Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej
to ja
wpadłam..................... do Ciebie:eviltong:
wiem że masz przerwy w dostawie pradu
ja też mam................znaczy się mam już prad ale nie miałam:diabloti:

ludzie poszaleli naprawdę.......własnie wróciłam z poczty...........istne szaleństwo
i jeszcze jakiś typ chciał się wsępić w kolejkę
ale mu grzecznie pokazałam gdzie jest koniec kolejki:diabloti:

• Replies 28.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Alicja

7336

• clockwork

6473

• apple

1311

• agbar

1137

Top Posters In This Topic

Posted

jestem... dziś mi wybiło znów 666 razy prąd... kompek zaczyna szaleć, znikły mi wszystkie kontakty z gg, których nie miałam na serwerze...:angryy::angryy::angryy::angryy:potraciły sie zapamiętane hasła.............................. bede sie musiała za chwile wyłączyć :placz::placz::placz: chcem na dogo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

byłam w jastrzebskim schronie .... na dniach jest przetarg na opiekuna... trzymajcie kciuki, bo albo bedzie taka nędza, albo może być tylko lepiej ... gorzej być nie może... dzis była wizja z zainteresowanymi przetargiem... pierwszy raz obejrzałam cały schron, każdy kąt......... :mdleje:

w Jastrzebiu powstaje Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt... będą brali udział w przetargu....... licze na nich..... i licze że to nie kolejna jastrzebska instytucja działająca na rzecz własnych portfeli a nie zwierząt :roll:

w razie gdyby wygrali- mam szanse na prace w schronie.... dziś mam rozmowe kwalifikacyną o 17tej.......... trzymajcie kciuki

a tera wyłączam kompka... nie chce kusć losu- jeden już jest w naprawach :cool1:

KOFFOM WAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu:

:placz::placz::placz::placz:

Posted

[quote name='clockwork']

w razie gdyby wygrali- mam szanse na prace w schronie.... dziś mam rozmowe kwalifikacyną o 17tej.......... trzymajcie kciuki

KOFFOM WAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu:

:kciuki::kciuki:

My Cie też;):loveu:

Posted

:crazyeye::crazyeye::crazyeye:....nie mow że takie spustoszenie to poczynilo :shake::shake:

kciukasy :kciuki: zaciskam od raniolka ;)... aby wszystko poszło dobrze dla zwierzaczków i dla Ciebie :cool2:

BUZIAKI :calus:

Posted

a więc....

nigdy nie zaczyna sie zdania od "a więc" :roll:

no więc :evil_lol::evil_lol:
jestem po rozmowie.... z panią prezes stowarzyszenia .... sprawa wyglada następująco: zakres moich obowiązków jako pracownika schronu byłby oto taki:

Prowadzenie następującej dokumentacji:

• rejestr interwencji związanych z bezdomnymi psami;

• wykaz psów przebywających w schronisku;

• rejestr zobowiązań adopcyjnych;

• przyjmowanie i przechowywania zgód na przetwarzanie danych osobowych;

• wystawianie wypisów z wykazu psów przebywających w schronisku;

• książki kontroli weterynaryjnej zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 czerwca 2004 r. w sprawie szczegółowych wymagań weterynaryjnych dla prowadzenia schronisk dla zwierząt (Dz. U. z 2004 nr 158 poz. 1657).
W celu prowadzenia dokumentacji, o której mowa wyżej, Wykonawca zapewni jedną osobę, której godziny pracy zawsze będą przypadać w godzinach, w których schronisko otwarte jest dla odwiedzających, upoważnioną, przeszkoloną i odpowiedzialną za prowadzenie dokumentacji, oraz za:
- nadawanie nowo przybyłym zwierzętom numerów ewidencyjnych (za wyjątkiem zwierząt posiadających przy obroży metalowy numer ewidencyjny, który jest czytelny) poprzez założenie zwierzęciu obroży z metalowym numerem ewidencyjnym na podstawie, którego dokonuje się wpisów do wykazu psów przebywających w schronisku;
- sprawdzanie, czy osoby fizyczne oddające psy do schroniska, zapłaciły opłatę za przyjęcie psa do schroniska.
- spisywanie, na podstawie dowodu osobistego, danych osoby fizycznej oddającej psa do schroniska (imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer dowodu osobistego) w celu dokonania wpisu w wykazie psów przebywających w schronisku;
- wydawanie psów do adopcji, po uzyskaniu od osoby adoptującej psa ze schroniska zobowiązania adopcyjnego;
- wydawanie osobom adoptującym psy ze schroniska książeczek szczepień psów i wypisów z wykazu psów przebywających w schronisku;
- bieżące dokonywanie wpisów do wykazu psów przebywających w schronisku i bezzwłoczne aktualizowanie tych wpisów;
- sprawowanie nadzoru nad bezpieczeństwem ludzi i zwierząt w trakcie oprowadzania osób odwiedzających schronisko, oraz udzielanie zainteresowanym osobom informacji dotyczących schroniska, psów w nim przebywających, zasad adopcji, itp.
- koordynowanie prac porządkowych w schronisku, a zwłaszcza wymienionymi w pkt II.
- współpraca z Zamawiającym w zakresie promowania pomocy zwierzętom przebywającym w schronisku oraz pomoc przy tworzeniu ogłoszeń dotyczących możliwości adopcji psów ze schroniska;
- prowadzenie ewidencji wyłapywanych bezdomnych zwierząt ze szczególnym uwzględnieniem daty i godziny wezwania do wyłapania bezdomnych zwierząt, imienia i nazwiska oraz stanowiska służbowego osoby składającej wezwanie, gatunku i rasy wyłapanego zwierzęcia, daty i godziny wyłapania, miejsca umieszczenia wyłapanych zwierząt

czyli praca kontaktowa z psami i ludźmi... to drugie mi nie leży bo jak pan przyprowadzi pieska że mu sie znudził... to go wsadze do klatki z morderczymi pitbullami :diabloti:
co do zarobków.. sprawa niejasna... a ma to dla mnie znaczenie, bo sklepik prowadze tylko do marca :roll:... najlepiej by IM pasowało żebym prowadziła działalność, ponosiła z tym związane koszty a im odpadły by koszta płacenia zusu za mnie :roll::evil_lol::diabloti: bo stowarzyszenie dopiero co powstało i nie mają żadnych zasobów finansowych :cool1:
Zaproponowali mi tą prace a nie członkowi stowarzyszenia, żeby nikt im nie zarzucił że założyli stowarzyszenie żeby sobie i członkom prace zapewnić;) a ja jako osoba z zewnątrz.. byłabym idealna :razz:

pozatym... załatwiłam z panią że w pewnych okresach-bedzie prowadzona akcja "STERYLKA" dogomaniackie koty (na razie koty, potem też psy, i nie tylko dogomaniackie) będą sterylizowane po niższych kosztach :multi: termin i warunki do dogadania :razz:

jakieś pytania????? :razz::razz:

Posted

[quote name='malawaszka']ja też ja też trzymam z całej siły :kciuki:

wespół w zespół :kciuki: ...nareszcie by się zmienilo na lepsze w Jastrzębskim schronie :razz:

Posted

przeraża mnie tylko ta wizja umowy... bo zarobić 500 zł, żeby 900 płacić ZUSu to jakos tak nie na rękę mi :roll: może jestem zbyt wymagająca :roll::cool1:

prosze od Pawcia ;)

Posted

Ja tam jezdem kretyn z matmy ( dziekuje Ci o Pani Psorze z Lo!!!) Ale ta matematyka to juz mi sie wcale nie podoba!!! jo wiym, piniondz, to nie wszytko, ale... matma jest do duuupy!!!!

Posted

[quote name='sota36']Ja tam jezdem kretyn z matmy ( dziekuje Ci o Pani Psorze z Lo!!!) Ale ta matematyka to juz mi sie wcale nie podoba!!! jo wiym, piniondz, to nie wszytko, ale... matma jest do duuupy!!!!

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: no jaaaa.. piniądz nie ważny, ale nie uzbieram miesięcznie złomu za 400 zł, żeby dopłacać do Zusu :evil_lol::evil_lol::evil_lol: nie o piniądz chodzi... chodz o to że za darmo to ja se moge u siebie w sklepie siedzieć.......przynajmniej na zus zarobie :roll: a i za darmo moge po płatnej pracy pracowac w schronie jako wolontariusz..... musze to przemyśleć.... :hmmmm:

AAAGGGOOOOOOOOO!!!! siostro moja... daj to mamie przeczytać, bo zas powie że o niczym nie wie :roll::evil_lol: