clockwork Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 [quote name='Alicjarydzewska']:crazyeye:hey , a co tu tak cicho z samego ranka:razz: [quote name='BeaC']Witaj:loveu::loveu::loveu: no ja tradycyjnie w pracy :shake::shake::shake: dopiero dotarłam do pracy :roll: co tu tak cicho!!!!! :mad: :evil_lol: Quote
zaba14 Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 clockwork napisał(a):to jedna strona medalu... druga to... odpłate zostawianie psa w schronisku!!150 zł ... i... :angryy: 250 zł!!! za znajdę!!!! czyli.... spodziewam sie stada błakających, wyrzuconych psiaków, bo kto zgłosi to do schronu?? kogo stać?? 250 zł!!! :angryy: fak!!! instytucja nastawiona na zysk!! nie na pomoc psom!!! no tak... całkowite przyzwolenie na wyrzucanie psów na ulice!!! za to schronisko bedzie miało pustki... o to chodzi!!! mało roboty- dużo kasy!!! pieprzeni aferzyści!!! złodzieje i krętacze!!! URZĘDASY JASTRZĘBSKIE!!! :snipersm: To co się stało to wrecz kpina! :angryy: :angryy: Byłam nie raz przy oddawaniu psow w schronisku, oddawali ludzie z ulicy, dzieci, właściciele.. nie widziałam aby kto kolwiek płacił za taką "usluge" ! rowniez sama oddawalam znalezionego szczeniaka do schroniska jak byłam młodsza w zabrzanskim schronisku, ode mnie rowiez nikt nie chciał pieniedzy. Raz dzwoniłam do zabrzanskiego schroniska, ze ktos wyrzucil starszego owczarkowatego psa.. zostałam poproszona o złapanie psa na smyczy lub zamkniecie go w piwnicy! pies był łagodny wiec czekałam na przyjazd rakarza (?) z psem przed blokiem... Pan bardzo miły wyglaskał psa, podziekował i władował do samochodu. Ubiegłej zimy dzwoniłam na SM w sprawie błąkającego sie starszego psa, pan przy telefonie był tak miły że wrecz był ze mną w kontakcie telefonicznym sam dzwonił co się dzieje, czy pies złapany czy nie... O co tutaj chodzi?! Tym ludziom zalezy chyba na tym aby "właściciele" wywozili swoje psy do lasow... albo zeby wygladało u nas tak jak w niecywilizowanych krajach, chude, głodne psy paradujace srodkiem chodnika w centrum miasta :angryy: :angryy: :angryy: brak slow.. Quote
clockwork Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 [quote name='zaba14'] O co tutaj chodzi?! Tym ludziom zalezy chyba na tym aby "właściciele" wywozili swoje psy do lasow... albo zeby wygladało u nas tak jak w niecywilizowanych krajach, chude, głodne psy paradujace srodkiem chodnika w centrum miasta :angryy: :angryy: :angryy: brak slow.. i dokładnie to mnie rozwścieczyło... przyzwolenie na wyrzucanie psów, wywożenie do lasu... bo kto mądry da średnio 200 zł za zostawienie piesa w schronie. To nowe przepisy jastrzębskiej dobijalni dla psów- obowiązują chyba od początku lutego :angryy: Ogólnie wokół naszego schronu od lat huczy od niejasności, kontrowersji... była kilka razy afera, o znikaniu psów (!!!) głodzeniu i pustych miskach z wodą (bez wody), (może bez masakrycznych konsekwencji jak w Ligocie), zbyt małej powierzchni...wysłali kontrol (która nadzorował ktoś z JZK- instytucji nadzorującej schron) :angryy:, ... sama 2 lata temu zawiozłam co nieco do schronu- ale to znikło... schron szczyci się dużymi ilościami rzekomych adopcji- ale powiem Wam że to bajka- bo w Jastrzębiu mało kto wie że jest u nas schronisko, nie mają strony internetowej... więc skąd adopcje??? ogólnie- zakład nadzorujący schron to ... a niech mnie zamkną... kombinatorzy, krętacze, aferzyści- ale nietykalni, bo i nasi włodarze w tym siedzą... są tam gdzie można wyciągnąć kasę... walić przekręty niedawno zgłosił się do mnie jastrzębski portal internetowy z propozycją tworzenia działu na ich www- o schronie i adopcjach (pojechali, zobaczyli- napisali jakie wrażenia po wizycie i czy robimy im koło dupy...- odpowiedziałam że jak mają możliwość pomóc psiakom - to na razie milczymy, bo tylko oni mogą pomóc). Nadmieniam że w schronie jest odgórny zakaz robienia zdjęć i wystawiania ich w jakichkolwiek portalach i forach ( z wyj. jasnet - miejski portal, który od tego tygodnia ma dział "przygarnij mnie") Quote
Vectra Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 witajcie Klocki :) po przeczytaniu tych ciekawostek to nie wiem śmiać się czy płakać :angryy: :angryy: Quote
Samturia Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 /dobra... to teraz sie wyżyje na całej rodzince szanownych Kamińskich. Niech pier*** komendant weźmie sie lepiej za wychowywanie własnych dzieci a nie robi afery. Znam jego synów i powiem Wam, że nic ciekawego z nich nie rośnie... Ze strony jego starszego syna padały na mnie wyzwiska, śmiechy, i inne.... Nauczyciele wszystko widzieli ale ŻADEN nie zareagował...:/ Soby pier*** takich ludzi to sie powinno zamykać a nie jeszcze urzędasów z nich robić ćwoki głupie :angry: Skończyłam dziękuje... Quote
clockwork Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 Samturia... kim jest rodzina Kamińskich?? wytłumacz niewtajemniczonym :razz: Quote
clockwork Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 i na litośc boską!! nie klnij tak dziecko!!!!! :mad::evil_lol: Quote
Alicja Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 [quote name='clockwork']i na litośc boską!! nie klnij tak dziecko!!!!! :mad::evil_lol::crazyeye:...e no czy ona klęła ....na takich inaczej sie nie da mówić ...a jak sie domyślam to zapewne owa rodzinka K. to możnowładcy jastrzębscy:cool3::angryy:....popieprzone to wszystko .....to jednak w Rybniku nie jest źle .... Quote
clockwork Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 [quote name='Alicjarydzewska']:crazyeye:...e no czy ona klęła ....na takich inaczej sie nie da mówić ...a jak sie domyślam to zapewne owa rodzinka K. to możnowładcy jastrzębscy:cool3::angryy:....popieprzone to wszystko .....to jednak w Rybniku nie jest źle .... Samturia zniknęła... pewnie mama przełożyła ją przez kolano za te wypiiiiiikowane słowa!!! No więc Kamiński to komendant Straży Wiejskiej- wielki strażnik jastrzębia :mad: a jego dzieci nie znam... no ale skoro w straży m. pracuje pod bacznym okiem- strażnik- neonazista- to jakie mogą być jego dzieci?? My nie lubiy sie z nierobami ze SM, a co do policji i naszych stosunków (:eviltong:) to OK- Clockwork jest im znany i mamy luz :oops:, a że prezydent też kryje tą mafię... to już inna historia! Quote
Rinuś Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 oj widze ze tutaj pomieszane z poplatanym :mad: a Samturia to sie chyba wsciekla:evil_lol::evil_lol: Quote
Alicja Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 :mad:o tak my z SM rybnicką też mamy na pieńku ale z innego powodu ......nie wolno nam było wg SM parkować samochodu w podwórku u rodziców ...ale właściciel-aferzysta i cała mafia z knajpy DELICJA na rynku mogą bezkarnie zastawiać całe podwórko :angryy: więc moja mamcia 150cm wzrostu wywalczyła dla nas zezwolenie na parkowanie w radzi dzielnicy:evil_lol:i teraz panowie zSM mogą nam przez cienką lufkę nadmuchać:p Quote
clockwork Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 [quote name='Rinuś']oj widze ze tutaj pomieszane z poplatanym :mad: a Samturia to sie chyba wsciekla:evil_lol::evil_lol: Samturia.. nie wściekaj :cool3: i nie pomieszanie z poplątaniem, a realia!! niebawem będzie jazda z jastrzębskim schronem- więc szukam kompanów :cool3: [quote name='Alicjarydzewska']:mad:o tak my z SM rybnicką też mamy na pieńku ale z innego powodu ......nie wolno nam było wg SM parkować samochodu w podwórku u rodziców ...ale właściciel-aferzysta i cała mafia z knajpy DELICJA na rynku mogą bezkarnie zastawiać całe podwórko :angryy: więc moja mamcia 150cm wzrostu wywalczyła dla nas zezwolenie na parkowanie w radzi dzielnicy:evil_lol:i teraz panowie zSM mogą nam przez cienką lufkę nadmuchać:p to ci mama!!! tak trzymać!! brawa dla mamy!!! :klacz: Quote
Vogue Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 CLOCKWORK!!! Matko ma niedoszla NIE NERWUJSJA:loveu: Quote
clockwork Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 Vogue napisał(a):CLOCKWORK!!! Matko ma niedoszla NIE NERWUJSJA:loveu: WYRODNA MATKO- ZAPOMNIAŁAŚ DODAĆ... :razz: nie denerwuje się już... :loveu:dziś luzik!! wczoraj miałam kiepski dzień.. a do tego wkurzyła mnie ta informacja o gwałconych zwierzach- że to nie przestępstwo-ehhh... zaczynam sie zastanawiać... skąd ja sie urwała- bo coraz to częściej się łapię że nie pasuję do tego świata :-o Quote
Alicja Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 [quote name='clockwork']WYRODNA MATKO- ZAPOMNIAŁAŚ DODAĆ... :razz: nie denerwuje się już... :loveu:dziś luzik!! wczoraj miałam kiepski dzień.. a do tego wkurzyła mnie ta informacja o gwałconych zwierzach- że to nie przestępstwo-ehhh... zaczynam sie zastanawiać... skąd ja sie urwała- bo coraz to częściej się łapię że nie pasuję do tego świata :-o:cool1:nie urwałaś sie takich niepasujących jest masa ....jestem za eutanazją TYCH pasujących:angryy: Quote
Rinuś Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 clockwork napisał(a):Samturia.. nie wściekaj :cool3: i nie pomieszanie z poplątaniem, a realia!! niebawem będzie jazda z jastrzębskim schronem- więc szukam kompanów :cool3: zapewne kompanów z Jastrzębia?? to zycze powodzenia bo raczej nie moge pomoc :-( Quote
clockwork Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 Rinuś napisał(a):zapewne kompanów z Jastrzębia?? to zycze powodzenia bo raczej nie moge pomoc :-( na Jastrzębie nie mam co liczyć... tu nie ma dogomaniaków- z wyj. 3 osób o których mi wiadomo... ale jak pojadę z jastrzębskim portalem do schronu to może wychwycę te niedociągnięcia, o których szary człek nie ma pojęcia i wtedy zrobię rozrubę, więc wsparcie z zewnątrz będzie potrzebne- np. w formie petycji , maili do włodaży... :mad: Quote
Vogue Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Mnie tez to co napisalas przerazilo, bo takie praktyki nie mieszcza sie po prostu w glowie. Ale wiesz, ze zemsta jest rozkosza Bogow, a pewne sprawy trzeba zalatwiac "na zimno" Dlatego nie denerwuj sie i mysl jak to DOBRZE zalatwic:lol: Quote
Rinuś Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 petycje i maile to ja zawsze :razz::razz:;) Quote
clockwork Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 Vogue napisał(a):Mnie tez to co napisalas przerazilo, bo takie praktyki nie mieszcza sie po prostu w glowie. Ale wiesz, ze zemsta jest rozkosza Bogow, a pewne sprawy trzeba zalatwiac "na zimno" Dlatego nie denerwuj sie i mysl jak to DOBRZE zalatwic:lol: Rinuś napisał(a):petycje i maile to ja zawsze :razz::razz:;) czekam na odpowiedź od jasnetu i zobaczymy jak tam jest... a potem obadamy! Nie chcę się mścić, chcę pomóc psom- mogę spokojnie i ugodowo!! Quote
Alicja Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 [quote name='clockwork']czekam na odpowiedź od jasnetu i zobaczymy jak tam jest... a potem obadamy! Nie chcę się mścić, chcę pomóc psom- mogę spokojnie i ugodowo!!no tak najważniejsze sprawdzić aby dojść do jasności .... a maile , petycje juuż wiele razy w różne miejsca się słało więc i teraz można;) Quote
Samturia Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Dobra jak bedzie petycja to siłą maę do Ciebie zaciągne :P Quote
Vogue Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Hey! CLOCKWORK!!! Dogo juz dziala:lol: Oderwij sie wreszcie od tej pracy!! Quote
clockwork Posted February 13, 2007 Author Posted February 13, 2007 Vogue napisał(a):Hey! CLOCKWORK!!! Dogo juz dziala:lol: Oderwij sie wreszcie od tej pracy!! ani nie gadaj... mam tyle zaległości że wczoraj jak dogo nie działało nawet mnie to ucieszyło, ale po trzech godzinach...:angryy:, a dzis zaś qpa latania.. mam sesję z łikendu ale wrzuce w innym terminie :eviltong: Quote
Recommended Posts