Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja i jofracy posapamowałyśmy tu i tam, zrobiłyśmy wydarzenie na fejsie, szykuje jeszcze newsa może ktoś jeszcze posamuje z nami? Poogłasza? Hmmm. Ocene Pani zostawmy na potem (aczkolwiek każdy z nas i tak już ocenił). Miało być wspaniale, super a wyszło jak wyszło. Teraz trzeba ratować sunię i tyle.

Posted

Czy ktoś wie w jakiej miejscowości jest teraz pies ?
Nie pytam z ciekawości, tylko żeby zaplanować jakąkolwiek pomoc muszę wiedzieć gdzie on teraz jest.
Nie chcę dzwonić do Alaski, ponieważ jeszcze nie wiem co mogę konkretnie pomóc. Czy suczka jest teraz w Karpaczu ?

Posted

Tak, Karpacz. Wczoraj rozmawiałam z Alaską, miała przemyslec jedna osoba z Warszawy ale póki co się nie odzywa, a wiem zę tam małe piekiełko jest - jeden z domowników mocno naciska i doprawy nie ma pewności czy np w tej chwili nie wiezie jej do schronu.

Posted

Reno2001 napisał(a):
No właśnie, Karpacz. Nie wiem czemu mi się Ruda Śląska ubzdurała.

Czyli mała jest jeszcze na bank w Karpaczu ?

Isadoro, a jak wywożą ją do schronu to gdzie ?

Posted

Isadora7 napisał(a):
Nie mam pojęcia

To trudno będzie jakoś pomóc gdy nie wiadomo gdzie jest jamniczka. Gdyby była jeszcze w Karpaczu to mam pewien plan.

Posted

bianka0 napisał(a):
To trudno będzie jakoś pomóc gdy nie wiadomo gdzie jest jamniczka. Gdyby była jeszcze w Karpaczu to mam pewien plan.

Póki co to jest w Karpaczu.
Nie bedzie wiadomo jak oddana będzie do schroniska.

Posted

Saba jest w Karpaczu.
Alaska przetrzyma ją do poniedziałku. W poniedziałek koło południa holly101 i Maksymilian101 zawiozą ją do hoteliku u zuziM.
Są to kojce zewnętrzne więc będzie potrzebny kubraczek ( chyba że Saba go ma ), no i w miarę możliwości może chociaż po parę złotych deklaracji. To będzie już mój trzeci pies w hoteliku.

Posted

[quote name='jofracy']muszę to powiedzieć. KTOŚ TEGO PSA STARSZEJ OSOBIE WYADOPTOWAŁ!

jofracy, powinnaś chyba przeczytac poprzedni watek suczki:
http://www.dogomania.pl/threads/127241-MIELEC-Podpalana-śliczna-jamniczka.-Już-w-swoim-domku!!!?p=11536239&viewfull=1#post11536239
post 82 i dalej. Polecam.

Nie wiem, co ustalała Alaska z Kierownikiem, który wiózł wtedy sunię do domu, ani kto podpisał umowę adopcyjną, ale my tu wiedziałysmy, ze suka będzie u Alaski, a nie jej babci, i nie było mowy, że rodzina nie zapewni suce opieki w godzinie W.
Pewnie lepiej byłoby prowadzic temat na starym watku. Byłoby czytelniej.

Posted

Saba już u zuziM.
Podróż zniosła dobrze. Na razie jest bardzo spokojną i grzeczną suczką. Holly 101 nie miała z nią kłopotów w czasie podróży.
Zaraz zadzwonię do zuziM, niestety dopiero wróciłam z pracy, więc wszystko z opóźnieniem.

Posted

Szczerze? Odetchnęłam Bianka po Twoim wpisie, że sunia już u zuziM, martwi mnie jednak pogoda, temp. niskie czy ona nie zmarznie, nawet mając ubranko i kocyki ? Boże jak patrze na te nasze kanapowe w temp. 21-24 st. a ją biedaczkę z kanapy na 0 lub poniżej to gardło mi ściska :(

Posted

Nie jest tragicznie yunono. Zuzia przygotowała niewielka budkę z siankiem i kocykami. Wejście do budki jest zasłonięte osłoną. Mała jest strasznie grubiutka, więc naturalny sweterek z tłuszczyku też ma.
Ma olbrzymi apetyt i zjadła ze smakiem, z chęcią chodzi na spacerki, już odbyły razem wieczorny. Na spacerze nie przejawia agresji do żadnych psów. Teraz śpi zakopana w kocyki i sianko. Zuzia jeszcze zajrzy do niej przed snem.
Kojec jest osłonięty przed wiatrem ze wszystkich stron matami.
Idą pocztą ubranka na zmianę od JamniczejRodziny i Celiny12. Ryjonek zaproponowała pomoc materialną z bazarku, jeżeli będzie taka konieczność. Kasia77 również zaproponowała pomoc, gdyby jofracy nie mogła wziąć jej do siebie. Zwolniło się DT po Maksiu
[*]. Ale to jeszcze tylko miejsce alternatywne, ze względu na krótki czas od śmierci Maksia
[*]. Dzwoniła Alaska i mówiła że jakaś pani z Warszawy również dzisiaj zaproponowała DT.
Serdecznie wszystkim dziękuję w imieniu Saby za oddźwięk. :loveu:
Do momentu przewiezienia do DT mała da sobie radę. Najważniejsze że ma spokój i jest bezpieczna.

Posted

Potwierdzam, śliczna, kochana ale też trochę smutna Sabcia jest już u ZuziM. Też myślę, że Malutka sobie poradzi - wiadomo, domowy tymczas no i DS jak najszybciej wskazane, ale ma tam świetną i troskliwą opiekę, no i zacne towarzystwo :D

Posted

[quote name='bianka0']Saba już u zuziM.
Podróż zniosła dobrze. Na razie jest bardzo spokojną i grzeczną suczką. Holly 101 nie miała z nią kłopotów w czasie podróży.
Zaraz zadzwonię do zuziM, niestety dopiero wróciłam z pracy, więc wszystko z opóźnieniem.

[quote name='yunona']Szczerze? Odetchnęłam Bianka po Twoim wpisie, że sunia już u zuziM, martwi mnie jednak pogoda, temp. niskie czy ona nie zmarznie, nawet mając ubranko i kocyki ? Boże jak patrze na te nasze kanapowe w temp. 21-24 st. a ją biedaczkę z kanapy na 0 lub poniżej to gardło mi ściska :(

[quote name='bianka0']Nie jest tragicznie yunono. Zuzia przygotowała niewielka budkę z siankiem i kocykami. Wejście do budki jest zasłonięte osłoną. Mała jest strasznie grubiutka, więc naturalny sweterek z tłuszczyku też ma.
Ma olbrzymi apetyt i zjadła ze smakiem, z chęcią chodzi na spacerki, już odbyły razem wieczorny. Na spacerze nie przejawia agresji do żadnych psów. Teraz śpi zakopana w kocyki i sianko. Zuzia jeszcze zajrzy do niej przed snem.
Kojec jest osłonięty przed wiatrem ze wszystkich stron matami.
Idą pocztą ubranka na zmianę od JamniczejRodziny i Celiny12. Ryjonek zaproponowała pomoc materialną z bazarku, jeżeli będzie taka konieczność. Kasia77 również zaproponowała pomoc, gdyby jofracy nie mogła wziąć jej do siebie. Zwolniło się DT po Maksiu

• . Ale to jeszcze tylko miejsce alternatywne, ze względu na krótki czas od śmierci Maksia
  • . Dzwoniła Alaska i mówiła że jakaś pani z Warszawy również dzisiaj zaproponowała DT.
    Serdecznie wszystkim dziękuję w imieniu Saby za oddźwięk. :loveu:
    Do momentu przewiezienia do DT mała da sobie radę. Najważniejsze że ma spokój i jest bezpieczna.

• [quote name='holly101']Potwierdzam, śliczna, kochana ale też trochę smutna Sabcia jest już u ZuziM. Też myślę, że Malutka sobie poradzi - wiadomo, domowy tymczas no i DS jak najszybciej wskazane, ale ma tam świetną i troskliwą opiekę, no i zacne towarzystwo :D

Uffff Saba bezpieczna to najważniejsze. Teraz tzreba na spokojnie pomyśleć o transporcie do jofracy. ufffffffffffff
    Zuzia pieknie dziekujemy :)

Posted

No to i ja z ulgą to przeczytałam. Do mnie to przemawia. I Jofracy dzięki, że przytulisz małą. Cholera wie jak naprawdę w tym Karpaczu było. Przeczytałam pierwszy wątek i nie powiem, żeby ciśnienie mi nie walnęło. To nazywa się nieodpowiedzialność, brak serca i k....... [ciach mod].

Guest
    This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
        87.9k
      • Total Posts
        13m
    • Create New...