Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dbsst']sueraśne fotki- też bym się zdrzemneła u cioci Ali na kolanku :cool3:

Ala musiałaby mieć kolanka jak hipopotam :diabloti:

[quote name='clockwork']

świetne!
Kurde, Grosia dużo mlodsza i w dodatku niewiasta i ma włosy, a Tadeusz wciąż łysy :cool1:

• Replies 28.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Alicja

7336

• clockwork

6473

• apple

1311

• agbar

1137

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='clockwork'][FONT=Arial]bo ona taka nieśmiała i skromna... po mamuni :cool1:

a pozy w śnie... też po mamuni :eviltong::eviltong:
[/FONT]

dopiero teraz widzę tą fotkę rewela kopiuj wklej mama :cool3:

dlatego pozostaje mi marzenie Magdaleno W. :eviltong:

Posted

[FONT=Arial]śmiem twierdzić że Grosia zdominowała wszystkich dookoła..... tu też nikt nie zapyta jak Klocuś... ino Grosia, Grosia, Grosia ...................:roll::eviltong:[/FONT]

Posted

[quote name='clockwork'][FONT=Arial]śmiem twierdzić że Grosia zdominowała wszystkich dookoła..... tu też nikt nie zapyta jak Klocuś... ino Grosia, Grosia, Grosia ...................:roll::eviltong:[/FONT]

Madziaczku jak tam Klocus ??? :p

Posted

[quote name='clockwork'][FONT=Arial]śmiem twierdzić że Grosia zdominowała wszystkich dookoła..... tu też nikt nie zapyta jak Klocuś... ino Grosia, Grosia, Grosia ...................:roll::eviltong:[/FONT]

[FONT=Arial]no przecie pytam zawsze i o Klocusia :loveu:i o Grosinke :loveu:[/FONT]

Posted

[quote name='malawaszka']no dobra, a jak Grosia?>

:p
[FONT=Arial]
dobrze :evil_lol:
[/FONT]

[FONT=Arial]A wiecie ze Klocuś sprawdza w wózku jak Grosia płaka i pilnuje wózka :p[/FONT]

Posted

[quote name='Alicja']
[FONT=Arial]A wiecie ze Klocuś sprawdza w wózku jak Grosia płaka i pilnuje wózka :p[/FONT]

a zabrał Grosie na spacer tym wózkiem, żeby ciężko styrana mama mogła odpocząć :razz::cool3::p

Posted

[quote name='dbsst']a zabrał Grosie na spacer tym wózkiem, żeby ciężko styrana mama mogła odpocząć :razz::cool3::p

[FONT=Arial]zabrał ...nawet chciał nauczyć Grosię aportować ....ale nie umiała załapać o so cho :roll::evil_lol:[/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]zabrał ...nawet chciał nauczyć Grosię aportować ....ale nie umiała załapać o so cho :roll::evil_lol:[/FONT]
:shake: albo z niego kiepski nauczyciel
albo z Grosi kipski uczeń :razz:

Posted

[quote name='dbsst']:shake: albo z niego kiepski nauczyciel
albo z Grosi kipski uczeń :razz:

[FONT=Arial]:cool1: Grosia jes grzeczną dziewczynką i nie wypada żeby za patolami biegała :evil_lol:[/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]:cool1: Grosia jes grzeczną dziewczynką i nie wypada żeby za patolami biegała :evil_lol:[/FONT]

komu to jeszcze chwaliłam Grosice że grzeczna, nie marudzi, ładnie sypia.....

no to już nie sypia- mamy kolki ..... marudzi... i jak przystało na pokolenie dziadowskiego żarcia i konserwantów we wszystkim.... MAMY ALERGIE POKARMOWĄ!!! na co???? kij wie ..... nie jem nic co ewidentnie alergizuje, nie jem nic co jest ciężkostrawne,,,, pani elDohtore kazała odstawić nabiał- ino że ja ten nabiał odstawiłam już tydzień temu po sugestii położnej... żrę pasztet, szynka, pasztet, szynka..... uszami mi już wychodzi ten pasztet, szynka.... :placz::placz: o pomysłach na obiady nawet nie wspominam, bo BRAK! wpędzę się w anemie i tyle bedzie z dobrodziejstwa karmienia piersiówką :shake::shake:

aleee lipa.... w ciąży nie żałowałam se niczego, a tera lipa- co ja mam jeść????

Posted

[FONT=Georgia]eh :roll: nie dobrze

koleżanka moja miała podobny problem, żywiła się jedynie gotowanym chudym mięsem i marchewką bez przypraw...smakowało koszmarnie :shake:
mam nadzieję że u Was aż tak nie będzie, trzymam kciuki

ucałuj Grosie i powiedz jej że ja tu proszę aby kolek nie miała ;)
Klocka też ucałuj w nochala
[/FONT]

Posted

polecam takie nosidełko na kolki
PREMAXX Baby-Bag CHUSTA nosidełko - bordo / dark (745006562) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

dzidzia jest w pozycji takiej "kołyskowej" , co powoduje, że brzusio nie boli. jest spokojne bo czuje się bezpieczne a mama ma obie ręce wolne gdy trzeba dzidzię ponosić. u nas sprawdziło się rewelacyjnie!

działa kojąco na kolki ale jeśli chodzi o alergię to przykro mi ale nic nie podpowiem bo nie jestem w temacie.

Posted

[quote name='jonQuilla']

[FONT=Georgia]koleżanka moja miała podobny problem, żywiła się jedynie gotowanym chudym mięsem i marchewką bez przypraw...[/FONT]

zawsze mnie przy takich historiach zastanawia, jakie wartości odżywcze przekazuje matka dziecku :cool1:

Magda, na kolki polecam suszenie małej, czyli suszarka skierowana na brzuszek. Tadziowi od razu pomagało.

Posted

[quote name='Maga100']zawsze mnie przy takich historiach zastanawia, jakie wartości odżywcze przekazuje matka dziecku :cool1:

Magda, na kolki polecam suszenie małej, czyli suszarka skierowana na brzuszek. Tadziowi od razu pomagało.

[FONT=Arial]no właśnie to samo mi sie nasuwa ...co ma za sens karmienie mlekiem matki która nic nie je ...doprowadza sie do anemii ....

Mam nadzieje że Grochalek się oprze tej paskudnej alergii :mad:

Ja przerabiałam kolki 20 lat temu :shake:.... o suszarce mi mówili ale moja parzyła , więc nie ryzykowałam , masowałam brzusio i mazałam maścią majerankową zgodnie z ruchem wskazówek zegarka ...no i że nie mialam termoforu to nagrzewalam pieluszke .....Kuba i tak się darłjak opentany :placz:...więc serdecznie Ci współczuje tych rewelacji ...liczyłam ze Wam się uda i nie złapią Maleńkiej te kolki :shake:
[/FONT]

Posted

[quote name='Maga100']

:crazyeye:ożesz o tym nie słyszałam

a alergii współczuję :shake:

Posted

[quote name='malawaszka']:crazyeye:ożesz o tym nie słyszałam

ale to prawda najszczersza.
Po 1. dzieci się uspokajają przy szumie suszarki (nie wiedziec czemu), a po 2. ciepło na brzuszek pomaga radzić sobie z gazami, które wyjść nie chcą :cool1:
Naprawdę polecam, ja do tej pory używam suszarki, jak Tadzio ma atak histerii
U mnie kolki minęły po przejściu na mleko sztuczne......
ale ja jestem wyrodna i nie zgodziłam się na jedzenie gotowanej marchewki i papki ryżowej.

A alergię mają teraz prawie wszystkie dzieci, takie czasy :cool1:

Posted

clockwork napisał(a):
komu to jeszcze chwaliłam Grosice że grzeczna, nie marudzi, ładnie sypia.....

no to już nie sypia- mamy kolki ..... marudzi... i jak przystało na pokolenie dziadowskiego żarcia i konserwantów we wszystkim.... MAMY ALERGIE POKARMOWĄ!!! na co???? kij wie ..... nie jem nic co ewidentnie alergizuje, nie jem nic co jest ciężkostrawne,,,, pani elDohtore kazała odstawić nabiał- ino że ja ten nabiał odstawiłam już tydzień temu po sugestii położnej... żrę pasztet, szynka, pasztet, szynka..... uszami mi już wychodzi ten pasztet, szynka.... :placz::placz: o pomysłach na obiady nawet nie wspominam, bo BRAK! wpędzę się w anemie i tyle bedzie z dobrodziejstwa karmienia piersiówką :shake::shake:

aleee lipa.... w ciąży nie żałowałam se niczego, a tera lipa- co ja mam jeść????

A bo sie chwalilas i ktos ci pozazdroscil...i to nie bylam ja:cool1:

Mam podobne zdanie jak Maga i Alicja,co do diety matki karmiacej...:shake:

Trzymajta sie ludzienki

Posted

[quote name='Maga100']ale to prawda najszczersza.
Po 1. dzieci się uspokajają przy szumie suszarki (nie wiedziec czemu), a po 2. ciepło na brzuszek pomaga radzić sobie z gazami, które wyjść nie chcą :cool1:
Naprawdę polecam, ja do tej pory używam suszarki, jak Tadzio ma atak histerii
U mnie kolki minęły po przejściu na mleko sztuczne......
ale ja jestem wyrodna i nie zgodziłam się na jedzenie gotowanej marchewki i papki ryżowej.

A alergię mają teraz prawie wszystkie dzieci, takie czasy :cool1:

Nie tylko suszarki,moja bratowa wlaczala odkurzacz:cool1:
I podobnie jak u Ciebie,dziecko sie uspokoilo,kolki zniknely,biegunki tez po przejsciu na mleko sztuczne...A bratowa moja jadla tylko chleb z maslem,bo tylko po tym maly nie mial problemow.....:shake: