Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 28.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Alicja

7336

• clockwork

6473

• apple

1311

• agbar

1137

Top Posters In This Topic

Posted

KUKU! jestem i TU .... :multi::multi:

dbsst napisał(a):
Klocku i jak tam w wielkim świecie wiesz, że kupiłam obrazek do przychodni z Twojego miasta cudów :cool3:

yyyyyyyyy poka jaki??????
i powiedz mi jak mop, bo zastanawiam się już rok nad zakupem do studia....
wystarzczy odkurzyć i przejechać tym mopem?????

ile dałaś?? dlaczego tak drogo i jaki i gdzie????

Posted

[quote name='clockwork']

yyyyyyyyy poka jaki??????
i powiedz mi jak mop, bo zastanawiam się już rok nad zakupem do studia....
wystarzczy odkurzyć i przejechać tym mopem?????

ile dałaś?? dlaczego tak drogo i jaki i gdzie????

wiesz co wziałam droższy fakt ale z polecenia sama się biłam z myślami od dawna i nie wiedziałam jaki i sraki i tez żeby był i do przychodni a tam metraż i pierdu pierdu........i do domu bo tu też trochę tego mopowania jest....

mop taki
http://www.allegro.pl/item842767049_mop_parowy_h2o_premium_delux_model_2009_gratis.html

powiem tak: byłam mega sceptyk bo jak to parą myć.............:evil_lol: i czy da radę sobie z moimi podłogami...

Mam w domu większość mieszkania w gresie ten gres niby przemysłowy niby sklepowy ma PORY a w te pory wchodzi tłuszcz. Więc moja podłoga pomimo impregnacji w kuchni była tłusta od "kuchni"a w pokoju cała podłoga była w łapach psa......i raz na jakis czas TZ na kolanach jechał ze szczota ryżową - długo męcząco i efekt na chwile tak naprawdę.

Dzis wymopowałam kuchnię z detergentem wylanym na podłogę - PORADZIŁ SOBIE ZARABIŚCIE nie mam tłustych plam i podłoga jest czysta jak przejechałam potem szmatką wilgotną dla sprawdzenia była czysta:multi:

w pokoju zrobiłam to bez detergentu i psie łapy poznikały tylko pozostawały smógi - ale to dlatego, że nie chciało mi się szmatki płukać więc moja wina.

W łazienkach gdzie mam "normalna śliską" podłągę REWELACJA

w pokojach gdzie mam drewnianą, źle połozoną, źle wywoskowaną spartolona na maksa podłoge super domyło a tam sie trudno myje bo mi szarpie mopa chropowate drewno.

czyli z podłóg jestem zadowolona. W przychodni już kiedys koleżanka mopowała swoim mopem i efekt był niezły. Tylko tam mamy część podłogi dość zniszczonej :/ - wydeptana.

Mop sam jedzie łatwo się nim steruje jest ok.
Co jest kiepskie - NIE MA ZWIJANIA PRZEWODU JAK W ODKURZACZU i oczywiście cała sie zakręciłam :evil_lol:
dośc krótki przewód no ale to do przezycia.
I 3 x musiałam dopełniać zbiornik z wodą - ale fakt że sie bawiłam i nie do końca jeszcze wiedziałam co robię :evil_lol:

wymyłam też dywanik na ktorym stawiamy buty - jest nieźle z tym, że on ciemnoczekoladowy więc może mi się tak wydaje tylko.....

mam zamiar wymyć ścianę nad kuchenka ktora jest z chropowatego gresu tego co podłoga i tam jest juz na maksa tłuszczowo - powiem jak sobie poradził
chce tez kuchenkę nim wymyć.

Koleżanka myła okna jest ponoć spoko do okien - ale ja nie testowałam
i chce lustro w szafie do umyć - tez powiem jak jest.

przeszłam po mieszkaniu jeszcze raz i powiem WARTO a wygląda tandetnie ;)
i ładnie pachnie świeżością w mieszkaniu. a myłam rano.

A i do tego mopa możesz zwykłe szmatki z mikrofibry dopinać nie musisz kupować specjalnych.

Posted

apple napisał(a):
Nie cygań......pewnie wsadziłaś gdzieś gdzie na pewnoe bedziesz wiedziała gdzie i teraz czarna dziura........poszukaj:evil_lol:

a co masz do czarnej dziury :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']o qrde debest naprawdę polecasz tego mopa? hahaha bo jeszcze niedawno widziałam jak sobie podśmichujki robisz z tego :lol:

widzisz co ciąża z mózgu robi :diabloti: wodną parę :evil_lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
o qrde debest naprawdę polecasz tego mopa? hahaha bo jeszcze niedawno widziałam jak sobie podśmichujki robisz z tego :lol:

skasowałam se pierwsza wiadomość :placz:

człowiek uczy sie przez całe, życie doświadcza obserwuje :eviltong:

mop jest git- szybko sprawnie bezboleśnie :roll:
ale przy Szpilce to ja NIC nie polecam nic nic nic podejście do miski = bagno na podłodze :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a mopa jak podłączałam to byłam pewna, że odeśle. miłe zaskoczenie szybko i nie trzeba się schylać :cool3:

Domi :multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

klockowa wiem, że wybaczysz, ale sprawa pilna...
szukamy mu domku :) ostatnio mówlam ci że nie weźmiemy tego szczeniora z azylu...dziś mi się przyśnil i pojechaliśmy...
oto czeslaw :D

koniecznie musimy mu jajucha wyciachać bo mi Femisie chce gwalcic :zdegustowany: aleona sobie nie daje :D

i znowu nie ma na sofce miejsca...

to zdjecie mnie rozwala :) zważywszy na to że kastusia nie lubi tymczasowiczów :D

Czesio ma ok 7 miesięcy. konieczna kastracja. dzisiaj jest z nami 1 dzień i ma problemy z dzieleniem się posilkiem-klapie zebami -prawie zjadl moją spanielkę :(
ale myślę że sobie z tym poradzimy. mlody jest pojętny także idealny do ulożenia :)
kontakt w sprawie adopcji 695 838 232 martyna.

Posted

dbsst napisał(a):
skasowałam se pierwsza wiadomość :placz:

człowiek uczy sie przez całe, życie doświadcza obserwuje :eviltong:

mop jest git- szybko sprawnie bezboleśnie :roll:
ale przy Szpilce to ja NIC nie polecam nic nic nic podejście do miski = bagno na podłodze :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a mopa jak podłączałam to byłam pewna, że odeśle. miłe zaskoczenie szybko i nie trzeba się schylać :cool3:

ja już marudziłam TZ żeby mi taki kupił i obiecywałam, że będę sprzątać TAKIM mopem, ale coś mi nie wierzy :niewiem: czemu :roll:

Posted

malawaszka napisał(a):
ja już marudziłam TZ żeby mi taki kupił i obiecywałam, że będę sprzątać TAKIM mopem, ale coś mi nie wierzy :niewiem: czemu :roll:

może źle do tego podchodzisz.............................za dużo mówisz za mało działasz ha ha