaka zapadnie decyzja. Quote
jofracy Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Nie naciskajcie... życzę podjęcia słusznej decyzji :) Quote
olly Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 No to nie wytrzymałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Liberum, przepraszam, że to ja to napiszę :oops::oops::oops: ale nie ma Cię na dogo, a nie mogę ciotek dłużej trzymać w niepewności ;) KALISIA ZOSTAJE NA STAŁE W DT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu::loveu::lol::lol::lol::lol: Quote
Pyrdka Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Jejku:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
liberum Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Potwierdzam, Kalisia dzisiaj została mianowana na pełnoprawnego członka naszej rodziny.Mam nadzieję, że będzie czuła się u nas dobrze. Quote
Recommended Posts