Agunia-Pańciunia) Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 ten lottek jest denerwujacy jat tak lata i lata......:angryy::angryy: Quote
Alicja Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [quote name='Agunia-Pańciunia)']ten lottek jest denerwujacy jat tak lata i lata......:angryy::angryy: mnie też ....i znów mi podwójnie muli dogo .....:angryy::angryy::angryy: Quote
Alicja Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 jeszcze wczorajsze urodzinkowe... wujek Cezary składa życzenia:loveu: Klocuś je ciasteczka :p Madzialena przed obiadkiem :grins: Quote
Agunia-Pańciunia) Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [quote name='Alicjarydzewska']mnie też ....i znów mi podwójnie muli dogo .....:angryy::angryy::angryy: w ramach lottka..to juz nawet mulenie mniej drazni..... ale ten lotek jest ......:angryy::angryy::angryy: Quote
clockwork Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 [quote name='gosikf & dogs']Na początku mojego listu chciałbym Wam podziękować za złożone mi życzonka- koffam WAS przeokrutnie cioteczki moje :loveu::loveu::loveu: Wasz Klocuś :bluepaw: A jak złożę teraz to mnie też będziesz:loveu:???:roll: Bo ja dużo ciasteczek, smacznych ostatków z talerzy ludziów(to co najlepsze nie:cool3:), długiego bieganka, pięknych suczek do zabawy....no wiesz wszystkiego co pies zapragnie:p [quote name='basia2202']spóźnione:cool3: ale najszczersze i z serducha płynące :loveu::loveu::loveu: NAJLEPSIEJSZE ŻYCZENIA URODZINOWE DLA KLOCUSIA PIĘKNEGO :Rose::B-fly::B-fly::B-fly: 100 radości na godzinę:loveu: byś miał zawsze super minę:p do jedzenia wieeeelkich kości :razz: od Madziuni moc miłości :loveu: zawsze łóżka cieplutkiego;) i spacerku szalonego :painting: no i jeszcze kumpli w dechę :Dog_run: 100 zabawek na pociechę:Cool!: pełnej michy zawsze życzę:sabber: i na koniec STOOO LAAAAAT krzyczę :loveu: to mówiłam ja, ciocia Zuzkowa :loveu: buziaki Klocusiu, buziaki Madzialenko:D P.S. piękny błyszczący aksamitny sierściuszek :) http://images28.fotosik.pl/102/eb15010c593cf9a6.jpg dziękujemy w imieniu CZARNUSZKA!!!!! Quote
clockwork Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 i sorki- dziś nie ma bata żebym pośmigała po dogo.... nawał pracuchy!!!! a pracucha związana ze psami.... oczywiście :cool1: klepałam text do władz miasta i opiekunów schronu jastrzębskiego.... jedziem z nimi... bo dzieją sie tam cuda niewidy :angryy::angryy::angryy: strasznie zajebiaszczą adopcje PSÓW RASOWYCH tam mają... :angryy::angryy::angryy: czekam na odpowiedź a potem polecim z petycjami :loveu: POMOŻECIE??? :cool3: a oto text jest także na stronce o schroniskach gdzie prosiłam o pomoc w napisaniu... niestety ZOSTAŁAM jak zwykle sama :shake: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7898216 Do: Prezydent Miasta Jastrzębie Zdrój prezydent@um.jastrzebie.pl Jastrzębski Zakład Komunalny jzkpl_jastrzebie@pro.onet.pl , jzk@um.jastrzebie.pl , Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami o/Racibórz W związku z wieloma sygnałami o nieprawidłowościach zarówno w JZK jak i w JASTRZĘBSKIM SCHRONISKU DLA PSÓW, a szczególnie w trosce o byt tych zwierząt, w imieniu społeczności www.dogomania.pl , http://www.dogomania.pl/forum/forumdisplay.php?f=28 wnoszę o odpowiedź na nurtujące nas pytania: Czy schronisko posiada statut wg którego działa? Jeżeli tak to prosimy o jego treść Czy w schronisku prowadzona jest ewidencja psów? Czy są spisywane umowy adopcyjne, z których wynikałoby gdzie aktualnie przebywa pies? Czy jest możliwe zaangażowanie sie w pracę schroniska, tzw. wolontariat? Czy ewentualni wolontariusze mogliby fotografować i wystawiać schroniskowe psy do adopcji na ogólnopolskich forach internetowych( min. www.dogomania.pl ), mieć wpływ na wydawanie psów po uprzednim sprawdzeniu ewentualnego domu, co zapobiegałoby narażaniu psów na przebywanie w nieodpowiednich warunkach, wizji bezdomności po raz kolejny, absolutnym zakazie adopcji psów wykorzystywanych do walk lub w celach rozrodczych w pseudo-hodowlach (co ujęte byłoby w formularzach adopcyjnych).Zadaniem wolontariuszy byłoby tez sprawdzanie i informowanie o charakterze psa- stosunku do obcych, do zwierząt... Chętni wolontariusze mieliby pełny wgląd w ewidencje psów i decydowaliby o oddaniu psa potencjalnemu „domowi” co bardzo dobrze się sprawdza w wielu schroniskach i azylach nadzorowanych przez wolontariuszy z forów internetowych. Jaki cel ma przepis zapłaty gotówkowej za oddanie psa do schroniska (bo to ewidentne zezwolenie na pozostawianie psa samemu sobie na ulicy,w lasach itd.) Czy psy mają odpowiednią opiekę weterynaryjną- faktyczne szczepienia, odpchlenia, leczenia itd. Czy w schronisku znajduje jest izolatka dla psów chorych, oraz gdzie przetrzymywane są psy poddane kwarantannie? Czy psy mają zapewniony wybieg, kontakt z człowiekiem co pomaga w socjalizacji? Proszę podać liczby - w skali roku : ilość psów w schronisku, ilość eutanazji, ilość adopcji, ilość naturalnych zgonów... Jaka kwota z budżetu miasta/państwa przeznaczona jest miesięcznie/rocznie na utrzymanie schroniska?? czy to uzależnione jest od ilości psów w schronisku czy to tzw. ryczałt?? Czy psy przed oddaniem do adopcji zostają wysterylizowane (suki) i wykastrowane (psy) co zapobiegałoby rozmnażaniu się psów i zwiększaniu bezdomności wśród gatunku? Czy jest możliwość wprowadzenia CHIPowania psów schroniskowych oddawanych do adopcji, co ułatwiłoby identyfikacje psa np. zaniedbanego i naprowadzenie na nieodpowiedzialnego właściciela. Nieprawidłowości zaobserwowane przeze mnie podczas wizyty w schronisku. Wnoszę o ustosunkowanie się do nich : Przetrzymywanie dużej liczby psów w jednym kojcu = zastraszanie słabszych psów przez psy lub grupy dominujące, a co za tym idzie pogryzienia, brak dostępu słabszego psa do miski z jedzeniem i wodą, suki z psami w jednym kojcu, czego następstwem nie rzadko są szczeniaki, oraz walki psów o sukę, psy chore przetrzymywane z psami zdrowymi, psy drapiące się, z objawami chorób skórnych (łyse placki na ciele) z resztą psów. zbyt mała ilość chroniących przed słońcem, deszczem, mrozem bud w stosunku do ilości psów zbyt ciasne obroże u niektórych z psów, złe odżywianie psów, psy zaniedbane, wychudzone, ze skołtunioną sierścią... zakaz fotografowania psów! „kwarantanna” w GARAŻU!!! gdzie psy siedzą odizolowane w ciemnościach!!! stały tekst pracowników schroniska „wczoraj pojechał do domu” na pytanie o psa zazwyczaj rasowego, gdzie osoby poinformowane na dogomanii znajdują im domy.Co sie dzieje z tymi psami??? możemy TYLKO przypuszczać! Sygnały otrzymane z PEWNEGO i WIARYGODNEGO źródła: -sprzedawanie psów rasowych do pseudo-hodowli min. w Mszanej w celach rozrodczych, czego następstwem są szczeniaki, które z różnych powodów mają szanse trafić w przyszłości „na ulicę” -sprzedawanie psów ras bojowych na walki!!!! -”znikanie”artykułów spożywczych i np. do ocieplenia bud- ofiarowanych przez miłośników psów. -brak aktualizacji i informacji o psach na jedynym informującym o schronie JASNECIE. Żądamy odpowiedzi na każde z pytań i udokumentowania ich w miarę możliwości, ponieważ LOS TYCH PSÓW NIE JEST NAM OBOJĘTNY, a jako miłośnicy i podatnicy w jednym- głosząc hasło „ZWIERZE NIE JEST RZECZĄ,ONE TEŻ MAJĄ PRAWO DO GODNEGO ŻYCIA” mamy uzasadnione obawy co do losu psów oraz przypuszczamy że schronisko nie działa prawidłowo i obawiamy się o ich los. Apelujemy o odpowiedź zanim wydarzy się coś co ma miejsce w wielu schroniskach w Polsce, gdzie zwierze jest traktowane jak rzecz i „maszynka do robienia pieniędzy” np.: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=87126 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38091 i całe mnóstwo innych przypadków ! W przypadku potraktowania nas niepoważnie sprawę zgłosimy do Prokuratury. Z poważaniem w imieniu społeczności www.dogomania.pl Magda Z. E-mail: clock.dogomania@poczta.fm Quote
Alicja Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 :shake:...Madziu ...wiesz że nie zostałaś sama ...możesz liczyć na pomoc ... jestem z Tobą ...i pomogę w miare możliwości ... zaraz dam namiary na Twoje pismo na BwP... Quote
chalimala Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 klockowa do bojuuuuuuuu!!!!!!!!!jestem z tobą :D po dzisiejszej wizycie w schronie mam ochote walnąć flaszką po tanim winie gościa który zajmuje sie psami... Quote
clockwork Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 [quote name='Alicjarydzewska']:shake:...Madziu ...wiesz że nie zostałaś sama ...możesz liczyć na pomoc ... jestem z Tobą ...i pomogę w miare możliwości ... zaraz dam namiary na Twoje pismo na BwP... mam nadzieje że nie zostane sama... wchodze w to jako WOLONTARIUSZ jak mi pozwolą... jak nie to incognito bede zerkać co sie tam wyprawia... NIE POPUSZCZE!!! KONIEC pomiatania tymi biednymi kopniętymi w doope przez życie psami!!! :angryy::angryy: KONIEC!!!!!!! [quote name='chalimala']klockowa do bojuuuuuuuu!!!!!!!!!jestem z tobą :D po dzisiejszej wizycie w schronie mam ochote walnąć flaszką po tanim winie gościa który zajmuje sie psami... myślałam że masz ochote walnąć flaszke... bo bym sie zaoferowała jako współtowarzysz...:oops::oops::oops:. dziś we mnie pękło!!! urwe łeb tym "opiekunom" i nasram do szyi :oops::oops::oops: chyba :diabloti: Quote
Wilejkaros Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Buhahahahaha, rozbawiłam się tym tekstem o szyji, wiem, że to nie na miejscu... Klockowa, nie ma co pić teraz, trzeba działać, picie potem, jak się wszystko uda. 3mam kciuki i wirtualnie pomagam, jak mogę. Gdyby coś, dajcie znać. Quote
Medorowa Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Widziałam łurodzinowe foteczki:loveu::loveu: Quote
clockwork Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 [quote name='Wilejkaros']Buhahahahaha, rozbawiłam się tym tekstem o szyji, wiem, że to nie na miejscu... Klockowa, nie ma co pić teraz, trzeba działać, picie potem, jak się wszystko uda. 3mam kciuki i wirtualnie pomagam, jak mogę. Gdyby coś, dajcie znać. poniosło mnie :oops::oops::oops: alem dziś wybuchła... rano sie wzięłam pisac pomału pisemko, ale jak chalimala mi zadzwoniła że nie ma już tych rasowych... WCZORAJ POJECHAŁY to.... :angryy::angryy::angryy::angryy: koniec sentymentów!!! na pohybel złodziejom!!!!! :diabloti: [quote name='malawaszka']Magda super :klacz: !!!!! :oops::oops: [quote name='madzia i medor']Widziałam łurodzinowe foteczki:loveu::loveu: ja tez :grins: właśnie Alu!!! dziękuję za wrzucenie fotecków... ja nie mam ani głowy ani czasu :shake: Quote
Medorowa Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Jestemy z Tobą i w razie potrzeby pomożemy:p Quote
Wilejkaros Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 A gdzie one mogły pojechać? Matko, te z Ełku też pojechały... Quote
clockwork Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 [quote name='madzia i medor']Jestemy z Tobą i w razie potrzeby pomożemy:p licze na Was... kolejny etap- PETYCJE :diabloti: niech wiedzą szmaciarze że ktoś im patrzy na ręce :cool1: i że nie ma to tamto :diabloti::diabloti::diabloti: KLOCKOWA sie wkurzyła i tera to już maja przechlapane :diabloti: ide dostac zawału :roll::angryy: Quote
Alicja Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Fotaski wstawione z przyjemnością ...dla Klocuszka :loveu::loveu::loveu: Z Mojej strony możesz liczyć na wsparcie ...finansowe niestety nie ale ....w pracy zawsze mówili ............gdzie Diabeł nie może tam Ale poślij :angryy: Quote
clockwork Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 [quote name='Wilejkaros']A gdzie one mogły pojechać? Matko, te z Ełku też pojechały... wilejkaros... u nas straszny popyt maja RASOWCE :roll: czyli co??? PSEUDO-HODOWLE!! rozrodowce!!! bojowe tez znikają szybciutko!!! WALKI!!!! jestem pewna tego na 99% - dostaje donosy od wielu ludzi, wiele z nich jest RZETELNYCH i WIARYGODNYCH! a kundelki ... do piachu :placz::placz::placz::placz::placz: Quote
Alicja Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [quote name='clockwork']licze na Was... kolejny etap- PETYCJE :diabloti: niech wiedzą szmaciarze że ktoś im patrzy na ręce :cool1: i że nie ma to tamto :diabloti::diabloti::diabloti: KLOCKOWA sie wkurzyła i tera to już maja przechlapane :diabloti: ide dostac zawału :roll::angryy: z zawałem poczekaj .......bo teraz trzeba opić 500 stronkę ;) :knajpa: a petycje pójdą o to się nie bój ;) Quote
clockwork Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 [quote name='Alicjarydzewska']z zawałem poczekaj .......bo teraz trzeba opić 500 stronkę ;) :knajpa: a petycje pójdą o to się nie bój ;) tego mi chyba potrza :knajpa: Quote
Alicja Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [quote name='clockwork']wilejkaros... u nas straszny popyt maja RASOWCE :roll: czyli co??? PSEUDO-HODOWLE!! rozrodowce!!! bojowe tez znikają szybciutko!!! WALKI!!!! jestem pewna tego na 99% - dostaje donosy od wielu ludzi, wiele z nich jest RZETELNYCH i WIARYGODNYCH! a kundelki ... do piachu :placz::placz::placz::placz::placz: napisalam na BwP ....o tej suni boxi :placz:.......bez sterylki , 4 letnia ......ile sie będzie w rękach pseudohodoffców męczyć :-(..... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=62807&page=15 Quote
Medorowa Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [quote name='clockwork']licze na Was... kolejny etap- PETYCJE :diabloti: niech wiedzą szmaciarze że ktoś im patrzy na ręce :cool1: i że nie ma to tamto :diabloti::diabloti::diabloti: KLOCKOWA sie wkurzyła i tera to już maja przechlapane :diabloti: ide dostac zawału :roll::angryy: Nie ma problemu;) KCM:loveu::loveu: Ja mam 666, ino do góry nogami:evil_lol::knajpa: Quote
Alicja Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [quote name='clockwork']tego mi chyba potrza :knajpa: i jeszcze jeden i jeszcze raz ......do kolejnej setki ;) :knajpa: Quote
clockwork Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 [quote name='madzia i medor']Nie ma problemu;) KCM:loveu::loveu: Ja mam 666, ino do góry nogami:evil_lol::knajpa: do góry nogami sie nie liczy :cool1: P.S. czemu ta emotka :cool1: kojarzy mi sie zawsze z Tobą medorowa :hmmmm: chyba te bryle :roll: Quote
Recommended Posts