Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam :)
mam pytanie w sprawie seminariów agility.
otóż nigdy nie brałam w czymś takim udziału i z chęcią wybrałabym się na seminarium agility (już raczej nie w tym roku, ale może na wiosnę...). ten sport bardzo podoba się zarówno mnie jak i psu i myślę, że fajnie byłoby powiększyć wiedzę na ten temat. jednak mam zaledwie 15 lat i nie wiem, czy po pierwsze - mogę jechać na seminarium (za zgodą rodziców oczywiście), a po drugie - jak takie młode osoby są przyjmowane? z tego co widziałam na zdjęciach i filmikach na takich szkoleniach są głównie osoby dorosłe bądź prawie dorosłe...
i jeszcze jedno pytanie - z racji tego, że nie mam możliwości uczęszczania do klubu trenujemy ze znajomymi. nie są to profesjonalne przeszkody, ale robione na ich wzór i o niemalże regulaminowych wymiarach. przed seminarium pies będzie znał już wszystkie przeszkody, łącznie ze strefówkami. jednak czy w ogóle warto się pisać na coś takiego skoro nie trenuję w klubie?
z góry dziękuję za pomoc :)

Posted

Oczywiście że w przypadku kiedy nie można trenować w klubie to wszelkie sminaria i obozy są najlepszym rozwiązaniem.
O tym w jakim wieku i na jakich zasadach można brać udział w takich imprezach trzeba pytać organizatora.

Posted

[quote name='FRODKA']Oczywiście że w przypadku kiedy nie można trenować w klubie to wszelkie sminaria i obozy są najlepszym rozwiązaniem.
O tym w jakim wieku i na jakich zasadach można brać udział w takich imprezach trzeba pytać organizatora.[/QUOTE]

bardzo dziękuję za odpowiedź :)
I jeszcze jedno pytanie - czy takie osoby (mam na myśli młodsze) nie są jakoś gorzej na seminariach odbierane? czy jest szansa że prócz mnie będzie jeszcze jakaś osoba w podobnym wieku? bo prawdę mówiąc zapewne dziwnie bym się czuła wśród samych dorosłych...

Posted

wiqś napisał(a):
bardzo dziękuję za odpowiedź :)
I jeszcze jedno pytanie - czy takie osoby (mam na myśli młodsze) nie są jakoś gorzej na seminariach odbierane? czy jest szansa że prócz mnie będzie jeszcze jakaś osoba w podobnym wieku? bo prawdę mówiąc zapewne dziwnie bym się czuła wśród samych dorosłych...

To już kwestia jakie są te "dorosłe osoby", z większością spokojnie można się "dogadać" w końcu będzie łączyć Was wspólne zamiłowanie -agility ;)
Wiek wcale nie jest tu taki istotny, na pewno warto spróbować.
Powodzenia w agi.

Posted

blue_bc napisał(a):
ja mam 16 lat a jeżdżę na seminaria od roku do klubu też chodziłam trochę i ogólnie wszędzie mnie miło przyjęli ;)
edit; poznałam sporo osób w moim wieku właśnie przez agility :D

Zgodzę się, można poznać wiele wspaniałych osób, a w semianraiach biorą udział nawet młodsze osoby :)