Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chłopaki już u nas ;) Na początku Tulik był trochę niespokojny w samochodzie, ale jeszcze przed Katowicami się uspokoił i później było ok. W azylu już chłopcy byli bardzo zaaferowani, wszystkie kąty w nowych kojcach trzeba było zwiedzić. Pepe latał po kojcu jak szalony, jakby nie mógł uwierzyć, że ma tyle miejsca.

Za to się na początku nie popisał :eviltong: Jak go Klaudus wyprowadziła to próbował mnie dziabnąć, ale to było raczej spowodowane stresem. Dostał później do zjedzenia psią kiełbaskę to już później było ok ;)

To taka krótka relacja, jutro po powrocie z azylu dam znać, jak chłopaki po nocy.

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Drzagodha napisał(a):
Chłopaki już u nas ;) Na początku Tulik był trochę niespokojny w samochodzie, ale jeszcze przed Katowicami się uspokoił i później było ok. W azylu już chłopcy byli bardzo zaaferowani, wszystkie kąty w nowych kojcach trzeba było zwiedzić. Pepe latał po kojcu jak szalony, jakby nie mógł uwierzyć, że ma tyle miejsca.

Za to się na początku nie popisał :eviltong: Jak go Klaudus wyprowadziła to próbował mnie dziabnąć, ale to było raczej spowodowane stresem. Dostał później do zjedzenia psią kiełbaskę to już później było ok ;)

To taka krótka relacja, jutro po powrocie z azylu dam znać, jak chłopaki po nocy.

Kamień z serca, że chłopcy bezpieczni - kochana jesteś, im pomogłaś. :Rose:

Życzę Wam i Waszym najbliższym aby upłynęły miło i zdrowo w ciepłej, rodzinnej atmosferze.
Pierwsza gwiazdka, sianko pod obrusem, łamanie się opłatkiem, 12 pysznych potraw, kolędowanie, prezenty pod choinką, radość z obecności najbliższych - niech to wszystko będzie Waszym udziałem.
Niech szczególna atmosfera tych Świąt otuli Was wszystkich i obdarzy ciepłem, czułością, uśmiechem i miłością.
I bądźmy z psimi bidami - z tymi nam znanymi, którym pomagamy, jak i z tymi anonimowymi, o których wiemy tylko, że gdzieś tam są i czekają...

:tree1:

Posted

W niedziele byłam z Pepe na spacerku, biegał jak szalony ciągle z noskiem przy ziemi .
Jak koło niego ukucłam to dziwnie na mnie spojrzał,a później mnie całował i sie tulił ,poprostu słodziak !:loveu: Napewno szybko znajdzie domek :cool3:

Posted

`Kamilaa napisał(a):
W niedziele byłam z Pepe na spacerku, biegał jak szalony ciągle z noskiem przy ziemi .
Jak koło niego ukucłam to dziwnie na mnie spojrzał,a później mnie całował i sie tulił ,poprostu słodziak !:loveu: Napewno szybko znajdzie domek :cool3:

Ja też myślałam, że szybko domek znajdzie, ale domek jeszcze nie wie, że właśnie Pepunia pragnie...
Jak poznacie go lepiej, będzie można zrobić bardziej konkretne ogłoszenia.
Istotne jest, czy w domu potrafi zachować czystość. W punkcie nie dało się tego sprawdzić.
Pepuniu, całuję piękny pycholek.
Pepuniu... miałeś dostać nowe imię. Ja proponuję Niuniek, Niunio... coś w tym stylu... jak mój Blunio - Niunio.
Oba są takie pięknie Niuniowate - nic, tylko gryźć jak świeży boczek...Nio przyznajcie Cioteczki - Ciacho z Pepunia pierwsza klasa...

Posted

Lobaria napisał(a):
Ja też myślałam, że szybko domek znajdzie, ale domek jeszcze nie wie, że właśnie Pepunia pragnie...
Jak poznacie go lepiej, będzie można zrobić bardziej konkretne ogłoszenia.
Istotne jest, czy w domu potrafi zachować czystość. W punkcie nie dało się tego sprawdzić.
Pepuniu, całuję piękny pycholek.
Pepuniu... miałeś dostać nowe imię. Ja proponuję Niuniek, Niunio... coś w tym stylu... jak mój Blunio - Niunio.
Oba są takie pięknie Niuniowate - nic, tylko gryźć jak świeży boczek...Nio przyznajcie Cioteczki - Ciacho z Pepunia pierwsza klasa...

Chciałam przypomnieć, że Pepe mieszka w naszym azylu, a nie w domu. Także niestety mieszka w kojcu i sprawdzenie czystości też nie będzie zbyt proste. To co mogę powiedzieć - obaj chłopcy w kojcach robią póki co tylko siku, z kupalem czekają, aż zostaną wypuszczeni. Więc w domu raczej też nie powinno być problemu.

Imię może zostać Pepe już, i tak wszyscy już tak na niego wołają ;)

Posted

Pepuniu słodziaku - tak mi smutno, żeś Ty w kojcu, ale w dobrym i bezpiecznym u Cioteczki, która kocha psiny.
Obyś jak najszybciej znalazł domek...taki najlepszy...
Miziam twój cudny pycholek, a wszystkim Cioteczkom życzę dobrego Nowego Roku.

Posted

PePe, mój słodki psiaczku - znajdź szybko ludzia godnego ciebie...
Jak widzę, to chyba tylko ja się przejmuję twoim losem tak naprawdę, nio i teraz Jagoda...
Tak na poważnie - trzeba Pepuniowi dt domowego, skoro kojec to dla niego trauma. Niedługo będę w Jarocinie, pogadam z tamtejszym tymczasem.

Posted

Jest lekka poprawa - Pepuś już tak bardzo nie przeżywa pobytu w kojcu. Zrozumiał również, że szelki oznaczają spacer. Już się tak nie buntuje jak na początku, jak mu się je zakłada ;)

Posted

[quote name='Drzagodha']Jest lekka poprawa - Pepuś już tak bardzo nie przeżywa pobytu w kojcu. Zrozumiał również, że szelki oznaczają spacer. Już się tak nie buntuje jak na początku, jak mu się je zakłada ;)

Dziękuję za wieści, na moim forum grzybowym założyłam temat Pomoc dla psich nieszczęść i przed chwilą zaapelowałam o domek dla Pepunia - znajdziecie mój post.
http://www.forum.nagrzyby.pl/viewtopic.php?t=12874&postdays=0&postorder=asc&start=135

Posted

[quote name='Klaudus__']Miałam dzisiaj tel o Pepe.
Pan bardzo fajny!
Musi porozmawiać z żoną i później się odezwie :)

Trzymam kciuki, aby to wyszło i był to najlepszy domek na świecie.
Napisz, z jakiego miasta jest Pan, czy daleko od Głogowa.