Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo fajny charakter ma nasz Pepuniu - co zresztą po oczętach widać:loveu:
Też mogę pomóc - w miarę możliwości - w pisaniu tekstu, choć przypuszczam, że to, co napisze beta ata, będzie rewelacyjne.
Chyba, że dwa rodzaje tekstów zamieścimy w różnych miejscach. Jeden normalny, a drugi taki, jakby to sam Pepuniu pisał. Jutro pomyślę o takim.

Posted (edited)

Napisałam dla Pepunia taki tekst:

PEPE O ZDUMIEWAJĄCYM SPOJRZENIU

Pepe przykuwa uwagę tym, jak patrzy swoimi brązowymi oczami, niektórzy mówią, że ma niemal ludzkie spojrzenie.
Jest młodziutki, ma około dwóch lat.
Tryska pozytywną energią i dobrym humorem. Lubi biegać, skakać i bawić się. Uwielbia przytulać sie do człowieka.
Jest niewielki, drobnej budowy, sięga poniżej kolana.
To psiak przesympatyczny, żywiołowy i zwinny. Jest bystry, szybko się uczy, z pewnością można go nauczyć wielu komend i sztuczek.
Jego sierść jest czarna, lekko szorstka, nieliniejąca, a zęby śnieżnobiałe.
Dla kogo jest odpowiednim psem? Dla osób, które mają czas i ochotę na codzienny długi spacer połączony z zabawą z psem. Pepe jest pieskiem domowym, ale nie jest leniwym kanapowcem, potrzebuje dawki ruchu. Nie wystarczy mu runda na smyczy wokół bloku, musi przynajmniej raz dziennie porządnie się wybiegać.
Piesek jest zaszczepiony i wykastrowany. Przebywa obecnie pod opieką Stowarzyszenia Amicus w Głogowie na Dolnym Śląsku.
Warunkiem adopcji jest spotkanie przedadopcyjne i podpisanie umowy adopcyjnej.
Kontakt: ... ... ...

Co o tym myślicie?
Myślę, że wśród zdjęć powinno znaleźć się to z postu #278

A tu dla wygody wklejam jeszcze raz link do bazarku ogloszeniowego, na którym zapłaciłam za mały pakiet dla Pepe:
http://www.dogomania.pl/threads/221678-*Tanio-solidnie-szybko!-OG%C5%81OSZENIA-DLA-ZWIERZA-Lenka-z-BDT-Ulv-do-7.02.-godz.-20*
.

Edited by beta ata
Posted

beta ata napisał(a):
Napisałam dla Pepunia taki tekst:

PEPE O ZDUMIEWAJĄCYM SPOJRZENIU

Pepe przykuwa uwagę tym, jak patrzy swoimi brązowymi oczami, niektórzy mówią, że ma niemal ludzkie spojrzenie.
Jest młodziutki, ma około roku.
Tryska pozytywną energią i dobrym humorem. Lubi biegać, skakać i bawić się. Uwielbia przytulać sie do człowieka.
Jest niewielki, drobnej budowy, sięga poniżej kolana.
To psiak przesympatyczny, żywiołowy i zwinny. Jest bystry, szybko się uczy, z pewnością można go nauczyć wielu komend i sztuczek.
Jego sierść jest czarna, lekko szorstka, nieliniejąca, a zęby śnieżnobiałe.
Dla kogo jest odpowiednim psem? Dla osób, które mają czas i ochotę na codzienny długi spacer połączony z zabawą z psem. Pepe jest pieskiem domowym, ale nie jest leniwym kanapowcem, potrzebuje dawki ruchu. Nie wystarczy mu runda na smyczy wokół bloku, musi przynajmniej raz dziennie porządnie się wybiegać.
Piesek jest zaszczepiony i wykastrowany. Przebywa obecnie pod opieką Stowarzyszenia Amicus w Głogowie na Dolnym Śląsku.
Warunkiem adopcji jest spotkanie przedadopcyjne i podpisanie umowy adopcyjnej.
Kontakt: ... ... ...

Co o tym myślicie?
Myślę, że wśród zdjęć powinno znaleźć się to z postu #278

A tu dla wygody wklejam jeszcze raz link do bazarku ogloszeniowego, na którym zapłaciłam za mały pakiet dla Pepe:
http://www.dogomania.pl/threads/221678-*Tanio-solidnie-szybko!-OG%C5%81OSZENIA-DLA-ZWIERZA-Lenka-z-BDT-Ulv-do-7.02.-godz.-20*
.

Kochana jesteś...
Ja bym dodała, że dobrym byłby domek z ogrodem / oczywiście wykluczając kojec /

Posted

Może masz racje z tym ogrodem, ale z drugiej strony sam ogródek, zwłaszcza nieduży, a większośc ludzi ma małe ogrody, to nie jest dla psa aż taka wielka atrakcja... Oczywiście fajnie jest, że może wyjść na zewnątrz, kiedy chce, że rano nie musi czekać na siku aż pan sie ubierze... Jednak tak naprawde w ogródku pies sie nie wybiega, no chyba, że ktos ma taki ogrodek jak ja , czyli 1,5 hektara ;-) Mimo to i tak chodzę z psami na długi spacer, bo co innego własny teren, a co innego zwiedzanie okolicy czy wycieczka... ...Ale dopisac można.
A jeszcze zastanawiam sie czy to nie odstraszy może jakiejś np. mlodej osoby, która mieszka w bloku, ale chce spędzać czas z psem aktywnie..?

Na bazarku dopłaciłam do ogloszeń dla Pepe, bo jakoś pomyłkowo wczesniej opłaciłam mu mały pakiet, a chodzi mi o większy, 50 ogloszeń.
Mam nadzieję, że to będą szczęśliwe ogloszenia!

Posted

Marzenuś napisał(a):
Tekst jest :) Piękny.

Ktoś robił wydarzenie na FB czy nie? Jak nie to ja jutro przed pracą mogę zrobić.

Bardzo będziemy wdzięczni za wydarzenie na fb - mnie tam nie ma... i Pepunia też tam jeszcze nie było.

Posted

Marzenuś napisał(a):
Zawaliłam dziś bo od rana zabiegana jestem :/

Ale obiecuje poprawę i jutro już będzie wydarzenie. A teraz uciekam do pracy.

Super, dziękujemy bardzo.