paula_t Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 (edited) Avilia, już dawno pisałam, że zrobię mu ogłoszenia tylko potrzebuję tekst + fotki na maila, to nie dostałam żadnej odpowiedzi na to. A tu? http://www.dogomania.pl/forum/threads/186983-Mokry-Nosek-Teresin-40-km-od-Wawy-pDT/page10 Edited October 25, 2012 by paula_t Quote
Marlena:) Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Dziewczyny, mam teraz haskacza, bardzo trudnego, z lękiem separacyjnym - obdzwoniłam hotele, ale większość nie chciało się podjąć. Dostałam namiary na Centrum Resocjalizacji i Rozwoju psów spod Poznania. Pani Katarzyna robi tam z psami cuda... Lęk separacyjny, czy agresja to dla niej pestka. Psy prostuje metodą stada, więc nie ma zadnych agresywnych metod. Kasa nie mała, bo 450/mc (karma w cenie) ale może warto? Dzwoniłam wczoraj, zostało jeszcze jedno wolne miejsce, po tym jak zarezerwowałam jedno dla Nerona.. tel [FONT=lucida grande]790764613[/FONT] Quote
asiuniab Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 [quote name='Marlena:)']Dziewczyny, mam teraz haskacza, bardzo trudnego, z lękiem separacyjnym - obdzwoniłam hotele, ale większość nie chciało się podjąć. Dostałam namiary na Centrum Resocjalizacji i Rozwoju psów spod Poznania. Pani Katarzyna robi tam z psami cuda... Lęk separacyjny, czy agresja to dla niej pestka. Psy prostuje metodą stada, więc nie ma zadnych agresywnych metod. Kasa nie mała, bo 450/mc (karma w cenie) ale może warto? Dzwoniłam wczoraj, zostało jeszcze jedno wolne miejsce, po tym jak zarezerwowałam jedno dla Nerona.. tel [FONT=lucida grande]790764613[/FONT] Kochana Ty się zorientuj co do tej osoby, bo wydaje mi się, że było o niej głośno w nie najlepszym kontekście. Z tego co pamiętam, jakieś szczeniaki nie poszczepione i kilka z nich umarło, a poza tym jakieś dziwne sprawy powychodziły. Także proszę Cię zobacz czy to nie jest ta sama osoba; Quote
beataczl Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 asiuniab napisał(a):Kochana Ty się zorientuj co do tej osoby, bo wydaje mi się, że było o niej głośno w nie najlepszym kontekście. Z tego co pamiętam, jakieś szczeniaki nie poszczepione i kilka z nich umarło, a poza tym jakieś dziwne sprawy powychodziły. Także proszę Cię zobacz czy to nie jest ta sama osoba; cos mi sie tez ..obilo" o uszy..ale czy to akurat to miejsce -nie pamietam... Quote
beataczl Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 beataczl napisał(a):zdaje sie,ze hotelik musi byc zarejestrowany , wystawiajacy fakturke na Fundacje..bo widze konto fundacyjne ? niestety, .. moj odpada, ktory proponowalam na watku na poczatku trzeba dalej szukac Quote
Macia Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 [quote name='Marlena:)']Dziewczyny, mam teraz haskacza, bardzo trudnego, z lękiem separacyjnym - obdzwoniłam hotele, ale większość nie chciało się podjąć. Dostałam namiary na Centrum Resocjalizacji i Rozwoju psów spod Poznania. Pani Katarzyna robi tam z psami cuda... Lęk separacyjny, czy agresja to dla niej pestka. Psy prostuje metodą stada, więc nie ma zadnych agresywnych metod. Kasa nie mała, bo 450/mc (karma w cenie) ale może warto? Dzwoniłam wczoraj, zostało jeszcze jedno wolne miejsce, po tym jak zarezerwowałam jedno dla Nerona.. tel [FONT=lucida grande]790764613[/FONT] To czasem nie to miejsce: http://www.dogomania.pl/forum/threads/226898-Zm%C4%99czona-mamusia-z-pseudo-prosi-o-pomoc!-Brak-pieni%C4%85%C5%BCk%C3%B3w-na-hotelik-%28/page8 ? Quote
__Lara Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Mamy coraz mniej czasu... ja nie mam pomysłu, a mało nas tutaj niestety :( Quote
paula_t Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Avilia, a w jakich póki co hotelach pytałyście o miejsca? Quote
Avilia Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 paula_t napisał(a):Avilia, a w jakich póki co hotelach pytałyście o miejsca? W hotelikach w naszej okolicy. Niestety wszędzie full. Najlepiej by było aby znaleźć mu hotel w Mazowieckim aby nie wozić go nie wiadomo gdzie ponownie. Bo to znów koszty. Quote
paula_t Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Pewnie, że tak. A z jakimś się kontaktowałyście? Quote
Tofikowa Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 to jest wątek polecanych hoteli, jest kilka z okolic Warszawy - pierwszy post http://www.dogomania.pl/forum/threads/186573-Domy-tymczasowe-i-hoteliki-wpisujcie-tylko-sprawdzone Quote
Avilia Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='Tofikowa']to jest wątek polecanych hoteli, jest kilka z okolic Warszawy - pierwszy post http://www.dogomania.pl/forum/threads/186573-Domy-tymczasowe-i-hoteliki-wpisujcie-tylko-sprawdzone Zaraz sobie to przejrzę. Quote
Tofikowa Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Z Łodzi Jest Karilka, pytałyście Ją? Karilka jest chyba behawiorystką, ma chyba teraz dwie sunie, nie wiem czy będzie chciała/mogła wziąć kolejnego psiaka ale warto zapytać Quote
Avilia Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Tofikowa napisał(a):Z Łodzi Jest Karilka, pytałyście Ją? Karilka jest chyba behawiorystką, ma chyba teraz dwie sunie, nie wiem czy będzie chciała/mogła wziąć kolejnego psiaka ale warto zapytać Z tego co się orientuję to Karilka ma zwierzęta w domu/mieszkaniu? Nie jestem pewna. No i mam wrażenie, że przyjmuje tylko suczki... Poza tym chyba jest niezarejestrowana, a pieniądze na Aramisa zbierane są na konto fundacyjne = faktura. Quote
magda222 Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 W podpisie zuziM, która ma hotelik w dolnośląskim pisze, że ma miejsce dla dużego psa. Tylko nie wiem czy Was interesuje to województwo, no i trzeba zapytać czy da sobie radę z Aramisem. Jest tam jej telefon podany. Quote
majku33krakow Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 [quote name='magda222']W podpisie zuziM, która ma hotelik w dolnośląskim pisze, że ma miejsce dla dużego psa. Tylko nie wiem czy Was interesuje to województwo, no i trzeba zapytać czy da sobie radę z Aramisem. Jest tam jej telefon podany. nie da sobie rady nie może młodego psa wziąśc ma same staruszki(nie dzwoniłem,nie pytałem ale wiem co i jak bo mówiła dawno temu) Quote
wolf122 Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Jak ten pies będzie tak przerzucany z kąta w kąt,to cała praca nad jego charakterem a i jego psychika bardzo ucierpi.Widzę,że nie macie kompletnie pomysłu na psa i jest to szamotanina.Rozumiem,że nie ma domu,że jest cięzko ale w końcu sie okaże,że ten pies wyląduje na powrót w schronie.Potrzebna jest jedna osoba,która skoordynuje działania,ogłoszenia,event na fb itd.Ja dopisuję co nieco na evencie Aramisa na fb ale własciwie z doskoku i nikt specjalnie nie informuje mnie co i jak z Aramisem się dzieje.Pełna samowolka.W takim działaniu szanse na efekt są znikome.Nikogo tu nie obwiniam,chodzi tylko o to by cały Wasz trud nie poszedł na marne,bo trochę się rozmywa ten cały zryw dla Aramisa. Quote
agat21 Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Przeprasza, jeśli to głupie pytanie, ale czemu Aramis musi być zabrany od Jamora? W ostatnich postach nie ma o tym informacji, a całego wątku teraz nie przeczytam... Quote
jamor Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 (edited) [quote name='agat21']Przeprasza, jeśli to głupie pytanie, ale czemu Aramis musi być zabrany od Jamora? W ostatnich postach nie ma o tym informacji, a całego wątku teraz nie przeczytam... Bo tak było uzgodnione , że pies jedzie do mnie na miesiac a jak nie znajdzie domu to idzie do innego DT gdzie jest tanio, bo u mnie jest drogo. Podobno są takie za 200-300 zł a w tytułach wątków na dogo ciagle wpis < wolne 1 miejsce >. Aramis nie jest psem trudnym czy niebezpiecznym, wiec może zostac przedniesiony, jeśli tak zdecydujecie. U mnie miejsce jest a nawet kilka , bo naprawde trudne prywatne egz. musiały wyjechać ,a nic nowego nie biore i pewnie nie wezme nic w tym roku – powód> znalazłem się w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie i dostałem łomot, mam złamaną noge. Pomykam w gipsie i tak jeszcze 3 tygodnie. Aramis jest dobrym psem, bardzo sympatycznym. Tak naprawde to zachowuje się jak szczenior. Najwazniejsze ze nie ma zadnych stanów lękowych wiec jest psem przewidywalnym. Jest bardzo elastyczny i kontaktowy. Aramis na skłonności i predyspozycje na psa strózująco obronnego i bardzo chciałby się w tym realizaowac. Ja mu na to nie pozwalam. Widać , że w jego główce jest już taka myśl, ze urodził się po to aby pilnować i troche jest zdziwiony , że ja dre jape jak on to pokazuje. Uważam ,że te zachowania trzeba w nim wyciszyc, uspic, bo ciezko znaleźć dom dla agresywnego psa. Jesli już pojdzie do ds i nowy pan uzna , ze potrzeba jest taka , aby aramis pilnował, to na bank aramis posika się ze szczescia i spelni takie oczekiwania . Pies w zadnym wypadku nie nadaje się do bloku. Aramis potrzebuje się wyładować, wylachac , a tu żadne spacerki tego nie zastąpią. Ciężko mi sobie wyobrazic mijanie się na schodach klatki bloku z osobą która się nie spodoba aramisowi. A niespodobac się może sąsiad który będzie po kielichu , sąsiadka z zakupami lub jakis starszy człowiek z laską /laska-czytaj kij wyprofilowany a nie mloda dupa> Aramis do suk – ok. Do psów róznie, jedne lubi inne nie. Koty nie mile widziane /corka była z nim w miescie, miala niezla jazde jak zobaczyl kota/ Czy pies u mnie nadal zostanie czy nie – to już wasza decyzja i wasza kasa. Proponowałbym teraz calą energie przeznaczyc na zmasowany atak na ogloszenia, bo tak czy siak regula jest zazwyczaj taka, ze jak pies wyjdzie se schroniska i jest bezpieczy to wiele osob zapomina o swoich deklaracjach i wtedy czy dt jest za tyle czy za tyle to zaczyna brakowac kasy i prowadzocy wątek na dogo zostaje z ręką w nocniku. Zdjęcia do uzytkowania i pobierania są tu http://www.fotosik.pl/u/jamor/album/1299357 tam tez widac jak aramis oszczekuje przy ogrodzeniu bo ktos idzie ulicą. Ogon w gorze – cfffaniak a co , on tez tak potrafi Proszę nie zadawac mi pytan na watku i na dogo. Jakby co to na meila jamor@op.pl Edited October 31, 2012 by jamor Quote
Emiś Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Są u mnie jeszcze 2 wolne pakiety ogłoszeń od Asiuniab, mogę zrobić Aramisowi ogłoszenia, jeśli się zgodzi. Tylko tekst i wybrane zdjęcia proszę na mail. Quote
phase Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Powtórzę się, ale Aramis to naprawdę piękny pies! Quote
Klaudus__ Posted October 31, 2012 Author Posted October 31, 2012 Dopiero dzisiaj tutaj dotarłam,bo też mamy teraz sporo na głowie. Dzięki Jamor,że też się tutaj wypowiedziałeś, a więc tak. Jamor mówi,że Aramis tam może zostać - wiem,że to sporo pieniążków, ALE... Jamor już zna Aramisa - i myślę,że jest najlepszą osobą na świecie ,która odpowiednio 'oceni' potencjalny ds. Może się postaramy i skupimy się na ogłaszaniu ( np Emilka :P) i postaramy się znaleźć Mu ds - który będzie Go mógł zabrać od Jamora? Quote
Tofikowa Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 jak będzie gotowy tekst do ogłoszeń to wrzućcie go na wątek, pomogę w ogl Quote
magda222 Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Tekst już dawno jest. [quote name='Klaudus__'][FONT=Segoe Print]Aramis to piękny, dostojny, około 2,5 roczny pies. Jest niesamowiciemądrym, zapatrzonym w człowieka psem. Szybko się uczy, ładniechodzi na smyczy. Uwielbia kontakt z dziećmi. Pomimo swoichnie małych gabarytów czuje się 100% szczeniaczkiem. I właśnie zdziećmi może szaleć do woli Zabawy i wygłupianie Mu wgłowie. On tak bardzo pragnie posiadać 'swojegoczłowieka'... Szukamy dla Aramisa fantastycznego nowegodomu. Gdzie będzie kochany 'na zawsze' – bo to wyjątkowypies. Gdzie zimowe mroźne wieczory spędzi u boku ukochanegoCzłowieka,a nie w zimnej, schroniskowej budzie przy temperaturze -20stopni jak w zeszłym roku... Jeżeli widząc Aramiska mocniejzabiło Ci serducho – zadzwoń i zapytaj o co tylko chcesz, zprzyjemnością odpowiemy na pytania. Warunkiem adopcji jestspotkanie przedadopcyjne i podpisanie z Nami umowy adopcyjnej. DającMu dom , sprawisz,że kolejne psie serce znadzie swoje miejsce naziemi... Kontakt: Klaudia: 785 549 189 Ola: 798 596 534[/FONT] [FONT=Segoe Print]mail:zaadoptuj.zwierzaka@interia.pl [/FONT] Quote
Recommended Posts