Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widzę, że nikt tu nie przekazał, więc się usprawiedliwiam - miałam problemy z dogo, nie chodziło mi jakieś 2 tygodnie... Dzisiaj świętuję, bo działa, więc nadrabiam właśnie gigantyczne zaległości (już kilka godzin przerabiam wątki, a jeszcze do połowy nawet nie doszłam...). U Pepulka w porządku, jak pisałam na fb odnośnie sugestii tekstu do ogłoszeń - chłopak się bez problemu dogaduje z innymi psami, przyzwyczaił się również do warunków kojcowych i jest dosyć spokojny. W kojcu ma mnóstwo zabawek i kolegę do maltretowania :evil_lol:

Posted

Lobaria napisał(a):
A jaki jest do dzieci i kotów - czy jest możliwosć sprawdzenia...

To co mogę powiedzieć "na już", to z dziećmi w wieku szkolnym nie ma problemów. Z maluchami oraz kotami nie miał styczności.

Posted

Drzagodha napisał(a):
To co mogę powiedzieć "na już", to z dziećmi w wieku szkolnym nie ma problemów. Z maluchami oraz kotami nie miał styczności.

Dzięki, a co do kotów... podeślijcie mu jakiegoś dachowca, może ten przeżyje...;)

• 2 weeks later...
Posted

Ponieważ zniknęly posty z 10 dni, jeszcze raz piszę, że miałam telefon w sprawie adopcji słodziaka. PILNIE POTRZEBNE SPRAWDZENIA NA KOTY.
Pani jest z Poznania, domek z ogrodem, dwa koty, dwoje dzieci /przyzwyczajone do psa /. Pani może wziąć Pepunia za ok. 2 - 3 tyg, gdy zrobi ogrodzenie swojej działki.
Będzie potrzebna wizyta pa.

Posted

Justyna Lipicka napisał(a):
czytałam na facebook'u że Pepe ma domek, to prawda?

Przez weekend nie maiłam neta, a tu TAKIE WIEŚCI...
Oby domek się sprawdził... i Pepuniu też...

ALE ZAZDROSZCZĘ TYM LUDZIOM... Tak wspaniały psiak. PEPUNIU KOCHANY - DUŻO SZCZĘŚCIA

Posted

Kopiuję z fb

Rodzina z dziećmi, Pepe dosyć dobrze na nie zareagował. Z euforią jeszcze byłabym ostrożna i poczekała kilka dni, czy się chłopak zaaklimatyzuje i nic nie wywinie... A przy małych dzieciach to różnie bywa. Cieszyć się będziemy dopiero, jak wszystko będzie ok ;) Także kilka najbliższych dni w napięciu.

Pepuniu, spać nie będę mogła... żeby było tobie tam dobrze...

Posted

Lobaria napisał(a):
A ja za domek, bo niesprawdzony... Tak trochę się boję...

Wizyty nie było, ale ludzie przemaglowani przez cztery osoby od nas, więc nie powinno być źle. Byleby się z dzieciakami dogadał, bo o to się najbardziej boję. To nie było na zasadzie "ładny pies to bierzemy", ludzie jak ze mną rozmawiali to pytali o kilka psów, chcieli, żeby im doradzić. Pepe ich bez problemu zaakceptował (a z nim to różnie bywa, nie do każdego pała miłością od razu). Jak dogada się z dzieciakami, to powinno być ok ;) Ale na przyszły tydzień i tak planujemy wizytę poadopcyjną, to jak coś będzie odpukać nie tak, to go zabierzemy.

Posted

Drzagodha napisał(a):
Wizyty nie było, ale ludzie przemaglowani przez cztery osoby od nas, więc nie powinno być źle. Byleby się z dzieciakami dogadał, bo o to się najbardziej boję. To nie było na zasadzie "ładny pies to bierzemy", ludzie jak ze mną rozmawiali to pytali o kilka psów, chcieli, żeby im doradzić. Pepe ich bez problemu zaakceptował (a z nim to różnie bywa, nie do każdego pała miłością od razu). Jak dogada się z dzieciakami, to powinno być ok ;) Ale na przyszły tydzień i tak planujemy wizytę poadopcyjną, to jak coś będzie odpukać nie tak, to go zabierzemy.

Trzymam kciuki bardzo mocno. Może domek zdjęcia zrobi...