Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alicja napisał(a):
:shake: ale Madzialena teraz nie moze homeopatyków brać

dlaczemu? :roll:
a antybiotyk może? też niedobrze... najlepiej nic nie brać... ale jak trzeba...

clockwork napisał(a):
dzięki dziewczynki za dobre rady... na pewno wybiore sie na alergo testy, popytam o HOMOpate ;) choć powiem że nie bardzo wierze w skuteczność leków homeopatycznych ... ale widze że nie tylko ja, a skoro basia się przekonała, to wizyta na pewno nie zaszkodzi....
no ja to zawsze uważałam, że homeopatia to takie leczenie kropla leku na wiadro wody - nie sądziłam, że to może pomóc - ale pomaga :)
pierwszy raz jak byłam u homeopatki, to przeprowadziła ze mną tak dokładny wywiad lekarski, jak żaden lekarz... o wszystko wypytała, łącznie z chorobami w rodzinie, czy mam lęki, czy dobrze sypiam, czy marznę albo czy mi za ciepło... o każdą pierdołę, która by mi do głowy nie przyszła, żeby samemu coś takiego powiedzieć, bo nie pomyślałabym, że to istotne w ogóle
dobrała mi odpowiedni lek... już kolejny raz mnie wyciągnęła z choróbska, bardzo sobie cenię tą moją doktorkę, choć z początku wcale w nią nie wierzyłam

jesoooo jak ja nie cierpie latać po lekarzach :shake: nie jestem typem hipohondryczki. Lekarz to ostateczność.. a wygląda na to że czeka nie pogoń od gabinetu do gabinetu :roll:

swoją drogą trafić na dobrego, rzetelnego lekarza... to już inna bajka .....
jakbyś nie znalazła dobrego lekarza homeo, to zawsze mogą polecić moją lekarkę w Łodzi... tylko, że to kawał drogi, więc pewnie ostateczna ostateczność;)

Ala.. czemu nie moga homeopatycznych.... właśnie w ciąży PONOĆ wskazane leczenie homeopatykami.........

jutro kontrola u elDohtore, a poprawy żadnej... gnaty mnie już boleją od leżenia:roll: tablety zeżarte prawie, płuca wyplute, Grosia ma systematyczne trzęsienia ziemi :angryy::angryy: brzuch mnie nawala od tego kaszlu... :angryy:
oj... idź Ty do lekarza jeszcze raz... bo taki bolący brzuch, to niedobrze dla Grosi... :shake: jak Ci antybiotyk nie pomógł, to niefajnie
ja to bym jednak poszła do homeopaty - dowiedzieć się można, sprawdzić - nic nie tracisz - a może akurat się okaże, że będzie mógł pomóc bez szkody dla Grosi

a Pawłowi znów sie coś dzieje w ranie pooperacyjnej.... znów zgrubienie w miejscu gdzie miał operowane.... podejrzewam że też od tego kaszlu coś mu tam popuszczało :placz::placz: konsultacja wskazana i oby nie kolejna operacja :placz::placz:

jak nie urok to przemarsz wojsk:shake:

leczcie się dzieci, leczcie:calus:

Alicja napisał(a):
o homeopatykach najlepiej wytłumaczyła by ci debe ...ale wiem że czasem zioła bardziej mogą zaszkodzić w ciązy niż leki apteczne :razz:, zioła mają sporo skutków ubocznych i trzeba wiedziec co i jak zastosować a to u nas jeszcze w powijakach

no to nie wiedziałam o takich rzeczach...:roll: że może zaszkodzić...
ale.... homeo to przecież nie zioła, z tego co wiem
fakt - są pochodzenia roślinnego i mineralnego, na bazie roztworów wodno-alkoholowych bodajże... ale czy to to samo, co zioła... hmm...:roll:

najlepiej jednak do lekarza;)
będzie się oriencił, czy można w ciąży czy nie
bo ja to nigdy o tym nie słyszałam - może dlatego, że w ciąży nie byłam:evil_lol:

• Replies 28.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Alicja

7336

• clockwork

6473

• apple

1311

• agbar

1137

Top Posters In This Topic

Posted

clockwork napisał(a):
nie jestem typem hipohondryczki. Lekarz to ostateczność..

a ja za to hipohotam nie z tej ziemi ale do lekarza też cięzko mnie zagonić :evil_lol:

ZDROWIEJCIE!!!! i Pawcio też!!!! kurde jak mu się tam znowu coś paskudzi to może sprawdźcie czy nie zaszczepili mu tam jakichs bakterii! :angryy:

Posted

XXL napisał(a):
Prosze pan prosze nie o allergiach bo to i tak wytowr czlowieka takie moje zdanie na ten temat :) a w ogole zapraszam do watku agrafki a leniwych na sama galerie ImageShack Gallery

leniuch to ty :eviltong::eviltong: dałbys chocia linka do watku , bo zaginął :diabloti::evil_lol:

zapomniałam że to u Ciebie :splat: .....cześć Klockowa :grins:

Posted

[quote name='Alicja']leniuch to ty :eviltong::eviltong: dałbys chocia linka do watku , bo zaginął :diabloti::evil_lol:

zapomniałam że to u Ciebie :splat: .....cześć Klockowa :grins:

:) ba bo ja len jestem patentowy:)

Posted

LEŻEĆ... nadal leżeć ... zero poprawy :shake::shake: kolejny antybiotyk .....

mojego elDohtore nie było i trafiłam do jakiegoś esesmana... nastawionego do ludzi i tatuaży na NIE :diabloti:
po wyjściu zerkłam na pieczątke- okazało sie że to dupek u którego 20 lat temu sie leczyłam na tarczyce ...... aaaaaaaaaaaaaaa :mdleje: ten dupek wtedy miał ze 100 lat - stary esesman :diabloti: - ON DALEJ ŻYJE :crazyeye::crazyeye:

dał mi skierowanie na badania- mówie mu że wyniki mam dobre, bo przeca robie na bierząco dla pitologa.... ale nie... wyssie kolejne litry krwi wampir jeden :diabloti::diabloti:

a alergia to może być .."nie wiem co w tych tatuażach jest" :diabloti::diabloti::eviltong::evil_lol:

[CENTER]:loveu::loveu::loveu:

[/CENTER]

Posted

[quote name='clockwork']LEŻEĆ... nadal leżeć ... zero poprawy :shake::shake: kolejny antybiotyk .....

mojego elDohtore nie było i trafiłam do jakiegoś esesmana... nastawionego do ludzi i tatuaży na NIE :diabloti:
po wyjściu zerkłam na pieczątke- okazało sie że to dupek u którego 20 lat temu sie leczyłam na tarczyce ...... aaaaaaaaaaaaaaa :mdleje: ten dupek wtedy miał ze 100 lat - stary esesman :diabloti: - ON DALEJ ŻYJE :crazyeye::crazyeye:

dał mi skierowanie na badania- mówie mu że wyniki mam dobre, bo przeca robie na bierząco dla pitologa.... ale nie... wyssie kolejne litry krwi wampir jeden :diabloti::diabloti:

a alergia to może być .."nie wiem co w tych tatuażach jest" :diabloti::diabloti::eviltong::evil_lol:

:loveu::loveu::loveu:

:roll: bo On to pamięta czasy Faraonów w Egipcie :diabloti:...mnie też próbował unicestwić :mad:....dobrze że trafiłam do Kliniki w Bytomiu :razz::razz:

no popaczaj ...ja też nie wiem co w tych tattoo jest .... ja już od pewnego czasu nie choruję na takie badziewiate choróbska jak katary , grypy , anginy , zapalenia płuc i oskrzeli ....no jedynie co se zafundowałam zapalenie zatok ....ale jakże by mogło być inaczej po wyjściu z mokrą głową na -16 stopni :grins:

Posted

[quote name='apple']Jeeejjjuuuuuuu:multi::loveu: To na prawde twój?:crazyeye:

Ja boska fota:loveu: Ja też tak kcem:placz:

jak też tak kcesz to na mus do Pawcia do Jebia sie zgłosić :razz::razz:

Posted

ale sliczna brzusiowa foteczka :loveu::loveu::loveu::loveu:

a mi adobe photoshop elements nie chce dzialac choc mam orginalna wersje :placz: po sformatowaniu kompa nie chce sie zainstalowac :placz:

Posted

[quote name='Alicja']a tutaj w środeczku ;)
http://images8.fotosik.pl/54/bd32b2c1da69a8a8.jpg

ukryta jest Maleńka Grosia:loveu::multi: na którą czeka Dużo Ludzieńkow :loveu::loveu:

oooooo.... czekać to wszyscy, a rodzić to nie ma komu :diabloti:

mówiłam Ci już ze śliczna fota ...taka ....cieplutka
:loveu:

;) wiadomo- modelka cieplunia (ciepłe kluchi :evil_lol:) to i fota ;)

[quote name='lolka75']http://images8.fotosik.pl/54/bd32b2c1da69a8a8.jpg
nareszcie jest brzusio:multi::loveu::multi:
super brzuchol z Grosia:loveu:
:oops:

[quote name='apple']Jeeejjjuuuuuuu:multi::loveu: To na prawde twój?:crazyeye:
nie... sąsiadki :diabloti::eviltong:

Ja boska fota:loveu: Ja też tak kcem:placz:

jak Ala pisała- Pawcio Ci zrobi :roll::oops:.... ino nie wiem czy fote czy brzucho :roll:

Posted

[quote name='malawaszka']o WOW!!!!! :mdleje: PIĘKNE!!!!!! :loveu::loveu::loveu::multi:

[quote name='ice_t']Doberek, zdjęcie brzusia super:loveu:

[quote name='Tengusia']ale sliczna brzusiowa foteczka :loveu::loveu::loveu::loveu:

a mi adobe photoshop elements nie chce dzialac choc mam orginalna wersje :placz: po sformatowaniu kompa nie chce sie zainstalowac :placz:
:oops: czasem coś sie nam uda ..... :roll: nieskromnie powiem że tysz sie mie podobie :oops:

peszek... my nie mieliśmy, nie may i nie chcemy fotoszopa.... znaczy Paweł w studio se zainstaluje ale ja osobiście olewam fotoszop... wsjo co robimy to na photofiltrze ;)

[quote name='jonQuilla']łoooo :crazyeye:
fota piękna :loveu:

o hooo... ale widzę że Grosia to tam u Ciebie w brzuchu chyba pałac sobie wybudowała :cool3:
ffcale nie mam takiego dużego jak to na focie wygląda :cool1: dziś na pobieraniu krwiów ( NIE ZEMDLAŁAM - zaznacze :cool3:) pani spytała który miesiąc i załapała zdziwko- gdzie ja to nosze....:crazyeye::crazyeye: bo ona tak w 4-5 mies. wyglądała :evil_lol: a jo po prostu nie mam czasu tyć :evil_lol: