wiqś Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 witam :) mam pytanie w sprawie seminariów agility. otóż nigdy nie brałam w czymś takim udziału i z chęcią wybrałabym się na seminarium agility (już raczej nie w tym roku, ale może na wiosnę...). ten sport bardzo podoba się zarówno mnie jak i psu i myślę, że fajnie byłoby powiększyć wiedzę na ten temat. jednak mam zaledwie 15 lat i nie wiem, czy po pierwsze - mogę jechać na seminarium (za zgodą rodziców oczywiście), a po drugie - jak takie młode osoby są przyjmowane? z tego co widziałam na zdjęciach i filmikach na takich szkoleniach są głównie osoby dorosłe bądź prawie dorosłe... i jeszcze jedno pytanie - z racji tego, że nie mam możliwości uczęszczania do klubu trenujemy ze znajomymi. nie są to profesjonalne przeszkody, ale robione na ich wzór i o niemalże regulaminowych wymiarach. przed seminarium pies będzie znał już wszystkie przeszkody, łącznie ze strefówkami. jednak czy w ogóle warto się pisać na coś takiego skoro nie trenuję w klubie? z góry dziękuję za pomoc :) Quote
FRODKA Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Oczywiście że w przypadku kiedy nie można trenować w klubie to wszelkie sminaria i obozy są najlepszym rozwiązaniem. O tym w jakim wieku i na jakich zasadach można brać udział w takich imprezach trzeba pytać organizatora. Quote
wiqś Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 [quote name='FRODKA']Oczywiście że w przypadku kiedy nie można trenować w klubie to wszelkie sminaria i obozy są najlepszym rozwiązaniem. O tym w jakim wieku i na jakich zasadach można brać udział w takich imprezach trzeba pytać organizatora.[/QUOTE] bardzo dziękuję za odpowiedź :) I jeszcze jedno pytanie - czy takie osoby (mam na myśli młodsze) nie są jakoś gorzej na seminariach odbierane? czy jest szansa że prócz mnie będzie jeszcze jakaś osoba w podobnym wieku? bo prawdę mówiąc zapewne dziwnie bym się czuła wśród samych dorosłych... Quote
Qeeriefire Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 wiqś napisał(a):bardzo dziękuję za odpowiedź :) I jeszcze jedno pytanie - czy takie osoby (mam na myśli młodsze) nie są jakoś gorzej na seminariach odbierane? czy jest szansa że prócz mnie będzie jeszcze jakaś osoba w podobnym wieku? bo prawdę mówiąc zapewne dziwnie bym się czuła wśród samych dorosłych... To już kwestia jakie są te "dorosłe osoby", z większością spokojnie można się "dogadać" w końcu będzie łączyć Was wspólne zamiłowanie -agility ;) Wiek wcale nie jest tu taki istotny, na pewno warto spróbować. Powodzenia w agi. Quote
blue_bc Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 (edited) .................... Edited April 30, 2013 by blue_bc Quote
Qeeriefire Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 blue_bc napisał(a):ja mam 16 lat a jeżdżę na seminaria od roku do klubu też chodziłam trochę i ogólnie wszędzie mnie miło przyjęli ;) edit; poznałam sporo osób w moim wieku właśnie przez agility :D Zgodzę się, można poznać wiele wspaniałych osób, a w semianraiach biorą udział nawet młodsze osoby :) Quote
Recommended Posts