Jump to content
Dogomania

dwie suczki-jedna stara, druga mloda...POMOCY!!!

Recommended Posts

Posted

od 5 lat mam w domu (mieszkaniu, dwupokojowym...) suczke sznaucerke mini...w ostatniego sylwestra znlazlam na mrozie 2-miesiecznego szczeniaka, tez suczke....mieszka ze mna tydzien dopiero...bardzo chcialabym ja zatrzymac, ale nie wiem, czy sie z moja "stara" suczka pogodza...mala ma mnostwo energii, wciaz sie bawi, skacze, podgryza moja sznaucerke, ktora, widze po niej, czasem ma juz dosc...prosze, wypowiedzcie sie wlascicielie pieskow w podobnej kombinacjii jak moja...co robic? jak sprawic by sie polubily, a nie, by mala nie dawala spokoju duzej 0X

Posted

Próbowałaś szukać właściciela szczeniaka? Przecież to jasne, że zgubę należy oddać! Gdyby Tobie zginęła Twoja pięcioletnia suka, też oczekiwałabyś, że ktoś Ci ją odda :-? .

Posted

hm..a nie sadzisz ze to wcale nie zguba, tylko ktos ja po prostu wyzucil? wybacz, ale skoro znajduje sie 2 miesiecznego szczeniaka o 12 w nocy na 10 stopniowym mrozie, ma sie prawo pomyslec ze po prostu jest jakims niechcianym prezentem choinkowym...ledwo uratowalam ja przez zamarznieciem (3h suszenia suszarka), dlatego nie mam najmniejszego szacunku do takiego wlasciciela....

powiedz, ze nie mam racjii? tak sie traktuje szczeniaki? gdyby nawet, to puszcza sie je same na mroz w nocy?

Posted

Elenai: Ja też mam dwie sunie. Jedna na około 6,5 lat - rottweilerka, druga ma 2 lata - briardzica. Rottka jest raczej trudną sunią, nietoleruje innych psów (choć teraz jest już znacznie lepiej). Też baliśmy się czy zaakceptuje małego szczeniaka briarda. Ale udało się :D Briardzica jest wulkanem energi. Podszczypuje rottkę do zabawy, zaczepia... :D Rottka traktowała ją na początku jak szczeniaka i czasami karciła po psiemu. Krótko pisząc ustaliły sobie hierarchie między sobą i żyją w zgodzie.

Teraz często razem się bawią, rozrabiają na ogrodzie, razem śpią... choć czasami zdarzają sie też między nimi małe przepychanki i utarczki "słowne" :D

Także wszystko zależy od tego jaka jest Twoja sznaucereczka. Ale myślę, że psiaki powinny się dogadać.

Posted

ja mam 2 malamutki jedna ma 11 lat druga 5.. to matka i corka... do wrzesnia bylo super az raz sie tak sciely ze polala sie krew i nie mozna bylo ich rozdzielic... teraz sa odizolowane niestety... chociaz na wspolnych spacerach jest oki... a na wlasnym terenie niestety wojna

a & malamuty

Posted

Na święta przywieźliśmy do domu szczeniaczka, bałam się jak zaaraguje na nią nasz dwuletni samiec .Wyobrażałam sobie że ciągle będą się gryść i że na nic jej nie pozwoli.Ale moje obawy się nie sprawdziły jest wręcz przeciwnie .Traktuję ją jak młodszą siostrę, którą trzeba się opiekować, pozwala jej prawie na wszystko.Gdy pod koniec dnia jest zmęczony, bo ona ma niebywałą energię i ciągle chce się bawić , nie chowa się przed nią ,nie jest zniechęcony i nigdy jej nie skrzywdził tak aby zapiszczała. Tylko na noc rozdzielam je, bo ona by mu spać nie dała, może później to się zmieni .Pozdrowienia .

Posted

no wlasnie...mam pardzo podobna sytuacje...moja sznaucerka jest bardzo spokojna, nic jej nie zrobi...za to boje sie, jak to na nia podziala, bo mala ma tak duzo energii, ze jej sie naprzyksza...widze ze juz ma dosc, ale ona nic nie robi, nawet nie warknie....mala ciagnie ja za brode, podgryza, skacze na nia....mam nadzieje ze to sie zmieni jak mala urosnie...a tymczasem chcialabym cos zrobic, by sznaucerka miala troche lzej

moze ktos z was ma jakies pomysly?

Posted

Musisz małej dostarczyć dużo frajdy ,zmęcz ją na spacerze ,daj jej ogromną kość ,pobaw się z nią sama a w tym czasie niech sznaucer odpocznie od niej w drugim pokoju .Pozdrowienia Silver i Vika .