Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To ja pozbieram w normalnym rozmiarze:

To tak na szybko, nie miałam siły juz sama zmniejszać i skalować, ale piesio cudny :loveu:

Spróbuj zrobić to, co właśnie z pierwszym djęciem, tylko nie jako miniaturkę, tylko normalne zdjęcie w pełnym rozmiarze, ale w rozdzielczości max do 500 pikseli.

• Replies 863
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zdrojka']

Co za zmiany, jestem pod wrażeniem :) :loveu: Nie ma śladu po chudzinkowatości. A Dragoś piękny (jak zawsze !). Wcale się nie dziwię, że go rozpuszczacie... :)

A to jest boskie zdjęcie :evil_lol:
Jakie on ma wspaniałe życie. Super !!!!

Posted

Z nowości: nauczyłam Draga dawać łapę:pale jest kłopot natury technicznej - daje od razu dwie:lol:Jedną tak jak trzeba, a druga dodatkowo - prosto na moje zasiniałe uda:angryy:normalnie krwiaki od tych wielkich łap mi sie porobiły:evil_lol:ale pracujemy nad tym...
A poza tym Drago po raz pierwszy pływał na głębokiej wodzie:razz:ale wygląda strasznie śmisznie, bo nie pływa tak jak inne pieski z łapami pod wodą, tylko wyrzuca je nad wodę:lol::lol:i się z niego śmieja wszyscy:lol:chyba po prostu kraulem chce spróbować...
pozdrawiamy
PS Próba zmiany karmy na purinę z intestinala zakończyła się porażką, czyli wielką sraką:shake:więc nadal jemy intestinal

Posted

[quote name='Aga i Krzyś']Z nowości: nauczyłam Draga dawać łapę:pale jest kłopot natury technicznej - daje od razu dwie:lol:Jedną tak jak trzeba, a druga dodatkowo - prosto na moje zasiniałe uda:angryy:normalnie krwiaki od tych wielkich łap mi sie porobiły:evil_lol:ale pracujemy nad tym...
Agnieszko, a czy Ty nie masz czasem problemów z krzepliwością? Poważnie pytam. Wiem, że Drago jest dużym, silnym psem, ale jednak...

A poza tym Drago po raz pierwszy pływał na głębokiej wodzie:razz:ale wygląda strasznie śmisznie, bo nie pływa tak jak inne pieski z łapami pod wodą, tylko wyrzuca je nad wodę:lol::lol:i się z niego śmieja wszyscy:lol:chyba po prostu kraulem chce spróbować...
Chciałabym to zobaczyć, oj chciałabym :lol: Może jakieś zdjęcia seryjne??

Posted

maciaszek napisał(a):
Agnieszko, a czy Ty nie masz czasem problemów z krzepliwością? Poważnie pytam. Wiem, że Drago jest dużym, silnym psem, ale jednak...

Chciałabym to zobaczyć, oj chciałabym :lol: Może jakieś zdjęcia seryjne??

Jeśli Twoje pytanie potraktować poważnie to raczej nie z krzepliwością a ścianki naczyń krwionośnych ma słabe (że już tak sobie pooceniamy zdrowie Agnieszki :cool3: )
Co do pływania to może jakiś filmik ;)

Posted

[quote name='Puchatek']Jeśli Twoje pytanie potraktować poważnie
A dlaczego nie traktować go poważnie? Nie bardzo wiem...

to raczej nie z krzepliwością a ścianki naczyń krwionośnych ma słabe.

Masz trochę racji (ze słabością ścianek...), ale jednocześnie trochę nie (z zaburzeniami krzepliwości). Siniaki robią się nie tylko z powodu słabości ścianek naczyń krwionośnych. I uwierz mi, że wiem o czym mówię... Słyszałeś kiedyś o takiej chorobie jak hemofilia? Choroba von Willebranda (inna odmiana zaburzeń krzepliwości krwi)?
Kilka cytatów ze stron medycznych:
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]"Bywa jednak, że niektóre choroby – np. zaburzenia krzepliwości krwiusposabiają nasze ciało do krwiaków i siniaków."
"Przyczyny:
- zewnętrzne działanie siły
- zaburzenia krzepliwości krwi w wyniku chorób lub przyjmowania niektórych leków
- kruchość naczyń krwionośnych."
[/FONT]"Przyczyna krwiaka może być urazowa, jatrogenna, albo wynikająca z zaburzeń hemostazy, na przykład w hemofilii."
I oczywiście, że siniak nie równa się choroba. Każda ze zdrowych osób nie raz w życiu nabiła sobie siniaka, ale kiedy pojawiają się one tak często, nawet od lekkiego uderzenia, przeradzają się w duże krwiaki to można mieć pewne podejrzenia. Być może jest to tylko kruchość naczyń krwionośnych, choć wtedy głównym objawem byłaby tzw. cera naczynkowa czy wybroczyny, i wystarczy zażywać wit. C, P i K. Ale być może są to zaburzenia krzepliwości krwi (co nie oznacza od razu ciężkiej choroby!) i warto to sprawdzić. Dlatego zadałam Agnieszce takie pytanie i mam nadzieję, że nie ma mi tego (ani tego wątku zdrowotnego) za złe.
Sorry za offa....

Posted

[quote name='maciaszek']A dlaczego nie traktować go poważnie? Nie bardzo wiem...

Przy pytaniu zaznaczyłaś, że pytasz poważnie co oznacza iż sama uznałaś że trzeba to podkreślić. Jedynie odniosłem się do tego bez jakiejkolwiek złej myśli :oops:

Posted

Kochani moi, ja tak zawsze miałam, że od byle czego mam siniaka - wystarczy mnie mocniej ścisnąć:roll:i już śliwka gotowa! Ale badania wszystkie mam ok, więc chyba po prostu się trzeba przyzwyczaić, że wyglądam jak ofiara wojenna:evil_lol: A poza tym drago ma mocne pazurska, więc i podrapana chodzę, jakbym wpadła w maliny... A może po prostu jestem za mało ostrożna - tak mówi Krzysiek, bo on też sie z Dragiem bawi i tarmosi, ale nie wygląda jak pobity:lol: ale co tam, szybko znikają, jak posmaruję maścią z arniki, więc to nie kłopot;)
a co do filmu o Dragowym pływaniu, to super pomysł! - pomyślimy, a i zdjęcia na pewno jakieś wkrótce dorzucę - szkoda, że wczoraj nie napstrykaliśmy podczas 4-godzinnego spaceru i zabawy z prześlicznym chartem:p

Posted

Ależ mieliśmy wczoraj przygodę:cool3:!! Drago zginął na parę minut w leśnym gąszczu i nagle zaczął starsznie ujadać... Myślę, jak nic zagryzł jakiegoś kloszarda leśnego! A on wraca merdając ogonem z wielkim jeżem w pysku:evil_lol:
Uwolniliśmy biedaka, ale nie wiem, czy tego zawałem serca nie przypłacił... Bo leżał w trawie zwinięty w kulkę i wcale się nie chciał ruszać:cool1:

Posted

No właśnie też się zastanawiałam, jak tego dokonał:crazyeye:ale nie wbiły mu się w pysior, więc ok... A jaki był z siebie dumny!:cool3:
A jeżykowi chyba całe życie stanęło przed oczami, ale akcja ratownicza w wykonaniu Krzycha była błyskawiczna, więc chyba uszedł z życiem jednak;)

Posted

:razz: no to by wyjaśniało sprawę Puchatku;)
a w ogóle to moi drodzy uznaliśmy, że Drago jednak jest rasowy! Zaraz Wam tu wrzucę fotkę z książki z lat 70., na której widnieje Drago jak żywy!! A jest to zdjęcie irlandzkiego psa gończego krótkowłosego. Kłopot jedynie w tym, że w żadnym innym źródle z internetem na czele, nie mogę takiej rasy namierzyć:shake: Być może wygasła i pod postacią Draga nagle się odnowiła:razz: Bo trzeba Wam wiedzieć, że Drag wykazuje cechy typowe dla ras gończych - jest strasznym tropicielem, żebyście go widzieli w pogoni za bażantem albo zającem - jak boga kocham, kundelki chyba jednak nie mkną tak jak błyskawica!!! A w ogóle to ma błony między paluszkami u stóp, co by świadczyło o tym, że może na jakie kaczki też powinien polować;) I czasem jak złapie postawę, to jak na wybiegu, on ma niebywałe proporcje, teraz to dopiero widać, jak przytył.
Trzymajcie kciuki, żebyśmy my - dwa lenie - dotarli wreszcie do media markt po aparat, to Was fotami zalejemy:loveu: a stanie sie to w tym tygodniu:p

Posted

A w ogóle to dzis wielkie kąpanie kolosa Draga, bo właśnie wróciliśmy z biegów po lesie w towarzystwie doga canario - tej samej wielkości co Drago:diabloti: - i nasz pies wygląda obecnie jakby się zerwał z wiejskiego łańcucha i nigdy w życiu sie nie mył:cool1: jest upierdzielony jak nieboskie stworzenie:roll: Heh, a wczoraj myłam łazienkę...:cool1:

Posted

Maciaszku, melduję posłusznie, że dziś przytargałam wreszcie z pracy zaświadczenie o zarobkach, coby sprzęt na raty kupić - więc pierwszy krok poczyniony:p A tak serio, to niby krótka wyprawa, ale mnie zawsze po pracy Dragona szkoda, że siedział sam pół dnia, więc zamiast po aparacik wędrujemy na łąki i nam to średnio 3 godzinki zżera:p coby sie nasz maleńki piesek wybiegał:loveu:
Ale w piątek wyruszamy! Of kors z Dragiem w bagażniku:lol:

Posted

Aga i Krzyś napisał(a):
ale mnie zawsze po pracy Dragona szkoda, że siedział sam pół dnia, więc zamiast po aparacik wędrujemy na łąki i nam to średnio 3 godzinki zżera:p coby sie nasz maleńki piesek wybiegał:loveu:

On to ma życie z Wami. SUPER !!!! :klacz: :klacz: :klacz: