Alicja Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='agbar']A bo sie chwalilas i ktos ci pozazdroscil...i to nie bylam ja:cool1: [FONT=Arial]:placz::placz::placz:ja mówiłam że mają grzeczną córeczkę i że chyba im zazdroszcze uroków Rodzicielstwa bo ja miałam Wielką Pardubicką z Kubą ....ale Grosince szeptałam do uszka ze ma taka być i sie nie zmieniać :shake:to w takim razie ktoś inny zauroczył [ co do wieży Pawcia sie przyznaje :evil_lol:ale Grosinki nie dałabym popsuć ] :diabloti:...a mało to mają znajomych :cool1::eviltong:[/FONT] Mam podobne zdanie jak Maga i Alicja,co do diety matki karmiacej...:shake: Trzymajta sie ludzienki [FONT=Arial]Ja tam starej daty jestem ...ale karmienie piersią to po mojemu tylko ma jeden plus .... finanse ...nic poza tym :shake:...bo jak Kuba dostał na recepte Humane 0 dla wcześniaków , to w tamtych czasach wyskakiwaliśmy z kasy na potęgę przez 3 msce , co i teraz chyba tak samo wygląda przy cenach mleka i odżywek dla dziecków :cool1:[/FONT] [FONT=Arial]Powtórze za Agą ...trzymajta sie ...dacie rade [/FONT] Quote
Maga100 Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='agbar']Nie tylko suszarki,moja bratowa wlaczala odkurzacz:cool1: I podobnie jak u Ciebie,dziecko sie uspokoilo,kolki zniknely,biegunki tez po przejsciu na mleko sztuczne...A bratowa moja jadla tylko chleb z maslem,bo tylko po tym maly nie mial problemow.....:shake: 1. odkurzacz też Tadzio uwielbia :p 2. chleb z masłem, mmmmm, ależ dużo składników odzywczych dostało dziecko wraz z mlekiem matki :cool1: A oto przecież chodzi chyba? :hmmmm: [quote name='Alicja'][FONT=Arial]Ja tam starej daty jestem ...ale karmienie piersią to po mojemu tylko ma jeden plus .... finanse ...nic poza tym :shake:...[/FONT] Moja droga, mleko dla Tadzia, na receptę z apteki kosztuje całe 10zł. Starcza mi na ok. tydzień :p Quote
sacred PIRANHA Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 a ja mam dziecko mega alergiczne i mleko (w zasadzie to jest preparat mlekozastepczy) na recepte kosztuje jedna puszka 14zł i wystarcza na około 3 dni;) Quote
apple Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='clockwork']komu to jeszcze chwaliłam Grosice że grzeczna, nie marudzi, ładnie sypia..... no to już nie sypia- mamy kolki ..... marudzi... i jak przystało na pokolenie dziadowskiego żarcia i konserwantów we wszystkim.... MAMY ALERGIE POKARMOWĄ!!! na co???? kij wie ..... nie jem nic co ewidentnie alergizuje, nie jem nic co jest ciężkostrawne,,,, pani elDohtore kazała odstawić nabiał- ino że ja ten nabiał odstawiłam już tydzień temu po sugestii położnej... żrę pasztet, szynka, pasztet, szynka..... uszami mi już wychodzi ten pasztet, szynka.... :placz::placz: o pomysłach na obiady nawet nie wspominam, bo BRAK! wpędzę się w anemie i tyle bedzie z dobrodziejstwa karmienia piersiówką :shake::shake: aleee lipa.... w ciąży nie żałowałam se niczego, a tera lipa- co ja mam jeść???? [FONT=Century Gothic]też przeszłam kolki i jeśli mogę Ci doradzić to nie jedz pasztetu...pasztet tez jest wzdęciogenny.......nalepiej chudą wędlinę, mięso gotowane, gotowane ziemniaki, lekkie rosołki, kurpniczek itp. Co do wspomagania w pozbyciu się kolek to powiem Ci, ze wypróbowałam chyba wszystkie apteczne specyfiki i powiem Ci, że najlepszy u mnie okazał się Espumisan w kropelkach dla dzieci.Co najdziwniejsze żaden z lekrzy nie zaproponował mi tego...dowiedziałam się przypadkiem od innej klientki w aptece kupując inny "wyrypany w kosmos" specyfik przepisany od lekarza:cool1:Rewelacja....bardzo szybko Ali przechodziło i na długo. ważne jest też pilnowanie odbijania i kladzenie maluszka na brzuszku jak najczęściej. Poza tym jak już kolka wystąpi to bardzo pomagają kompresy na brzuszek z ciepłych pieluszek........Dacie radę;)[/FONT] Quote
apple Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [FONT=Century Gothic]P.S. A z diagnozowaniem alergii też bym poczekała. lekarze teraz wszystko zwalają na alergię pokarmową bo im się myśleć nie chce.:cool1:[/FONT] Quote
clockwork Posted October 7, 2009 Author Posted October 7, 2009 hejka kochane.. może DEMONICZKA da mi coś napisać... :cool1: otóż... dziękujemy na wszelkie rady i porady.... co do alergii- to domniemana pokarmowa bo przeca testów nie robili- a lekarke mamy do dupy więc pro forma ODSTAWIĆ WSZYSTKO co MOŻE alergizować ... czekałam aż pani powie- pozbyć sie psa bo MOŻE alergizować... pozbyć sie taty bo MOŻE.... :diabloti: będziemy sprawdzać po czym wysypka- dziś o niebo lepiej, więc może faktycznie zeżarłam coś co jednorazowo wywołało alergie i wysypke... ino co??? :hmmmm: alergia to nie wyrok- damy rade ;) nie my pierwsi nie ostatni... a zawsze mówiłam że to nie jedzenie alergizuje ino ta wszędobylska chemia :cool1: jakoś kiedyś alergie były sporadyczne a nasze mamy zajadały i nabiał i inne "bezpieczne" potrawy :roll: co do kolek to mamy espumisan.... i chyba nawet pomaga bo Grosica lepiej spała, a bąki puszcza..... ulala.... chusta- myślę że dobry gadżet ale to jakaś masakra cenowa :crazyeye::crazyeye: ocipieli z biciem kasy na bezradnych matkach :roll::mad: zara wracam z fotami- Demoniczka sie obudziła :razz: Quote
agaga21 Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 można kupić za pół ceny używaną. podesłałam ci pierwszą-lepszą ale jak poszukasz na allegro to znajdziesz dużo taniej. Quote
Sajnox Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Hejka Klocusiowa dzidzie masz przepiękną zakochać się można. A co do koleczek płaczu mi bardzo pomagały czopki VIBURCOL lek homeopatyczny jest on na koleczki na ząbkowanie i co najlepsze uspokaja dzidzie, mi badzo pomogły. Powodzonka z malutką:multi: Quote
clockwork Posted October 7, 2009 Author Posted October 7, 2009 klotz dzien przed porodem .... zaległy :cool1: [FONT=Arial]pancio z psem na spacerze :diabloti:[/FONT] [FONT=Arial]dupiata jakosc ale... musiałam:evil_lol:[/FONT] Quote
jonQuilla Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [FONT=Georgia]Pawcio zasłabł? http://images8.fotosik.pl/104/c041b524c54fd947.jpg to jest rzeczywiście super :) :evil_lol::evil_lol: http://images8.fotosik.pl/104/6c693c91fbd9c5e4.jpg [/FONT] Quote
agaga21 Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 http://global.images8.fotosik.pl/104/c041b524c54fd947.jpg no pies morderca no!:crazyeye: Quote
clockwork Posted October 7, 2009 Author Posted October 7, 2009 i kilka Grosi .. z Klockiem ni ma bo zawsze jak jest przy niej i sięgam po aparata ten sie zdąży ewakuować :evil_lol::evil_lol: Quote
clockwork Posted October 7, 2009 Author Posted October 7, 2009 wiem wie.. wózek obciachowy- czterokołowy... ale to był.... NAJTAŃSZY w komisie :diabloti::diabloti: i ja se tera pomykam po tych rozpieprzonych chodnikach, podjazdach a te z trójkołowcami klną :evil_lol::evil_lol: Quote
Maga100 Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='clockwork'] do opieki społecznej donos gotowy :evil_lol: [quote name='clockwork']wiem wie.. wózek obciachowy- czterokołowy... ale to był.... NAJTAŃSZY w komisie :diabloti::diabloti: i ja se tera pomykam po tych rozpieprzonych chodnikach, podjazdach a te z trójkołowcami klną :evil_lol::evil_lol: ja też jestem obciachowa :diabloti: Quote
agaga21 Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 ja też miałam wózek z odzysku ale nie był nawet w połowie tak ładny jak wasz:evil_lol: http://images8.fotosik.pl/104/2adb460e57236ac6.jpg jaką ma minkę!:evil_lol: taką w stylu "już ja wam pokażę:diabloti: " Quote
agbar Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='Maga100'] ja też jestem obciachowa :diabloti: A ja bede:evil_lol: do twarzy ci z tym wozem bojowym Klockowa:razz: Quote
jonQuilla Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [FONT=Georgia]:evil_lol::evil_lol::evil_lol: uroczo wygląda http://images8.fotosik.pl/104/2adb460e57236ac6.jpg no tatuś tylko umyj mnie dokładnie ;) :loveu::loveu: http://images8.fotosik.pl/104/d16ac904cad476c0.jpg [/FONT] Quote
sacred PIRANHA Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 swietne foty:loveu: my tez mamy czterokołowy wózek z odzysku i mój wiegachny usmiech na twarzy jak lalunie z wóziem za 1200zł trzykołowym wypasionym powyginanym z dziwnymi rączkami lawirują między dołkami i pękają niemal z wysiłku przy wjeździe pod górkę:diabloti: co do foty z patolem..no cóż:diabloti: co do alergii to oni mają tak...jak boli brzusio to kolki, jak dziecko zsypało to alergia pokarmowa...cokolwiek byc akurat nie zjadła to akurat to będzie złe i odpowiedzialne za złe samopoczucie dziecka... lekarze świra mają, z właśnego doświadczenia wiem że trzeba spróbować wszystkiego i diety i wszelkich środków farmaceutycznych i kompresów na brzuszek i masaży...a jak już wszytskiego spróbujesz to dzidiza będzie mieć 5 miechó i własnie jej przejdzie samoistnie:diabloti: mówiłam już Ali i tutaj napisze ja mam tego zapas niezły bo moja alergiczka orkopna i wszystkich leków probowaliśmy...chętnie prześlę to sobie spróbujecie co Waszej gRosi pomaga mam w domu Viburcol (jedyne co jej przynosiło ulgę i do tej pory używamy przy ząbkowaniu) Sab Simplex (kropelki podobno cudo u Emilki zero reakcji) herbatke koperkową Plantex (neiktórym dzieciom cudownie pomaga innym pogarasza-nam pogarszała) enzym Laktazy (u dzieci z nietolerancją laktozy i chęci zachowania karmienia można spróbowac podawać ten enzym w celu wspomagania trawienia laktozy- z lekką nietoleranjcą rzeczywiście mozna sobie poradzić z tym enzymem u nas to nie pomogło bo mała ma ostrą nietolerancję) mam jeszcze kuleczki homeopatyczne specjalnie dla małej robione i kropelki homeopatyczne z francji Bioron ale one mają termin miesiąc od otworzenia więc ich juz nie wyśle a przez kropelki Biogaia (pro i prebiotyki) też prześliśmy u nas lekka poprawa była- miesiąc można przechowywać więc też nie wyśle już:p Quote
dbsst Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='malawaszka']ożesz o tym nie słyszałam musisz się Wasiu wiele nauczyć :cool1::evil_lol: [quote name='clockwork'] :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Alicja Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [FONT=Arial]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:bowsko ....zabij zabij :diabloti::evil_lol: http://images8.fotosik.pl/104/c041b524c54fd947.jpg Żabucha mała :loveu::loveu::loveu: http://images8.fotosik.pl/104/2adb460e57236ac6.jpg[/FONT] [FONT=Arial]Widze że Demoniczna Wiki ;) dała Ci sporo poprzerabiać i wstawić :evil_lol:[/FONT] Quote
dbsst Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='Alicja'] [FONT=Arial]Widze że Demoniczna Wiki ;) dała Ci sporo poprzerabiać i wstawić :evil_lol:[/FONT] :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: widzę, że słodkiej Grosi stała sie prawdziwą Dominiką :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Alicja Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='dbsst']:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: widzę, że słodkiej Grosi stała sie prawdziwą Dominiką :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: [FONT=Arial]no wiesz ..... w spadku oprócz imienia też charakterek :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/FONT] Quote
Recommended Posts