Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='clockwork']do góry nogami sie nie liczy :cool1:

P.S. czemu ta emotka :cool1: kojarzy mi sie zawsze z Tobą medorowa :hmmmm: chyba te bryle :roll:

:cool1::cool1::cool1::cool1:

• Replies 28.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Alicja

7336

• clockwork

6473

• apple

1311

• agbar

1137

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='clockwork']:cool1:medorowa
:cool1:medor z avka
:cool1:?????
:cool1:????? a te 2 to kto?? :hmmmm:
[/quote]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:to DINUŚ zawadiaka :eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

Przyłączam się do pomocy...na odległość niestety...

Orienta ciągle nie ma- ja nie wiem co mam już robić, włosy wyrywam, pazury obgryzam, aż strunę w gitarze zerwałam- znowu:(

Posted

[quote name='Gonitwa']Przyłączam się do pomocy...na odległość niestety...

Orienta ciągle nie ma- ja nie wiem co mam już robić, włosy wyrywam, pazury obgryzam, aż strunę w gitarze zerwałam- znowu:(

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:osz kurde!!! nie wiem o co chodzi!!!! lece do ciebie!!!!

nie miałam czasu na blogi od powrotu ze szwecji!!:shake::shake::shake:

Posted

Cześć Madzialeno Paweku i Klocuszku
Bardzo Przepraszam że dopiero dziś ciocia Ania skada Życenia Chlorkowi
Kochany Klocuszku
Wielu latek z Madzialeną i Pawciem Ci życzę abyś zawsze byl tak kochany jak teraz!!!!! Coby Twoje szanowne zdrowie dopisywao Ci jak najdużej. I żebyś zawsze by taki kochany jak teraz :loveu::loveu:

Posted

[quote name='evaxon']1000:drink1::drink1::drink1::drink1::drink1::drink1::drink1::cunao:

za 500 :evil_lol::evil_lol::evil_lol:.........:knajpa: :knajpa: :knajpa:

A Magdzie zabrali DOGO :placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

Kochany Klocuszku
Wielu latek z Madzialeną i Pawciem Ci życzę abyś zawsze byl tak kochany jak teraz!!!!! Coby Twoje szanowne zdrowie dopisywao Ci jak najdużej. I żebyś zawsze by taki kochany jak teraz :loveu::loveu:

ANIU!!! dzięki!!! :loveu::loveu::loveu: rozumiem że ma być 2x kochany tak jak teraz ;):evil_lol::evil_lol: czyli tak samo ino 2 x mocniej ;) OK!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

oddali mi dogo- a ja już po psa musze sie bujać !!!

Posted

[quote name='clockwork']i sorki- dziś nie ma bata żebym pośmigała po dogo.... nawał pracuchy!!!!
a pracucha związana ze psami.... oczywiście :cool1:

klepałam text do władz miasta i opiekunów schronu jastrzębskiego.... jedziem z nimi... bo dzieją sie tam cuda niewidy :angryy::angryy::angryy: strasznie zajebiaszczą adopcje PSÓW RASOWYCH tam mają... :angryy::angryy::angryy:
czekam na odpowiedź a potem polecim z petycjami :loveu: POMOŻECIE??? :cool3:

a oto text jest także na stronce o schroniskach gdzie prosiłam o pomoc w napisaniu... niestety ZOSTAŁAM jak zwykle sama :shake: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7898216

Do:
Prezydent Miasta Jastrzębie Zdrój prezydent@um.jastrzebie.pl
Jastrzębski Zakład Komunalny jzkpl_jastrzebie@pro.onet.pl , jzk@um.jastrzebie.pl ,
Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami o/Racibórz

W związku z wieloma sygnałami o nieprawidłowościach zarówno w JZK jak i w JASTRZĘBSKIM SCHRONISKU DLA PSÓW, a szczególnie w trosce o byt tych zwierząt, w imieniu społeczności www.dogomania.pl , http://www.dogomania.pl/forum/forumdisplay.php?f=28 wnoszę o odpowiedź na nurtujące nas pytania:

1. Czy schronisko posiada statut wg którego działa? Jeżeli tak to prosimy o jego treść
  2. Czy w schronisku prowadzona jest ewidencja psów?
  3. Czy są spisywane umowy adopcyjne, z których wynikałoby gdzie aktualnie przebywa pies?
  4. Czy jest możliwe zaangażowanie sie w pracę schroniska, tzw. wolontariat?
  5. Czy ewentualni wolontariusze mogliby fotografować i wystawiać schroniskowe psy do adopcji na ogólnopolskich forach internetowych( min. www.dogomania.pl  ), mieć wpływ na wydawanie psów po uprzednim sprawdzeniu ewentualnego domu, co zapobiegałoby narażaniu psów na przebywanie w nieodpowiednich warunkach, wizji bezdomności po raz kolejny, absolutnym zakazie adopcji psów wykorzystywanych do walk lub w celach rozrodczych w pseudo-hodowlach (co ujęte byłoby w formularzach adopcyjnych).Zadaniem wolontariuszy byłoby tez sprawdzanie i informowanie o charakterze psa- stosunku do obcych, do zwierząt...
  6. Chętni wolontariusze mieliby pełny wgląd w ewidencje psów i decydowaliby o oddaniu psa potencjalnemu „domowi” co bardzo dobrze się sprawdza w wielu schroniskach i azylach nadzorowanych przez wolontariuszy z forów internetowych.
  7. Jaki cel ma przepis zapłaty gotówkowej za oddanie psa do schroniska (bo to ewidentne zezwolenie na pozostawianie psa samemu sobie na ulicy,w lasach itd.)
  8. Czy psy mają odpowiednią opiekę weterynaryjną- faktyczne szczepienia, odpchlenia, leczenia itd.
  9. Czy w schronisku znajduje jest izolatka dla psów chorych, oraz gdzie przetrzymywane są psy poddane kwarantannie?
  10. Czy psy mają zapewniony wybieg, kontakt z człowiekiem co pomaga w socjalizacji?
  11. Proszę podać liczby - w skali roku : ilość psów w schronisku, ilość eutanazji, ilość adopcji, ilość naturalnych zgonów...
  12. Jaka kwota z budżetu miasta/państwa przeznaczona jest miesięcznie/rocznie na utrzymanie schroniska?? czy to uzależnione jest od ilości psów w schronisku czy to tzw. ryczałt??
  13. Czy psy przed oddaniem do adopcji zostają wysterylizowane (suki) i wykastrowane (psy) co zapobiegałoby rozmnażaniu się psów i zwiększaniu bezdomności wśród gatunku?
  14. Czy jest możliwość wprowadzenia CHIPowania psów schroniskowych oddawanych do adopcji, co ułatwiłoby identyfikacje psa np. zaniedbanego i naprowadzenie na nieodpowiedzialnego właściciela.

Nieprawidłowości zaobserwowane przeze mnie podczas wizyty w schronisku. Wnoszę o ustosunkowanie się do nich :

1. Przetrzymywanie dużej liczby psów w jednym kojcu =

• zastraszanie słabszych psów przez psy lub grupy dominujące, a co za tym idzie pogryzienia, brak dostępu słabszego psa do miski z jedzeniem i wodą,
  • suki z psami w jednym kojcu, czego następstwem nie rzadko są szczeniaki, oraz walki psów o sukę,

• psy chore przetrzymywane z psami zdrowymi, psy drapiące się, z objawami chorób skórnych (łyse placki na ciele) z resztą psów.

• zbyt mała ilość chroniących przed słońcem, deszczem, mrozem bud w stosunku do ilości psów
  • zbyt ciasne obroże u niektórych z psów,
  • złe odżywianie psów,
  • psy zaniedbane, wychudzone, ze skołtunioną sierścią...
  • zakaz fotografowania psów!
  • kwarantanna” w GARAŻU!!! gdzie psy siedzą odizolowane w ciemnościach!!!
  • stały tekst pracowników schroniska „wczoraj pojechał do domu” na pytanie o psa zazwyczaj rasowego, gdzie osoby poinformowane na dogomanii znajdują im domy.Co sie dzieje z tymi psami??? możemy TYLKO przypuszczać!

Sygnały otrzymane z PEWNEGO i WIARYGODNEGO źródła:
-sprzedawanie psów rasowych do pseudo-hodowli min. w Mszanej w celach rozrodczych, czego następstwem są szczeniaki, które z różnych powodów mają szanse trafić w przyszłości „na ulicę”
-sprzedawanie psów ras bojowych na walki!!!!
-”znikanie”artykułów spożywczych i np. do ocieplenia bud- ofiarowanych przez miłośników psów.
-brak aktualizacji i informacji o psach na jedynym informującym o schronie JASNECIE.

Żądamy odpowiedzi na każde z pytań i udokumentowania ich w miarę możliwości, ponieważ LOS TYCH PSÓW NIE JEST NAM OBOJĘTNY, a jako miłośnicy i podatnicy w jednym- głosząc hasło „ZWIERZE NIE JEST RZECZĄ,ONE TEŻ MAJĄ PRAWO DO GODNEGO ŻYCIA” mamy uzasadnione obawy co do losu psów oraz przypuszczamy że schronisko nie działa prawidłowo i obawiamy się o ich los. Apelujemy o odpowiedź zanim wydarzy się coś co ma miejsce w wielu schroniskach w Polsce, gdzie zwierze jest traktowane jak rzecz i „maszynka do robienia pieniędzy” np.:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=87126
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38091
i całe mnóstwo innych przypadków !

W przypadku potraktowania nas niepoważnie sprawę zgłosimy do Prokuratury.

Z poważaniem
w imieniu społeczności www.dogomania.pl
Magda Z.
E-mail: clock.dogomania@poczta.fm
Magda jakby coś to dzwoń!! Pomogę w miare możliwości!!!!! Dokop draniom !! DOKOP!!!!! Jak chcesz to dam Ci obie moje nogi zeby lepszy efekt był :diabloti:

Posted

[quote name='Pysia']Magda jakby coś to dzwoń!! Pomogę w miare możliwości!!!!! Dokop draniom !! DOKOP!!!!! Jak chcesz to dam Ci obie moje nogi zeby lepszy efekt był :diabloti:
Pysiu ...myślę że napewno pomoc bedzie potrzebna ...to trudna walka ...a warto powalczyć ..jest dla kogo ...dla NICH

Zresztą napewno Magda sama się wypowie tutaj ...
...napisałam tylko to co myślę .
Dostala dziewczyna POWERA i tak trzymać ...a że w qpie ;) siła to ja nas będzie więcej to może da się ruszyć tę opoke :razz:

Posted

[quote name='jonQuilla']Ale dupa, ale dupa ... przyszłam i już po 1000 :eviltong:

ale ja i tak poskacze :multi::multi::multi:
i wypije za to :)

:drink1::knajpa::laola:

córcia i się usmialam do łez :evil_lol::evil_lol::evil_lol:....z wrażenia chlapne z Tobą :knajpa:

Posted

[quote name='jonQuilla']Ale dupa, ale dupa ... przyszłam i już po 1000 :eviltong:

ale ja i tak poskacze :multi::multi::multi:
i wypije za to :)

:drink1::knajpa::laola:

Żonkilko ja też spóźniona ale też skacze i pije:evil_lol:

:multi::multi: :drink1: :multi::multi:

Posted

[quote name='emdziolek']Żonkilko ja też spóźniona ale też skacze i pije:evil_lol:

:multi::multi: :drink1: :multi::multi:

no młodzieży .......co za pijaństwo ;)...........:knajpa:

Posted

Magda, może napisz w sprawie tego pisma do kon trojanski suwalki, może ona coś doradzi, wydaje mi się, że ma jakieś doświadczenie i być może możliwości, w walce z umieralniami. Ja na miarę możliwości postaram się pomóc, wysyłając maile i petycje, nie wiem, jak jeszcze ... ale jestem tu, w razie co.

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']no młodzieży .......co za pijaństwo ;)...........:knajpa:

nie co dzień zdarza się taka okazja :) że u Klockowej 1000 wyskakuje :) więc należy balować przez minimum kolejne 10 stron :) :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='paula_z']Magda, może napisz w sprawie tego pisma do kon trojanski suwalki, może ona coś doradzi, wydaje mi się, że ma jakieś doświadczenie i być może możliwości, w walce z umieralniami. Ja na miarę możliwości postaram się pomóc, wysyłając maile i petycje, nie wiem, jak jeszcze ... ale jestem tu, w razie co.

na razie cierpliwie poczekam na odpowiedź na moje pytanka.... potem zobaczymy jak sie sprawa potoczy i będziemy EWENTUALNIE słaś petycje, protesty... będę wtedy szukać pomocy u dziewczyn które juz mają doświadczenie w tej branży :loveu:
w drodze wyjątku zawsze można wywieźć tam prezydenta i dyrektora JZK i puścic na niego wygłodzone psy. TERAZ MUS CZEKAĆ!!!!!! żebyśmy nie wyszli na FURIATÓW ;)

czejamy :lmaa:

PYSIU... co 4 nogi to nie 2 ;) mam na uwadze twoja propozycje :loveu:

witam resztę TU PIJĄCĄ....
:drink1::knajpa: