Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 28.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Alicja

7336

• clockwork

6473

• apple

1311

• agbar

1137

Top Posters In This Topic

Posted

´mam dwa pytania:roll:
pierwsze moje... co robi legwankowi Klocus jak legwanek biega bezkarnie po domku?
drugie mojego syna... jakie kupy robi legwan?:roll:

:loveu::diabloti::loveu:

Posted

[quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=Blue][B]tera siedzi na oknie i grzeje kości w słoneczku :loveu::loveu::loveu: tęskni za wolnością :roll::cool1:

Bo byś się nad nim zlitowała i dała poznać co to WOLNOŚĆ:evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='lolka75']´mam dwa pytania:roll:
pierwsze moje... co robi legwankowi Klocus jak legwanek biega bezkarnie po domku?
drugie mojego syna... jakie kupy robi legwan?:roll:

:loveu::diabloti::loveu:

1. unika.... :p
z pierwszym legwankiem sie wychowywał... więc razem łazili, spali... byli super kumplami ... ale ten nie tolerował na początku Kocka, więc było ODEJDŹ, ZOSTAW, IDŹ.... i teraz już nie podchodzi do niego :placz:

2. takie :roll:

[quote name='jonQuilla']to mam nadzieje że wybierzesz takie ładne drzwiczki :eviltong::eviltong:

i smokaa pokazałaś :loveu::loveu::loveu:
uwielbiam Cię za to ;) :multi::multi::multi:

ano... patrz i podziwiaj :grins:
też SIE uwielbiam :diabloti:

[quote name='BoJa']Bo byś się nad nim zlitowała i dała poznać co to WOLNOŚĆ:evil_lol::evil_lol:
chyba cie cycki swędzą.... żeby mi go COTY zjadły :shake::shake:

Posted

Dziekuje Madziusiu za wyczerpujaca odpowiedz:loveu:
Eryk na widok kup legwana powiedzial....wow ale ekstra:roll:.....
I jeszcze mam pytanie od mnie;)...czy trudne jest miecie legwanka?chodzi mi o terarium, jedzenie, choroby tfu...tfu...? Strasznie sie nam podobuje taki smocek:loveu:...a Eryk sie gapi co chwila na Twoje foteczki:loveu:

Posted

[quote name='lolka75']Dziekuje Madziusiu za wyczerpujaca odpowiedz:loveu:
Eryk na widok kup legwana powiedzial....wow ale ekstra:roll:.....
I jeszcze mam pytanie od mnie;)...czy trudne jest miecie legwanka?chodzi mi o terarium, jedzenie, choroby tfu...tfu...? Strasznie sie nam podobuje taki smocek:loveu:...a Eryk sie gapi co chwila na Twoje foteczki:loveu:

szczerze... trudne... i... kosztowne:roll::oops:
leg musi mieć wszystko dostosowane jak w naturalnym środowisku- temp- dzień/noc, lato/zima, wilgotność to samo, żarełko, wapń, witaminki.... lampa AVA, UVB :roll: basen,
legwan jest roślinożerny, ale
wbrew pozorom NIE WOLNO DAWAĆ kapusty i sałaty... a ja poprzedniemu dawałam.... co hamowało wytwarzanie wapnia w organiźmie :-(-MBD to sie zwie-najczęstsza choroba legwanów w niewoli :-(

prosze lekturke: www.legwanzielony.com

buuhahahha... a Erykowi moge wysłać qpska Legwanka jak marzy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[quote name='Selket']Widziałam smokusiowe foteczki :loveu: :loveu: Kiedy ja go w końcu na żywo obaczę?? :placz: :placz:
bedzie okazja selkeciku na pewno :loveu:

Posted

[quote name='clockwork']my też przyszli zmoknieci :roll:

były grzmoty, wiatr, ulewa- krople, że jak dostałam w głowe to upadłam :evil_lol::evil_lol:

:roll:...poka guzola na głowie :razz::razz:

FOR YOU

reszta moich Klocusiowych :loveu: fotaskówu mła ;)

Posted

clockwork napisał(a):
:evil_lol::evil_lol: Ala...... musiałas :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

niby nie :razz::razz:ale chciałam :grins:

reszty nie dawałam :roll:...jest u mła :razz:

łobejrzcie to.... ze stronki o legwanach :

:loveu::loveu::loveu:

scem smoka :oops::loveu:

Posted

o cholera...to przy moim lenistwie legwanek odpada:shake:...tak samo myslalam o zowiu...ale tez nie jest latwo. Wbrew pozorom to jednak psiska latwe besteje:loveu::evil_lol:

Posted

lolka lubisz się lenić? Polecam koty.... mój potór od miesiąca do domu przychodzi tylko jeść, a i to nie zawsze.... ciekawe co go tak goni na dwór - kotki raczej nie, bo Bzik jest bezjajow :D

A legwanisko przepiękne :)

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Czyżby rybki by pasowały :cool3:

z rybkami tez zadyma...filtry jakies, cos zeby nie mulilo..jakies inne *******y:shake:
chyba mi sie instynkt maciezynski odzywa....trzebaby cos pomyslec...oczywiscie nie o dzidziusiu:shake:... jakis stffor nowy w domie przydalby sie:loveu:

Posted

Świnka morska :loveu: Jest jeszcze prostsza w obsłudze ;) I gadatliwa ;) I nie żre mięsa , tylko warzywka i suche. I przez 3 dni można jej nie karmić, i jest przytulasta, i nie wymaga mirkoklimatu... Weź świnkę :razz: ja Ci wsystko wytłumaczę jak hodwoać, bo już mam takie stforki od kilku lat iw iem jakie błęy popełniłam :oops: No i jest mnóswto iformacji w necie o świnkach :loveu: :loveu: weź śinkę :razz:

Posted

lolka75 napisał(a):
z rybkami tez zadyma...filtry jakies, cos zeby nie mulilo..jakies inne *******y:shake:
chyba mi sie instynkt maciezynski odzywa....trzebaby cos pomyslec...oczywiscie nie o dzidziusiu:shake:... jakis stffor nowy w domie przydalby sie:loveu:

E tam, przesadzasz, dobry filtr, reszta sprzęta i heja, karmić tylko, a reszta to tam wylane, raz na ruski rok wymienić wode i całe to paskudztwo wyczyścić z glonów itd. My w domu przeróżniaste stffory mieliśmy ... i to w większości wcale nie jest wiele roboty :p

Posted

Fenris napisał(a):
Aż za bardzo :roll::diabloti:

Nieprawda.. zależy od świnki ;) teraz ta co ją mam to wcale tak dużo nie gada, dopiero na rękach jak jest.Albo jak jest bardzo głodna o porze karmienia to się dopomina jak mnie widzi. A tak jest naprawdę fajna.Weź swinkę :razz:

Posted

Selket napisał(a):
Nieprawda.. zależy od świnki ;) teraz ta co ją mam to wcale tak dużo nie gada, dopiero na rękach jak jest.Albo jak jest bardzo głodna o porze karmienia to się dopomina jak mnie widzi. A tak jest naprawdę fajna.Weź swinkę :razz:

kota mam morderce zajadlego:placz:.... a i psisko moje polujace:shake:

Posted

Ale świnki som takie fajne :placz: Moją zawsze Gonzik na doopkę naciska by mu kupkę zrobiła :oops: Albo ją przygniata ryjkiem do ziemi, albo wyrwał jej ogórka spod mordki ;)