Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
Magda napiszę tylko tyle: Ratując jednego psa nie zmienimy świata, ale świat zmieni się dla tego jednego psa!!!

i dla mnie to jest najważniejsze

i otóż to nie damy rady uratować wszystkich ...czasem trzeba wybierać ....ale to nie my tak urządziliśmy ten za****** świat :angryy::angryy::angryy:

• Replies 28.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Alicja

7336

• clockwork

6473

• apple

1311

• agbar

1137

Top Posters In This Topic

Posted

clockwork napisał(a):

przepraszam .. ale kończę działalność... to nie na moje nerwy :placz::placz:

Magda, czekaj no, chyba trzeba ci pozadnego kopa w tego chudego doopala:mad:

Nie poddawaj, sie, każdy z nas miewa często chwile załamania, nie wspomne o mnie, zawsze gdy nie uda nam sie pomóc zwierzakowi - takie chwilą podcinaja skrzydła, tak skutecznie ze jestesmy skłonni zrezygnować, ale jeżli każdy z nas przy tej chwili słabosci zrezygnowałby - kto pomagałby dla naszym braci mniejszych?
Upadłaś - trzeba powstać, otrząsnąć sie i iść dalej, do przodu z pomocą dla tych, którzy tej pomocy potrzebują.

Ja nie raz już miałam chęć zrezygnować - ale zobacz - jestem i działam dalej, najwiecej siły na kolejne działanie dają kolejne sukcesy w adopcjach, zas ich brak powoduje że ukazujemy swą słabosć, chcemy sie poddać.

Nie jesteśmy w stanie pomóc wszystkim bezpańskim stworzonkom choćbys tego bardzo bardzo chciała, one były, są i bedą, co roku ludzie adoptuja setki a naet tysiace bezpańskich stworzonek, ale kolejne tyle trafia do schronisk.

MADZIA NIE PODDAWAJ SIE!! JA SIE NIE PODDAŁAM - JA - MAŁOLATA - A TY - BABA Z jAJAMI - chcesz sie poddać??:crazyeye:

Nie rób tego.... pomyśl o tych stworzonkach którym jeszcze pomożesz... TRzeba przywyknąć do tego ze są udane adopcje - dające tyyyle energi do kolejnego działania - ale i to tych porazek której zabieraja tej energi dwa razy tyle..............

No to tyle chciałam ci powiedziec... pomysl Madziu..

Posted

....siedze se tak i myśle , ze widocznie nie każdy ma taką siłe wewnetrzną w sobie ...ja naprawde też zwątpiłam , widać nie kazdemu jest to dane i tak naprawde ...aby coś robić trzeba mieć zaplecze ....a MY co mamy ......:shake::shake::shake:....mierz siły na zamiary nie zamiar podług siły ....jak napisał to nasz wieszcz pan Adam Mickiewicz ...

Madziu ...nie jesteś SAMA :calus:

Posted

:shake: :shake: :shake: ......nic nie wygląda inaczej ...MY / bo też poczuwam się do tego że powinnam pomóc, wyczerpałam wszystkie możliwości /... nie mamy możliwości zaopiekowania się Milką ... a Shanti i tak już jest uziemiona na maxa :shake:

Posted

poczytałam wątek kociczki - cóż niełatwy przypadek - ja wiem jak można się bać o psa jak kot dostanie korby - mało tego ja się kiedyś bałam o siebie jak koty mojej siostry postanowiły zamordować mojego psa :mad: ja po prostu nie lubię takich kotów :shake: wiem, że to nie jej wina, ale nie można narażać swojego psa bo nie o to w tym wszystkim chodzi, a Shanti rzeczywiście ma psie maleństwo:shake: i przeciez to nie koniec świata jak będzie trzeba ją odwieźć do schronu - o ile tam nie ma jakiejś zarazy :roll: bo jak będzie w schronie to dalej możecie ją ogłaszać i szukać domu - tak jakby była u kogoś w DT - przecież odwiezienie do schronu nie musi być równoznaczne z tym, że o niej zapomnicie bo jestem pewna, że nie. Dalej trzeba ogłaszać gdzie się da i w końcu trafi na ogłoszenie ktoś kto akurat szuka takiego kota - przecież większość kociarzy nie ma psów i taki kot nie przeszkadza :cool1:

Posted

Madzia....jo ci witom :grins:
i ty wiesz co ja mysle...mowilam nieraz co mysle o ratowaniu czasem zwierzat ''na sile''...10 razy sie udalo ten jeden raz nie....Wasia ma racje, przeciez mozna kici szukac domu nawet gdy bedzie siedziala w schronie ....
a tak w ogole kochom cie:loveu:ruro:diabloti:

Posted

malawaszka napisał(a):
poczytałam wątek kociczki - cóż niełatwy przypadek - ja wiem jak można się bać o psa jak kot dostanie korby - mało tego ja się kiedyś bałam o siebie jak koty mojej siostry postanowiły zamordować mojego psa :mad: ja po prostu nie lubię takich kotów :shake: wiem, że to nie jej wina, ale nie można narażać swojego psa bo nie o to w tym wszystkim chodzi, a Shanti rzeczywiście ma psie maleństwo:shake: i przeciez to nie koniec świata jak będzie trzeba ją odwieźć do schronu - o ile tam nie ma jakiejś zarazy :roll: bo jak będzie w schronie to dalej możecie ją ogłaszać i szukać domu - tak jakby była u kogoś w DT - przecież odwiezienie do schronu nie musi być równoznaczne z tym, że o niej zapomnicie bo jestem pewna, że nie. Dalej trzeba ogłaszać gdzie się da i w końcu trafi na ogłoszenie ktoś kto akurat szuka takiego kota - przecież większość kociarzy nie ma psów i taki kot nie przeszkadza :cool1:

no ale przez to ze miałaby iść do schronu zostałyśmy potworami :cool1::cool1:...a ja z racji czerwonej czcionki :razz::razz:histeryczką :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Kicie nawet w schronie nie zostałaby pozbawiona naszego wsparcia i dalszej walki o domek

Posted

Alicja napisał(a):
:multi::multi::multi:som My wrócone :multi:

...nie śpimy ...słuchamy ;)

Ale się masz fajnie :razz: już od sobotki mosz te płytke. My dostali dzisiaj i też słuchamy i widziałam tam dzięksy dla państwa R i dogomaniaków :evil_lol: Jak Ci się podoba całość :razz:

Posted

agnes1 napisał(a):
Ale się masz fajnie :razz: już od sobotki mosz te płytke. My dostali dzisiaj i też słuchamy i widziałam tam dzięksy dla państwa R i dogomaniaków :evil_lol: Jak Ci się podoba całość :razz:

:multi::multi::multi:dostałam płytkę z 1szej Ręki i Voica CS-u:multi::multi::multi:
całość The Best :multi: i Bartek :cool2::multi:

wczoraj se leciała 2 razy ... niech się sąsiedzi nauczą słuchać ;)

:loveu::loveu:no są dzięksy:loveu: ...ażem się zawstydziła :oops:...

Posted

agnes1 napisał(a):
:siara::siara::siara::siara:

Posted

Alicja napisał(a):
no ale przez to ze miałaby iść do schronu zostałyśmy potworami :cool1::cool1:...a ja z racji czerwonej czcionki :razz::razz:histeryczką :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Kicie nawet w schronie nie zostałaby pozbawiona naszego wsparcia i dalszej walki o domek

hmmmmmm histeryczny potfór:evil_lol::evil_lol: (pożyczyłam chwilowo kolor )

a tak na poważnie - - Magda nie łam się wiemy wszyscy jak tu jesteśmy że gdyby było inne wyjście schron nie wchodził by w rachubę a wybierająć opcje:
a - -rozjedzie kicie samochód bo trafi do nieodpowiedzialnych ludzi
b - oddać do schronu i dalej próbowac jej pomagać i walczyć dalej o dom

tez wybrała bym opcje B

Posted

ice_t napisał(a):
hmmmmmm histeryczny potfór:evil_lol::evil_lol: (pożyczyłam chwilowo kolor )

:razz:...mogę Cię postarszyć po nocach :evil_lol::evil_lol:mam wprawę ;)

Posted

ice_t napisał(a):
nie boję się :eviltong::eviltong:

:razz::razz:jaka odważna ;):evil_lol:..........................a Medorowa śpiewala na karaoke taką piosenkę ........:roflt:

Posted

malawaszka napisał(a):
buuahahah Medorowa serio śpiewałaś nie boję się gdy ciemno jest hahahahahah :roflt: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:razz::razz:nie wierzysz ...nawet słowa jej wklejałyśmy na blogaska :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

WoW ale rozśpiewane:evil_lol:..a jakie odwazne.
Co do odwagi dzis słyszałam rozmowe 2 kolesi...takich pakerów jeden mówi do drugiego
-ile ty warzysz?
- a jakies 70kg
- wow to Ty gruby jestes:crazyeye::cool3:
- taa..? A jak cie kopne w dupe to Ci gown.. zęby wybije
Dzieci Sosnowca:loveu::evil_lol:

Posted

Alicja napisał(a):
:razz::razz:jaka odważna ;):evil_lol:..........................a Medorowa śpiewala na karaoke taką piosenkę ........:roflt:

tak tak że tak zacytuję "nie boję się gdy ciemno jest ............" i tak dalej i tak dalej :eviltong: