Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niestety sytuacja Soni bez zmian...;( Wczoraj ruszyła kolejna akcja z ogłoszeniami i troszeczkę się pali, bo jeżeli do ferii nie znajdziemy domu, Sonia będzie musiała wrócić na parking..., Niestety nasza koleżanka Ania nie może dłużej trzymać jej u siebie :(

Posted

No właśnie, pani z Gliwic zrezygnowała (ponoc sprawy zdrowotne nie pozwalają na adopcje drugiego psa). Takiej ciszy już dawno nie pamiętam. Zero telefonów. Natomiast moja córka wczoraj była u rodziny, która adoptowała Kubusia (dziecko Sary) z tego samego parkingu. Mały nie ma jeszcze roku, a już dogania wielkością swojego towarzysza hasiorka. Ale jemu się udało, trafił super. Sonia taka śliczna, a jakoś nie ma szczęścia.

Posted

Piekna ta Sonia to 2 piesek po Majce który tak mnie urzeknoł bardzo załuje ze nie mam warunków na 2 pieska aż serce ściska mam nadzieje ze nie długo kogoś serce oszleje na jej punkcie bedzie

Posted

Dziekuję wszystkim. Mała nadal u Ani. Nadal cisza. Miałam tylko jeden telefon, ale o czrnego labradora ......:crazyeye:. Ten czarny labrador to szczeniak Szamci, maleńkiej kundeleczki, która była po odchowaniu szczeniąt u feliksik na DT. O całej rozmowie z tym panem nie wspomnę. Nie minął tydzień jak zginął mu pies (prawdopodobnie labrador), a on zamias szukac biedy już rozgląda się za nowym i koniecznie za darmo.

Posted

Co do naszej małej suni dam znać co dalej czy wróci na parking, czy ..... rozważane jest jeszcze inne rozwiązanie.
Natomiast błagam o pomoc. W grudniu został oddany do adopcji (już ze schroniska w Chorzowie), a będący wcześniej w DT młody piesek. Sama osobiście robiłam mu ogłoszenia i potem pojechałam do schroniska razem z nową właścicielką, aby go odebrać. Niestety pies trafił do tragicznej rodziny. Nie ma psa, nie odbierają telefonów..... , w telefonach słyszę np. "k... to twoja wina, coś z tym psem zrobiła .....tragedia. Miałam duże wątpliwości co do nowych właścicieli, ale ludzie, u których psina przebywała tymczasowo trochę mi te wątpliwości rozwiali. Jednak należy zaufać intuicji.
Założę o nim zaraz wątek.

Posted

Tamb - dzięki!
Po ogłoszeniu w Dzienniku na pewno się telefony rozdzwonią!
Bardzo, bardzo Ci dziekuję!

Heniu - czyli jednak...:-(
Czekam na wątek małego...

Posted

Jasza to jest ten psina, o którym Ci opowiadałam, nie wiem gdzie bieda się podziewa ponoć "zjadła im pół wersalki", co oni mu zrobili. To jeszcze maluch. Już powiadomiłam schronisko.

Posted

Ja też serdecznie dziękuję. Teraz rozumiem dopiero skąd ten dzisiejszy telefon od pana z Krakowa, który peoponuje dla Lenki DT. Muszę skontaktowac się z moimi dziewczynami, które bezpośrednio opiekują się Lenką. Lenka jest obecnie w DT u Ani, ale ostatnio miała zapaśc decyzja co dalej, czy Lenka wraca na parking, czy Ania nadal użyczy jej DT. Pan wydawał się bardzo wrażliwy na niedolę zwierząt, ma sunie, a także przetrzymywał już w DT dwie suczki ze schroniska. Zapisałam jego numer i mamy byc w kontakcie. Byc może będą kolejne telefony. Wspomniałam też o Dżekim.

Posted

Będą telefony Heniu, zobaczysz!
Ogłoszenia Tamb zawsze tak działają![/QUOTE]

To się cieszę. Ja dzisiaj miałam po większości wyłączony telefon (załatwianie spraw). Mam nieodebrane dwa telefony z jednego nieznanego numeru, MOŻE? Ale dzisiaj jest już późno. Jutro jadę w świętokrzyskie, wracam w niedzielę. Będę miała jednak wszystko na uwadze. Skontaktuję się też z Iwonką i Anią, bo one jeszcze nie wiedzą o tym głoszeniu i telefonie. Dziekuję.

Posted

W sobotę miałam trzy telefony. Dwa niezbyt, ale trzeci obiecujący. Dzwoniła pani z Huty. Niedawno rozstała się z 16-letnią owczarkowatą suczką. Jest bardzo zainteresowana Lenką i zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Przesłałam jej zdjęcia. Jest jednak mały problem w postaci jej męża. Stwierdził, że bardzo przeżył rozstanie z ostatnim pieskiem i jeszcze nie jest gotowy na nowego. Nie powiedział jednak nie. Kobieta poprosiła mnie o dwa, trzy dni zwłoki, aby mogła przekonac męża.