Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']ooo a myslałam ze od Ali :lol::lol: jest super :klacz: sama bym takie pizamke chciała :loveu:

hahahaha a teraz jeszcze zobaczylam koszylke mamusi :lol:

[FONT=Arial]od Ali dostała skromniutką :oops:[/FONT][FONT=Arial]ale i tak sie pochwale [/FONT]:diabloti:

• Replies 28.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Alicja

7336

• clockwork

6473

• apple

1311

• agbar

1137

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='clockwork']... jestem wyrąbana jak .... :roll::diabloti: to jakby kto pytał co u mnie....

Grosia czasem śpi :razz::mdleje:

T. ma 3 miesiące i tydzień. Jest OK. Idzie spać o 19.00 i już tylko raz budzi się na karmienie w nocy :p Będzie dobrze, dotrwasz :evil_lol:

[quote name='dbsst']hahahahhhahahahahahhahahahaha na watek z nią na wątek :diabloti:

tylko przedtem wciśnijcie jej jeszcze schabowego do butelki :diabloti:

Posted

ejjj ... wzięło mnie tak na rozważania a propos śpiochów itp. i stereotypów w Polsce... dlaczego na świecie wszystko jest dozwolone a u nas....

lubię być kontrowersyjna, lubię prowokować, ale czasem mam dość komentarzy pod naszym adresem, umoralniania... przyznaję że coraz częściej pauzuję, żeby przestać słuchać komentarzy typu- psychopaci... Nie wiem może w większych miastach jest inaczej... ale w zaściankowie J-bie..... :shake::shake:
tak se popiszę bo mam taką potrzebę, ale nie musicie się do tego odnosić....

czy w gadżetach dla dziecka typu czaszki jest coś złego?? czy robią to kurna! dla satanistów?? czy to znaczy że jestem gorszą matką od tych w różowych falbankach?? nie założyłabym dziecku śpiochów ze swastyką, z hasłem typu spalę xiędza na grilu.... :diabloti:

dlaczego stereotypem jest RÓŻ, RÓŻ, misie, RÓŻ, kotek, kwiatuszek....
dlaczego nikt nie widzi że 15 dni w miesiącu moja córka ubrana jest w ogólnie dostępny RÓŻ, 15 dni w biel, zieleń, seledyn, niebieski.... a tak razi ludzi ten jeden raz w czerni, maleńka czaszeczka na smoczku czy butelce?? :angryy: dlaczego bycie innym skazuje nas na komenty i poniewierkę.....
czy gdybyśmy ćpali i chlali a córka chodziłaby w różu to bylibyśmy lepsi??

niedawno spotkaliśmy znajomą podczas spaceru z Małą... dialog:
-o macie synka- gratulacje!
-córke....
-to dlaczego w niebieskim?????????????

:shock::shock:

faken! to już nawet w niebieskie nie mogę dziecka ubrać żeby ludziom spasić?????? :flaming: a ja mam przyodziać żakiecik, szpileczki.... bo taki jest ogólnie akceptowalny obraz MATKI POLKI??? mamy usunąć tatuaże, bo JUŻ NIE WYPADA?? bo.... CO LUDZIE POWIEDZĄ????

no właśnie... CO LUDZIE POWIEDZĄ... moje ulubione zdanie, motto polaków....... ot polskie społeczeństwo... nie ważne czy będę najtroskliwszą matką... ważne co ludzie powiedzą...... a wyróżnianie z tłumu nie jest mile widziane............

wkleję fotę kumpla z CZECH (od zawsze twierdzę że Czesi są 50 lat przed nami jeżeli chodzi o tolerancję i oni brną w temacie do przodu... my stoimy w miejscu)
fota ślubna... dla mnie REWELA!!!!!

i tera pytanie... ile par u nas poszłoby do ołtarza w czerni?? w spodniach bojówkach, w trampkach, i w końcu czarnej sukni??? :crazyeye: ile rodzin zaakceptowało by taki wizerunek?? a co powie ciocia, babcia.... co powiedzą przypadkowi ludzie???? SATANIŚCI jacyś czy co???? :razz: belzebuby pieruńskie :mad: NA STOS Z NIMI!!!:diabloti: ehhhhhhhhhhhhhhhhh :shake::shake:

kolejny przykład- znajomi- metaluchy :diabloti: oboje długie włosy, skóry.... idą w Jebiu po ulicy z wózkiem (własnym wózkiem i własnym dzieckiem :eviltong:)- nagle podjeżdża policja że mieli zgłoszenie że....... chyba.... porwali dziecko....:diabloti: to metaluchy już sie nie mogą rozmnażać???:crazyeye: pewnie szli złożyć w ofierze to dziecko :diabloti: potem mieli naloty opieki społecznej czy dziecku nic się nie dzieje i jak oni spelniają rolę rodziców :mdleje:

nie wiem o czym jeszcze chciałam pisać ... zapomniałam z tego rozmyślania :cool1:

Posted

olać to Magda!!!!! nic więcej nie będę pisać bo nie ma sensu - i tak to niczego nie zmieni, ja mam masakrę bo moja mama jest taka że "co ludzie powiedzą" więc z nią mam największą kapę, ale coraz bardziej mam zlew na to... ona mówi, mnie jednym uchem wlatuje, drugim wylatuje - a niech se pogada jak lubi - tacy są ludzie niestety - polaczki wiesniaczki - oni się po prostu boją tego co się wyróżnia

Posted

wiesz co , musisz to OLAĆ , nie słuchać , śmiać się z tego ....
w dużych miastach jest różnie , ale stereotypy .. kraj dziwny taki ...
jest już tak .. że :
- dziary - przestępca
- kolczyki - narkoman
- konkubinat - menele
- dresiarz - złodziej
- łysy - skin
- czaszki - satanista
- kolor różowy - ladacznica w stylu barbie

moja teściowa jest - co ludzie powiedzą .. kiedys wpadła jesienią , zobaczyła liście przed domem , zrobiła nam awanturę , że na pewno cała wieś nas już obgaduje , że mamy liście na podwórku :evil_lol:

a pytają się Ciebie czy karmisz piersią ? powiesz że tak , to cię wygłaszczą .... powiedz że NIE :diabloti:

Posted

Vectra napisał(a):

a pytają się Ciebie czy karmisz piersią ? powiesz że tak , to cię wygłaszczą .... powiedz że NIE :diabloti:

buuhahha.. wiesz że na to zwróciłaś mi uwagę TAM na wątku??? uświadomiłaś mi że faktycznie- nikt na ulicy (pomijając WAS) nie pyta jak JA się czuję... ino pytanie-
-córcia zdrowa??
-TAK, DZIĘKUJĘ..
-a karmisz piersią??? :roflt::roflt::roflt:

nie ważne że żrę wielkie NIC, ważne że dziecko cały dzień przy cycku bo sie nie najada, bo pokarmu nie tyle :evil_lol::evil_lol:

oświadczam wszem i wobec: od soboty dokarmiana jest FLACHĄ!!! :diabloti:

Posted

"Rób swoje" - to jest motto mojego TZa. U nas tez jest ciągle gadane, że nie pasujemy do siebie, na początku rodzina, że tyle lat bez ślubu (na szczęście rodzinę szybko uciszyliśmy). U niego w pracy "koleżanki" ojej dziecko tak bez ślubu?! HALO mamy XXI wiek.

I niestety tak jak mówi Waszka Polaczki wieśniaczki :shake: widać to na każdym kroku tu w Polsce i tam w świecie :shake:

Więc Rób swoje :cool1:

Posted

clockwork napisał(a):

wyrodna matka - powinnaś karmić cycem do 18stki!!!!!! :diabloti:

Posted

dbsst napisał(a):
"Rób swoje" - to jest motto mojego TZa. U nas tez jest ciągle gadane, że nie pasujemy do siebie, na początku rodzina, że tyle lat bez ślubu (na szczęście rodzinę szybko uciszyliśmy). U niego w pracy "koleżanki" ojej dziecko tak bez ślubu?! HALO mamy XXI wiek.

I niestety tak jak mówi Waszka Polaczki wieśniaczki :shake: widać to na każdym kroku tu w Polsce i tam w świecie :shake:

Więc Rób swoje :cool1:

:crazyeye::crazyeye: to wy bedziecie mieli NIEŚLUBNE DZIECKO??????? :crazyeye::crazyeye::crazyeye:
i co ja mam teraz ludziom mówić :placz::placz::placz:

Posted

clockwork napisał(a):

wyrodna matka :shake:

:diabloti:

ciekawe jest też to , że jak jest mało pokarmu .. i te ciocie dobra rada , dalej brną w tą bajke o cycu ... nie ważne że dzieciak chudnie - Twoja wina !! , nie ważne że nie służy - też TWOJA wina ... ale karmisz , to jesteś rozgrzeszona.

Ale to jest absurd , będą u siebie w sklepie , akurat po wizycie u Magi i degustacji Tadeusza :lol: moja matka zapytała , jak tam mały ... od razu 8 bab które były na zakupach , podsłuchało .. a dzidziuś , a koleżanki ... a tititi a czy fajny , a czy zdrowy - i wszystkie CZY KARMI PIERSIOM ?
a co je to ? :evil_lol:

Posted

clockwork napisał(a):
:crazyeye:to wy bedziecie mieli NIEŚLUBNE DZIECKO??????? :crazyeye:
i co ja mam teraz ludziom mówić :placz:

jak to co na każdym kroku pytaj w "dobrej wierze" TO KIEDY BIERZECIE TEN ŚLUB- bo chyba bierzecie :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
i moje ukochane WZIEŁA GO NA DZIECKO :loveu::loveu::loveu::loveu:no jasne bo moja dupa przez tyle lat mogła mu sie znudzić :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

trochę współczuje naszym Rodzicom bo oni w pracy też łatwo nie mają :shake:
muszą prawie wyciągać metrykę z naszym stażem żeby mieć spokój :shake: i zamiast słuchac ale fajnie będziesz dziadkiem babciom to słuchaja ale oni wezmą TEN slub? i z tego powodu mi przykro bo SĄ WYRODNYMI RODZICAMI TAK WYCHOWALI DZIECI :shake:
Na szczęscie cieszą się i potrafią odpowiadać cięta ripostą :evil_lol:

I moje ukochane, koleżanka moja b. dobra zaszła sobie w ciążę ze swoim chłopakiem..............Jej rodzina sie jej wyrzekła bo bez ślubu :shake: w weekend bawilismy sie na ich slubie z nimi ich rodzinami i ich 6miesięcznym synem:loveu: Było super :cool3:
Ciocia tej dziewczyny na poczatku jak sie dowiedziała, że ona jest w ciąży gadała ola boga jak gadała :shake: za kilka miesięcy koło końca I trymestru koleżanki dowiedziała się, że jej córka która siedzi gdzieś w świecie jest w ciąży ze starym żonatym mężczyzną :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
i co...........................nagle takie nowoczesne podejscie do Rodziny przestało być problemem. Po tygodniu znaczy bo ciocia siedziała w domu przez tydzien i analizowała. Wyszła i zaczeła pomagac koleżance bez gadania!

clockwork napisał(a):
do mojej 18tki???

czyjej kolwiek ważne, żeby cyc wisiał ci do kolana :evil_lol:

Posted

dbsst napisał(a):
może chciały odstąpić swoją pierś :loveu:

zlasowanym wapnem dzieciaka karmić ? :diabloti:

ślub , to też świetny temat - znaczy jego brak :evil_lol:

Posted

dbsst napisał(a):
jak to co na każdym kroku pytaj w "dobrej wierze" TO KIEDY BIERZECIE TEN ŚLUB- bo chyba bierzecie :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
i moje ukochane WZIEŁA GO NA DZIECKO :loveu::loveu::loveu::loveu:no jasne bo moja dupa przez tyle lat mogła mu sie znudzić :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

trochę współczuje naszym Rodzicom bo oni w pracy też łatwo nie mają :shake:
muszą prawie wyciągać metrykę z naszym stażem żeby mieć spokój :shake: i zamiast słuchac ale fajnie będziesz dziadkiem babciom to słuchaja ale oni wezmą TEN slub? i z tego powodu mi przykro bo SĄ WYRODNYMI RODZICAMI TAK WYCHOWALI DZIECI :shake:
Na szczęscie cieszą się i potrafią odpowiadać cięta ripostą :evil_lol:

I moje ukochane, koleżanka moja b. dobra zaszła sobie w ciążę ze swoim chłopakiem..............Jej rodzina sie jej wyrzekła bo bez ślubu :shake: w weekend bawilismy sie na ich slubie z nimi ich rodzinami i ich 6miesięcznym synem:loveu: Było super :cool3:
Ciocia tej dziewczyny na poczatku jak sie dowiedziała, że ona jest w ciąży gadała ola boga jak gadała :shake: za kilka miesięcy koło końca I trymestru koleżanki dowiedziała się, że jej córka która siedzi gdzieś w świecie jest w ciąży ze starym żonatym mężczyzną :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
i co...........................nagle takie nowoczesne podejscie do Rodziny przestało być problemem. Po tygodniu znaczy bo ciocia siedziała w domu przez tydzien i analizowała. Wyszła i zaczeła pomagac koleżance bez gadania!

czyjej kolwiek ważne, żeby cyc wisiał ci do kolana :evil_lol:

miałam pokomentować, ale mi się odechaciało i napiszę tylko HA HA HA :evil_lol: wzięłaś go na dziecko Debe? o TY podstępna żmijo - to ja chyba też zajdę w ciążę bo jeszcze mnie J zostawi a jak już wezmę go na dziecko to na pewno nie zostawi tylo będzie kochał i wielbił do końca życi :roflt:

Posted

Madzia, wybacz że podczytuję galerie i że się odezwę :grins:
ale znam ten ból..
Idzie mi dopiero 22 rok:razz: z chłopem jestem 2,5roku.. (wcześniej miałam 3 lata chłopaka, ale mnie bił i zmienił życie w piekło..) ale.. długo żyłam w przeświadczeniu, że moi rodzice się spotkali, zakochali i tak zostali i są szczęśliwi, więc ja też muszę tak.
Ale na szczęście nie siedzę w tamtym związku już, a ten jest spokojniejszy i normalny, prawie :diabloti:
ale.. nie mogę mieszkać z TŻ, bo jego rodzice są na nie :loveu: a w naszym wieku mieli dwójkę dzieci już :cool1: moi po 2 tygodniach stwierdzili, że zamieszkamy tak czy siak. Ślub mi odradzają, bo po co :eviltong: zresztą ja nie chcę, a jak będę miała to chcę sukienkę krótką, białą i z czarnym paskiem,.. boska była.
Babki ze wsi dostaną zawału, albo nas wyklną że bez ślubu.:razz:

Naszego prymitywnego ludu się nie zmieni.. Można stąd jedynie wyjechać, albo wkurzać jeszcze bardziej - bo być sobą :)
i Wam to super wychodzi :loveu:
a śpiochy Grosia ma genialne wprost :lol: ja różu nie ścierpię..:roll:
a teraz już wracam do podczytywania :diabloti:

Posted

Vectra napisał(a):
zlasowanym wapnem dzieciaka karmić ? :diabloti:

ślub , to też świetny temat - znaczy jego brak :evil_lol:

nie ważne jakim wapnem ważne ze z sutkiem :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
no my narazie mamy temat ślubu "na głowie" jak urodzę będzie temat cyca :loveu: wszystko przed nami :loveu::loveu::loveu:

malawaszka napisał(a):
miałam pokomentować, ale mi się odechaciało i napiszę tylko HA HA HA :evil_lol: wzięłaś go na dziecko Debe? o TY podstępna żmijo - to ja chyba też zajdę w ciążę bo jeszcze mnie J zostawi a jak już wezmę go na dziecko to na pewno nie zostawi tylo będzie kochał i wielbił do końca życi :roflt:

tak WZIEŁAM GO NA DZIECKO a w zasadzie na ciąże :diabloti: i to drugą :diabloti: i teraz wiem, że mnie nie zdradzi, nie zostawi, będzie kochał bo mam jego dziecko :diabloti:
Weź J na dziecko póki możesz wiesz chwila nieuwagi i fruuuuuuuuu po facecie śladu :diabloti:
tylko przygotuj się - jemu współczują - ciebie krytykują :evil_lol::evil_lol:
bo on taki biedny z zaskoczenia :evil_lol::evil_lol:
i kolejne z pytań troskliwych a R chciał dziecko - nie ku....wa nie chciał przystawiłam mu gun- a do skroni i mu sie ulało ze strachu :evil_lol::evil_lol:
a i jeszcze jedno "a jak on teraz cię zostawi" zupełnie tego nie rozumiem to co po slubie mnie nie może zostawić :angryy:

Posted

Soema napisał(a):

Naszego prymitywnego ludu się nie zmieni.. Można stąd jedynie wyjechać, albo wkurzać jeszcze bardziej - bo być sobą :)
i Wam to super wychodzi :loveu:

wiesz co wyjazd nie wiele zmienia bo MY POLACY jestesmy wszędzie i wszędzie jesteśmy podobni :shake:

gratuluje odwagi i zmian w życiu :loveu: - takie rzeczy powinny być promowane a nie jak kto z kim i za ile :angryy::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

powiem Wam inną bajkę , mojego TZ babcia jest obecnie bardzo chora , nie może wrócić do Warszawy do swojego mieszkania , bo w jej stanie nie wdrapie się na 4 piętro - nie ma tam windy ... siedzi na wsi , w domku letniskowym , z moją konkubenckom teściową .. bo babcie trzeba pilnować , wozić dwa razy dziennie do lekarza - 60km w jedną stronę ..
Do moich teściów nie może iść mieszkać , powód jw - mieszkają na 3 piętrze ... bez windy .. inna córka nie ma warunków , ale jest najmłodsza , która ma duży dom w bardzo fajnym miejscu , cicho , czyste powietrze , do lekarza rzut beretem ..
jednak babcia , za żadne skarby nie chce iść tam mieszkać .. powód jest , dla mnie śmieszny !!!! babci zięć mąż córki znaczy ... jest ateistą :diabloti: nie mają ślubu kościelnego tylko cywilny i babcia tam nie zamieszka :diabloti:
Na upartego , to i u nas mogła by przemieszkać .... ale my nie mamy wcale ślubu , więc nikt nie ośmielił się babci tego zaproponować :evil_lol:

dopiszę więcej ... ww zięć .. świetnie zarabia , serio bardzo fajny facet , mają dwoje dzieci , powodzi im się znakomicie - nic im nie brakuje - no prócz ślubu kościelnego :cooldevi: u babci ten pan jest skreślony .. nie ważne że by bił , pił , że by dzieci głodem przymierały - byl by kościelny , zięć lajtowy , a tak go znać babcia nie chce.

Posted

dbsst napisał(a):

tak WZIEŁAM GO NA DZIECKO a w zasadzie na ciąże :diabloti: i to drugą :diabloti: i teraz wiem, że mnie nie zdradzi, nie zostawi, będzie kochał bo mam jego dziecko :diabloti:
Weź J na dziecko póki możesz wiesz chwila nieuwagi i fruuuuuuuuu po facecie śladu :diabloti:
tylko przygotuj się - jemu współczują - ciebie krytykują :evil_lol::evil_lol:
bo on taki biedny z zaskoczenia :evil_lol::evil_lol:
i kolejne z pytań troskliwych a R chciał dziecko - nie ku....wa nie chciał przystawiłam mu gun- a do skroni i mu sie ulało ze strachu :evil_lol::evil_lol:
a i jeszcze jedno "a jak on teraz cię zostawi" zupełnie tego nie rozumiem to co po slubie mnie nie może zostawić :angryy:

ooo tak tak - laska - głupia pipa złapała biedaczka na dziecko i co on biedny teraz ma zrobić - kocham to hahaha
hahaha no oczywiście, że po slubie nie może Cię zostawic - jak prawy Polak honorowy: co bóg złączył.... :diabloti:

Posted

witam podczytywaczke ;) pewnie nie jedyną.... :eviltong:

ojjj tak... ślub/brak ślubu ..... :loveu::loveu: kolejny z ulubionych tematów ludzi...

leżałam w szpitalu po porodzie- przyszła fotoreporterka z Dziennika Zachodniego zrobić zdjęcia maluszkom- bo mamy dodatek WITAMY NA ŚWIECIE..... zrobiła Grosi fote i pyta o imie- NIE MA ... jeszcze.... zanotowała CÓRKA.. imię Pani i męża i nazwisko... mówię swoje imię i nazwisko i Pawła imię i nazwisko... pani oblatana w noworodkach pro forma dla zatwierdzenia pyta- nieślubne??
TAK..
łojjjjjj sporzenie laseczek leżących ze mną .... :crazyeye::crazyeye:

i moja teściowa... lata temu suszyła mi dzień w dzień głowę... kiedy ślub kiedy ślub, bo nie wie co sąsiadom mówić..... :diabloti: w końcu obrała inną taktykę... "jak weźmiecie chociaż cywilny kupię Wam lodówke"
a ja bez chwili namysłu- moja mama powiedziała że jak nie zwiążemy się papierkiem to kupi mi lodówke i pralke :evil_lol::evil_lol:
potem była cisza w temacie aż tu ciąża... i zaś w kółko kiedy ślub kiedy ślub.... a my se już tą pralke kupili :placz::placz: już drugą z kolei ..... toż to 14 lat jesteśmy razem.....

buuhahha..
-długo jesteście ze sobą??
-tak- drugą pralke :evil_lol::evil_lol:

a zresztą- moja babcia pewnie też modli się do boga żebyśmy nie szli do piekła, za tego... jak to się mówi na nieślubne?? bękarta???

a wiecie co ostatnio mówili w telewizoru???? że NALEŻY LEGALIZOWAĆ ZWIĄZKI, zwłaszcza tam gdzie pojawia się ciąża/ dziecko... chociażby z tego powodu że... i tera uwaga!!!! DZIECKO POWINNO MIEĆ DWOJE RODZICÓW!!! :mdleje:

a moje ma ilu??? sześcioro?? :evil_lol::evil_lol:

Posted

hahaha no bo babcia ze złym mieszkac nie będzie i ma racje a zreszta jak bije to kocha tak robi prawy katolik :loveu: w końcu cały dzien pobije a w niedziele i tak dostanie rozgrzeszeni - załuje przeciez :evil_lol:

malawaszka napisał(a):
co bóg złączył.... :diabloti:

Polak i tak ma w dupie :diabloti: