Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, mam teraz haskacza, bardzo trudnego, z lękiem separacyjnym - obdzwoniłam hotele, ale większość nie chciało się podjąć. Dostałam namiary na Centrum Resocjalizacji i Rozwoju psów spod Poznania. Pani Katarzyna robi tam z psami cuda... Lęk separacyjny, czy agresja to dla niej pestka. Psy prostuje metodą stada, więc nie ma zadnych agresywnych metod. Kasa nie mała, bo 450/mc (karma w cenie) ale może warto?
Dzwoniłam wczoraj, zostało jeszcze jedno wolne miejsce, po tym jak zarezerwowałam jedno dla Nerona..
tel [FONT=lucida grande]790764613[/FONT]

Posted

[quote name='Marlena:)']Dziewczyny, mam teraz haskacza, bardzo trudnego, z lękiem separacyjnym - obdzwoniłam hotele, ale większość nie chciało się podjąć. Dostałam namiary na Centrum Resocjalizacji i Rozwoju psów spod Poznania. Pani Katarzyna robi tam z psami cuda... Lęk separacyjny, czy agresja to dla niej pestka. Psy prostuje metodą stada, więc nie ma zadnych agresywnych metod. Kasa nie mała, bo 450/mc (karma w cenie) ale może warto?
Dzwoniłam wczoraj, zostało jeszcze jedno wolne miejsce, po tym jak zarezerwowałam jedno dla Nerona..

Kochana Ty się zorientuj co do tej osoby, bo wydaje mi się, że było o niej głośno w nie najlepszym kontekście. Z tego co pamiętam, jakieś szczeniaki nie poszczepione i kilka z nich umarło, a poza tym jakieś dziwne sprawy powychodziły. Także proszę Cię zobacz czy to nie jest ta sama osoba;

Posted

asiuniab napisał(a):
Kochana Ty się zorientuj co do tej osoby, bo wydaje mi się, że było o niej głośno w nie najlepszym kontekście. Z tego co pamiętam, jakieś szczeniaki nie poszczepione i kilka z nich umarło, a poza tym jakieś dziwne sprawy powychodziły. Także proszę Cię zobacz czy to nie jest ta sama osoba;

cos mi sie tez ..obilo" o uszy..ale czy to akurat to miejsce -nie pamietam...

Posted

beataczl napisał(a):
zdaje sie,ze hotelik musi byc zarejestrowany , wystawiajacy fakturke na Fundacje..bo widze konto fundacyjne ?

niestety, .. moj odpada, ktory proponowalam na watku na poczatku
trzeba dalej szukac

Posted

[quote name='Marlena:)']Dziewczyny, mam teraz haskacza, bardzo trudnego, z lękiem separacyjnym - obdzwoniłam hotele, ale większość nie chciało się podjąć. Dostałam namiary na Centrum Resocjalizacji i Rozwoju psów spod Poznania. Pani Katarzyna robi tam z psami cuda... Lęk separacyjny, czy agresja to dla niej pestka. Psy prostuje metodą stada, więc nie ma zadnych agresywnych metod. Kasa nie mała, bo 450/mc (karma w cenie) ale może warto?

To czasem nie to miejsce: http://www.dogomania.pl/forum/threads/226898-Zm%C4%99czona-mamusia-z-pseudo-prosi-o-pomoc!-Brak-pieni%C4%85%C5%BCk%C3%B3w-na-hotelik-%28/page8 ?

Posted

paula_t napisał(a):
Avilia, a w jakich póki co hotelach pytałyście o miejsca?

W hotelikach w naszej okolicy. Niestety wszędzie full.
Najlepiej by było aby znaleźć mu hotel w Mazowieckim aby nie wozić go nie wiadomo gdzie ponownie. Bo to znów koszty.

Posted

Z Łodzi Jest Karilka, pytałyście Ją?
Karilka jest chyba behawiorystką, ma chyba teraz dwie sunie, nie wiem czy będzie chciała/mogła wziąć kolejnego psiaka ale warto zapytać

Posted

Tofikowa napisał(a):
Z Łodzi Jest Karilka, pytałyście Ją?
Karilka jest chyba behawiorystką, ma chyba teraz dwie sunie, nie wiem czy będzie chciała/mogła wziąć kolejnego psiaka ale warto zapytać

Z tego co się orientuję to Karilka ma zwierzęta w domu/mieszkaniu? Nie jestem pewna. No i mam wrażenie, że przyjmuje tylko suczki...
Poza tym chyba jest niezarejestrowana, a pieniądze na Aramisa zbierane są na konto fundacyjne = faktura.

Posted

W podpisie zuziM, która ma hotelik w dolnośląskim pisze, że ma miejsce dla dużego psa. Tylko nie wiem czy Was interesuje to województwo, no i trzeba zapytać czy da sobie radę z Aramisem. Jest tam jej telefon podany.

Posted

[quote name='magda222']W podpisie zuziM, która ma hotelik w dolnośląskim pisze, że ma miejsce dla dużego psa. Tylko nie wiem czy Was interesuje to województwo, no i trzeba zapytać czy da sobie radę z Aramisem. Jest tam jej telefon podany.

nie da sobie rady nie może młodego psa wziąśc ma same staruszki(nie dzwoniłem,nie pytałem ale wiem co i jak bo mówiła dawno temu)

Posted

Jak ten pies będzie tak przerzucany z kąta w kąt,to cała praca nad jego charakterem a i jego psychika bardzo ucierpi.Widzę,że nie macie kompletnie pomysłu na psa i jest to szamotanina.Rozumiem,że nie ma domu,że jest cięzko ale w końcu sie okaże,że ten pies wyląduje na powrót w schronie.Potrzebna jest jedna osoba,która skoordynuje działania,ogłoszenia,event na fb itd.Ja dopisuję co nieco na evencie Aramisa na fb ale własciwie z doskoku i nikt specjalnie nie informuje mnie co i jak z Aramisem się dzieje.Pełna samowolka.W takim działaniu szanse na efekt są znikome.Nikogo tu nie obwiniam,chodzi tylko o to by cały Wasz trud nie poszedł na marne,bo trochę się rozmywa ten cały zryw dla Aramisa.

Posted

Przeprasza, jeśli to głupie pytanie, ale czemu Aramis musi być zabrany od Jamora?
W ostatnich postach nie ma o tym informacji, a całego wątku teraz nie przeczytam...

Posted (edited)

[quote name='agat21']Przeprasza, jeśli to głupie pytanie, ale czemu Aramis musi być zabrany od Jamora?
W ostatnich postach nie ma o tym informacji, a całego wątku teraz nie przeczytam...

Bo tak było uzgodnione , że pies jedzie do mnie na miesiac a jak nie znajdzie domu to idzie do innego DT gdzie jest tanio, bo u mnie jest drogo. Podobno są takie za 200-300 zł a w tytułach wątków na dogo ciagle wpis < wolne 1 miejsce >.
Aramis nie jest psem trudnym czy niebezpiecznym, wiec może zostac przedniesiony, jeśli tak zdecydujecie. U mnie miejsce jest a nawet kilka , bo naprawde trudne prywatne egz. musiały wyjechać ,a nic nowego nie biore i pewnie nie wezme nic w tym roku – powód> znalazłem się w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie i dostałem łomot, mam złamaną noge. Pomykam w gipsie i tak jeszcze 3 tygodnie.
Aramis jest dobrym psem, bardzo sympatycznym. Tak naprawde to zachowuje się jak szczenior. Najwazniejsze ze nie ma zadnych stanów lękowych wiec jest psem przewidywalnym. Jest bardzo elastyczny i kontaktowy. Aramis na skłonności i predyspozycje na psa strózująco obronnego i bardzo chciałby się w tym realizaowac. Ja mu na to nie pozwalam. Widać , że w jego główce jest już taka myśl, ze urodził się po to aby pilnować i troche jest zdziwiony , że ja dre jape jak on to pokazuje. Uważam ,że te zachowania trzeba w nim wyciszyc, uspic, bo ciezko znaleźć dom dla agresywnego psa. Jesli już pojdzie do ds i nowy pan uzna , ze potrzeba jest taka , aby aramis pilnował, to na bank aramis posika się ze szczescia i spelni takie oczekiwania .
Pies w zadnym wypadku nie nadaje się do bloku. Aramis potrzebuje się wyładować, wylachac , a tu żadne spacerki tego nie zastąpią. Ciężko mi sobie wyobrazic mijanie się na schodach klatki bloku z osobą która się nie spodoba aramisowi. A niespodobac się może sąsiad który będzie po kielichu , sąsiadka z zakupami lub jakis starszy człowiek z laską /laska-czytaj kij wyprofilowany a nie mloda dupa>
Aramis do suk – ok. Do psów róznie, jedne lubi inne nie. Koty nie mile widziane /corka była z nim w miescie, miala niezla jazde jak zobaczyl kota/
Czy pies u mnie nadal zostanie czy nie – to już wasza decyzja i wasza kasa. Proponowałbym teraz calą energie przeznaczyc na zmasowany atak na ogloszenia, bo tak czy siak regula jest zazwyczaj taka, ze jak pies wyjdzie se schroniska i jest bezpieczy to wiele osob zapomina o swoich deklaracjach i wtedy czy dt jest za tyle czy za tyle to zaczyna brakowac kasy i prowadzocy wątek na dogo zostaje z ręką w nocniku.

Zdjęcia do uzytkowania i pobierania są tu http://www.fotosik.pl/u/jamor/album/1299357 tam tez widac jak aramis oszczekuje przy ogrodzeniu bo ktos idzie ulicą.

Ogon w gorze – cfffaniak

a co , on tez tak potrafi

Proszę nie zadawac mi pytan na watku i na dogo. Jakby co to na meila jamor@op.pl

Edited by jamor
Posted

Są u mnie jeszcze 2 wolne pakiety ogłoszeń od Asiuniab, mogę zrobić Aramisowi ogłoszenia, jeśli się zgodzi. Tylko tekst i wybrane zdjęcia proszę na mail.

Posted

Dopiero dzisiaj tutaj dotarłam,bo też mamy teraz sporo na głowie.
Dzięki Jamor,że też się tutaj wypowiedziałeś, a więc tak.
Jamor mówi,że Aramis tam może zostać - wiem,że to sporo pieniążków, ALE... Jamor już zna Aramisa - i myślę,że jest najlepszą osobą na świecie ,która odpowiednio 'oceni' potencjalny ds.
Może się postaramy i skupimy się na ogłaszaniu ( np Emilka :P) i postaramy się znaleźć Mu ds - który będzie Go mógł zabrać od Jamora?

Posted

Tekst już dawno jest.

[quote name='Klaudus__'][FONT=Segoe Print]Aramis to piękny, dostojny, około 2,5 roczny pies.
Jest niesamowiciemądrym, zapatrzonym w człowieka psem.
Szybko się uczy, ładniechodzi na smyczy.
Uwielbia kontakt z dziećmi.
Pomimo swoichnie małych gabarytów czuje się 100% szczeniaczkiem. I właśnie zdziećmi może szaleć do woli
Zabawy i wygłupianie Mu wgłowie.
On tak bardzo pragnie posiadać 'swojegoczłowieka'...
Szukamy dla Aramisa fantastycznego nowegodomu.
Gdzie będzie kochany 'na zawsze' – bo to wyjątkowypies.
Gdzie zimowe mroźne wieczory spędzi u boku ukochanegoCzłowieka,a nie w zimnej, schroniskowej budzie przy temperaturze -20stopni jak w zeszłym roku...
Jeżeli widząc Aramiska mocniejzabiło Ci serducho – zadzwoń i zapytaj o co tylko chcesz, zprzyjemnością odpowiemy na pytania.

Warunkiem adopcji jestspotkanie przedadopcyjne i podpisanie z Nami umowy adopcyjnej.

DającMu dom , sprawisz,że kolejne psie serce znadzie swoje miejsce naziemi...

Kontakt:
Klaudia: 785 549 189
Ola: 798 596 534
[/FONT]
[FONT=Segoe Print]mail:zaadoptuj.zwierzaka@interia.pl
[/FONT]