Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PePe to niesamowicie żywiołowy psiak.
Z ogromnym zadowoleniem spaceruje ciągnąc ze wszystkich sił na smyczy :D
Jest fajnym psiakiem - drobnym - sięgającym pod kolano.
Ma charakterek - ale to dobrze.
Jak nie chce się przytulać TO NIE!
Psy obszczekuje - powarkiwał też na innych towarzyszy obok - jednak to nie koniecznie musi oznaczać,że nie toleruje psów.
Bo nie rzucał się z pianą w pycholu :D
Jak z kotami nie wiem - ale sądzę,że to typowo domowy psiak :)

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aaaa!!! Ale dalam plamę! Pepe, wybacz, piesku! Zapomnialam o tobie w ferworze innych tekstów, a twoja kolej juz dawno była!
Przepraszam wszystkich! Napiszę oczywiście. :oops:
Nie bijcie :mad: ;-)

Posted

[quote name='beta ata']Aaaa!!! Ale dalam plamę! Pepe, wybacz, piesku! Zapomnialam o tobie w ferworze innych tekstów, a twoja kolej juz dawno była!
Przepraszam wszystkich! Napiszę oczywiście. :oops:
Nie bijcie :mad: ;-)

Nie będziemy bić, jeśli ślicznie / jak o Bluniu / napiszesz ;)
Pepe jest tak cudowny, że pewnie szybko znajdzie domek. Ja się w nim zakochałam od pierwszego wejrzenia

/ dobrze, że Blunio śpi i nie widzi, co piszę :evil_lol: /.

Posted

Ślicznie, jak o Bluniu... Łatwo powiedzieć! Blunio był u mnie, poznalam go dobrze, a o Pepe nie wiem nic właściwie ;-)

Dobra, zaraz sie zbiore do kupy (nie mylic z koopą :p )

Posted

tekst do ogloszeń:

PEPE - ŚLICZNY ENERGICZNY

Pepe to mieszaniec wyżła z mniejszym psem, jest niewielki, sięga pod kolano.
Jego piękne brązowe oczy rozglądają się ciekawie, bo Pepe jest młodziutki i chce poznawać świat. Lubi pobiegać , lubi pobrykać.
Ma niespełna rok, to jeszcze psie dziecko, które potrzebuje nauki i miłości.

Piesek przebywa w woj. śląskim.
Wymagamy wizyty przed- i poadopcyjnej oraz podpisania umowy adopcyjnej.
Kontakt: ... ... ...

No, tyle mi wyszlo. Nie wiem, czy to wystarczy, ale naprawdę trudno dodac cos jeszcze, bo informacji o psiaczku malo. Myśle, że młody wiek mu pomoże.

Posted

beta ata napisał(a):
tekst do ogloszeń:

PEPE - ŚLICZNY ENERGICZNY

Pepe to mieszaniec wyżła z mniejszym psem, jest niewielki, sięga pod kolano.
Jego piękne brązowe oczy rozglądają się ciekawie, bo Pepe jest młodziutki i chce poznawać świat. Lubi pobiegać , lubi pobrykać.
Ma niespełna rok, to jeszcze psie dziecko, które potrzebuje nauki i miłości.

Piesek przebywa w woj. śląskim.
Wymagamy wizyty przed- i poadopcyjnej oraz podpisania umowy adopcyjnej.
Kontakt: ... ... ...

No, tyle mi wyszlo. Nie wiem, czy to wystarczy, ale naprawdę trudno dodac cos jeszcze, bo informacji o psiaczku malo. Myśle, że młody wiek mu pomoże.

Bardzo dziękujemy za piękny text.
Może ktoś pomoże w ogłaszaniu??

Posted

powiedz, proszę, jaki jest do dzieci, czy umie zostawać sam w domu (od 8 do 16), mam drugiego psa, który miesza w kojcu, ale chodzi z nami na spacery. drugi pies to suczka, owczarek, stróżujący - ostra w obejsciu, neutralna poza

Posted

Jako że mianowałam się sekretarką Klaudus, która często nie ma czasu na bycie na dogo, a jak już ma to nie wie, gdzie kliknąć, bo tyle bid ratuje - odpisuję.
O Pepe niewiele wiadomo poza tym że piękny i proludzki. Przebywa w punkcie w Pszczynie, gdzie każdej chwili może być wywieziony do umieralni w Mysłowicach, gdzie nie będzie miał żadnych szans.
cdn

Posted

Jest w boksie, czasami warknie na psiaka, który go zaczepia, ale na spacerach bardzo fajnie odnosi się do współtowarzyszy.
W pn Klaudus sprawdzi reakcję na dzieci tak ok. 10-letnie. Napisz, proszę, skąd jesteś i w jakim wieku masz dzieci.

Posted

Jest miejsce na małego psiaka tu
http://www.dogomania.pl/threads/216160-Przystanek-psykoty
Rozmawiałam ze stonka1125, nie mówi nie. Kwestia kastracji / czy w Pszczynie, czy już na miejscu / - do dogadania.
Potrzebne pieniążki / 8 zł za dobę, ale nie pamiętam czy z karmą, czy bez /, a więc deklaracje i transport. I sprawdzenie reakcji Pepe na koty.
Nie możemy Pepunia tak zostawić. Problem też, czy Pepe nie pożarłby się z psiakiem Tigem.
Klaudus, napisz, co sądzisz o tym pomyśle.

Posted

On jest uroczy!
Jestem z Czestochowy, czy w razie czego mogłabym liczyć na pomoc w transporcie?
I druga sprawa: napisano, że należy go uczyć, bo to jeszcze dzieciak, co dokładnie było na myśli? Nie wiem, czy podołałabym temu zadaniu. W domu nie ma nikogo od 9-16, więc wtedy byłby sam. Da radę?

mogłabym prosić jeszcze jakies infromacje o jego charakterze itp? Ma jakiegoś wolontariusza?

Posted

Ali. napisał(a):
On jest uroczy!
I druga sprawa: napisano, że należy go uczyć, bo to jeszcze dzieciak, co dokładnie było na myśli? Nie wiem, czy podołałabym temu zadaniu. W domu nie ma nikogo od 9-16, więc wtedy byłby sam. Da radę?

mogłabym prosić jeszcze jakies infromacje o jego charakterze itp? Ma jakiegoś wolontariusza?

Cieszę się, że zajrzałaś do Pepe - ja się w Nim zakochałam od pierwszego wejrzenia, a że niedawno adoptowałam Blunia też z Pszczyny / potem zalogowałm się na dogo - tu link do watku Blunia,
http://www.dogomania.pl/threads/207520-Blunio-szcz%C4%99%C5%9Bliwy-w-DS-u-Lobarii-zbiera-grzybki-D-D-D-D!!!
gdzie od 10 czy 11 strony bombarduję forum Jego fotami /, nie mogę zaopiekować się Pepuniem.

Pomoc w transporcie to nie problem. Ja o nim wiem niewiele, tyle, ile z wątku. To Klaudus Go wypatrzyła i wie o Pepe najwięcej.

Ty zalogowałaś się na dogo aby znaleźć swoje szczęście - ja dopiero po i teraz staram się pomóc innym psiakom, choć możliwości mam ograniczone.

Posted

Ali. napisał(a):
On jest uroczy!

Pepe to fantastyczny pies.
Chętnie się przytulamy jak wpadam do Niego 'w gości' :lol:
Co do tego 'że dzieciak' to nie miałam absolutnie na myśli,że jest szczeniakiem - to młody psiak, żywiołowy - o czym nie wolno zapominać.
Pepe jest żywiołowy - na widok człowieka skacze z radości.
Łapkami przytula człowieka.
W domu - jak ludzi będzie miał cały czas ,a nie "od święta" zapewne uspokoi się i w nich zobaczy cały świat.
Nie wiem czy utrzymuje czystość - w warunkach schroniskowych bardzo trudno coś podobnego zagwarantować.
Miałam ostatnio dwie sunie, które gdy na dt pojechały okazało się ,że absolutnie w domu nie nabrudzą.
Mam też kaukaza w schronie,który musiał mieszkać w domu,bo w kojcu się nie załatwi - trzeba z Nim wyjść,albo na wybieg wypuścić.
Fantastycznie jakby Pepuś znalazł domek,ale musi to być bardzo świadoma decyzja :)