Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czu po szlakach w górach Świętokrzyskich można chodzić z psem?Ostatecznie to PN ale jak to jest w praktyce? A może ktoś ma namiary na dobre miejsce noclegowe z psiakiem-jamnik? Na przykład w Świętej Katarzynie. Pozdrawiam wszystkich psiarzy z okazji Świąt i Nowego Roku!!!

• 3 weeks later...
Posted

Mieszkam w Gorach Swietokrzyskich a dolkadnie w Kielcach.Mam psa i jak dotad nigdy nie bylo problemow ze zwiedzaniem mojego wojewodztwa razem z nia.A w Sw.Katarzynie jest wiele pensjonatow i kwater.Trzeba poprostu zadzwonic i zapytac sie czy z psem mozna.W wiekszoscie przypadkow mozna.Moj piesek to yorczka ale z jamnisiami tez przyjmuja.
Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku. ;)

• 2 weeks later...
Posted

Ja byłam kiedyś w górach ale w Tatrach, niby nie można a ja chodziłam z psem i w zasazie odbyło sie bez bólu. Spałam w miejscowości Ząb, gdzie gospodarze pozwalają psom spać w pościeli i wchodzic do jadalini. Raj:)

• 2 months later...
Posted

W wakacje mam zamiar jechać w góry do Świętej Katarzyny. Czy po ŚPN, zamkach (Chęciny, Krzyżtopór) i okolicach można chodzić z psem-jamnik? Czy to jest okolica przyjazna psom? Nic na ten temat nie znalazłam. Poza tym interesują mnie noclegi w Zamościu, Lublinie, Chełmie lub Nałęczowie. Ciekawa też jestem stosunków psio-ludzkich w Białowieskim Parku Narodowym-też z wejściem w las i noclegami.

Posted

ja byłam dwa lata temu w świętokrzyskim
zwiedziliśmy praktycznie wszystko bez najmniejszych problemów z psem (nawet był w klasztorze:lol:)
Nie mogliśmy wziąć psa jedynie do jaskini;) hihi

Posted

Ja sie urodzilam w G. Swietokrzyskich, w niewielkim miescie, wiec moge powiedziec jak to jest na uboczach. Generalnie jak wspomnialy przedmowczynie nie ma zadnych problemow, ani ze znalezieniem pensjonatow, ani ze spacerami.

Posted

majagd napisał(a):
W wakacje mam zamiar jechać w góry do Świętej Katarzyny. Czy po ŚPN, zamkach (Chęciny, Krzyżtopór) i okolicach można chodzić z psem-jamnik? Czy to jest okolica przyjazna psom? Nic na ten temat nie znalazłam. Poza tym interesują mnie noclegi w Zamościu, Lublinie, Chełmie lub Nałęczowie. Ciekawa też jestem stosunków psio-ludzkich w Białowieskim Parku Narodowym-też z wejściem w las i noclegami.

hej, byliśmy w tych okolicach na przełomie lutrgo i marca z psem - sznaucer min, i razem zwiedzaliśmy zamek Krzyżtopór , nikt nie robil problemów :cool2:
Nocowaliśmy w Sandomierzu (teraz zapomniałam jaka to była u,lica niestety), ale jak się dowiadywalismy o noclego to nie każdy przyjmował z pieskiem :lookarou: , ale za to piesek podbił serce pewnej pani i dzieki temu mogliśmy sobie zwiedzac podziemia sandomierskie i nawet wpuszczono nas do pizzerii :multi:

• 4 weeks later...
Posted

Brylancik napisał(a):
hej, byliśmy w tych okolicach na przełomie lutrgo i marca z psem - sznaucer min, i razem zwiedzaliśmy zamek Krzyżtopór , nikt nie robil problemów :cool2:
Nocowaliśmy w Sandomierzu (teraz zapomniałam jaka to była u,lica niestety), ale jak się dowiadywalismy o noclego to nie każdy przyjmował z pieskiem :lookarou: , ale za to piesek podbił serce pewnej pani i dzieki temu mogliśmy sobie zwiedzac podziemia sandomierskie i nawet wpuszczono nas do pizzerii :multi:

zamek krzyztopór to nie góry świetokrzyskie do jest dosyc spora odległosc do gór swietokrzyskich a juz napeno do swietej katarzynychyba ze cos sie zmieniło a mieszkałem tam 26 lat i nie ma problemu z przejsciem szlakiem tylko na smyczy a zima to nawet nie ma tam kto tego sprawdzac

Posted

zamek krzyztopór to nie góry świetokrzyskie do jest dosyc spora odległosc do gór swietokrzyskich a juz napeno do swietej katarzynychyba ze cos sie zmieniło

Chyba więc się zmieniło ;) Zamek Krzyżtopór to są góry świętokrzyskie :)