Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='apple'][FONT=Century Gothic]no masz....nie dziękuj bo do doopy ta rada była:roll:
[/FONT]

[FONT=Arial]eee tam przydo sie im na zaś ;) póki co marjankiem maziają Grosince nochalka :evil_lol:[/FONT]

• Replies 28.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Alicja

7336

• clockwork

6473

• apple

1311

• agbar

1137

Top Posters In This Topic

Posted

Tadzio katar miał raz (liczył jakieś 6 tygodni wtedy) i sprawę załatwiła sól morska w spray`u.
Jak wygląda mi niewyraźnie wieczorem, daję mu witaminę C i do rana jest po sprawie.

Posted

[quote name='apple'][FONT=Century Gothic]no masz....nie dziękuj bo do doopy ta rada była:roll:
[/FONT]
[FONT=Arial]każda rada dla niedoświadczonej matki jest dobra ;) ale jeżeli chcesz służyć radą do dupy to na odparzenia coś prosze :cool3::cool3::evil_lol:[/FONT]

[quote name='Maga100']Tadzio katar miał raz (liczył jakieś 6 tygodni wtedy) i sprawę załatwiła sól morska w spray`u.
Jak wygląda mi niewyraźnie wieczorem, daję mu witaminę C i do rana jest po sprawie.
[FONT=Arial]mamy sól ;) teraz dostała tysz wit. C.... i syropek na którym trenuje plucie :diabloti: i powiem że nauka idzie jej rewelacyjnie- zdolna bestia :cool1:[/FONT]

[FONT=Arial]:kociak: KOTECEK :loveu:[/FONT]

[FONT=Arial]:kociak: TEN SAM KOTECEK w wersji nieco mniej koffanej:diabloti:[/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=4]i PIESECEK
... pilnowacz żeby babcia/"teściowa" nie zrobiła krzywdy Grosi :diabloti:
[/FONT]

Posted

jaki piekny kotecek:multi::loveu:
a ten wredny jaki sliczny:loveu::loveu:

a na odparzenia to wietrzyc:roll:... nasmarowac alantanem i dupeczka na wierzch (jesli macie cieplo w domku). A z wlasnego:roll: doswiadczenia wiem ze naprawde najlepszy alantan a nie jakies sudocremy:shake:

a co babcie tak zamazaliscie:hmmmm:... poszukiwana listem gonczym czy co?:cool3:

Posted

[quote name='lolka75']jaki piekny kotecek:multi::loveu:
a ten wredny jaki sliczny:loveu::loveu:

a na odparzenia to wietrzyc:roll:... nasmarowac alantanem i dupeczka na wierzch (jesli macie cieplo w domku). A z wlasnego:roll: doswiadczenia wiem ze naprawde najlepszy alantan a nie jakies sudocremy:shake:
[FONT=Arial]
wietrzyliśmy- stąd ten katarek :roll: zimnice mamy brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........
alantan przetestowany, sudokrem tysz, i bepanten, i penaten, i zasypki, i mąka ziemniaczana i inne goowna na odparzenia :shake::shake: zmieniliśmy pieluszki i nie używamy chusteczek nawilżanych ....
mała przy problemach brzusiowych miała najprawdopodobniej kwaśne kupki i z doopy zrobiła sie po prostu krwawa miazga :angryy: leczymy piąty tydz... :mad:
dostaliśmy tormentiol - ale jak to nie pomoże to... został linomag, ale z własnego
[/FONT][FONT=Arial]doświadczenia wiem że linomag jest do doopy- ale może właśnie o to chodzi [/FONT][FONT=Arial]:evil_lol:[/FONT][FONT=Arial]:evil_lol:[/FONT]

a co babcie tak zamazaliscie:hmmmm:... poszukiwana listem gonczym czy co?:cool3:

[FONT=Arial]to rasa agresywna i nie chce komentarzy potem :evil_lol::evil_lol::diabloti:[/FONT]

Posted

A Penaten?
Ale ten w kwadratowym opakowaniu,on nie jest taki gesty i twardy jak ten w okraglym...
O,taki:

On jest do dupy wlasnie i okolic;)

PS. Ten w tym opakowaniu ponizej,ponoc tez dobry:

Posted

[quote name='agbar']A Penaten?
Ale ten w kwadratowym opakowaniu,on nie jest taki gesty i twardy jak ten w okraglym...
O,taki:

On jest do dupy wlasnie i okolic;)

dokładnie ten mamy.. niemiecki :diabloti: i też nic :shake:
problem w tym że to juz nie odparzenia a rana- zresztą widziałaś :shake:

Posted

[quote name='clockwork']dokładnie ten mamy.. niemiecki :diabloti: i też nic :shake:
[FONT=Arial]
:crazyeye::crazyeye:nimiecki i nie zadzialal ...a w Nimcach tylko tego używają :diabloti::roflt:

[ chcę dodać ze ten przypisek tyczy się Magdy Teściowej , czyli Grosiowej Babci ...kto ją zna wie czemu
[/FONT][FONT=Arial]:diabloti:[/FONT][FONT=Arial]a nie Agi Dealerowej , zresztą Aga już wie :p:evil_lol:[/FONT][FONT=Arial] ]

ja Kubie Penatenem zajechałam doopsko :angryy:...poleciał lotem koszącym przez okno (Penathen ...nie Kuba )..produkt generalnie przechwalony ...dobry był jedynie na małe syfki po porodzie na mojej twarzy :diabloti:
[/FONT]

Posted

kurcze, to niedobrze. może za dużo koopek małą robi.
ja na samym początku jak karmiłam kamilka, piłam sporo soków owocowych i kamilek przez to robił dużo kupek i właśnie odparzał sobie pupę, choć bardzo często zmienialiśmy pampersa.
linomag i niestety wietrzenie.
kładź małą na pampersie i przykryj kocykiem bez ubierania, bez zapinania pampersa albo ceratka, na to kocyk/ręcznik/pieluszka flanelowa, na to dziecko, na dziecko kocyk.
pewnie zasika wszystko ale inaczej się nie da.

edit:
nie wiem czy myjesz małą wodą czy tylko wycierasz chusteczkami ale przy tak odparzonej pupce polecam myć pupę pod bieżącą wodą i bardzo dokładnie osuszyć przed posmarowaniem linomagiem.

Posted

[quote name='agaga21']kurcze, to niedobrze. może za dużo koopek małą robi.
ja na samym początku jak karmiłam kamilka, piłam sporo soków owocowych i kamilek przez to robił dużo kupek i właśnie odparzał sobie pupę, choć bardzo często zmienialiśmy pampersa.
[FONT=Arial]Dominika przy tej zakichanej nietolerancji laktozy sobie zawaliła doopsko- tysz nie z zaniedbania- pieluchy zmieniane co chwilka. odkąd dostaje flache :diabloti: skończyły sie problemy żołądkowe, zielone, kwaśne kupki... [/FONT]

linomag i niestety wietrzenie.
kładź małą na pampersie i przykryj kocykiem bez ubierania, bez zapinania pampersa albo ceratka, na to kocyk/ręcznik/pieluszka flanelowa, na to dziecko, na dziecko kocyk.
pewnie zasika wszystko ale inaczej się nie da.

[FONT=Arial]tak robię :cool3::cool3:... używamy podkładów higienicznych idą jak woda ale co tam.... ino że przez to wietrzenie łapnęła katara i kaszelek i tak jak nie urok to............... :mad: niby pod kocykiem ale jednak w domu ziąb brrrr[/FONT]

edit:
nie wiem czy myjesz małą wodą czy tylko wycierasz chusteczkami ale przy tak odparzonej pupce polecam myć pupę pod bieżącą wodą i bardzo dokładnie osuszyć przed posmarowaniem linomagiem.
[FONT=Arial]chusteczki odstawiliśmy już 2 tyg. temu, zmieniliśmy pieluszki- myjemy wodą przegotowaną... do sucha naturalnie wycieramy ;) cholewcia jaka ja mondra jestem .... niby MŁODA :diabloti: mama a wsjo robie jak cza :diabloti:[/FONT]

Posted

[quote name='clockwork'][FONT=Arial]chusteczki odstawiliśmy już 2 tyg. temu, zmieniliśmy pieluszki- myjemy wodą przegotowaną... do sucha naturalnie wycieramy ;) cholewcia jaka ja mondra jestem .... niby MŁODA :diabloti: mama a wsjo robie jak cza :diabloti:[/FONT]
[FONT=Arial]
balkonik Ci podam co byś sie nie przemęczyła :diabloti:
[/FONT]

Posted

[quote name='clockwork'][FONT=Arial]cholewcia jaka ja mondra jestem .... niby MŁODA :diabloti: mama a wsjo robie jak cza :diabloti:[/FONT]
to ja już nie wiem:shake:....grubiej przykrywać, skarpetki na stópki i dalej wietrzyć do skutku.

Posted

[quote name='clockwork'][FONT=Arial]alantan przetestowany, sudokrem tysz, i bepanten, i penaten, i zasypki, i mąka ziemniaczana i inne goowna na odparzenia :shake::shake: zmieniliśmy pieluszki i nie używamy chusteczek nawilżanych .... [/FONT]

ale ja mówiłam, mówiłam :placz: żadnych chusteczek :cool1: Ja z Tadeuszem, a raczej z jego tyłkiem, latam pod kran po każdej jednej kupie, od samego początku, nawet w publicznych toaletach, a latem miałam ze sobą przegotowaną wode i jak mu się zdarzyło na spcerze, to myłam mu tyłek nad chodnikiem.
I niczym nie smaruję.
Czasem od wielkiego dzwona maścią robiona w aptece, przepisaną przez pediatrę.

Posted

[quote name='clockwork']dokładnie ten mamy.. niemiecki :diabloti: i też nic :shake:

Moze trza bylo polski kupic?:evil_lol:
Widzialam,ale myslalam ze sie zagoilo...:shake:

[quote name='Alicja']
[FONT=Arial]:crazyeye::crazyeye:nimiecki i nie zadzialal ...a w Nimcach tylko tego używają :diabloti::roflt:[/FONT]

[FONT=Arial]ja Kubie Penatenem zajechałam doopsko :angryy:...poleciał lotem koszącym przez okno (Penathen ...nie Kuba )..produkt generalnie przechwalony ...dobry był jedynie na małe syfki po porodzie na mojej twarzy :diabloti:[/FONT]

No ,widzisz a wiekszosc mam ktore znam pod niebiosa wychwala ten Penaten w tym duzym opakowaniu.Ja sama po uczuleniu na podpaski go stosowalam i alleluja...lepszy i szybszy byl niz alantan....A na syfki to dobry jest do dzis Penaten ale nie ten, tylko ten taki twardy bo wysusza na amen...chyba nawet grzybki by wysuszyl:cool1:

[quote name='clockwork'][FONT=Arial]chusteczki odstawiliśmy już 2 tyg. temu, zmieniliśmy pieluszki- myjemy wodą przegotowaną... do sucha naturalnie wycieramy ;) cholewcia jaka ja mondra jestem .... niby MŁODA :diabloti: mama a wsjo robie jak cza :diabloti:[/FONT]

Magda....A moze pieluszki zmiencie??

Posted

kurcze... ten tormentiol dobry jest tylko uwazaj na ciuszki bo bardzo brudzi i ciezko doprac. Jeszcze pomyslalam zeby jakas dmuchawe z cieplym powietrzem nastawic na doopcie. Cos w stylu dawna farelka. A najlepiej mama i malenstwo do wyrka i pod kolderka gola dupcia (malutkiej, nie mamy...chociaz... jakby chciala:evil_lol:)

Posted

[quote name='Maga100']ale ja mówiłam, mówiłam :placz: żadnych chusteczek :cool1: Ja z Tadeuszem, a raczej z jego tyłkiem, latam pod kran po każdej jednej kupie, od samego początku, nawet w publicznych toaletach, a latem miałam ze sobą przegotowaną wode i jak mu się zdarzyło na spcerze, to myłam mu tyłek nad chodnikiem.
I niczym nie smaruję.
Czasem od wielkiego dzwona maścią robiona w aptece, przepisaną przez pediatrę.
[FONT=Arial]a widzisz młoda to niedoświadczona jeszcze :roll::oops: chusteczkom mówimy stanowcze NIE! [/FONT]

[quote name='agbar']Moze trza bylo polski kupic?:evil_lol:
Widzialam,ale myslalam ze sie zagoilo...:shake:

[FONT=Arial]polskie to tysz niemieckie :evil_lol::evil_lol:[/FONT]

No ,widzisz a wiekszosc mam ktore znam pod niebiosa wychwala ten Penaten w tym duzym opakowaniu.Ja sama po uczuleniu na podpaski go stosowalam i alleluja...lepszy i szybszy byl niz alantan....A na syfki to dobry jest do dzis Penaten ale nie ten, tylko ten taki twardy bo wysusza na amen...chyba nawet grzybki by wysuszyl:cool1:

[FONT=Arial]też tak słyszałam, ale może tu nie pomaga bo to nie odparzenia takie O! ino rana....
a TORMENTIOL CZYNI CUDA!!! już nie jest zaognione, bladziusieńkie i sie goi :multi::multi: tfu tfu żeby nie zapeszyć :roll:
[/FONT]

Magda....A moze pieluszki zmiencie??

[FONT=Arial]:mad::mad: zmieniliśmy :diabloti:[/FONT]

[quote name='lolka75']kurcze... ten tormentiol dobry jest tylko uwazaj na ciuszki bo bardzo brudzi i ciezko doprac. Jeszcze pomyslalam zeby jakas dmuchawe z cieplym powietrzem nastawic na doopcie. Cos w stylu dawna farelka. A najlepiej mama i malenstwo do wyrka i pod kolderka gola dupcia (malutkiej, nie mamy...chociaz... jakby chciala:evil_lol:)

[FONT=Arial]eee tam.... i tak ciuszki sie kurczą... po kolejnym praniu już będą za małe :cool1:

włączam grzejnik, ale to pieruństwo zaś wysusza powietrze i mała źle oddycha... cholerka- takie to to małe a tyle problemów :evil_lol::evil_lol: ale pomysł z gołą doopą pod kołdre :cool3::cool3: czemu nie??? tysz skorzystam :loveu::loveu:
[/FONT]

[FONT=Arial]mogę się pożalić??? mogę?? mogę???? :modla::modla:
siadłam wczoraj na smoczka Dominiki... i........................ żegnaj dziewictwo :placz::placz::placz:
a potem Kloc mi pozazdrościł i tez chciał usiąść.... z tą jednak różnicą że ON chciał kiedy smoczek był w Dominisiowej buzince :roll::roll:
[/FONT]

Posted

agbar napisał(a):
Tfu!Tfu! niech sie tormentiol stara:evil_lol:

A ja bym chciala wiedziec,jak po tym wypadku czuje sie smoczek?:diabloti:

teraz smoczek powinien lezec z rekami pod glowa i palic papierosa:diabloti: