Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 28.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Alicja

7336

• clockwork

6473

• apple

1311

• agbar

1137

Top Posters In This Topic

Posted

Vectra napisał(a):
matko i córko - brudny ręcznik , brudne dziecko , pies morderca i krzywe meble :mdleje:

i w dodatku ziąb :roll: bo dziecko w czapce siedzi :shake:
normalnie sodomia i gomoria i słup solny :mdleje:

:diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='Maga100']Byłam w tym fotoblożku i chciałam zapytać, jaka to rasa ten piesek? :diabloti: :evil_lol:[/QUOTE]

jak kupowałam na targu to pan powiedział że to ratlerek- po rodowodowych rodzicach :placz::placz::placz: miał być taki tyci tyci .... w torebce miałam go nosić :placz::placz::placz:

JUPI! klamka zapadła.... umowa mieszkaniowa podpisana :multi: do 15 czerwca państwo mają się wynieść.... a potem bedziemy sie martwić jak spłacić :razz::razz: póki co pożyczkodawcy mają udział w mieszkaniu- więc myślę że dorzucą się do czynszu :evil_lol::evil_lol:

wiecie co??? tak sobie teraz myślę- teraz kiedy opcja ulicy poszła w trzy diabły... że DOBRZE! dobrze że wypowiedziała nam umowe, dobrze że wynajmy takie drogie.... gdyby były dalej za tą kase co tera wynajmujemy- oczywistym jest że nie rzucilibyśmy się na głęboką wodę przy braku pełnej kwoty do kupna, i zaś byśmy wynajęli coś na rok, potem na kolejny i kolejny i t d..... zostaliśmy postawieni w fakcie dokonanym- won z chałpy.... nie było innej opcji jak iść w końcu na swoje ....
teraz kiedy rozmawiam ze znajomymi którzy są w takiej samej sytuacji jak my ino bez funtów:roll: CHWAŁA BOGU! (czyli mi :diabloti:) za dar skąpstwa i oszczędzania... my damy rade- ni ma innej opcji :shake: niewiele mamy do spłacenia- kilka wyjazdów na wyspy i momy to! inni nie mają tego komfortu.... spotkałam znajomą- też po 15tu latach dostała wypowiedzenie wynajmu- sama, dwójka dzieci :shake: pracuje w lidlu za 800-900, alimenty jeżeli ma to grosze..... nie ma punktu zaczepienia, wypłata nie starczy na wynajem :shake: była w urzędzie pytać o mieszkanie socjalne.... usłyszała że ma pracę, nie jest bezdomna w sensie teoretycznym bo wynajmuje czyli zalicza się do osób dobrze sytuowanych.... :angryy: więc mieszkania socjalne jej nie przysługuje.... nie wie co zrobi.... jedyne co jej zostało to zrezygnować z pracy, zamieszkać na ulicy,zmenelić się, oddać dzieci na rok-2 do ośrodka i stanąć w kolejce za socjalnym M.... myślę o niej i szlag mnie trafia na tą politykę prorodzinną ...:angryy::angryy:

FAK!!!!!!!! uspałam małą a wymieniają rury.... wiercą kłują, rżną........... piętro nad nami :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

No to gratuluję raz jeszcze, klamka zapadła :p
Oby wam się dobrze mieszkało
Oby wam się dobrze spłacało
Oby wam się dobrze przeprowadzało
Oby wam się sąsiedzi fajni trafili
Oby was nie zalało :evil_lol:

Posted

[quote name='clockwork']jak kupowałam na targu to pan powiedział że to ratlerek- po rodowodowych rodzicach :placz: miał być taki tyci tyci .... w torebce miałam go nosić :placz:
przecie zawsze możesz nosić w torebce :roll: :razz:
ino że w podróżnej :diabloti: :evil_lol:
trochę go poskładasz i się zmieści ;) :diabloti:

JUPI! klamka zapadła.... umowa mieszkaniowa podpisana :multi: do 15 czerwca państwo mają się wynieść.... a potem bedziemy sie martwić jak spłacić :razz: póki co pożyczkodawcy mają udział w mieszkaniu- więc myślę że dorzucą się do czynszu :evil_lol:
Madzik! ależ się cieszę!:multi:wreszcie n a własnym, wreszcie nikt Was nie wyrzuci... będzie git, zobaczysz :happy1:
my też nie możemy się doczekać przeprowadzki... ale to za rok dopiero...
a potem też się będziemy martwić jak to spłacić

wiecie co??? tak sobie teraz myślę- teraz kiedy opcja ulicy poszła w trzy diabły... że DOBRZE! dobrze że wypowiedziała nam umowe, dobrze że wynajmy takie drogie.... gdyby były dalej za tą kase co tera wynajmujemy- oczywistym jest że nie rzucilibyśmy się na głęboką wodę przy braku pełnej kwoty do kupna, i zaś byśmy wynajęli coś na rok, potem na kolejny i kolejny i t d..... zostaliśmy postawieni w fakcie dokonanym- won z chałpy.... nie było innej opcji jak iść w końcu na swoje ....
teraz kiedy rozmawiam ze znajomymi którzy są w takiej samej sytuacji jak my ino bez funtów:roll: CHWAŁA BOGU! (czyli mi :diabloti:) za dar skąpstwa i oszczędzania... my damy rade- ni ma innej opcji :shake: niewiele mamy do spłacenia- kilka wyjazdów na wyspy i momy to! inni nie mają tego komfortu.... spotkałam znajomą- też po 15tu latach dostała wypowiedzenie wynajmu- sama, dwójka dzieci :shake: pracuje w lidlu za 800-900, alimenty jeżeli ma to grosze..... nie ma punktu zaczepienia, wypłata nie starczy na wynajem :shake: była w urzędzie pytać o mieszkanie socjalne.... usłyszała że ma pracę, nie jest bezdomna w sensie teoretycznym bo wynajmuje czyli zalicza się do osób dobrze sytuowanych.... :angryy: więc mieszkania socjalne jej nie przysługuje.... nie wie co zrobi.... jedyne co jej zostało to zrezygnować z pracy, zamieszkać na ulicy,zmenelić się, oddać dzieci na rok-2 do ośrodka i stanąć w kolejce za socjalnym M.... myślę o niej i szlag mnie trafia na tą politykę prorodzinną ...:angryy::angryy:
bardzo dobrze się stało! mowię Ci ;) bo kwoty wynajmu to faktycznie są z kosmosu... :roll:lepiej swoje spłacać...
a z tym mieszkaniem socjalnym.. no to naprawdę aż żal...
jakież to nasze państwo pomocne :mad:
wszystkim pomogą i zawsze! wszystkim.... rządzącym! :angryy:
a inni to cooo tam... niech zdychają...

FAK!!!!!!!! uspałam małą a wymieniają rury.... wiercą kłują, rżną........... piętro nad nami :angryy:
zostaw im na wycieraczce pieluchę Grosi :evil_lol: z wielką qpą :diabloti:
niech mają świadomość, że Grosieńki budzić nie wolno :p

Posted

weź daj no instrukcje , jak się oszczędza ... ja nie umiem , mnie to kasa gryzie w portfel ... jak mam pusty wtedy nie myślę ;)
a jak mam kasę , to muszę wydać oooo , to jest bardzo złe złe złe złe ... znaczy muszę wydać , bo jak coś zaoszczędzę , to zaraz armagedon ... nagłe rachunki , nagłe choroby psów , nagłe wydatki .. koszmar

Posted

[quote name='Vectra']weź daj no instrukcje , jak się oszczędza ... ja nie umiem , mnie to kasa gryzie w portfel ... jak mam pusty wtedy nie myślę ;)
a jak mam kasę , to muszę wydać oooo , to jest bardzo złe złe złe złe ... znaczy muszę wydać , bo jak coś zaoszczędzę , to zaraz armagedon ... nagłe rachunki , nagłe choroby psów , nagłe wydatki .. koszmar

ooooooo własnie ...tez mi sie taki instruktaż przyda bo ja to ile mam tyle wydam a ffcale nie kcem :placz: ale jakos tak samo wychodzi :oops::oops:

i teraz wreszcie bedziesz Madzialeno PANIĄ NA WŁOŚCIACH :lol:

Posted

Wiesz że jak jechałam do domu to 2 razy padał deszcz i 2 razy świeciło słońce :diabloti:

I ja się cieszkam , że nareszcie macie SWOJE :multi:
a jeśli patrzeć sasiedztwa to i tak lepiej mieć 9 sąsiadów aniżeli 100 bezimiennych w wieżowcu ;)

Posted

proste.... wchodze do sklepu widze coś fajnego... wsadzam do wózka.... myśle "eee nie potrzebne mi aż tak bardzo" wyciągam.... potem sie wracam "a może jednak się przyda"... wsadzam.... myśle (czasem:roll:) "a może bedzie gdzieś lepsze, tańsze...." wyciągam.... wracam do domu i żałuję że nie wzięłam :evil_lol::evil_lol: ale tydzień nie pojawiam sie w tym sklapie żeby nie korciło ..... :evil_lol: no i second handy :multi::multi: moje ulubione ... choć tu z oszczędzaniem kiepsko bo zamiast kupić np. małej 2 ciuszki to ma ich całe multum.... :diabloti: butów jak dilerowa pół wiadra :diabloti: ale zawsze to taniej ........ :roll::roll: do chałpy wyposażenie/ meble najtańsze, za pare groszy praktycznie..... auto nie jeździ bo na naprawy albo brak albo... szkoda .......... pies na NAJTAŃSZEJ karmie :diabloti: my tysz :roll:

rury nam wymieniają ..... piony :tard: syfu na tydzień sprzątania :placz::placz: a panowie zamiast robić to latają z naszym bejsbolem na szczury :mad::mad:
rurki pod kafelkami poprzegryzane..... że też nie ciekły :niewiem:

a mi sie chce siku!!!!!!!!!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

zapraszamy na parapetówe jeżeli ktoś reflektuje na BEZALKOHOLOWĄ! :razz::razz:

Posted

[quote name='clockwork']proste.... wchodze do sklepu widze coś fajnego... wsadzam do wózka.... myśle "eee nie potrzebne mi aż tak bardzo" wyciągam.... potem sie wracam "a może jednak się przyda"... wsadzam.... myśle (czasem:roll:) "a może bedzie gdzieś lepsze, tańsze...." wyciągam.... wracam do domu i żałuję że nie wzięłam :evil_lol::evil_lol: ale tydzień nie pojawiam sie w tym sklapie żeby nie korciło ..... :evil_lol: no i second handy :multi::multi: moje ulubione ... choć tu z oszczędzaniem kiepsko bo zamiast kupić np. małej 2 ciuszki to ma ich całe multum.... :diabloti: butów jak dilerowa pół wiadra :diabloti: ale zawsze to taniej ........ :roll::roll: do chałpy wyposażenie/ meble najtańsze, za pare groszy praktycznie..... auto nie jeździ bo na naprawy albo brak albo... szkoda .......... pies na NAJTAŃSZEJ karmie :diabloti: my tysz :roll:

rury nam wymieniają ..... piony :tard: syfu na tydzień sprzątania :placz::placz: a panowie zamiast robić to latają z naszym bejsbolem na szczury :mad::mad:
rurki pod kafelkami poprzegryzane..... że też nie ciekły :niewiem:

a mi sie chce siku!!!!!!!!!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

cholira...:roll::roll:...
ten system przerabiam ale i tak wydam ile mam i potem nic nie mam :oops::oops:
jak twierdzi moj małż gospodyni ze mnie doopiato :evil_lol:

zapraszamy na parapetówe jeżeli ktoś reflektuje na BEZALKOHOLOWĄ! :razz::razz:

a swój alkuhul można przyniesć??:diabloti::diabloti: we flaszce po coli? :eviltong:

Posted

clockwork napisał(a):
butów jak dilerowa pół wiadra :diabloti::

Eeee....doczytalam...nie pol jeno cale...dwa :diabloti:takie hobby no co?:grins:
a tak w ogole to: very jestem heppi ze sie udalo,ze zamieszkacie,ze na swoim i bedzie pieknie i cudnie bo inaczej byc nie moze.Howgh!

Posted

:hmmmm: to ja Klockowa , nie idę z Tobą na zakupy , bo to mój TZ tak kupuje , albo nie , albo kupuje , albo odkłada ... no i to się kończy awanturą :evil_lol: bo mnie to doprowadza do szału :evil_lol:

Lumpeksy są fajne :) jak mojej sis córki były małe , to miały najfajniejsze ciuchy w całej gminie .. bo odkryłam zajedwabisty lumpek tylko z ciuchami dla dzieci ..... większa część się trafiała nowa z metkami ... za grosiki .... za 50 zł , miałam 2 reklamówki ciuszków :) i tak połowa z tego trafiała w dalsze ręce , bo dzieci za szybko rosną .
Sama też korzystam chętnie , bo nie kupię dresu za 200 zł , by pójść z pieskami grać w piłeczkę :evil_lol: za 200 zł , to ja mam 15 par dresików .. to samo firanki , zasłonki , pościele dla psów , narzuty na łóżko i tysiące innych lumeksbajerów ...
I jakoś tak pechowo , wsio co kupię NOWE w sklepie , za grubszą kasę , to w mig ląduje w koszu ... a lumpeksowe żyją i żyją ...
i jakoś nie czuje się gorzej , że sobie czasem poszperam w szmateksach :) Ja nie muszę mieć firmówek z butików czy super sklepów , moje psy też nie jedzą najdroższej karmy .. bo wcale nie są one najlepsze.
Naprawy aut :hmmmm: tu też nie jest różowo :evil_lol: no i co z tego , że mamy warsztat , jak od miesiąca "proszę" TZ mechanika o wymianę amortyzatorów w moim pojeździe ... aktualnie na dziurach mój fordzik sam zmienia pasy ruchu :evil_lol:
Serio , nie żyjemy rozrzutnie. Problem polega na tym , że jak odkładam jakąś kasę , to zaraz wskoczy mega wydatek i nici z oszczędzania .. np już miałam sporą sumkę - pełna radość , bo chcemy ten domek jakoś zrobić większy ... to mi gmina za sklep .. za trzy lata czynsz z góry kazała zapłacić :( a tu jest tak , albo płacę do dnia i godziny za te 36 miesięcy , albo won.
No ale , najważniejsze , to sobie jakoś radzić i iść do przodu i nie załamywać :)
chciałam sobie kupić buty .. no kasa była na to , a co .. to Emila zeżarła patyk i "buty" zostały u weta :diabloti:
i tak ciągle , wesoło.ale jakieś tam stare łapcie mam , to jeszcze w nich pochodzę ;) ale Emila zdrowa i to najważniejsze.

Posted

KCEM do tego szmatexu :loveu::loveu::loveu:

a czemu masz sie czuć gorsza??? że ciuchy z grzebalca??? przeca to nie wysypisko śmieci..... używane.... po koleżankach czy dzieciach koleżanki też sie bierze nie????? te przynajmniej widać że gatunkowo dobre- prane, nie rozleciały sie- nie to co w naszych sklepach - 2 prania i jak piszesz- szmata :evil_lol::evil_lol:
my nawet jak do englanda lataliśmy to tak wyliczałam pobyt żeby obskoczyć jak najwięcej "pchlich targów" - w poniedziałki, środy i soboty.... RAJ!!!!!!!!!! :loveu:- szkoda że kilo-bagaż ograniczony :shake::shake:

a ja pracowałam ze 2-3 lata w SORTOWNI- to był RAJ!!! wszystko z pierwszej ręki :loveu::loveu: szkoda że nie pomyślałam wtedy o zapasach dziecięcych :roll::roll:

aaaa niespodziewane wydatki- oj tak- najbardziej lubie jak jedno sie sypnie a za tym cała lawina nieplanowanych napraw i wydatków....
na szczęście Kloc nie choruje- wizyty u weta ograniczają się do szczepień :diabloti::diabloti: ot taki urok psa z pseudohodowli :eviltong::eviltong::diabloti:

eeeeeeeeeeeeeeeeee MAMUŚKI!!!!!

WSZYSKIEGO NAJ!!!!!

czy Wasze pociechy złożyły Wam życzonka???? mi GROSIA TAK! znaczy z racji że nie umie mówić- napisała mi na kartce :loveu::loveu::loveu::p

z okazji dnia mother- jade rodzić...... :roll:

znajomi adoptowali 1,5 mies temu sunie ..... właśnie im się szczeni.....trzeci dzień ....... :roll: taki nadbagaż w gratisie.... szkoda że dowiedzieli sie tydzień temu ..........
poprosili o pomoc bo nie mają auta i do weta nie mają jak sie dostać .......

Posted

bo wiecie co... bo szmateksy są kurcze fajne - tam faktycznie jak się znajdzie coś fajnego, to to się trzyma...
mam jakieś ciuchy ze szmateksów i kurcze trzymają się do dziś - jakieś koszulki... ulubioną bluzę...
i niestety fakt, że dzisiejsze ciuchy to po 2 praniach się robią badziewne
teraz mniej korzystam... w ogóle ze sklepów... bo mało czasu - więc coś tam wysyłkowo kupuję, ale na szczęście w cenie nie takiej jak firmowe

i ach... te nieplanowane wydatki...
ja jak coś zaoszczędzę, to albo się coś popsuje, albo Zuzka sobie kuku zrobi - tak to generalnie jest zdrowa, ale najczęściej sobie sierota łapę jakoś rozwali albo coś zeżre i potem jakieś zapalenie jelit czy inne cuś tam

ech... chciałabym tak nie musieć oszczędzać...
jakby tak wygrać w totka... to byłby raj :)

Posted

[FONT=Georgia]ja za to nie potrafię szukać w szmateksach :roll: mam koleżankę, która zawsze coś fajnego wyszuka a ja idę i nic nie widzę co mnie doprowadza do szału i wychodzę z pustymi rękoma [/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]ja za to nie potrafię szukać w szmateksach :roll: mam koleżankę, która zawsze coś fajnego wyszuka a ja idę i nic nie widzę co mnie doprowadza do szału i wychodzę z pustymi rękoma [/FONT]
Bo to trzeba mieć wejścia :diabloti: się nie szuka , tylko samo się znajduje :diabloti:
absolutnie nie cierpię kopać w takich górach szmat .. ja mam kilka swoich punktów - gdzie nie ma upoconych tłumów , depczących mi po piętach , mają ładny towar , prany - prasowany - układany , a nie szmaty z punktów zbiórek PCK

To Wam powiem coś , mój tato kiedyś tam miał zakład krawiecki , projektował , szył też nam różne nietuzinkowe rzeczy .... raz mi uszył taką śmiszną , wypasioną kurteczkę - gówniara byłam , ale kurteczka bardzo jedna w swoim rodzaju , w fasonie jak i z dodatków .... no wiadomo , po latach , nie było już chętnych na ten ciuszek ... a postawili te wielkie skrzynie PCK ... no to przy porządkach - sup do bubla , kurtka też .... jakiś czas później , spory czas - szukałam czegoś po lumpkach .. weszłam do takiej mordowni ... i tak okiem widzę co ?
moją kurtkę :)

Posted

jak mieszkałam w Łodzi, to to niestety było powszechne z tymi skrzyniami PCK - g*wno nie PCK...
koleżanki oddawały ciuchy w dobrej wierze - dla biednych, potrzebujących, a potem jakież było zdziwienie, jak widziały te ciuchy w lumpeksach

Posted

[quote name='Alicja']My dostałyśmy takie pufki od Ani :Rose:( rewelacyjnie się na nich siedzi ...maxymalnie odciąża kręgosłup) i Grosiowa pufa czeka u Ozzulkowej Babci , aż się dziewczynka przeprowadzi do swojego M;) i będzie się mogła maleńka na niej wylegiwać :)
jakiej Ani ja tez chce żeby mi Ania dała!!!
a tobie Klocku tak tak z mieszkaniem itd czytałam wsio ale ta pufffa :roll: