Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiem, wiem... Wakcje daleko... ale nalezy sie wczesniej zorientowac w temacie, co nie???Nie jestem pelnoletnia, a chcialabym pojechac z moim kochanym pieseczkiem do gor stolowych... Nie wiem, czy bede mogla z nim szalec na szlaku, czy nas wpuszcza... Poza tym pies przed wyjazdem bedzie szkolony na PT1, ma wszystkie szczepienia (na wscieklizne i 2x na choroby "popularne"), jest zdrowy (akurat teraz ma jakis wirus, ale bierze leki i wet powiedzial, ze to nic takiego)...
Chyba bedziemy pod namiotami (yahoo), co trzeba zabrac na te podroz i wogole jak sie przygotowac...
P.S.JA nie jade na te podroz sama tylko na takie jakby kolonie (wiecie... moja ciocia to organizator, wiec z zabraniem psa nie bedzie problemu ;) )
Podroz autobusem (i przeciez jest jeden postoj,chociaz jak bedziemy tam jechac 4 godziny to sama nie wiem czy ktos wogole wpadnie na ten pomysl...)
Aaaa, zapomnialam dodac, ze Bruno ma ok.roczek, jest to, ovcar kraski i jest bardzo, bardzo lagodniutki...
Prosze o wiele odpowiedzi, moga byc na pw... :)

Posted

Wtrące się ;D Tak bezczelnie xD
Ja Mam zamiar jechac z Moimi psami w Ferie zimowe do Wisły... dokładnie ośrodek turystyczny PTTK. Można tam mnieć psy w pokojach :)
Wiem jak Tam jest.
Na poczatek wydaje Ci sie ze to rudera(inaczej wyg;ląda na fotkach a inaczej na live) ALE jednak jest tam super^^
Wisła..pełno miejsca dla psów..jeśli chodzi o szlaki..tereny...
warto tam jechać..
naprawde..
Nocleg- w pokoju bez łazienki 20 zł.za nastpępne po 18 zł.
z łazienką 30 złotych :) nastpene chyba po 28.;)
w cenie jest SAM nocleg..
ale..śniadania masz po 8 złotych..takie pełnowartościowe...wiesz...chleb..masełko..szyneczki..serki..dżem. itd:)
naprawde sie opłaca :) sa piękne widoki..': jeśli zechcesz wkleje tu zdjecia :):):)
warto jechać tam gdzie pewne nie?:)

Posted

kasiam napisał(a):
Wiem, wiem... Wakcje daleko... ale nalezy sie wczesniej zorientowac w temacie, co nie???Nie jestem pelnoletnia, a chcialabym pojechac z moim kochanym pieseczkiem do gor stolowych... Nie wiem, czy bede mogla z nim szalec na szlaku, czy nas wpuszcza

Wpuszczą:lol: .
My latem z naszymi dwoma chodziliśmy po górach. Nie ma zakazu wpuszczania psów na szlaki turystyczne. Sporo ludzi wędruje z psami (oczywiście na smyczy - park narodowy itp.).

Posted

Bardzo fajnieby bylo, jakbys powklejala te zdjatka... mozesz napisac konkretnie wszystko??? wielkie i serdeczne dzieki :)

A jescze mam mini-sloweczko do basi :)
wiesz czytalam jakis tam regulamin parku gor stolowych... a wlasciwie dwa, ktore calkowicie sie wykluczaja...
a wiec pierwszy brzmi tak:

zabrania sie wprowadzania psów na obszary objęte ochroną ścisłą i czynną, z wyjątkiem
miejsc wyznaczonych w planie ochrony oraz psów pasterskich wprowadzanych na
obszary objęte ochroną czynną, na których plan ochrony albo zadania ochronne
dopuszczają wypas; (ze str. http://www.pngs.pulsar.net.pl/regul.htm)

a drugi:
zabrania sie wprowadzania psów i innych zwierząt bez uwięzi, (wpisalam w google "regulamin parku narodowego gor stolowych i pierwsze co tam wyskoczylo to nacisnelam)

I wlasciwie nie wiem co robic... Moga mnie z tamtad wyrzucic?? Nie no kurcze, nie chce tam jechac, a pozniej sie smucic z powodu, ze nie moge z brunem polazic po gorach...
Oczywiscie wiem, kaganiec, smycz, obroza... i sie z tym w 100% zgadzam...

A i dziekuje wam bardzo, bardzo serdecznie... Za pomoc :)
zycze milego dnia :)

• 2 weeks later...
Posted

NA LETNIE WAKACJE Z PSEM TO TYLKO DO CHORWACJI!TAM JEST RAJ DLA PSÓW WSZEDZIE MOŻNA Z NIMI WEJŚĆ - RESTAURACJA, HOTEL, STATEK. Z NICZYM NIE MA PROBLEMÓW A WIECZORAMI NA SPACERZE MOŻNA SPOTKAĆ PSY WSZYSTKICH RAs:) OCZYWIŚCIE SĄ MIEJSCA W KTÓRYCH PSY MOGĄ SIĘ KOMPAĆ POPROSTU REWELACJA
CO DO ZIMOWYCH WYJAZDÓW W TYM ROKU JEDZIEMY NA SŁOWACJE Z NASZYM FAFIKIEM JAK WRÓCIMY ZDAM RELACJE I OPISZE SZCZEGÓŁY.

Posted

Bardzo,bardzo sie ciesze, ze tak licznie odpowiedzieliscie mi :)To milo z waszej strony...

Ale mozecie odpowiedziec mi na kilka pytań??
(Wcale nie bawię w 100 pytan do...)
1. Co trzeba zabrać
2.Jak sie zachowac w tym autobusie.
3. Co zrobic jak w obcym miejscu pies zachoruje
4.Co zabrac pod te namioty...

• 4 weeks later...
Posted

Ja w wakacje wybieram sie na Mazury <tam mieszkam> na obóz z psem, do Rynu. Na 2 tyg. Też zabardzo nie wiem co zabrać, będe zFoxim pierwszy raz na tak długim wyjeździe i boje sie, że mi się rozchoruje lub ucieknie. Nie wiem tez co wziąśc ze soba... przy okazji i mi poradźcie ;)