bianka0 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Adopcje to nie jest łatwa sprawa i na prawdę tak do końca nigdy nic nie wiadomo. Nawet po latach jak dzwonię do domów ,,moich '' psów, to czuje ten lęk i wewnętrzny niepokój. Musimy juz teraz skupić się nad transportem do DT ( jeżeli oczywiście potwierdzi chęć przygarnięcia Saby) i znalezieniem jej nowego domu.
zuziaM Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Wczoraj bylo u nas bardzo cieplutko, wiec Sabcia caly dzien przelezala przed budka na kocyku w sloncu. Pozniej musialam jej pokazac, po co jest budka ...... Balam sie, czy bedzie chciala tam wchodzic. Wyscielilam tam koldre, koce i poduszeczke Sabci. Musialam wrzucac do srodka na poslanie smaczki i po nie Saba wchodzila do srodka. Potem zaslonilam kocykami wejscie do sypialni i wejscie zewnetrzne do przedsionka. Saba doskonale sobie poradzila z wchodzeniem i wychodzeniem. Przespala w srodku cala noc. Rano wychodzila juz i sie zalatwila. Bylysmy na spacerze. Teraz spi sobie nadal schowana w budce. Nie ma byc jeszcze na szczescie bardzo zimno, wiec powinnysmy sobie poradzic.
tanitka Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 jednak serce boli, jak jamnik z domu w listopadzie ląduje w budzie:( przykre jest to, że dogomaniaczka doprowadziła do takiej sytuacji i jeszcze się obraziła za to, że położyła sprawę
zuziaM Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Oj boli i to bardzo ..... Kiedy przyjmuje psiaki ze schronisk, to wiem, ze maja u nas o niebo lepiej .... ale kiedy jest sytuacja, jak ta z Saba ... serce mi pęka ... Ale dzisiaj wkladalam reke do srodka do budki, kiedy Sabcia byla w srodku i naprawde, uwierzcie, miala w srodku tak cieplutenko ... Wyszla zaraz do mnie i podskakiwala z radosci i rozdawala caluski.... to naprawde cudowna slodziutka psineczka.
zuziaM Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Czy ktos ostatnio do nas wysylal cos dla Sabci ???? Dostalam bezposrednio z firmy ( zamawiane przez internet ) - OLEJ Z DZIKIEGO LOSOSIA Z ALASKI , ale nie mam pojecia dla korego to jest psiaka ....
bianka0 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Zuziu oleju z ALASKI raczej nikt jeszcze dla Saby nie wysyłał. Nie sądzę też żeby wysłała ALASKA ;) Do hoteliku zuzi mkną na razie ubranka od Celiny12 i JamniczejRodziny. I być może że kocyki od Isadory. Wczoraj usnęłam, więc nie zdążyłam założyć nowego wątku. :oops: Zrobię to dzisiaj. Przy rozliczeniach z bazarku i robieniu ogłoszeń potrzebny jest zawsze pierwszy post. Zresztą mała zaczyna nowe, inne życie.
Celina12 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Tak ja wysłałam ubranka dla Sabuni....:loveu::loveu:...chciałam coś jeszcze napsiać ale nie chcę się denerwować....ale coś mnie trafia jak słysze takie historie....:shake:
zuziaM Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 OK, juz wyjasnila sie sprawa z olejem .... to dla Deniska. Ubranka jeszcze nie doszly. Probuje zalatwic u mnie na miejscu jakis domowy DT dla Sabuni na te dwa tygodnie .... ciezko jest jednak.
tanitka Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 ten transport to z dolnego na górny śląsk jest szukany? dużo to jest km, może kogoś wynająć? dlaczego dwa tygodnie?
zuziaM Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 No tak okolo .... jakies Dt sie klaruja, ale to moze chwilke jeszcze potrwac....
holly101 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Jeśli chodzi o transport na Śląsk to my w gotowości jak coś ;)
bianka0 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 holly101 napisał(a):Jeśli chodzi o transport na Śląsk to my w gotowości jak coś ;) Dziękuję. Na razie jeszcze wszystko w trakcie uzgadniania.
yunona Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Alaska to raczej trochę lodu jeszcze dosłac mogłaby , bo tylko na to ją byłoby stać (metafora). Trzymam kciuki za Sabcię, żeby jak najszybciej znalazła się w domku w DT , chyba , że gdzieś tam już stały domek ją wypatrzył. Myzianki dla pieknoty :)
Ryjonek Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Jakby trzeba było w okolice stolicy Sabcię przywieźć to ja mogę pomóc:)
bianka0 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Ryjonek napisał(a):Jakby trzeba było w okolice stolicy Sabcię przywieźć to ja mogę pomóc:) Dziękuję, ale jest potrzebny transport do Słupska.:shake:
tanitka Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 ale z Warszawy, to już blizej do Słupska ;) Ryjonek kiedy jedziesz na trasie?
Maupa4 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Zapraszam na ten wątek: http://www.dogomania.pl/threads/217820-Kr%C3%B3lowa-SABA-jamniczka-kt%C3%B3ra-utraci%C5%82a-swoje-kr%C3%B3lestwo.?p=18023073#post18023073
Recommended Posts