Alicja Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [quote name='apple'][FONT=Century Gothic]Buhahahahahahaha a to dobre:evil_lol:[/FONT] [FONT=Arial]no so no .......przecie nazywa się ono J-bie Zdrój :roll: :grins:[/FONT] Quote
apple Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]no so no .......przecie nazywa się ono J-bie Zdrój :roll: :grins:[/FONT] [FONT=Century Gothic]taaak tylko zastanawia mnie skąd ta nazwa sie wzięła.....z kosmosu?:evil_lol:[/FONT] Quote
Alicja Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [quote name='apple'][FONT=Century Gothic]taaak tylko zastanawia mnie skąd ta nazwa sie wzięła.....z kosmosu?:evil_lol:[/FONT] [FONT=Arial] a moja droga to od połowy XIX wieku było Uzdrowisko :p dopiero w latach ...chyba w latach 50-60 rozwinął sie przemysł wydobywczy :razz::razz:[/FONT] Quote
apple Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial] a moja droga to od połowy XIX wieku było Uzdrowisko :p dopiero w latach ...chyba w latach 50-60 rozwinął sie przemysł wydobywczy :razz::razz:[/FONT][FONT=Century Gothic]To powinni zmienić nazwę:evil_lol: Nie jest adekwatna:evil_lol:[/FONT] Quote
jbk Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Alicja, jestem pod wrażeniem Twoich wiadomości na temat regionu :) Quote
malawaszka Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 globalnydog193 napisał(a):malawaszka - w TG jest.. tak sobie. Po godzinie nie ma juz co robic. Są tam trzy zjezdzalnie: żółta(dla dzieci), niebieska(taka ogólna) i czarna(od 16 lat podajrze). Są dżakuzje, jest fala(chyba co 15 minut), wir, i mozna wyplynąc na zewnatrz(są tam miejsca leżące z bąbelkami:cool3:). Basen olimpijski i brodzik dla dzieci. I to wszystko. Ja osobiscie polecam Kraków(albo Tatralandie na Słowacji:cool3:). no to w dąbrowie jest mniej atrakcji - nie ma fali i wiru, jest jakaś licha sztuczna rzeka :lol: a tak to podobnie jak w TG Quote
Alicja Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [quote name='malawaszka']no to w dąbrowie jest mniej atrakcji - nie ma fali i wiru, jest jakaś licha sztuczna rzeka :lol: a tak to podobnie jak w TG [FONT=Arial]ja byłam w TG i było spoko .... moi panowie się wyszaleli ....zresztą dla mnie półtorej godziny to było aż nadto :roll: Asia ...ja kiedyś planowałam zdawać mature z geografii :roll: a poza tym nasza wychowawczyni w LO miała świra na pkt znajomości własnego regionu ...coś tam w głowie zostało aczkolwiek niewiele :roll::oops: [/FONT] Quote
Selket Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Cześć Madziu:loveu::loveu::loveu: Wymiziaj Klocusia:loveu::loveu::loveu: A ja wiem, że u mnie jest park Czartoryskich :grins: :grins: Są w nim dwa duchy:roll: Quote
dog193 Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]ja byłam w TG i było spoko .... moi panowie się wyszaleli ....zresztą dla mnie półtorej godziny to było aż nadto :roll:[/FONT] Pisalam, ze po godzinie nia ma tam co robic:evil_lol: [quote name='Selket']A ja wiem, że u mnie jest park Czartoryskich :grins: :grins: Są w nim dwa duchy:roll: Oo!!! Uwielbam duchy, uwielbam duchy!!:ghost_2: Quote
Alicja Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [quote name='globalnydog193']Pisalam, ze po godzinie nia ma tam co robic:evil_lol: [FONT=Arial] ale moi panowie jeszcze mogli siedzieć tylko ja już chciałam wyjść :p w końcu trzeba zrobić miejsce innym w jacuzzi:roll::oops:[/FONT] Oo!!! Uwielbam duchy, uwielbam duchy!!:ghost_2: [FONT=Arial]to pewnie duchy przodków Krzysia i Karoliny :grins:[/FONT] Quote
Selket Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Neee......... Jeden to został sprowadzony z innego zamku, i bym w to nie uwierzyłą gdyby nie to, że opis tejże Pani zgadzał się z opisem z przekazów, a co ważniejsze to ona była pochowana w sukni balowej, ale brakowało jej jednego elementu stroju, o którym mało kto wie. I duch tego też nie miał, poza tym widziło ją kilka osób w tym samym miejscu:roll: A drugi duch to samobójca co powiesił się na rusztowaniu świątyni Sybilli kiedy ta była w remoncie:roll: Można go spotkać nad Łachą jak chodzi po rzece. Osoba, która go widziła opowiedziała o nim ojcu, który jest u nas policjantem. Ten poszedł się dowiedzieć czy ktoś nie zginął w parku albo co, okazło się, że chłopak 18-letni się powiesił. Dostał zdjęcia i opis, gdy wrócił do domu i powiedział, że chłopak się powiesił ta osoba go dokładnie opisała i jego strój nie widząc wcześniej zdjęć... Wszystkich zacięło, ale nikt nie ma wąpliwości, że duch chłopaka się błąka:roll: Podobno jest jeszcze Biała Pani. Nie wiadomo kto to jest, ale pokazuje się tylko wtedy gdy ma na miasto spaść jakieś nieszczęście. Staje koło pałacu Marynki. Ostatnio widziana w 1937 przez kilka osób (odnazaleziono zapisy potwierdzające, że faktycznie kilka osób ją widziało), oraz widziana była gdy była taka wielka burza i wichura, co zniszczyła kawał parku i wiele innych miejsc w Polsce. Cóż ja w to wierzę i szczerze mówiąc nie mam podstaw by nie wierzyć. Zwłaszcza, że ta osoba ma która mi opisywała co widziała ma zdolności dziwne zdolności wyczuwania śmierci, odziedziczone po babci, która też widziała ducha samobójcy nie widziąc wcześniej trupa. Tylko się ze mnie nie nabijajcie:oops::oops::oops::oops: Quote
Selket Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 globalnydog193 napisał(a):Nawiedzone miasto:smhair2: A nie mówiłam:placz::placz::placz: Quote
jbk Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Ala, moja pani z geografii też miała świra, ale jedyną rzeczą, którą pamiętam, jest to, że stolicą Somalii jest Mogadiszu ;) O ile jeszcze jest, hehe ;) Historie o duchach super, ja chcę jakiegoś zobaczyć!! Quote
apple Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [FONT=Century Gothic]Klockowa !!!!! Wracaj bo Ci tu jakieś duchy urzędują:evil_lol:[/FONT] Quote
Cockermaniaczka Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Sorki ze nie na temat-szukam osoby z okolic lub z Piotrkowa Trybunalskiego do wizyty przed adopcyjnej dla wyzla z Czestochowskiego schroniska.Sprawa dosc pilna Quote
Alicja Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [FONT=Arial]z Piotrkowa Trybunalskiego nie znam nikogo :shake: a ja tam wierzę w duchy i siły nadprzyrodzone ...sprawdzone i doświadczone na własnej skórze ...ot co [/FONT] Quote
Cockermaniaczka Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Chyba juz mamy jedna osobe od Erazm:multi: Moze sie uda:lol: W duchy to ja niestety tez wierze,sama widzialam wrrrrrrrrr nigdy wiecej nie chce widziec........ Quote
bonsai_88 Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 A ja w duchy wierzę... w przepowiadanie przyszłości też, bo mi to wychodzi [jedna wróżka dostawała szału, jak ją poprawiałam :diabloti:]... Quote
Cockermaniaczka Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Ja mialam raz stawianego Tarota i wszystko sie sprawdzilo...Az bylam w szoku bo srednio wczesniej w to wierzylam... Quote
apple Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [FONT=Century Gothic]Ja też przelotem wpadłam [/FONT] Quote
jbk Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 A ja jestem niedowiarek, nie pomacam, nie wierzę, a skoro mnie nic nigdy nie spotkało.... Quote
malawaszka Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 jbk napisał(a):A ja jestem niedowiarek, nie pomacam, nie wierzę, a skoro mnie nic nigdy nie spotkało.... to tak jak ja :lol: Quote
Recommended Posts