ATLANTYDA Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 trzymaj się Clockowa ........... ......i też mi się chce jak widzę takie schrony Quote
furciaczek Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Madziu trzymaj sie!!! Cos przeciez mozna zrobic... musi kurde byc jakis sposob zeby polepszyc los tych psiakow:placz: Quote
bonsai_88 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Klocusiowa... trzymam za ciebie kciuki, żebyś wytrzymała... i kto wie, może po pewnym czasie uda ci się coś polepszyć dla tych psiaków [np. sterylkę w umowie...] Quote
clockwork Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 [FONT=Arial]o sterylkach lub chociaż wpisie w umowie bede wnioskować do rady miejskiej.... ale to absolutnie nie na rękę "opiekunom":shake: staną adopcje w tym wypadku a im zależy wyłącznie na POZBYCIU SIE PSÓW :-( bedzie konflikt, nie wiem czy ja moge wnioskować czy musiałby dzierżawca- a na to nie mam co liczyć :shake::shake: [/FONT] Quote
shanti Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 507974514 to numer do Pani z Orzesza zainteresowanej trzynożną onką. Czeka na telefon. Quote
clockwork Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 jbk napisał(a):A skąd wiadomo, że to jego glut?? [FONT=Arial]porównałam DNA :cool1:[/FONT] Quote
jbk Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 clockwork napisał(a):glut wisi :diabloti: A skąd wiadomo, że to jego glut?? Quote
clockwork Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 shanti napisał(a):507974514 to numer do Pani z Orzesza zainteresowanej trzynożną onką. Czeka na telefon. [FONT=Arial]zadzwonię. ostatnio były dyskusje o uśpieniu ONki bo z trzema nogami nikt jej nie weźmie.... mamy też zainteresowaną dogomaniaczkę ONKĄ czekam na ostateczną decyzje.. [/FONT] Quote
shanti Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 clockwork napisał(a):[FONT=Arial]zadzwonię.[/FONT] [FONT=Arial]ostatnio były dyskusje o uśpieniu ONki bo z trzema nogami nikt jej nie weźmie.... [/FONT] [FONT=Arial]mamy też zainteresowaną dogomaniaczkę ONKĄ czekam na ostateczną decyzje.. [/FONT] Poprzednicy też chcieli to zrobić. Uratowała się bo była ulubienicą jednego z pracowników i powiedziałam im, że ma kupę porobionych ogłoszeń. Zadzwoń. To taka kochana psina, zasługuje na dom. Quote
furciaczek Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 clockwork napisał(a):[FONT=Arial]o sterylkach lub chociaż wpisie w umowie bede wnioskować do rady miejskiej.... ale to absolutnie nie na rękę "opiekunom":shake: staną adopcje w tym wypadku a im zależy wyłącznie na POZBYCIU SIE PSÓW :-( bedzie konflikt, nie wiem czy ja moge wnioskować czy musiałby dzierżawca- a na to nie mam co liczyć :shake::shake: [/FONT] Klocusiowa a moze bys tak zasiegnela rady kogos kto siedzi w tym bagdnie...nie wiem jakas fundacja...albo Karina... nie wierze ze nic nie mozna zrobic:angryy::placz: Sama napewno sobie nie poradzisz...musisz miec jakies wsparcie... Quote
e.v.a Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 qrna MAdzialena ale ostatnio tu smutno u ciebie:shake: biedne psiule.. Quote
agbar Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 furciaczek napisał(a):Klocusiowa a moze bys tak zasiegnela rady kogos kto siedzi w tym bagdnie...nie wiem jakas fundacja...albo Karina... nie wierze ze nic nie mozna zrobic:angryy::placz: Sama napewno sobie nie poradzisz...musisz miec jakies wsparcie... Popieram Furciakowa.....mysle ,ze moze Karina moglaby pomoc.... Trzymaj sie kochana Quote
halbina Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Tak, trzymaj się!!! będziemy wspierać duchowo! a glucik prześliczny... aha: nabyłam w drodze kredytu Olympus z 18 krotnym zbliżeniem... też będę mogła pstrykać fotki glutom i glutkom... :evil_lol: Quote
clockwork Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 [FONT=Arial]:multi: wynegocjowałam dziś z szefem prawo odmowy wydania do adopcji :multi: decyzja należy do mnie..... i jeżeli ktoś wejdzie z pytaniem o RASOWE- a były takowe dziś 2 osoby :mad: i jak one zapytają o ONKI, AMSTAFFA itp.. mam mówić że w trakcie leczenia... jeżeli bedą nalegać i doszukiwać sie innych w typie rasy ... mam powiedzieć że mamy epidemie w schronie i ŻADEN pies nie może opuścic schronu :evil_lol: AMSTAFF I BOXER zostaną wydane TYLKO na zasadach adopcji dogomaniackich- są nasze i MY wybieramy odpowiedni domek, z umową o sterylkach/kastracji sprawdzeniem domu przed i po.....- obiecałam że się sprężymy z ogłoszeniami bo zajmują kojce dla dużych psów których na prawde brak .... Była dziś u mła Alicja i pomyłyśmy część misek które nie były myte ze 2 mies minimum .... czas nam zleciał że zamiast o 16tej prace skończyłyśmy o... 18tej :eek2: przekonałyśmy dziś do siebie kilka psów zamkniętych w sobie... min. astka i boxia....ehhh jak żarełko pomaga w negocjacjach :cool1: boxiu merdał całym sobą, całował po rękach :cool1: amstaff jest wygaszony :-( ale przekonał sie- lizał, dał sie wygłaskać, choć zero emocji, płakał w środku, w sobie..... piranie szczeniaki rozlazły sie po całym schronie ...:mad: panowie powoli tworzą specjalny kojec dla klusek :multi: i co jeszcze...... mamy inwazje pcheł.... część dziś odpchliłyśmy..... totalna dezynfekcja schronu nas czeka bo poprzednicy te pchły chyba taczkami na złość zwozili..... brakuje rąk do pomocy- we 3 nie damy rady gruntownie posprzątać .....[/FONT] Quote
Selket Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 To super :multi: Obaczysz, jeszcze troszkę i powolutku wszystko zacznie się układać ;) :kciuki: :calus: Quote
bonsai_88 Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 No widzisz... mówiłam, że dzielna klockowa jesteś i uda ci się wynegocjować adopcję na twoich warunkach :) Quote
Fenris Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 No, chociaż jakieś dobre wieści :p dobrze że są jeszcze osoby chętne do pomocy, inaczej takie spr byłyby załatwiane po cichutku :shake: i piesków by ubywało ... niekoniecznie do domków, a już nie wspominając o tych "w dobre ręce" Quote
furciaczek Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 No Madziu widze pierwsze sukcesy:multi::loveu: Zawsze cos mozna zrobic, jakos polepszyc ich los...najtrudniej jest zaczac:diabloti: wierze ze doprowdzisz kiedys ten schron do porzadku:loveu: Quote
Alicja Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 [FONT=Arial]:calus: doberek zabiegana Cioteczko [/FONT] Quote
ice_t Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 cześć dziewczyny - zdarzyła mi się dzisiaj interesująca historia. ( rano pies mnie obudził na spacer ale zanim zdążyłam wstać ktos zadzwonił do drzwi, patrzę przez wizjer straż miejska, otwieram, pytam się o co chodzi a oni że o psa, zaprosiłam ich ładnie do domu, choć i tak wiedziałam że cała kamienica już wie że przyszła do mnie straz miejska. A Panowie do mnie że została złożona skarga że nie sprzątam po psie, że pies sika i śmierdzi :crazyeye:,że puszczam go luzem i nie pilnuję (pies jest z tych wiekszych więc nigdy bym sie nie odważyła) kazali pokazać mi ksiązeczkę szczepień i mój dowód osobisty. , w pewnej chwili mój pies siedząc w kagańcu zaczął łasić się do jednego z Panów, a on to chyba nie jest grozny pies? A ja do niego - a łasił by się wtedy do Pana?? chyba nie. Oczywiście aby się dowiedziec kto złozył taką skargę muszę iść do komendanta złozyć wniosek - uwelbiam moich sąsiadów:eviltong: Quote
furciaczek Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Oj tak sasiedzi potrafia czlowiekowi umilic zycie:loveu::roll: Quote
ice_t Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 furciaczek napisał(a):Oj tak sasiedzi potrafia czlowiekowi umilic zycie:loveu::roll: no niestety ale tyle lat mieszkałam z różnymi ludzmi i jako tako szło się dogadac w blokowisku, a tu kamienica na 15 rodzin a kurde sąsiedzi gorsze niż gestapo Quote
furciaczek Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 ice_t napisał(a):no niestety ale tyle lat mieszkałam z różnymi ludzmi i jako tako szło się dogadac w blokowisku, a tu kamienica na 15 rodzin a kurde sąsiedzi gorsze niż gestapo Od zawsze zastanaiwiala mnie jedna rzecz... donosza na czlowieka tylko dlatego ze ma psa, Ok nie raz zdaza sie ze pies jest nieznosny wlasciciel niekulturalny itd, ale najczesciej czepiaja sie bez powodu... a jak sasiad tlucze dziecko to wtedy juz nikt tego nie widzi, nigdzie nie zglasza... Ja tez mam bardzo fajnych sasiadow:loveu::lol: ale juz sie przyzwyczailam i olewam;) Quote
Recommended Posts