apple Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='clockwork'] klocuś zapomniał że go łapa boli i że całe dnie należy spać :evil_lol::evil_lol: leży i pilnuje obiadu a co ta skrzeczy to ten sie podrywa :evil_lol::evil_lol: ale sajgon :mdleje: Buhahahaahahahaha :evil_lol: Quote
jonQuilla Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='clockwork'] klocuś zapomniał że go łapa boli i że całe dnie należy spać :evil_lol::evil_lol: leży i pilnuje obiadu a co ta skrzeczy to ten sie podrywa :evil_lol::evil_lol: ale sajgon :mdleje: zakiwaj mu tam placem przed nosem od cioci Kasi :eviltong: Quote
Alicja Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Oj Klocunia Klocunia :loveu::loveu:...jaką Ty masz koffaną Pańcię :grins: Quote
clockwork Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 dobrze że miałam klatkę od legwana (na poprzednim mieszkaniu wystawiany był w niej na balkon- tera nie mamy balkonu i chciałam ją komuś sprezentować) taki zestaw podręczn młodego dogomaniaka :cool1: Quote
Medorowa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Łocie, Klocusiowa ma ptoszka:errrr::errrr: Quote
jonQuilla Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='clockwork']dobrze że miałam klatkę od legwana (na poprzednim mieszkaniu wystawiany był w niej na balkon- tera nie mamy balkonu i chciałam ją komuś sprezentować) taki zestaw podręczn młodego dogomaniaka :cool1: przezorny zawsze ubezpieczony...czy jak to się tam mówi :eviltong: Quote
clockwork Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 a na jastrzębskim portalu znalazłam(znaczy nie ja.. Aga- moja sis) takie ogłoszenie "Oddam papugę Nimfę wraz z klatką i akcesoriami. Za klatkę chciał bym 30 zł." zadzwonie czy to aktualne czy ten dupek ją wypuścił... a jak bedzie aktualne to żeby nie wyzucił na śmietnik- wezme dla towarzystwa dla mojej pankówy z irokezem:diabloti: :hmmmm: ciekawe czy to on czy ona , bo kolejnego samca w domu nie zniese :mad: Quote
apple Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='clockwork']a na jastrzębskim portalu znalazłam(znaczy nie ja.. Aga- moja sis) takie ogłoszenie "Oddam papugę Nimfę wraz z klatką i akcesoriami. Za klatkę chciał bym 30 zł." zadzwonie czy to aktualne czy ten dupek ją wypuścił... a jak bedzie aktualne to żeby nie wyzucił na śmietnik- wezme dla towarzystwa dla mojej pankówy z irokezem:diabloti: :hmmmm: ciekawe czy to on czy ona , bo kolejnego samca w domu nie zniese :mad:Może byc że to ten ja zostawił :angryy: oby nie bo jak go weźmiesz w obroty..... a zreszta jakby co to nagadaj mu do słuchu:mad: Wygląda na: faceta.... tak się stroszy:evil_lol: :eviltong: Quote
Alicja Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='clockwork']a na jastrzębskim portalu znalazłam(znaczy nie ja.. Aga- moja sis) takie ogłoszenie "Oddam papugę Nimfę wraz z klatką i akcesoriami. Za klatkę chciał bym 30 zł." zadzwonie czy to aktualne czy ten dupek ją wypuścił... a jak bedzie aktualne to żeby nie wyzucił na śmietnik- wezme dla towarzystwa dla mojej pankówy z irokezem:diabloti: :hmmmm: ciekawe czy to on czy ona , bo kolejnego samca w domu nie zniese :mad: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: bal samców na Klockowym ;) Magda ...ale tak to jesteś Pani na Włościach a samce to poddani ... daj znać co w sprawie tego 2go papuga :razz::razz: Quote
jonQuilla Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Magda buduje swój własny męski harem ;) ja także czekam na wieści :) Quote
Alicja Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 To się nazywa Blogas Akcji :grins: ale tak na fakcie to aż mną zatrzęsło:angryy: jak mi Magda wrzuciła info że ma papagaja w domu ....gdyby Ona tam nie szła to ta sierotka by tam zamarzła :-( Jak ludzie potrafią być tak okrutni ..... Quote
clockwork Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 [quote name='apple']Może byc że to ten ja zostawił :angryy: oby nie bo jak go weźmiesz w obroty..... a zreszta jakby co to nagadaj mu do słuchu:mad: Wygląda na: faceta.... tak się stroszy:evil_lol: :eviltong: [quote name='Alicja'] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: bal samców na Klockowym ;) Magda ...ale tak to jesteś Pani na Włościach a samce to poddani ... daj znać co w sprawie tego 2go papuga :razz::razz: zadzwoniłam... powiedział że nieaktualne że pare dni temu wziął ją jakiś ktoś... z ulicy .. nieistotne.. powiedziałam mu więc w czym rzecz.. że dziś znalazłam nimfe.. i czy to nie oby on wyrzucił... pan wygladał na strasznie poruszonego, że oddał z klatką i że ma nadzieje że to nie jego nimfa- prosił o wysłanie fotek na maila żeby zerknąć czy to nie ten... odpowie wieczorem jak bedzie miał dostęp do kompa..... mam nadzieje że jak to ten to pan poda mi adres kto wziął od niego ptaszka :angryy::mad: Quote
clockwork Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 wysłałam mu maila ale sis jest przytomna na szczęście i nie kazała wysyłać fot ino poprosić go o wysłanie jego... coby sie nie wyparł, że np. to nie jego :razz: potem bede dociekać całej prawdy czy to jego, czy on, czy nowy właściciel już sie znudził i nie wiedział że skrzeczy .... Quote
sota36 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Madzia - wawal ten papier z jej klatki! trza jakis piasek, albo kupny albo wyprazyc!!!! Ogonek odrosnie w miare szybko, widocznie ktos ja probowal zlapac i wyrwal. I na poczatk nie dawaj jej owocow! Bo pewno jest wystaszona albo mozenie dostawala nigdy i mozemiec " sraczki" a to u papug niebezpieczne! Tak na ślip to raczej zdrowa. A czysci piorka? A to fikanie to ze strachu i narazie nie wkladaj palucha, bo podziobie! Quote
clockwork Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 [quote name='sota36']Madzia - wawal ten papier z jej klatki! trza jakis piasek, albo kupny albo wyprazyc!!!! Ogonek odrosnie w miare szybko, widocznie ktos ja probowal zlapac i wyrwal. I na poczatk nie dawaj jej owocow! Bo pewno jest wystaszona albo mozenie dostawala nigdy i mozemiec " sraczki" a to u papug niebezpieczne! Tak na ślip to raczej zdrowa. A czysci piorka? A to fikanie to ze strachu i narazie nie wkladaj palucha, bo podziobie! wiem.. na razie jej ten papier wrzuciłam bo jakoś nie miałam w domu piasku :hmmmm: potem pójde do zoologika i coś kupie.... na razie jeszcze skacze zdenerwowana, skrzeczy ale piórek nie widziałam żeby czyściła.... zresztą zaglądam do niej tylko co jakiś czas- nie chce jej stresować za bardzo.... jak mam wyrzucic papier i nie wkładać łap :placz::placz: spije kawe i ide do zoologika ..... Quote
sota36 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 No moze Cie nie zje?! Jak moge poradzic kup piasek z witakraftu! Ladnie anyzem pachnie i ma tam muszelki, kotre papugi i inne ptactwo lubi!!!! A jak zacznie czyscic piorka ( nie widac by miala nastoszone a to dobrze!) to znaczysie sie powoli klimatyzuje! Quote
sota36 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 http://www.papugi.resnet.pl/main.htm czytej dziolcha. Quote
clockwork Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 [quote name='sota36']No moze Cie nie zje?! Jak moge poradzic kup piasek z witakraftu! Ladnie anyzem pachnie i ma tam muszelki, kotre papugi i inne ptactwo lubi!!!! A jak zacznie czyscic piorka ( nie widac by miala nastoszone a to dobrze!) to znaczysie sie powoli klimatyzuje! tak jest mój ty ornitologu :loveu::loveu: dzięki bo na ptaszkach to ja sie nie znam nic a nic... wiem że musze kupić: poidełko, żarełko, piasek, patyczka jakiego coby se przysiadła.... :mdleje: czwarty ptak w domu :mdleje: szukam sponsora!!!! ide czytać lekture ;) Quote
apple Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='clockwork']tak jest mój ty ornitologu :loveu::loveu: dzięki bo na ptaszkach to ja sie nie znam nic a nic... wiem że musze kupić: poidełko, żarełko, piasek, patyczka jakiego coby se przysiadła.... :mdleje: czwarty ptak w domu :mdleje: szukam sponsora!!!! ide czytać lekture ;) Co mówisz że się nie znasz na patakach ..... jak masz juz trzy wczesniejsze to musisz się znac:evil_lol::eviltong: Quote
clockwork Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 [quote name='apple']Co mówisz że się nie znasz na patakach ..... jak masz juz trzy wczesniejsze to musisz się znac:evil_lol::eviltong: ale te ptaszki nie jedzą i nie robią tak ffff fffff :diabloti::diabloti::eviltong: Quote
Medorowa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='clockwork'] jak mam wyrzucic papier i nie wkładać łap :placz::placz: Buhahahahahha Nie wiem czego mnie to tak rozśmieszyło:niewiem: buhahahaha:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
apple Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='clockwork']ale te ptaszki nie jedzą i nie robią tak ffff fffff :diabloti::diabloti::eviltong: Bo ten jest wyjątkowy :evil_lol: Masz wyzwanie - poskromić ptaka :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti: Quote
clockwork Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 [quote name='Medorowa']Buhahahahahha Nie wiem czego mnie to tak rozśmieszyło:niewiem: buhahahaha:evil_lol::evil_lol::evil_lol: też nie wiem :evil_lol::evil_lol::evil_lol: fajnie śmiać sie z cudzego nieszczęścia :mad::mad::diabloti: [quote name='apple'] Bo ten jest wyjątkowy :evil_lol: Masz wyzwanie - poskromić ptaka :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti: fiu fiu... tak robi ... fiu fiu :mdleje: a mnie wzdryga bo dotychczas moje osobiste ptaszki tak nie robiły :loveu::loveu: Quote
sota36 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Zarelko dla NIMFY!!!!! A patyczki najlepiej drewniane, choc przy plastikowych latwiej o zachowaniu higieny, lecz papugi wola wlasnie z drewna, bo sobie skubia. I jak bedziesz kupowala te drewniane, to Pawcio Ci je potem przytnie na dlugosc klateczki. Tylko uwazaj na przekroj badylkow, zeby byl wiekszy ( powiedz w zoologu, ze dla nimfy), bo chodzi o to by papagaj pazurkami sie nie "zakleszczyl" na nich. Jak se papagaj tak " fiufa"to dobrze:) Quote
apple Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='clockwork']też nie wiem :evil_lol::evil_lol::evil_lol: fajnie śmiać sie z cudzego nieszczęścia :mad::mad::diabloti: fiu fiu... tak robi ... fiu fiu :mdleje: a mnie wzdryga bo dotychczas moje osobiste ptaszki tak nie robiły :loveu::loveu: nie robiły fiu fiu...........? Nie mogę...... sory..... zaraz przyde jak ochłone.......:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts