Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

furciaczek napisał(a):
Od zawsze zastanaiwiala mnie jedna rzecz... donosza na czlowieka tylko dlatego ze ma psa, Ok nie raz zdaza sie ze pies jest nieznosny wlasciciel niekulturalny itd, ale najczesciej czepiaja sie bez powodu... a jak sasiad tlucze dziecko to wtedy juz nikt tego nie widzi, nigdzie nie zglasza...

Ja tez mam bardzo fajnych sasiadow:loveu::lol: ale juz sie przyzwyczailam i olewam;)

wiesz co tez się nad tym zastanawiałm i najgorsze jest to że nie rozumiem tego i nie potrafię sobie uzmysłowić po co to robią, a fakt jest taki że jeżeli komus dzieje się krzywda to dopiero jak stanie się tragedia to wielkie larum podnoszą. A na niewinnego psa od razu lecą ze skargami.:loveu::loveu: i często na skrge leca ludzie którzy też mają psy - co podejżewam w moim wypadku i to mnie juz zupełnbie rozłożyło na łopatki:crazyeye:

• Replies 28.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Alicja

7336

• clockwork

6473

• apple

1311

• agbar

1137

Top Posters In This Topic

Posted

Bo Twoj jest duzy i napewno agresywny:diabloti: puszczasz go luzem zeby skrzywdzil mniejsze pieski sasiadow:eviltong:

Przypomniala mi sie sasiadka z Brodnicy:evil_lol:
Obojetnie o ktorej nie wyszlam czy rano czy wieczorem ZAWSZE siedziala w oknie z telefonem w rece:evil_lol:
W sumie to byl plus...osiedle monitorowane i jak tylko cos dziwnego zaczelo sie dziac system wysylal znak na Policje:lol::lol:

Ale jak pod oknami walaly sie trupy zwierzat, na ogrodzie patroszyli dzika a w przejsciu lezaly martwe lisy i dzieci dla z abawy je kopaly to wtedy nikt tego nie widzial...w sumie ja widzialam zglaszalam i doopa nic sie nie zmienilo:shake:

Posted

furciaczek napisał(a):
Bo Twoj jest duzy i napewno agresywny:diabloti: puszczasz go luzem zeby skrzywdzil mniejsze pieski sasiadow:eviltong:

Przypomniala mi sie sasiadka z Brodnicy:evil_lol:
Obojetnie o ktorej nie wyszlam czy rano czy wieczorem ZAWSZE siedziala w oknie z telefonem w rece:evil_lol:
W sumie to byl plus...osiedle monitorowane i jak tylko cos dziwnego zaczelo sie dziac system wysylal znak na Policje:lol::lol:

Ale jak pod oknami walaly sie trupy zwierzat, na ogrodzie patroszyli dzika a w przejsciu lezaly martwe lisy i dzieci dla z abawy je kopaly to wtedy nikt tego nie widzial...w sumie ja widzialam zglaszalam i doopa nic sie nie zmienilo:shake:

http://www.dogomania.pl/gallery/319/32/1832.html to skromna galeria mojego agresywnego:diabloti: psa.(dawno nie uzupełniania) Aktualnie całe 25 kilo szczęsliwego futra, który bardzo chetnie bawi się nawet z malutkimi pieskami nie robiąc im krzywdy. A co do monitorowania to fakt, mochery widzą to co chcą. nie widzieli jak kradli nam radio z samochodu ale widzieli jak moja koleżanka przyjechała do nas w odwiedziny i mój Marcin zostawał z nią w nocy sam na sam bo ja musiałam iśc na nocki do roboty - to od razu było że ma kochankę, no i przez tydzień miały o czym gadać :evil_lol::evil_lol:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
ice no morderca jakich mało...

no wiem, boja się go wszystkie muchy bo tylko za nimi gania, aaaaaaaaa no i kury u mojej teściowej bo lubi je ścigać:evil_lol:

Posted

Alicja napisał(a):

[FONT=Arial]
to tak gwoli przypomnienia :loveu::loveu:
[/FONT]

Cuuudny portrecik cuuudnego piesa:loveu:

clockwork napisał(a):
[FONT=Arial]witanko przedkościelnie :grins: [/FONT]

Ale sie rozpisalas:evil_lol::eviltong:

Posted

[FONT=Arial]jo tysz tenskniem za Wami..... ale w tym tyg jeszcze musze potworzyć po pracy kartoteki na kompie każdemu psu osobno, z fotami opisami :mdleje:
potem już bedzie luzik bo na bierząco bede wprowadzać :multi:

ale na kompku ino PO PRACY ze 3 godz... czyli nadrobienie NASZYCH psiaków schroniskowych, uzupełnienie bazarków.. no i NOC!!!!

a ONka trzynóżka ma szanse na domek .... a chcieli ją uśpić bo po co komu pies bez nogi :angryy:

takiego mailika dostałam i dziś bede dzwonić
[/FONT]

witam!
znalazłam ogłoszenie w "moim psie" i bardzo chciałabym stworzyc dom dla tej psinki. mam duzy, stary dom na wsi z ogrodami i polami na "koncu swiata"... w orzeszu. bylaby tu szczesliwa i nigdy nie zaznalaby lancucha. mam tylko jeden problem: mam juz psiaka - tez po przejsciach; ma 5 lat, srediej wielkosci kundelek - wysterylizowany tej wiosny. niestety w zwiazku ze swoja przeszloscia jest czasem nieprzewidywalny i bywa agresywny. jak juz jest wsrod swoich to jest dobrze, ale na obcych reaguje albo agresja albo panicznym lękiem. i nie wiem jak sunia da rade. nie potrafie przewidziec jak to zapoznanie sie odbedzie a troche sie boje. mam jeszcze kocice z "łapanki", ale to chyba nie staniowi przeszkody (?) prosze mi powiedziec jak to nalezy zrobic i jak dlugo sunia jest juz w schronisku.
prosze o kontakt i wszelkie pytania co do nas. mam nadzieje ze sprawa sie powiedzie ale nie ukrywam, ze mam obawy.

pozdrawiam.
irmina cipcer-konsek

[FONT=Arial]mamy jakieś sposoby na zaznajomienie psiaka rezydenta z ONką???? [/FONT]

Posted

clockwork napisał(a):

[FONT=Arial]mamy jakieś sposoby na zaznajomienie psiaka rezydenta z ONką???? [/FONT]

Dobrze byloby psiaki zapoznac poza terenem,ktory w tej chwili nalezy do pana kundelka.Na razie nic innego nie przychodzi mi do glowy....

Posted

[FONT=Arial]Tak sobie kombinuję , że zapoznania z psiakami moga dokonać tylko własciciele psiaczka , najlepiej aby sunię przedstwiła ta osoba która jest bardziej powazana u pieska , nikt obcy nie ma szans na obecność przy zapoznaniu , chyba ze z daleka [/FONT]

Posted

Madziu powiedz Pani zeby nie faworyzowala ONki od samego poczatku, ja wiem ze trudno to zrobic majac psa wyrwanego ze schronu ale rezydent musi wiedziec ze jego pozycja nie jest zagrozona, w innym wypadku moze dojsc do awantury. Plus taki ze to suczka wiec powinien szybciej ja zaakceptowac.
Jak psiaki juz sie zapoznaja i nie beda na sibie powarkiwac itd nich sie bawia z nimi jak najwiecej zabawa bardzo zbliza psy do siebie.
Na poczatku zanim ustala sie relacje miedzy nimi karmilabym je osobno...
I jesli zrobia jakas mala zadyme nie wtracac sie, no chyba ze widac ze prowadzi to do powazniejszego starcia.

Posted

agbar napisał(a):
Dobrze byloby psiaki zapoznac poza terenem,ktory w tej chwili nalezy do pana kundelka.Na razie nic innego nie przychodzi mi do glowy....

[FONT=Arial]dokładnie tak powiedziałam [/FONT]

Alicja napisał(a):
[FONT=Arial]Tak sobie kombinuję , że zapoznania z psiakami moga dokonać tylko własciciele psiaczka , najlepiej aby sunię przedstwiła ta osoba która jest bardziej powazana u pieska , nikt obcy nie ma szans na obecność przy zapoznaniu , chyba ze z daleka [/FONT]

[FONT=Arial]dokładnie tak powiedziałam [/FONT]

furciaczek napisał(a):
Madziu powiedz Pani zeby nie faworyzowala ONki od samego poczatku, ja wiem ze trudno to zrobic majac psa wyrwanego ze schronu ale rezydent musi wiedziec ze jego pozycja nie jest zagrozona, w innym wypadku moze dojsc do awantury. Plus taki ze to suczka wiec powinien szybciej ja zaakceptowac.
Jak psiaki juz sie zapoznaja i nie beda na sibie powarkiwac itd nich sie bawia z nimi jak najwiecej zabawa bardzo zbliza psy do siebie.
Na poczatku zanim ustala sie relacje miedzy nimi karmilabym je osobno...
I jesli zrobia jakas mala zadyme nie wtracac sie, no chyba ze widac ze prowadzi to do powazniejszego starcia.

[FONT=Arial]dokładnie tak powiedziałam

[/FONT]
[FONT=Arial]:grins:

[/FONT]
zupełnie nie rozumiem po co pytam :evil_lol::evil_lol:

a serio to dzieki za odzew :loveu:

[FONT=Arial]

rano rozmawiałam z Panią - szukam kogoś do wizyty przedadopcyjnej ....
jestem w 99% na tak :razz:
[/FONT]