Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 28.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Alicja

7336

• clockwork

6473

• apple

1311

• agbar

1137

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malawaszka']sześć!!! następna leniwa i fot nie daje :eviltong:

nie leniwa nie leniwa ino Qdłaczek zabiera mi caaaały wolny czas którego i tak mam niewiele:mad:

najpierw ogłaszanie, szukanie, jeżdżenie... tera ogłaszamy szukamy domu .....

Posted

[quote name='clockwork']nie leniwa nie leniwa ino Qdłaczek zabiera mi caaaały wolny czas którego i tak mam niewiele:mad:

najpierw ogłaszanie, szukanie, jeżdżenie... tera ogłaszamy szukamy domu .....
Wiemy wiemy....pracuj pracusiu:loveu:

Posted

chalimala napisał(a):
Witam wieczorowo i L4-rowo :) resekcja korzenia zrobiona i L4 :) pozdrawiam :) nie chodźcie do dentystów - oni wcqale nie pomagają!!!!

obiecuje ze nie pojde....:cool1::diabloti:

Posted

qrde.. wlazłam na chwile ... a tu jakieś zęby na mnie :crazyeye::crazyeye:

no i już zmykam

KOFFAM WAS BĄDŹCIE TU!!! :loveu::loveu::multi:

chalimala ty mie tu nie szczerz zębów ino wysłałam ci linki do Qdłaczka na godej-godej :razz:
fajnie cie konował załatwił :mad:

Posted

Dzień Dobrowo - opuchniętowo :) mam dwie twarze (jedna strona normalna, druga opuchnięta jak balon) na jedno oko zaczynam nie widzieć, bo zapuchnięte, ale mam jeszcze drugie :D grunt to optymizm :D milego dnia dziolszki :D

Posted

bereczek dziołchy :loveu::loveu::loveu:

chalimala... podjedź do mnie :roll: zrobie se fotke i bede na nią spozierać jak przez myśl przejdzie mi wizyta u weta ... tfu! u dentysty :evil_lol::evil_lol:

aaa przy okazji pożyczysz mi auto- podjade do hoteliku i do weta :roll::cool1:

Posted

[quote name='chalimala']radujcie się, że nie widzicie mojej twarzy...nie mam kabelka do aparatu...

poka ....nie bądź taka :grins:

[quote name='clockwork']bereczek dziołchy :loveu::loveu::loveu:

chalimala... podjedź do mnie :roll: zrobie se fotke i bede na nią spozierać jak przez myśl przejdzie mi wizyta u weta ... tfu! u dentysty :evil_lol::evil_lol:

dobrze że ja już po tych atrakcjach bo chyba bym wymiękła :cool1:

aaa przy okazji pożyczysz mi auto- podjade do hoteliku i do weta :roll::cool1:

ooooo jaki dobry pomyślunek :multi:;)......noooo nie daj się namawiać a Madzia za to zrobi Ci fotaska :evil_lol::evil_lol:

Posted

..................byłam z samego rana

wlazam natknełam się na jakeiś zęby:crazyeye::crazyeye:

wyszła:cool1:

zapomniała sie wpisać:cool1::cool1:

teraz weszła i sie wpisała:loveu:

Posted

ZAGŁOSUJCIE PLIIIIISSSSSSSS....

Cytat : ERKA
Mam ogromną prośbę do Radka i wszystkich , którzy śledzą wątek Saruni.
Nie wiem, czy pamietacie, że Sara została uratowana ze strasznego miejsca, od typa, który znęcał się nad nią, głodził i trzymał w fatalnych warunkach.
Ten typ mieszka w ruderze prawie w centrum miasta przy akademikach politechniki i tam zrobił olbrzymie składowsko śmieci, żelastwa, makulatury. W tych hałdach śmieci trzyma kaczki, indyki, kury , nawet w zimie bez żadnego schronienia. Ptaki padają z głodu i pragnienia, bo on tam nie ma wody, więc nie daje wogóle pić, nawet w największe upały. Martwych ptaków nawet nie sprząta i rozkładają się tam albo są rozwłóczone przez psy.
Ale najgorszy jest los psów , które ten typ ciągle tam sprowadza. To jest długa historia, juz mi się nie chce o tym pisać, były informacje również na tym wątku. Zmarłe psy też rozkładały sie na tej stercie smieci:angryy:.

W sprawie psów, ptactwa również ,były niejednokrotnie powiadamiane odpowiednie służby, SM, policja , UM. Nikt nie potrafił poradzić sobie z tym typem. A raczej chyba nikomu sie nie chciało, bo nawet wtedy, gdy Sarunia nie mogła stać o własnych nogach, to zgromadzone gremium w postaci policjantów, weterynarza z Inspektoratu Weterynarii, urzędnika z UM stwierdziło ,że wszystko jest ok:angryy:. Przestraszyli się, bo ten typ wezwał swojego adwokata!:diabloti:, który groził wszystkim sądem.
Sarunię i jej szczeniaki wykupiłyśmy wtedy z andzią69 przez podstawione osoby. Wcześniej tez udało się nam wydostać stamtąd kilka psiaków.

Ale wracając do sedna. W tej chwili Gazeta Wyborcza w Kielcach ogłosiła akcję na zgłaszanie najbrudniejszych miejsc w Kielcach. Zgłosiłam to miejsce, ale chyba , nie tylko ja, bo widzę,że w tym rankingu jest umieszczone na pierwszym miejscu. Jeżeli nie udało się tego typa załatwić z powodu znęcania sie nad zwierzętami, to może w końcu uda się z powodu brudu i zagrożenia sanitarnego.

Bardzo Was proszę oddajcie swój głos na to miejsce, bo wtedy jest szansa,że zostanie to wysypisko zlikwidowane, a co za tym idzie ten typ nie będzie miał możliwości trzymania tam zwierząt. W tej chwili nawet nie ma tam dostepu i w tych wysokich hałdach nie można zobaczyć, co sie tam dzieje. A bliżej wejśc się nie da, bo typ jest agresywny i już zdarzało się ,że pogonił kogoś z łopatą / tak było z jakimś reporterem z gazety/.

To miejsce jest pierwsze na liście - skrzyżowanie ul.Studenckiej z Reja.

Bardzo proszę, przekażcie to znajomym. Dziekuję.

http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,5130903.html