Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miałam dzisiaj telefon w sprawie Śnieżki-Bajki,która już grzeje dooopkę w domku...Pani-przemiła,ucieszyła się ,że Niunia już w domu i poprosiła o możliwość obejrzenia innych suń.;) Podesłałam Jej Inkę...Kto wie????

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted (edited)

No i doczekała się Ineczka - jutro jestem umówiona w schronisku o godz. 8.00 z rodziną z Puław, która postanowiła dać Ince dom. :multi:
Bejotko - dzięki wielkie za ogłoszenia:loveu:

Początkowo szukali oni szczeniaczka, ale pani znalazła ogłoszenie Inki i wzruszyły ją jej smutne oczy i historia. Postanowili pomóc dorosłemu pieskowi, który już tak długo czeka na swoją szansę.
Państwo mają już adoptowanego pieska i 2 koty, które kiedyś znaleźli wyrzucone w lesie.
I tu mam wielką prośbę do osób, które mają doświadczenie w zaprzyjaźnianiu piesków z kotkami, gdyby pojawiły się problemy. Nie wiadomo jak Inka potraktuje koty i gdyby jednak postanowiła je zjeść, to rodzina bardzo liczy na dobre rady.

Edited by cavani
Posted

O rany, ale super! Tak mi jej było zawsze żal, bo ma takie inteligentne spojrzenie. Dobrze, że ktoś ja wreszcie zauważył. A na schroniskowych kotach nie była testowana? Wiem, że to niemiarodajne, ale zawsze coś.

Posted

[quote name='arabiansaneta'] A na schroniskowych kotach nie była testowana? Wiem, że to niemiarodajne, ale zawsze coś.
Takie testowanie nie ma sensu, bo schroniskowe koty nie uciekają przed psami i jak do tej pory wszystkie testowane w schronisku psy nie wykazywały wobec nich żadnej agresji, a po adopcji różnie bywało.

[quote name='fajna_kobitka']huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! gorące buziaki od Lolka dla Inki tak się cieszymy jupi!!!
Dziękujemy Lolkowi - jednemu z towarzyszy Inki z tego samego kojca.

Zrobiłam wczoraj kilka zdjęć ze wspólnego spacerku Inki z nową pańcią, po wyjściu ze schroniska.

Ineczka początkowo cały czas sprawdzała, czy jestem, przytulała się do moich nóg, zaglądała w oczy. Kiedy wracałyśmy w stronę auta, już tuliła się do swojej opiekunki - jak to Ineczka - ufnie, z oddaniem. Wyczuła dobre intencje i serce. Zresztą - na zdjęciach widać, ze ogonek jest caly czas rozmerdany.
Do samochodu niestety nie chciała wejść, więc musiałam królewnę wziąć na ręce i wsadzić na tylne siedzenie.

Dowiedziałam się, że podróż przebiegła spokojnie. Z pieskiem Tofikiem Inka od razu się zaprzyjaźniła. Niestety gorzej z kotami.
Opiekunka Inki już przeczytała jej wątek i ma się tu zarejestrować i przekazywać aktualne wieści z nowego życia suni. Bardzo liczy na porady związane z układaniem kocio - psich relacji od osób, które mają w tym doświadczenie.

Posted

witam. Cavani powiedziała mi o temacie INKI na forum, zatem postanowiłam odwiedzić wasze forum i napisać parę słów oraz zamieścić pierwsze zdjęcia Ineczki z jej pierwszego dnia w nowym domu :-) jak już wiecie od Cavani, Ineczka od wczoraj ma swój dom z dużym podwórkiem w Gołębiu koło Puław i z kochającym go człowiekiem w mojej skromnej osobie. Ineczka jest cudowną i piękną sunią. Mam nadzieje, że dobrze będzie jej się mieszkało u mnie :-)) Inka mieszka teraz z Tofikiem ( nieduży kochany kundelek) i dwoma kocicami. Ineczka z Tofikiem od razu nawiązała dobry kontakt, natomiast z kocicami widzę, że będzie ciężko ponieważ jak na razie w ogóle ich nie toleruje :-( co mnie bardzo martwi. Dlatego też jeśli ktoś z was mógłby udzielić mi jakichś wskazówek lub rad w jaki sposób przyzwyczaić Inkę do kotów, będę baaardzo wdzięczna. Pozdrawiam wszystkich, którym los Inki nie był/nie jest obojętny :-)

Posted

Super wiadomości!!!
Właśnie rozmawiałam z cavani i mam troszkę pomóc w sprawie kotków i Inki.
Mamy taką specjalność psio-kocią więc spróbujemy.
No i Puławy są tak blisko, bywamy tam:-).