Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asior napisał(a):
wiesz co emir to parodia !!! Teraz zgrywasz obrażoną księżniczkę.....???
AFN był dobry a teraz jest beee....
zachowujesz się jak dzieciak a nie jak odpowiedzialna DOROSŁA kobieta.....
I bardzo prosże członków FANCLUBU emir o nie naskakiwanie na mnie za ten post!!! miałam prawo wyrazić swoje zdanie!!!! nawet jeśli tak inne od waszego!!!!!
jak dla mnie EOT w tej kwestii !!!!

Witam - i po pierwsze, najuprzejmiej Cię proszę abyś się nieco zmitygowała; nie życzę sobie połajanek i pouczeń i takiego tonu ( ten sposób wypowiedzi kieruj do swoich bliskich, jesli Ci na to pozwolą!)
Po drugie:Fundacja EMIR jest zarejestrowaną organizacją pożytku publicznego i nie ma powodu ani potrzeby korzystania z pośrednictwa innej fundacji ( parabanku?)w przyjmowaniu darowizn. Po trzecie taka forma pośrednictwa jest niezgodna z przepisami.
To tyle od strony formalnej
EMIR

• Replies 863
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Drogie Panie, przestańcie się kłócić, bo:
- po pierwsze większość z nas nie wie o co chodzi, a taką wymianą zdań wciągacie ludzi w tą sprawę, więc może wyłuszczycie co takiego się stało. A jeśli uważacie, że to sprawa między Wami, to załatwiajcie ją proszę przez priv.
- po drugie - tu najważniejszy jest pies i może jednak na nim się skupimy. Powiedz nam Emir jak czuje się Dragon. Albo dodaj coś na stronę fundacji.

Posted

No własnie, jak tam Dragon, ja też chciałabym wiedzieć.

I ja też nie wiem o co chodzi, ale myślę, że jak ktos chce
wpłacać przez AFN, to może.
Bo na prawdę, nie jest to niezgodne z prawem.
Przerabiałam ostatnio dosyć dokładnie ten temat. :p
A odezwałam się na ten temat, bo zrobiło mi się jakoś nieprzyjemnie
jak przeczytałam posty Emir tu i wątku benia.

Posted

Asiu, problem polega na tym, ze aby teraz wypłacic pieniądze z AFN potrzebne będą faktury, wiec Emir musiałby wystawic AFN fakturę. Badź ktoś musiałby zebrac faktury na pokrycie wypłaty. Jesli jest jakieś nieporozumienie i Emir nie zechce takiej faktury wystawić, to pieniądze nie będą mogłby być przekazane zgodnie z wolą darczyńców. I tu powstaje problem.

ja nie zamierzam wnikac w istotę sporu i dociekac, czy spór jakiś istnieje, czy apel Emir ma na celu wyłącznie uproszczenie wszystkiego.

Jednak jesli to wszystko jest wynikiem prywatnych animozji- to po prostu nie moja bajka.
Czasem załuję, ze za pomocą zwierzętom, muszą stac ludzie, bo niestety czasem małe, złe ludzkie uczucia psują wielkie sprawy.
I to najzupełniej ogólna uwaga, nie mam nikogo konkretnego na myśli.

Posted

[quote name='Asior']wiesz co emir to parodia !!! Teraz zgrywasz obrażoną księżniczkę.....???
AFN był dobry a teraz jest beee....
zachowujesz się jak dzieciak a nie jak odpowiedzialna DOROSŁA kobieta.....
I bardzo prosże członków FANCLUBU emir o nie naskakiwanie na mnie za ten post!!! miałam prawo wyrazić swoje zdanie!!!! nawet jeśli tak inne od waszego!!!!!
jak dla mnie EOT w tej kwestii !!!!

Asior, nie wprowadzaj wrogiej atmosfery wobec kogokolwiek. Problem jest i to nie mały. AFN w dotychczasowej postaci ( niezbyt legalnej - konto prywatne ) był nam ( dogomaniakom) bardzo użyteczny. Nowe problemy, to rejestracja Fundacji. Wpływy na stare konto powinny być rozliczone wg starych zasad ( ile i komu), mam nadzieję że nie zrobili tego błędu i nie zrobili przelewu z dotychczasowego konta, na konto Fundacji w VW Bank. Przekazywanie pieniędzy pomiędzy fundacjami działajacymi w tym samym celu łamie ustawę o fundacjach i stowarzyszeniach, a także stanowi konflikt prawny, co do ustawy o bankowości oraz o rachunkowości. Reasumując proponuję dotychczasową kasę wpływająca na stare konto AFN , przekazać wg woli darczyńców na konkretne przypadki (bez jakichkolwiek dokumentów) , a następne wpłaty już na Fundacje - wg zasad Fundacji.
Przekazywanie pieniędzy przez darczyńcę ( za pośrednictwem kogokolwiek) nie jest faktem gospodarczym. Faktura dokumentuje dostawę towaru lub usług. Fakturowanie darowizn pomiedzy fundacjami lub stowarzyszeniami jest niezgodne z ustawą o rachunkowości.

Posted

[quote name='maciaszek']I czy ktos może donieść jak czuje się pies??????
Świeże wiadomości o Dragonie: 2 stycznia 2006: Dragon ma wysoką gorączkę; utrzymuje się biegunka; wyniki badania krwi są złe i wskazują na stan zapalny; ropny wysięk z nosa utrzymuje się i sę wyraźne szmery w płucach; stan jego lekarze określają jako poważny; poza odżywianiem pozajelitowym dziś dostanie ryż z wołowiną - to przeklejone ze strony: http://fundacja-emir.org/aktualnosci/dragon.htm. Na stronie są też nowe zdjęcia.

Posted

Maciaszek, ale przeciez tam, na stronie emir są aktualizowane informacje. niestety nie brzmią optymistycznie
2 stycznia 2006: Dragon ma wysoką gorączkę; utrzymuje się biegunka; wyniki badania krwi są złe i wskazują na stan zapalny; ropny wysięk z nosa utrzymuje się i są wyraźne szmery w płucach; stan jego lekarze określają jako powaźny; poza odźywianiem pozajelitowym dziś dostanie ryż z wołowiną.

a wpłaty chyba na konto fundacji emir, jest pewnie na stronie emira, do ktorej chyba wyzej był podany link. Zapewne z dopiskiem na Dragona, czy jakos podobnie :)

Posted

Uprasza się wszystkie osoby, które wpłaciły na konto AFN o deklaracje na PW kiedy i komu wpłacić pieniądze. Do tej pory to osoby, które miały otrzymać pieniądze decydowały kiedy i gdzie mają iść pieniądze (lecznica, sklep czy prywatne konto). Wszystkim ten układ odpowiadał, Obecnie to Medar poinformował mnie, że wypowiada się w imieniu ogółu i zyczy sobie natychmiastowego przelanie pieniędzy wszystkim (celów i kont niestety nie wskazał).
Aby uniknąc dalszych wojen i nieporozumień i aby sytuacja była czysta i klarowna, uprzejmie prosimy zainteresowanych o informacje co z czyimi pieniedzmi dalej zrobić

Posted

Tweety napisał(a):
Uprasza się wszystkie osoby, które wpłaciły na konto AFN o deklaracje na PW kiedy i komu wpłacić pieniądze. Do tej pory to osoby, które miały otrzymać pieniądze decydowały kiedy i gdzie mają iść pieniądze (lecznica, sklep czy prywatne konto). Wszystkim ten układ odpowiadał, Obecnie to Medar poinformował mnie, że wypowiada się w imieniu ogółu i zyczy sobie natychmiastowego przelanie pieniędzy wszystkim (celów i kont niestety nie wskazał).
Aby uniknąc dalszych wojen i nieporozumień i aby sytuacja była czysta i klarowna, uprzejmie prosimy zainteresowanych o informacje co z czyimi pieniedzmi dalej zrobić

Medar uprzejmie prosił o to, aby fundusze przekazane przez darczyńców trafiły do źródła bez żadnych restrykcji. Dlaczego z rozliczenia AFN , pieski na które są zebrane pieniądze teraz musza szukać rachunków?? Zwłaszcza że konto na jakie pieniądze wpływały nie było fundacji?

Posted

medar napisał(a):
Medar uprzejmie prosił o to, aby fundusze przekazane przez darczyńców trafiły do źródła bez żadnych restrykcji. Dlaczego z rozliczenia AFN , pieski na które są zebrane pieniądze teraz musza szukać rachunków?? Zwłaszcza że konto na jakie pieniądze wpływały nie było fundacji?

Ty nie musisz szukać a z osobami, którym są wysyłane pieniądze mamy poczynione uzgodnienia.

Posted

ehhhh medar ,medar... dorosły facet a daje sie sterować .... :roll: i do tego ten chamski ton w twoich postach.... jeszcze niedawno sie powstrzymywałeś.. no ale cóż, na wszystko przychodzi kolej.....

Posted

a może warto założyć odrębny wątek wojenny :mad: lub załatwić sprawę za pomocą PW? :cool3: zamieszanie z pewnością nie pomoże Dragonowi, a wręcz przeciwnie- dezorientuje ludzi, którzy chcąc dowiedzieć sie jak wygląda sytuacja, najpierw muszą przebić sie przez dziesiątki oskarżeń i "rozliczeń".
uszanujcie czas i wzrok innych dogomaniaków :diabloti:

Posted

ech, niedobrze mi jak po raz kolejny trafiam na tego typu animozje , na koljenym wątku.. odpycha to większość ludzi od pomocy. Ja wpłacam co miesiąc na różne konta (w tym AFN ) i naprawdę czasami mam dosyć tego typu przepychanek bo w ich wyniku mam wrażenie że coś robię źle.../
Robcie tak dalej a ludzie tacy jak ja naprawdę będą mieli szczerze dosyć tego typu środowiska, chociaż kocham zwierzaki bardzo i mam możliwości pomagania finansowo.
A moze niech admin założy osobny wątek wojenny - i tam wszyscy mając sobie coś do udowodnienia bedą się szarpać i kąsać??

A tak na marginesie informuję, że na Wigilii pracowniczej w mojej firmie (którą ja organizowałam) w czasie loterii (do której było wybranych kilka organizacji OPP - tez przeze mnie) został wylosowany m.in Emir.
W związku z tym otrzyma część kwoty zebranej w czasie losowania fantów - ok 400 zł.
Cieszyłam się ze akurat ta org została wylosowana, cieszyłabym się z każdej innej zwierzęcej którą tam wrzuciłam - a Wy mi tymi tekstami tę radość i przyjemność odbieracie... ech... idę spać...
i trzymam kciuki za Dragonka - baardzo mocno!!!

Posted

[quote name='medar']Asior, nie wprowadzaj wrogiej atmosfery wobec kogokolwiek. Problem jest i to nie mały. AFN w dotychczasowej postaci ( niezbyt legalnej - konto prywatne ) był nam ( dogomaniakom) bardzo użyteczny. Nowe problemy, to rejestracja Fundacji. Wpływy na stare konto powinny być rozliczone wg starych zasad ( ile i komu), mam nadzieję że nie zrobili tego błędu i nie zrobili przelewu z dotychczasowego konta, na konto Fundacji w VW Bank. Przekazywanie pieniędzy pomiędzy fundacjami działajacymi w tym samym celu łamie ustawę o fundacjach i stowarzyszeniach, a także stanowi konflikt prawny, co do ustawy o bankowości oraz o rachunkowości. Reasumując proponuję dotychczasową kasę wpływająca na stare konto AFN , przekazać wg woli darczyńców na konkretne przypadki (bez jakichkolwiek dokumentów) , a następne wpłaty już na Fundacje - wg zasad Fundacji.
Przekazywanie pieniędzy przez darczyńcę ( za pośrednictwem kogokolwiek) nie jest faktem gospodarczym. Faktura dokumentuje dostawę towaru lub usług. Fakturowanie darowizn pomiedzy fundacjami lub stowarzyszeniami jest niezgodne z ustawą o rachunkowości.

Kurcze nic nie wiedziałam o zmianie konta AFN :cool1: , ja wczoraj wpłaciłam na stare konto AFN 100zł., proszę więc o przekazanie tych pieniążków ( nie wiem jaką drogą- ustalcie między sobą ) na Dragona. Podam jeszczę tę informację na wątku AFN by była jasność.

Chyba trochę się zamieszało:cool3:

Posted

Beato, niestety nic "się" samo nie miesza, mieszają ludzie. Ci sami, ktorym dotychczas nie przeszkadzało, że jest takie, a nie inne konto, ze prywatna osoba, poswieca swoj prywatny czas, by dokonywac pracochłonnych rozliczeń wpłat i wypłat, dokonywać przelewów, korzystali z tego, teraz podnoszą larum, bo plenipotentka się obraziła. I larum w kiepskim stylu, brzmiące praktycznie "prosze oddac nieswoje pieniądze", tak, jakby ktoś je zabrał wbrew czyjejś woli.

Dogo wyciaga ze mnie totalnie skrajne cechy, ktorych jeszcze w swoim blisko 39 - letnim zyciu nie odkryłam, w tym zdolnosc do zjadliwosci- i chyba kompletnie mi się to nie podoba :(.

A jesli chodzi o Dragona, to chyba wszystko jest jasne, wieści o nim można szukać na stronie emira, na konto fundacji tez należy wpłacać pieniądze na jego leczenie.

Posted

Ludziska....powiedzcie mi bo nie bardzo rozumiem...gdzie jest problem???
Emir to Fundacja która w tym momencie "przejęła " Dragonika i ponosi wszystkie koszty z tym związane...ma normalne konto fundacyjne i prosi aby wpływy były już na konto fundacji...dlaczego tu jest problem???
Ja rozumiem ,że załatwia się wszystko przez AFN w momencie kiedy sprawą zajmują się osoby prywatne, ale jeżeli psiakiem opiekuje się fundacja dlaczego jest problem aby przekazywać pieniądze bezpośrednio na jej konto???

Troszkę nam się wątek Dragonika, który jak czytamy jest w ciężkim stanie i potrzebuje naszych dobrych myśli, zaśmiecił.

Posted

loozerka napisał(a):
Beato, niestety nic "się" samo nie miesza, mieszają ludzie. Ci sami, ktorym dotychczas nie przeszkadzało, że jest takie, a nie inne konto, ze prywatna osoba, poswieca swoj prywatny czas, by dokonywac pracochłonnych rozliczeń wpłat i wypłat, dokonywać przelewów, korzystali z tego, teraz podnoszą larum, bo plenipotentka się obraziła. I larum w kiepskim stylu, brzmiące praktycznie "prosze oddac nieswoje pieniądze", tak, jakby ktoś je zabrał wbrew czyjejś woli.

Dogo wyciaga ze mnie totalnie skrajne cechy, ktorych jeszcze w swoim blisko 39 - letnim zyciu nie odkryłam, w tym zdolnosc do zjadliwosci- i chyba kompletnie mi się to nie podoba :(.

A jesli chodzi o Dragona, to chyba wszystko jest jasne, wieści o nim można szukać na stronie emira, na konto fundacji tez należy wpłacać pieniądze na jego leczenie.

Owszem, zgadzam się, że samo się nie miesza, mnie nie robi róznicy czyje to konto-byle dotarło do potrzebujących, tylko wiem że na początku było to konto na AFN, póżniej mnie nie było na Dogo, na forum nie doczytałam się o zmianach, zapytałam gdzie man wpłacać, otrzymałam info od "maciaszek" że dalej na AFN i wpłaciłam-bo staram się działać szybko, a później ( po ptokach) że bezpośrednio na konto Fundacji. :roll:
Może coś mi umkneło :cool3:

Myślę, że ludzie z AFN w porozumieniu ze mną to wyprostują, bo też im napisałam, a pieniążki trafią do właściwej skarbonki.

Posted

Beata R napisał(a):

Myślę, że ludzie z AFN w porozumieniu ze mną to wyprostują, bo też im napisałam, a pieniążki trafią do właściwej skarbonki.

Zwasze trafiały tam gdzie trzeba i to się nigdy nie zmieni:loveu: