Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nutusia napisał(a):
No właśnie Nausicaa - Syriusz będzie księciuniem w swoim nowym domku, a Ty będziesz miała... wakacik ;)

Pracujemy nad tym, żeby wakat nie czekał za długo;-)

Jasza napisał(a):
Mi też się Karo wydała na tym zdjęciu duża :-)
A Syriusz kiedy jedzie do DOMU?

Syriusz jedzie w piątek po południu:-)

ania shirley napisał(a):
Jak ona urosła!! Ale nadal bardzo słodziutka!!!

Tęsknię za nią:-) Złamała mi serce;-)

A słodka Perełka Mamusia miała w niedzielę zdejmowane szwy. Ponieważ brzuszek nie wyglądał za pięknie, mój wet zalecił ubranie na 3 dni w fartuszek, żeby maleńka nie mogła się tam dostać. Sprawdzam codziennie, czy fartuszek jest i obserwuję bliznę. Dzisiaj wszsytko już pięknie zbladło, wygląda na to (tfu tfu), że nie będzie problemów. Maleńka sunia bardzo sie ze mną zżyła, zwłaszcza, że każda wizyta oznacza dawanie smakołyków. Jak mnie widzi, to leci radośnie merdając ogonkiem i łasi się. Uwielbiam ją:-)
Mam już dla nich leki na odrobaczanie całej czwórki i jutro dostaną tabletki. W sumie porzebują 9 tabletek. Dostaną lek 3-składnikowy, żeby poradzil sobie z każdym świństwem, który może mają w sobie.

• Replies 500
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przepraszam ale ponieważ wypadek samochodowy zdazył się na Mazowszu niedaleko Tomaszowa Mazowieckiego to łapiemy się każdego pomysłu aby pomóc:
"Gdyby ktoś miał możliwość pomóc w szukaniu arlekinki (Bestla Mały Smok), która uciekła po wypadku samochodowym do lasu w okolicach Spały (przy Tomaszowie Maz.) to proszę o kontakt"
http://www.dogomania.pl/threads/217781-Zagin%C4%85%C5%82!!-Dog-niemiecki-arlekin-okolice-Tomaszowa-Mazowieckiego?p=18010829#post18010829

Posted

Eluś, dziękuję za wstawienie:-) Tak się cieszę, że Karo ma wspaniały domek i chciałabym dzielić się z Wami otrzymywanymi mms-ami:-) Troszkę słabo ją widać pod ręką Pani, ale trudno nie zauważyć, że jest jej tam dobrze;-)

Posted

Wczoraj Syriusz został zaszczepiony na chorowy wirusowe:-) Nausicaa wrzuci później rachunek tu na stronę, a ja już dzisiaj zapiszę w wydatkach wydaną kwotę.
Dzisiaj maluszek jedzie do domu. Jestem trochę zdenerwowana, czy wszystko pójdzie zgodonie z planem. Znacznie gorzej niż ja ma jednak Nausicaa, która bardzo się z małym zżyła:-( A żeby jej nie było za smutno, za kilka dni przyjedzie do niej nowy maluch.

Anetko, bardzo Ci jestem wdzięczna za opiekę nad moimi maluszkami. Mam nadzieję, że dużo kolejnych maluchów znajdzie u Ciebie tymczasową przystań w drodze do swoich nowych domów:-)

Posted

Podliczyłam konto maluszków i wychodzi na to, że są na minusie -151,95 zł. Cały czas usiłuję skończyć bazarek, na którym chciałabym uzbierać między innymi na wyzerowanie ich konta. Może uda mi się to w weekend;-)

Posted

Mamy pierwszą relację sms-ową z DS Syriusza:-)

Podróż zniósł bardzo dobrze. Widać było, że się stresuje, bo się trząsł, ale potem przysypial na moich kolanach:-) Jak wróciliśmy biegał po mieszkaniu i bawil się z nami. Zrobił siusiu w pokoju, ale na szczęście kupkę już na spacerze:) Teraz ułożył się na swoim nowym posłanku i przysypia:) Myśłę, że jest mu dobrze. Pozdrawiamy:)

Mam też zdjęcie, jak słodko śpi, ale nie mogę przesłać go dalej, żeby Elunia je wstawiła, bo jest błąd w jakimś elemencie. Uwierzcie mi jednak, że śpi tak słodko, jak spał u mnie.

Naucicaa, raz jeszcze kłaniam Ci się nisko w podzięce za danie DT maluszkowi, a wcześniej jego siostrzyczce:-)

Posted

Ewa Marta napisał(a):

Mam też zdjęcie, jak słodko śpi, ale nie mogę przesłać go dalej, żeby Elunia je wstawiła, bo jest błąd w jakimś elemencie. Uwierzcie mi jednak, że śpi tak słodko, jak spał u mnie.

Ewa moze zapisz zdjecie w pamieci telefonu i potem sprobuj je wyslac jako zalacznik do wiadomosci.
Syriusz, juz masz cudowny dom:)

Posted

Syriusz nazywa się teraz Korek, powoli aklimatyzuje się w nowym miejscu:-) Nauczył się już popiskiwać i stać przy wyjściu, kiedy chce się załatwić. Niestety nie zawsze pamięta o zakomunikowaniu potrzeb, ale dziewczyny pracują nad tym:-) Pierwsze samotne pozostanie w domu zakończyło się porwaniem papierów. Poradziłam, żeby narazie zamykały dwa pokoje, zostawiając mu trzeci, przedpokój i kuchnię.
Maluszkowi apetyt dopisuje, humor też:-) Niebawem dostanę jakieś zdjęcia, ale narazie nie ma żadnych, żeby go nie stresować aparatem:-)

Posted

Magdagdynia napisał(a):
a co z tym xco byl na lancuchu bo nie doczytalam?

Nadal jest u ludzi, tyle, że nocuje w domu. Ostatnio mial chore uszka i ludzie zgodzili się aplikować mu leki przepisane przez moją siostrę- weterynarza. Wykupiłam leki i zaniosłam z dokładną instrukcją co i kiedy podawać. Uszka wyglądają dużo lepiej. Pokazałam też jak je czyścić. Maluch dostał ode mnie zabawki, czasami widuję go z facetem na smyczce. Może coś do nich dotarło... Widuję go codziennie i staram się trzymać rękę na pulsie, ale wydostanie go stamtąd narazie jest niemożliwe:-(