Klaudus__ Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 PePe to niesamowicie żywiołowy psiak. Z ogromnym zadowoleniem spaceruje ciągnąc ze wszystkich sił na smyczy :D Jest fajnym psiakiem - drobnym - sięgającym pod kolano. Ma charakterek - ale to dobrze. Jak nie chce się przytulać TO NIE! Psy obszczekuje - powarkiwał też na innych towarzyszy obok - jednak to nie koniecznie musi oznaczać,że nie toleruje psów. Bo nie rzucał się z pianą w pycholu :D Jak z kotami nie wiem - ale sądzę,że to typowo domowy psiak :) Quote
beta ata Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Aaaa!!! Ale dalam plamę! Pepe, wybacz, piesku! Zapomnialam o tobie w ferworze innych tekstów, a twoja kolej juz dawno była! Przepraszam wszystkich! Napiszę oczywiście. :oops: Nie bijcie :mad: ;-) Quote
Lobaria Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='beta ata']Aaaa!!! Ale dalam plamę! Pepe, wybacz, piesku! Zapomnialam o tobie w ferworze innych tekstów, a twoja kolej juz dawno była! Przepraszam wszystkich! Napiszę oczywiście. :oops: Nie bijcie :mad: ;-) Nie będziemy bić, jeśli ślicznie / jak o Bluniu / napiszesz ;) Pepe jest tak cudowny, że pewnie szybko znajdzie domek. Ja się w nim zakochałam od pierwszego wejrzenia / dobrze, że Blunio śpi i nie widzi, co piszę :evil_lol: /. Quote
BUDRYSEK Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 pilnie potrzebny dt...domowy....jutro musze zabrac Go z lecznicy...Mikus z wyrwana lapeczka http://www.dogomania.pl/threads/2164...ację!URATUJMY! Quote
beta ata Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Ślicznie, jak o Bluniu... Łatwo powiedzieć! Blunio był u mnie, poznalam go dobrze, a o Pepe nie wiem nic właściwie ;-) Dobra, zaraz sie zbiore do kupy (nie mylic z koopą :p ) Quote
beta ata Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 tekst do ogloszeń: PEPE - ŚLICZNY ENERGICZNY Pepe to mieszaniec wyżła z mniejszym psem, jest niewielki, sięga pod kolano. Jego piękne brązowe oczy rozglądają się ciekawie, bo Pepe jest młodziutki i chce poznawać świat. Lubi pobiegać , lubi pobrykać. Ma niespełna rok, to jeszcze psie dziecko, które potrzebuje nauki i miłości. Piesek przebywa w woj. śląskim. Wymagamy wizyty przed- i poadopcyjnej oraz podpisania umowy adopcyjnej. Kontakt: ... ... ... No, tyle mi wyszlo. Nie wiem, czy to wystarczy, ale naprawdę trudno dodac cos jeszcze, bo informacji o psiaczku malo. Myśle, że młody wiek mu pomoże. Quote
Łukasz__ Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 beta ata napisał(a):tekst do ogloszeń: PEPE - ŚLICZNY ENERGICZNY Pepe to mieszaniec wyżła z mniejszym psem, jest niewielki, sięga pod kolano. Jego piękne brązowe oczy rozglądają się ciekawie, bo Pepe jest młodziutki i chce poznawać świat. Lubi pobiegać , lubi pobrykać. Ma niespełna rok, to jeszcze psie dziecko, które potrzebuje nauki i miłości. Piesek przebywa w woj. śląskim. Wymagamy wizyty przed- i poadopcyjnej oraz podpisania umowy adopcyjnej. Kontakt: ... ... ... No, tyle mi wyszlo. Nie wiem, czy to wystarczy, ale naprawdę trudno dodac cos jeszcze, bo informacji o psiaczku malo. Myśle, że młody wiek mu pomoże. Bardzo dziękujemy za piękny text. Może ktoś pomoże w ogłaszaniu?? Quote
Lobaria Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 jaka tu cisza... Chyba się nauczę wstawiać ogłoszenia. Quote
Klaudus__ Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 No niestety cisza... :( Ja zaraz do pracy niestety idę. Może w nocy jakieś ogłoszenie zrobię... Za dużo tego... :( Postrzelony Kubuś. Konieczna operacja - koszt ok. 1000 zł :( To cena życia tego staruszka... http://www.dogomania.pl/threads/217308-Postrzelony-staruszek-Kuba-sparali%C5%BCowane-tylne-%C5%82apki-czy-jedyne-wyj%C5%9Bcie-to-u%C5%9Bpienie?p=17948702#post17948702 Quote
Klaudus__ Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 Strasznie zimno u nas... Dzisiaj -7 a te biedaki marzną... :( Quote
Barbasia74 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 powiedz, proszę, jaki jest do dzieci, czy umie zostawać sam w domu (od 8 do 16), mam drugiego psa, który miesza w kojcu, ale chodzi z nami na spacery. drugi pies to suczka, owczarek, stróżujący - ostra w obejsciu, neutralna poza Quote
Lobaria Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Jako że mianowałam się sekretarką Klaudus, która często nie ma czasu na bycie na dogo, a jak już ma to nie wie, gdzie kliknąć, bo tyle bid ratuje - odpisuję. O Pepe niewiele wiadomo poza tym że piękny i proludzki. Przebywa w punkcie w Pszczynie, gdzie każdej chwili może być wywieziony do umieralni w Mysłowicach, gdzie nie będzie miał żadnych szans. cdn Quote
Lobaria Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Jest w boksie, czasami warknie na psiaka, który go zaczepia, ale na spacerach bardzo fajnie odnosi się do współtowarzyszy. W pn Klaudus sprawdzi reakcję na dzieci tak ok. 10-letnie. Napisz, proszę, skąd jesteś i w jakim wieku masz dzieci. Quote
Klaudus__ Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 Straszna tu cisza... Pepe chyba w Myslowicach wyląduje... :( Quote
Lobaria Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 [quote name='Klaudus__']Straszna tu cisza... Pepe chyba w Myslowicach wyląduje... :( Napisz, ile mamy czasu... Quote
Lobaria Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Jest miejsce na małego psiaka tu http://www.dogomania.pl/threads/216160-Przystanek-psykoty Rozmawiałam ze stonka1125, nie mówi nie. Kwestia kastracji / czy w Pszczynie, czy już na miejscu / - do dogadania. Potrzebne pieniążki / 8 zł za dobę, ale nie pamiętam czy z karmą, czy bez /, a więc deklaracje i transport. I sprawdzenie reakcji Pepe na koty. Nie możemy Pepunia tak zostawić. Problem też, czy Pepe nie pożarłby się z psiakiem Tigem. Klaudus, napisz, co sądzisz o tym pomyśle. Quote
Klaudus__ Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 Kurcze - byłoby wspaniale... Tylko jak Go na koty sprawdzić, tam nie ma aktualnie żadnych kotów :roll: cholerka... Quote
Lobaria Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Klaudus__ napisał(a):Kurcze - byłoby wspaniale... Tylko jak Go na koty sprawdzić, tam nie ma aktualnie żadnych kotów :roll: cholerka... Z łapanki;) Czarny humor mam od rana... Chyba najlepiej, jakbyś napisała do Ani, z którą rozmawiałam i wszystko uzgodniła, tu masz linka i dane http://www.dogomania.pl/threads/216160-Przystanek-psykoty-domowy-dt-1-wolne-miejsce-p%C5%82atne-dla-malucha. Quote
Ali. Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 On jest uroczy! Jestem z Czestochowy, czy w razie czego mogłabym liczyć na pomoc w transporcie? I druga sprawa: napisano, że należy go uczyć, bo to jeszcze dzieciak, co dokładnie było na myśli? Nie wiem, czy podołałabym temu zadaniu. W domu nie ma nikogo od 9-16, więc wtedy byłby sam. Da radę? mogłabym prosić jeszcze jakies infromacje o jego charakterze itp? Ma jakiegoś wolontariusza? Quote
Lobaria Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Ali. napisał(a):On jest uroczy! Jestem z Czestochowy, czy w razie czego mogłabym liczyć na pomoc w transporcie? I druga sprawa: napisano, że należy go uczyć, bo to jeszcze dzieciak, co dokładnie było na myśli? Nie wiem, czy podołałabym temu zadaniu. W domu nie ma nikogo od 9-16, więc wtedy byłby sam. Da radę? mogłabym prosić jeszcze jakies infromacje o jego charakterze itp? Ma jakiegoś wolontariusza? Cieszę się, że zajrzałaś do Pepe - ja się w Nim zakochałam od pierwszego wejrzenia, a że niedawno adoptowałam Blunia też z Pszczyny / potem zalogowałm się na dogo - tu link do watku Blunia, http://www.dogomania.pl/threads/207520-Blunio-szcz%C4%99%C5%9Bliwy-w-DS-u-Lobarii-zbiera-grzybki-D-D-D-D!!! gdzie od 10 czy 11 strony bombarduję forum Jego fotami /, nie mogę zaopiekować się Pepuniem. Pomoc w transporcie to nie problem. Ja o nim wiem niewiele, tyle, ile z wątku. To Klaudus Go wypatrzyła i wie o Pepe najwięcej. Ty zalogowałaś się na dogo aby znaleźć swoje szczęście - ja dopiero po i teraz staram się pomóc innym psiakom, choć możliwości mam ograniczone. Quote
Klaudus__ Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 Ali. napisał(a):On jest uroczy! Jestem z Czestochowy, czy w razie czego mogłabym liczyć na pomoc w transporcie? I druga sprawa: napisano, że należy go uczyć, bo to jeszcze dzieciak, co dokładnie było na myśli? Nie wiem, czy podołałabym temu zadaniu. W domu nie ma nikogo od 9-16, więc wtedy byłby sam. Da radę? mogłabym prosić jeszcze jakies infromacje o jego charakterze itp? Ma jakiegoś wolontariusza? Pepe to fantastyczny pies. Chętnie się przytulamy jak wpadam do Niego 'w gości' :lol: Co do tego 'że dzieciak' to nie miałam absolutnie na myśli,że jest szczeniakiem - to młody psiak, żywiołowy - o czym nie wolno zapominać. Pepe jest żywiołowy - na widok człowieka skacze z radości. Łapkami przytula człowieka. W domu - jak ludzi będzie miał cały czas ,a nie "od święta" zapewne uspokoi się i w nich zobaczy cały świat. Nie wiem czy utrzymuje czystość - w warunkach schroniskowych bardzo trudno coś podobnego zagwarantować. Miałam ostatnio dwie sunie, które gdy na dt pojechały okazało się ,że absolutnie w domu nie nabrudzą. Mam też kaukaza w schronie,który musiał mieszkać w domu,bo w kojcu się nie załatwi - trzeba z Nim wyjść,albo na wybieg wypuścić. Fantastycznie jakby Pepuś znalazł domek,ale musi to być bardzo świadoma decyzja :) Quote
Recommended Posts