Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kalunia to mądra dziewuszka. Na pewno wykorzysta szansę jaką jej dano. Od początku wierzyłam, że będzie dobrze i psiaki się dogadają. A to zaglądanie w oczy- to coś znaczy. Tak też robiła na spacerku. Ona chyba naprawdę chce coś powiedzieć. Ona jest cudowna i drzemie w niej wielki potencjał.

Posted

Niby jak pies tak zagląda w oczy to czeka na polecenie, na pracę, na to by coś wykonać dla swojego ukochanego człowieka. Kalicha jest przepiękna...prawie tak ładna jak mój rudasek ;) Trzymam kciuki za świetny domek ( albo za rozciągnięcie się serca DT)hihihihi

Posted

a ja tak sobie myślę, że chyba czas ruszyć z ogłoszeniami :)

ktoś chętny napisać jakiś ładny tekst??
albo chociaż boksiowy charakter opisać??

liberum - Kali już jest zaszczepiona, odrobaczona, tak??

Bo tak sobie myślę, że jeszcze o sterylizacji też by trzeba pomału zacząć myśleć??
chociaż termin umówić??

i fundusze na ten cel zebrać??

Posted

Tak, Kali jest zaszczepiona, odrobaczona. Następne odrobaczanie za 3 m-ce. Nad sterylizacją też już myślałam. Wiecie może jakie są koszty zabiegu? Wczoraj była wizyta przed adopcyjna w DS dla suni. Tak więc jest domek, który pewnie na nią czeka. Sami zastanawiamy się, czy Kali nie mogłaby zostać z nami. Wziąć psa to wielka odpowiedzialność tak więc potrzebujemy chwili, żeby to przemyśleć.Myślę też, że mogłaby mieszkać w dużym domu, a nie na 36m.Tylko czy tamci ludzie pokochają ją od pierwszego wejrzenia tak jak my...Jeśli chodzi o fundusze, to jestem w stanie zrobić ok 30 par kolczyków, bransoletki, naszyjniki, które będzie można wystawić na bazarku. W końcu jest tu trochę kobietek. Namówiłam kolegę, żeby stworzył DT dla jakiejś biduli. Tyle, że mają psa, więc do szczęścia potrzebna suczka.

Posted

Wizyta przedadopcyjna dla Kali??
A można jakieś szczegóły poznać??
Kto przeprowadzał wizytę i skąd się domek zgłosił? MIała już ogłoszenia??

Jeśli domek na prawdę super i pozytywnie przeszedł wizytę, to poproście, aby sami zrefundowali sterylkę.

Posted

Kochani, już piszę :) Mam trochę zaległości na dogo ;( wybaczcie :oops::oops:

Zgłosił się domek w miejscowości Czarnków (wielkopolska), domek sprawdzony przez Pogotowie dla Zwierząt, w domu tym zawsze były boksery, dom z ogrodem, jedzonko gotowane, Państwo zakochani w rasie.

Ogłoszeń nie było, znaleźli sunię na naszej stronie. W związku z tym, że liberum dała dt Kalisi:loveu::loveu:, a sunia przeszła pod opiekę Fundacji, dt ma prawo zostawić sunię u siebie (nie ukrywam, bardzo bym chciała, by suńka została w tak wspaniałym domku:p:p). Więc Liberum, czekamy na decyzję :cool3::cool3:

Posted

A ja, żeby dodać odwagi Liberum napiszę, że to nie metry się liczą a gorące serce i chęć dania swojego czasu psiakowi. Wydaje mi się, że w szczególności fafluny potrzebują bliskości i wolą maleńkie mieszkanie ze spacerami i spaniem na stopach, kolanach, głowie swoich państwa niż bieganie w ogrodzie i czekanie czy ktoś je wpuści do domu. Choć nie twierdzę, że gdy się ma ogród to się mniej kocha czy mniej daje siebie:cool1:
Liberum!!!Liberum!!!:diabloti:

Posted

onga napisał(a):
A ja, żeby dodać odwagi Liberum napiszę, że to nie metry się liczą a gorące serce i chęć dania swojego czasu psiakowi. Wydaje mi się, że w szczególności fafluny potrzebują bliskości i wolą maleńkie mieszkanie ze spacerami i spaniem na stopach, kolanach, głowie swoich państwa niż bieganie w ogrodzie i czekanie czy ktoś je wpuści do domu. Choć nie twierdzę, że gdy się ma ogród to się mniej kocha czy mniej daje siebie:cool1:

Święta prawda!!!!

Posted

onga napisał(a):

Nie do końca tak jest z tym ogrodem, że pies jest tylko na ogrodzie, u mnie jest tak że nasza Beti ma caly czas otwarte drzwi, więc jak jej się znudzi to wraca na swój fotel z kocem, a oprócz tego jak tylko jest możliwość to do parku na spacer z innymi psami. Chociaż Liberum i tak jest zakochana w Kali więc wydaje mi się, że decyzja może być tylko jedna, no ale wtedy już nie będzie szansy na DT dla innych biedaków... :) Pozdrawiam

Posted

I to jest właśnie odwieczny problem - DT adoptuje tymczasowicza i nie może już być DT. Albo adoptuje i "wyczarowuje" kolejne miejsce dla tymczasowicza (znam z autopsji ;)).
A jeśli chodzi o metraż, jak to kiedyś powiedziałam moja Przyjaciółka, która w kawalerce ma 2 labradorki i kota: mieszkanie to jest psia buda - jeśli pies jest wybiegany, ma możliwości wybawienia się na dworze - wraca do domu jak do budy :) I to jakiej wypasionej budy - z CO, kanapą i rękami do głaskania! :)

Posted

Nutusia napisał(a):
A pewnie, że czekamy. Dla Państwa też się boksia znajdzie - już się SOS-y o to postarają, prawda olly? ;)

Masz rację Nutusiu, postarają się, oj postarają :D

Posted

No to nie wytrzymałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Liberum, przepraszam, że to ja to napiszę :oops::oops::oops: ale nie ma Cię na dogo, a nie mogę ciotek dłużej trzymać w niepewności ;)

KALISIA ZOSTAJE NA STAŁE W DT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu::loveu::lol::lol::lol::lol: