Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na naszej nowej działce, gdzie buduje się nasz dom i nowy hotel dla psiaków pojawiły się cztery małe kociaki. Nie mają mamy (nie wiem co się z nią stało), my dokarmiamy je mlekiem i puszkami ale niestety nie możemy im bardziej pomóc, a do tego jak na działce pojawią się nasze psiaki, koty muszą się ewakuować - niestety kaukaz nie może zrozumieć że to miłe stworzonka. Kotki są malutkie- waż około 2 kg na moje oko i są cudne. Szukam dla nich najchętniej domów stałych lub chociaż tymczasu.

Od 10 października kociaki są u Apsy i szukają domów stałych:)

Rozliczenie maluchów:
- wizyta u weta w Stasim Lesie - odrobaczenie plus leki na świerzb - oridermyl i coś jeszcze - 38 zł
- karma - 38 zł
- szczepienie dwójki - 90
- opłacenie dt na dwa tygodnie dla dwójki - 70
- dopłata dla APSY - 50 zł

W sumie 288 zł na minusie

Bazarek http://www.dogomania.pl/threads/216112-Ciuchy-dla-pa%C5%84-dzieci-buty-i-czapki!-ROZLICZONY - plus 145 zł

Bazarek http://www.dogomania.pl/threads/216864-P%C5%82aszcz-solar-i-radio-pioneer-na-kociaki!ROZLICZONY - 120 zł

W sumie z bazarków 265 zł

Bilans - 23 zł na minusie

Posted

Wczoraj przewiozłam dwa kotki do APSY. Niestety dwa zaginęły. Jeszcze ich szukamy ale kiepsko to widzę:(. Kociaki zostały odrobaczone i dostały leki na świerzb, zostały zaszczepione i kupiłam dla nich trochę karmy. Rozliczenie postaram się wstawić wieczorem i chyba muszę zrobić jakiś bazarek dla maluchów bo dom tymczasowy płatny. Myślę, że od przyszłego tygodnia zacznę je ogłaszać. Dziękuję Morissowej za tymczasowa opiekę nad nimi bo Apsa w wyjazdach:) Może Magda cyknie dwóm dziewczynkom jakieś ładne fotki to wstawię. Jedna jest biało- czarna a druga trikolorka.

Posted

[quote name='mysza 1']A zdjęc nie masz?

Pozostałe 2 kotki się nie znalazły?[/QUOTE]

Zdjęcia ma zrobić dziś Morisowa. dwa niestety się nie odnalazły:(

Posted

Obiecane zdjęcia od Morisowej:

Czarno-biała Lukrecja to mały diabełek :) Tri Lawenda jest zdecydowanie spokojniejsza od siostrzyczki, najpierw obserwuje jej wariacje, zanim sama weźmie się za psocenie ;)

Posted

Nie patrz lepiej ;)

Diabliczka:

i mniejsza diabliczka ;)

Przyszłe domy koniecznie muszą mieć zabezpieczone okna, maluchy są z gatunku wspinających się na wszystko.

Posted

Piękne te moje kociaki:) Dzięki Apsa. Ja wiem, że to może głupie pytanie ale ja się na kotach nie znam- jak z ich czystością w domu? A jak kiepsko to kiedy koty się uczą takich rzeczy?

Posted

iwna5702 napisał(a):
Czy jest jakis cien szansy, ze te dwa , ktore zginely zostaly przez kogos zabrane?

Raczej zostały zjedzone przez kogoś:( Ten nasz nowy dom będzie przy lesie...

Posted

idusiek napisał(a):
i tekst do ogłoszen poproszę:)

Iduś - znamy się już parę lat - czy ja kiedyś napisałam jakikolwiek tekst? Zlituj się - ja nie znam się na kotach - zaimprowizuj:) Są oczywiście idealne.

Posted

W środę dzwonił do mnie pan przekierowany z ogłoszeń innych kociaków, chętny na trikolorkę. Miał jeszcze dziś zadzwonić umówić się konkretnie, ale cisza...
Na kociaki, zwłaszcza takie słodkie, jest zwykle masa chętnych, ale większości z nich jest wszystko jedno, którego kociaka przygarną i wybierają najczęściej te, które są najbliżej i do wzięcia w wygodnej dla nich porze :roll:
anyway, tekst:

Dwumiesięczne koteczki szukają domów

Lawenda i Lukrecja mają około 2 miesiące, zostały znalezione na niezamieszkałej działce. Od dwóch tygodni mieszkają w domu tymczasowym, zostały odrobaczone, są po pierwszym szczepieniu, bez problemu korzystają z kuwety. Nie są zbyt wybredne, ale wiedzą, co dobre: karmę "z wyższej półki" wcinają, a whiskasem pogardziły ;) Lubią też surowe mięsko, twaróg i inne dodatki.
Lawenda (trikolorka) jest bardzo spokojna jak na kociaka, zwykle najpierw obserwuje siostrę i dopiero po chwili przyłącza się do psot.
Lukrecja (czarno-biała) to z kolei mały wesoły diablik, wszędzie jej pełno, jest pierwsza przy misce, pierwsza do głaskania, pierwsza do zwiedzania nieznanych zakamarków. Jej nowy dom musi być przygotowany na takie małe ciekawskie stworzonko i pozabezpieczać okna, balkon i wszystkie inne miejsca i rzeczy potencjalnie niebezpieczne dla kociaka.
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz zgoda na sterylizację koteczek, gdy dorosną.
Maluchy szukają domu razem lub osobno.

Tri od przodu:

Lukrecja: