Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='_Aga_']Tak, pan podpisał zrzeczenie się kilku psów, wymieniał, które sobie możemy zabrać, a które mamy zostawić...

Czyli nie wszystkie tak bardzo kochał...

Wszystkie psy mają DT :)

Dzięki Wam wszystkim :Rose:[/QUOTE]

Wszystkie mają DT ? Nawet Onki ?

Ja i tak dalej będę rozsyłać wątek bo jednak na pewno będzie potrzebne wsparcie finansowe :)

Posted

Nigdy nikt mnie nie przekona,że ludzie robia takie rzeczy z miłości do zwierząt. Spójrzmy tylko na wyraz gęby. Dziewczymy jesteście wielkie. "Co mnie nie zabije, to czyni mnie silniejszym"

Posted

To nie jest "chory zbieracz", jak ktoś napisał, to jest całkiem zdrowy polski chłop, który chciał zarobić na psach tak jak na świniach albo kurach, trzymał je i rozmnażał na handel - a cierpienie zwierząt? Co to jest, pyta polski chłop...W artykule w gazecie dziennikarzyna pisze niewyobrażalne brednie, to skandal, że ktoś "oświecony" w mediach może takie podłe bzdury pisać! A redakcja to zatwierdza do druku! Makabra...

Posted

[quote name='wagens']

tak jAK obiecałam, obdukcja
Kochana, błagam, wyślij mi to na maila: animals.tarnow@wp.pl
albo: interwencje.animals.tarnow@wp.pl

[quote name='anetta']Koszmar!
:crazyeye:
Ja te psy przeżyły to ja nie wiem.

Ale, ale, co z kotami??! Czytałam że uciekły?
Nie, niestety koty sprzedał na targu.. Tak utrzymuje.. Sprawdzimy, czy gdzieś ich nie ukrył..

[quote name='PaulinKa030894']Wszystkie mają DT ? Nawet Onki ?

Ja i tak dalej będę rozsyłać wątek bo jednak na pewno będzie potrzebne wsparcie finansowe :)
Wszystkie psy mają DT :)
I dzięki za rozsyłanie wątku :)

[quote name='beka']to które psy sobie zostawił? w jakim sa stanie?
U właściciela zostały 3 psy - 2 kundelki i jamnisia, wszystkie trzy dzikie, nie dały się złapać, kłapały zębami, natomiast ciągle wskakiwały właścicielowi na ręce... Zdecydowaliśmy zostawić je na razie i kontrolować sytuację.. Psiaki na oko są w dobrym stanie, zażądamy od pana opinii weterynaryjnej o stanie ich zdrowia..
Jeśli stwierdzimy jakieś nieprawidłowości - i te będziemy musieli zabrać..

[quote name='Limba']To nie jest "chory zbieracz", jak ktoś napisał, to jest całkiem zdrowy polski chłop, który chciał zarobić na psach tak jak na świniach albo kurach, trzymał je i rozmnażał na handel - a cierpienie zwierząt? Co to jest, pyta polski chłop...W artykule w gazecie dziennikarzyna pisze niewyobrażalne brednie, to skandal, że ktoś "oświecony" w mediach może takie podłe bzdury pisać! A redakcja to zatwierdza do druku! Makabra...
Niestety..

Ma być sprostowanie w poniedziałkowym wydaniu.. Zobaczymy...

Posted

A może on nie działał sam tylko miał wspólników wójta weta hycla.Może specjalnie wybrali takie obejście zarosnięte chaszczami aby łatwiej było ukryć klatki z psami.Popatrzcie na lokalnych bazarach czy gość się nie pojawia z następnymi zwierzakami.

Posted

[quote name='JamniczaRodzina.']A może on nie działał sam tylko miał wspólników wójta weta hycla.Może specjalnie wybrali takie obejście zarosnięte chaszczami aby łatwiej było ukryć klatki z psami.Popatrzcie na lokalnych bazarach czy gość się nie pojawia z następnymi zwierzakami.[/QUOTE]
Też mam takie podejrzenia - bo jednak ta jego "miłośc" bardzo wybiórcza jest - kocha tylko "rasowe " . Oczywiście , że i rasowe psy są wyrzucane ale stanowią jednak niewielki procent wśród wszystkich mieszkańców schronisk czy wałęsających się bezpańskich psów. Jest wiele miejsc w Polsce , gdzie ludzie nie mając ani środków , ani warunków , ani możliwości przygarniają wszystko co tylko błąka się w okolicy ale w tych miejscach przebywają jednak w większości kundelki pospolite......

Posted

[quote name='zula131']Ja się obawiam jeszcze jednego - czy te psy nie były czasem kradzione...

Tymczasowa opiekunka moich dwóch spanieli ma wspanialego weta w Tarnowie, który prowadzi psiaki az do czasu wyleczenia suni i sterylizacji obojga a potem adopcji. Ponoc sunia (10 lat) miala niedawno usuwany kamien nazébny! Pupké ma wylysialá od siedzenia w gnoju, ale to starszy psiak, wiéc w takich warunkach mogla byc niedlugo zeby upasc na zdrowiu. Psiak (3 latka) tez podaje lapké :OO wiéc chyba nie u dziada tego sié nauczyl...

EDIT: I zapraszam na wátek spanieli:

http://www.dogomania.pl/threads/216163-Ruda-spanielka-i-czekoladowy-spanielek-z-pseudohodowli-w-DT-szukajá-domów!!!?p=17815146#post17815146

Posted

Też myślę, że te psiaki mogły być kradzione..

Ten cały artykuł, ludzie broniący p. Szczebaka..

I to, że psiaki są bardzo przyjacielskie, w większości umieją chodzić na smyczy.. Znają podstawowe komendy....

Mam nadzieję, że zostanie wszczęte śledztwo i odpowiedzialni zostaną ukarani.

Posted

[quote name='_Aga_']Też myślę, że te psiaki mogły być kradzione..

Ten cały artykuł, ludzie broniący p. Szczebaka..

I to, że psiaki są bardzo przyjacielskie, w większości umieją chodzić na smyczy.. Znają podstawowe komendy....

Mam nadzieję, że zostanie wszczęte śledztwo i odpowiedzialni zostaną ukarani.[/QUOTE]
Facet może się tłumaczyć z posiadania psów,że kupił na targu albo się przybłąkały do niego i przygarnął je,a więc nie wiem czy da się to ugryźć.

Posted

Gdyby choć jeden psiak miał czipa i udało się dotrzeć do właściciela to byłby już jakiś punkt wyjścia. Jeśli te psiaki są takie domowe, to raczej nie były od szczeniaka w tym miejscu, a w to że się przybłąkały chyba nikt nie wierzy...

Posted

[quote name='Anula']Facet może się tłumaczyć z posiadania psów,że kupił na targu albo się przybłąkały do niego i przygarnął je,a więc nie wiem czy da się to ugryźć.[/QUOTE]
Owszem , da . Posiadaczem samoistnym w dobrej wierze staje się po dwóch latach , w złej po trzech . Kupić legalnie może tylko od właściciela , jeśli kupi psa kradzionego jest to paserstwo. Mało prawdopodobne aby wszystkie psy były zabrane ze schronisk , co uchroniłoby od zarzutu kradzieży czy przywłaszczenia.

Posted

[quote name='Plicha']Gdyby choć jeden psiak miał czipa i udało się dotrzeć do właściciela to byłby już jakiś punkt wyjścia. Jeśli te psiaki są takie domowe, to raczej nie były od szczeniaka w tym miejscu, a w to że się przybłąkały chyba nikt nie wierzy...[/QUOTE]
Może jednak jakiś psiak ma czipa!To byłby jakiś punkt zaczepienia!