Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='clockwork']szybkie HELOŁ :hand: i melduje że mamy drugiego zęba ..... jeszcze chwila i bedzie miała więcej niż ja :niedowia: :roflt:

Kto wygrał drugą flaszkę ??

Lolka pisała ze jeden to do rozrywania naleśników ....a dwe to do czego będą :hmmmm:

• Replies 28.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Alicja

7336

• clockwork

6473

• apple

1311

• agbar

1137

Top Posters In This Topic

Posted

clockwork napisał(a):
sie ma balkon to sie cyka :diabloti::diabloti::diabloti::eviltong:

a właśnie, tak a propos, że tak wtrącę nieśmiało - a zdjecia nowego domku GDZIE????????????:angryy:

Posted

[quote name='Alicja']wow......ale fajowski ten moon

[quote name='Iv_']no no :razz: niezła ta fota, powiedziałabym nawet - bardzo dobra :p

dziękuję ............. przez grzeczność nie zaprzeczę.... :p
[quote name='Maga100']a właśnie, tak a propos, że tak wtrącę nieśmiało - a zdjecia nowego domku GDZIE????????????:angryy:

yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :hmmmm:

magosto.... ależ nie ma co pokazywać ..... remont robiliśmy TYLKO w pokoju Grosi- generalkę i to najtańszym kosztem (z wiadomych względów...) reszta prosi się o zrobienie ale niestety musi poczekać :shake::shake:. Do pokoju kuchni i łazienki wstawiliśmy stare graty zbierane 10 lat .... nadal w pokoju stoją kartony bo czekamy aż qmpel-stolarz wróci z urlopu i zrobi nam komode bo nie mam gdzie upchać takich dupsików.... kilka mebli nie wlazło do pokoju :watpliwy: tamto mieszkanie było mniejsze ale bardziej ustawne.... nadal nie mam karnisza i firanki w jednym oknie - tam miałam jedno tu mam dwa.... wymiary okien różnią się.... żadna z firanek/ rolet mi nie pasuje :angryy: i tak dopiero jak pospłacamy długi powoli będziemy brali się za robienie reszty..... ehhhhhhhhh ..... czyli nie prędko....
najbardziej prosi się o remont łazienka bo jest w stanie KRYTYCZNYM! ale cóż.... mam nadzieję że ze 3 lata wytrzymamy :roll:

Posted

ale ja bym chciała jakieś wyobrażenie miec :-(
to jakoś tak ogólnie może, pobieżnie może jakoś się uda? Zebym to wyobrażenie, wiesz, zaspokoiła:p

Cóż mogę rzec - Tadzio już dawno powinien miec swój pokoik. A nie ma :shake:
A czemu nie ma? Bo kasy nie ma :angryy:
Nie żebym jakieś dziwy planowała, ale COŚ muszę mu kupić do tego pokoju. Z tapety i innych takich już zrezygnowałam, ale wykładzina, jakiś mebel musi być. Dostał Tadzio jakiś grosz na pierwsze urodziny i byłam pewna, że starczy na urządzenie pokoju. Po wizycie w Ikei i innych w tym stylu okazało się, że starczy na komodę :angryy::angryy:
Szafę na ubrania ma, ale tylko dlatego, że kupiliśmy kilka miesięcy temu, najtańszą i jest tak BRZYDKA, ze wstyd w sumie w pokoju dziecięcym ją trzymac :shake::shake:
Chcę wrócić do pracy i wychodzi na to, że będę pracowała tylko na opiekunkę i paliwo na dojazdy :angryy:
Oczywiscie mogę powrócić do swojej ostatniej profesji w banku i wtedy może jeszcze i na paczkę fajek starczy, ale to oznacza, że nie będzie mnie w domu od rana do ciemnej nocy, łącznie z sobotami :angryy::angryy:
A w TV lecą spoty społeczne, aby dzieci płodzić :diabloti: Czemu tylko nie ma odpowiedzi CO DALEJ?

Posted

[quote name='Gonitwa']Babo - nie ważne jakie, ważne , że WŁASNE !
oczywista oczywistość .... własne bedzie jak spłacimy bo na razie jeszcze współwłaściciele-pożyczkodawcy są :ylsuper:
piszę ino że nie ma co focić .... ;)

[quote name='Maga100']ale ja bym chciała jakieś wyobrażenie miec :-(
to jakoś tak ogólnie może, pobieżnie może jakoś się uda? Zebym to wyobrażenie, wiesz, zaspokoiła:p

Cóż mogę rzec - Tadzio już dawno powinien miec swój pokoik. A nie ma :shake:
A czemu nie ma? Bo kasy nie ma :angryy:
Nie żebym jakieś dziwy planowała, ale COŚ muszę mu kupić do tego pokoju. Z tapety i innych takich już zrezygnowałam, ale wykładzina, jakiś mebel musi być. Dostał Tadzio jakiś grosz na pierwsze urodziny i byłam pewna, że starczy na urządzenie pokoju. Po wizycie w Ikei i innych w tym stylu okazało się, że starczy na komodę :angryy::angryy:
Szafę na ubrania ma, ale tylko dlatego, że kupiliśmy kilka miesięcy temu, najtańszą i jest tak BRZYDKA, ze wstyd w sumie w pokoju dziecięcym ją trzymac :shake::shake:
Chcę wrócić do pracy i wychodzi na to, że będę pracowała tylko na opiekunkę i paliwo na dojazdy :angryy:
Oczywiscie mogę powrócić do swojej ostatniej profesji w banku i wtedy może jeszcze i na paczkę fajek starczy, ale to oznacza, że nie będzie mnie w domu od rana do ciemnej nocy, łącznie z sobotami :angryy::angryy:
A w TV lecą spoty społeczne, aby dzieci płodzić :diabloti: Czemu tylko nie ma odpowiedzi CO DALEJ?

jak co dalej... wykształcić i niech robią na nasze emerytury :evil_lol::evil_lol:

dopsze... to jutro cykne pokój Domi.... ale naprawde taki zwykły ino kolorowy pokoik :roll:

a tu fotografie do skarbówy co robiliśmy bo już nas wzywali że zaniżona cena :angryy::angryy:
obciach wstawiać ale .... kupno mieszkania nie było w planach i remont MUSI poczekać.... życie...........

[FONT=Arial]ŁAZIENKA [/FONT]:placz::placz:

Posted

[FONT=Arial]pokój Grosi w TRAKCIE...... :roll:[/FONT]

[FONT=Arial]KUCHNIA.... [/FONT]

[FONT=Arial]POKÓJ ....... kawałek pokoju :eviltong:[/FONT]

[FONT=Arial]PRZEDPOKÓJ [/FONT]

[FONT=Arial]a tera wytęż umysł... i wyobraź sobie całość i tą samą całość za 7-8 lat.....na komunie Domi :diabloti: jak nic nie wypadnie w międzyczasie .... :evil_lol::evil_lol:[/FONT]

Posted

booosheeeeeeeeeeeee!!!! czemu ja jeszcze nie śpie???? :crazyeye::crazyeye: przeca moje dziecko nie pojechało na kolonie :shake::shake: trza rano wstać :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

:hand: :buzi:

Posted

kurde nie marudź , masz własną chatę - ciesz się , remont się zrobi :diabloti:
ja dwa lata kąpałam się w wannie , z sypiącym się tynkiem na łeb !!! byłaś - widziałaś :evil_lol: gołe cegły , obciach na całą gminę.

Ważne że macie mieszkanie i pomysł na nie ;) przynajmniej macie cel , na co kasę zbierać :D a remont , to dopiero studnia bez dna :( my zrobiliśmy tylko minimum , własnymi ręcami by koszty obciąć , poszło 10 razy tyle co miało iść i można od nowa robić ;)
ale w łazience teraz mam ciepło i nic na łeb się nie sypie :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']kurde nie marudź , masz własną chatę - ciesz się , remont się zrobi :diabloti:
ja dwa lata kąpałam się w wannie , z sypiącym się tynkiem na łeb !!! byłaś - widziałaś :evil_lol: gołe cegły , obciach na całą gminę.

Ważne że macie mieszkanie i pomysł na nie ;) przynajmniej macie cel , na co kasę zbierać :D a remont , to dopiero studnia bez dna :( my zrobiliśmy tylko minimum , własnymi ręcami by koszty obciąć , poszło 10 razy tyle co miało iść i można od nowa robić ;)
ale w łazience teraz mam ciepło i nic na łeb się nie sypie :evil_lol:

nie marudze :diabloti: wspomniałam ino że ni ma co fotografować :eviltong::eviltong: cieszkam że mamy własne M i mimo iz decyzja była natychmiastowa i nieplanowana- damy rade ;) z czasem ale damy.....

[quote name='Alicja']Wstały ?? bo ja się szykuję do boju ;)

wstały o 9tej.... zaspalismy....:oops:

nooo chooo bo kawa stygnie i ciasto schnie... i grosią nie ma sie kto zająć:cool3::cool3::cool3:

Posted

Magdaleno, po twoim wstępie myslałam, że będzie gorzej :lol:
Łazienka jest istotnie osobliwa, urzekła mnie ta boazeria :evil_lol:
ale - jak napisały dziewczyny - to NIEWAŻNE. Nie wynajmujecie i to się liczy.
Zrobi się. Kiedyś :diabloti:
Ja mieszkam już 4 lata i 4 lata temu byłam pewna, ze w 2010 to już wszystko skonczymy :roll: Teraz wiem, za sprawą Tadeusza między innymi, że i za kolejne 4 będzie tak samo :roll: No trudno no.
Pomyśl, że ja swój kredyt będę jeszcze splacała przez 26 lat :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Clockwork nie martw sie, wazne ze wlasne, a i juz pol katowic zareklamowane na wasze studio takze juz dzisiaj pierwsze zapisy byly. Grunt to dobra reklama ja jestem dzieki Pawlowi bardzo zadowolona, znajomi tez sa zachwyceni, nagle wszyscy zaczynaja myslec o tatuazu :)

Posted

diabelkowa napisał(a):
Clockwork nie martw sie, wazne ze wlasne, a i juz pol katowic zareklamowane na wasze studio takze juz dzisiaj pierwsze zapisy byly. Grunt to dobra reklama ja jestem dzieki Pawlowi bardzo zadowolona, znajomi tez sa zachwyceni, nagle wszyscy zaczynaja myslec o tatuazu :)

Czyli dziaracie :multi:

To my z północy też się piszemy ;) Kaskę odłożywmy i damy znać ;)

Posted

Maga100 napisał(a):

ale - jak napisały dziewczyny - to NIEWAŻNE. Nie wynajmujecie i to się liczy.

Wynajmowanie to katastrofa,płacisz komuś do kieszeni grubą kasę(n.czynsz 300 zł ,płacisz 1200) ,jesteś nie na swoim i dlatego nie warto inwestować w wygląd mieszkania ,więc najczęściej rezydujesz nawet jeśli się nie podoba do końca.Mnie ta sytuacja strasznie frustruje.A teraz,znowu szukam bo we własnym M,póki co mieszkać nie mogę.:mad:

Posted

E, bo tak to jest z chałupami. Najlepiej to mieć kilka milionów i o nic się nie martwić:) Ale, że nie mamy, to musimy polubić pewne, (ekhm, ekhm-trudno przechodzi przez gardło) mankamenty.

Ale najważniejsze, że jest zdrowie, Dzieciaczki rosną :) A resztę się jakoś poskłada.
Pozdrawiam i jestem bardzo zbudowana optymizmem na tym wątku.