kasiam_ Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Wiem, wiem... Wakcje daleko... ale nalezy sie wczesniej zorientowac w temacie, co nie???Nie jestem pelnoletnia, a chcialabym pojechac z moim kochanym pieseczkiem do gor stolowych... Nie wiem, czy bede mogla z nim szalec na szlaku, czy nas wpuszcza... Poza tym pies przed wyjazdem bedzie szkolony na PT1, ma wszystkie szczepienia (na wscieklizne i 2x na choroby "popularne"), jest zdrowy (akurat teraz ma jakis wirus, ale bierze leki i wet powiedzial, ze to nic takiego)... Chyba bedziemy pod namiotami (yahoo), co trzeba zabrac na te podroz i wogole jak sie przygotowac... P.S.JA nie jade na te podroz sama tylko na takie jakby kolonie (wiecie... moja ciocia to organizator, wiec z zabraniem psa nie bedzie problemu ;) ) Podroz autobusem (i przeciez jest jeden postoj,chociaz jak bedziemy tam jechac 4 godziny to sama nie wiem czy ktos wogole wpadnie na ten pomysl...) Aaaa, zapomnialam dodac, ze Bruno ma ok.roczek, jest to, ovcar kraski i jest bardzo, bardzo lagodniutki... Prosze o wiele odpowiedzi, moga byc na pw... :) Quote
Anecioreczek Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Wtrące się ;D Tak bezczelnie xD Ja Mam zamiar jechac z Moimi psami w Ferie zimowe do Wisły... dokładnie ośrodek turystyczny PTTK. Można tam mnieć psy w pokojach :) Wiem jak Tam jest. Na poczatek wydaje Ci sie ze to rudera(inaczej wyg;ląda na fotkach a inaczej na live) ALE jednak jest tam super^^ Wisła..pełno miejsca dla psów..jeśli chodzi o szlaki..tereny... warto tam jechać.. naprawde.. Nocleg- w pokoju bez łazienki 20 zł.za nastpępne po 18 zł. z łazienką 30 złotych :) nastpene chyba po 28.;) w cenie jest SAM nocleg.. ale..śniadania masz po 8 złotych..takie pełnowartościowe...wiesz...chleb..masełko..szyneczki..serki..dżem. itd:) naprawde sie opłaca :) sa piękne widoki..': jeśli zechcesz wkleje tu zdjecia :):):) warto jechać tam gdzie pewne nie?:) Quote
basiaap Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 kasiam napisał(a):Wiem, wiem... Wakcje daleko... ale nalezy sie wczesniej zorientowac w temacie, co nie???Nie jestem pelnoletnia, a chcialabym pojechac z moim kochanym pieseczkiem do gor stolowych... Nie wiem, czy bede mogla z nim szalec na szlaku, czy nas wpuszcza Wpuszczą:lol: . My latem z naszymi dwoma chodziliśmy po górach. Nie ma zakazu wpuszczania psów na szlaki turystyczne. Sporo ludzi wędruje z psami (oczywiście na smyczy - park narodowy itp.). Quote
kasiam_ Posted December 19, 2006 Author Posted December 19, 2006 Bardzo fajnieby bylo, jakbys powklejala te zdjatka... mozesz napisac konkretnie wszystko??? wielkie i serdeczne dzieki :) A jescze mam mini-sloweczko do basi :) wiesz czytalam jakis tam regulamin parku gor stolowych... a wlasciwie dwa, ktore calkowicie sie wykluczaja... a wiec pierwszy brzmi tak: zabrania sie wprowadzania psów na obszary objęte ochroną ścisłą i czynną, z wyjątkiem miejsc wyznaczonych w planie ochrony oraz psów pasterskich wprowadzanych na obszary objęte ochroną czynną, na których plan ochrony albo zadania ochronne dopuszczają wypas; (ze str. http://www.pngs.pulsar.net.pl/regul.htm) a drugi: zabrania sie wprowadzania psów i innych zwierząt bez uwięzi, (wpisalam w google "regulamin parku narodowego gor stolowych i pierwsze co tam wyskoczylo to nacisnelam) I wlasciwie nie wiem co robic... Moga mnie z tamtad wyrzucic?? Nie no kurcze, nie chce tam jechac, a pozniej sie smucic z powodu, ze nie moge z brunem polazic po gorach... Oczywiscie wiem, kaganiec, smycz, obroza... i sie z tym w 100% zgadzam... A i dziekuje wam bardzo, bardzo serdecznie... Za pomoc :) zycze milego dnia :) Quote
Anecioreczek Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 tu Masz wsio :) http://www.nadzapora.maxmedia.pl/ Quote
juliadc Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 NA LETNIE WAKACJE Z PSEM TO TYLKO DO CHORWACJI!TAM JEST RAJ DLA PSÓW WSZEDZIE MOŻNA Z NIMI WEJŚĆ - RESTAURACJA, HOTEL, STATEK. Z NICZYM NIE MA PROBLEMÓW A WIECZORAMI NA SPACERZE MOŻNA SPOTKAĆ PSY WSZYSTKICH RAs:) OCZYWIŚCIE SĄ MIEJSCA W KTÓRYCH PSY MOGĄ SIĘ KOMPAĆ POPROSTU REWELACJA CO DO ZIMOWYCH WYJAZDÓW W TYM ROKU JEDZIEMY NA SŁOWACJE Z NASZYM FAFIKIEM JAK WRÓCIMY ZDAM RELACJE I OPISZE SZCZEGÓŁY. Quote
kasiam_ Posted January 5, 2007 Author Posted January 5, 2007 Bardzo,bardzo sie ciesze, ze tak licznie odpowiedzieliscie mi :)To milo z waszej strony... Ale mozecie odpowiedziec mi na kilka pytań?? (Wcale nie bawię w 100 pytan do...) 1. Co trzeba zabrać 2.Jak sie zachowac w tym autobusie. 3. Co zrobic jak w obcym miejscu pies zachoruje 4.Co zabrac pod te namioty... Quote
oczarek_n Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 jA CI RADZ WOGOLE POJEDZ W LATO,NA WAKACJE,NA MAZURY DO JAKIEJS TAM MIEJSCOWOSCI-NIEWIEM JAKIEJ Quote
kaskaSz Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Ja w wakacje wybieram sie na Mazury <tam mieszkam> na obóz z psem, do Rynu. Na 2 tyg. Też zabardzo nie wiem co zabrać, będe zFoxim pierwszy raz na tak długim wyjeździe i boje sie, że mi się rozchoruje lub ucieknie. Nie wiem tez co wziąśc ze soba... przy okazji i mi poradźcie ;) Quote
Recommended Posts