Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paula_t napisał(a):
Aramisku, wreszcie jestem u Ciebie! :)
Asiuniab, nie ruszyło nic z deklaracjami?

no właśnie niestety nie:( w ogóle ja mam ten tydzień b.zabiegany i nie mam nawet czasu podrzucać wątku:(

Posted

Witam! jestem na zaproszenie Magdy222. Finansowo - jak wszyscy niestety. Ale mogę opowiedzieć o swoim psie. Miał prawie 3,5 roku i zaczął gryźć i warczeć na rodzinę. Nie domowników, ale na osoby często bywające w domu. Pogryzienia były dośc mocne- tzn. do krwi. A zaczęło sie od zapnania smyczy- nie pozwalał nikomu onnemu, tylko domownikom. Nawet mojej mamie , która wyprowadzała go dotąd codziennie. Zdecydowałam się na szkołę pana Marka Fryca. Oprócz zajęć z instruktorem dostaliśmy rady , jak postępować. Ale trudne do zrealizowania w schronisku , np. karmienie z reki. Pies nie ma właściwie miski, a karmi go osoba , którą próbował podporzadkować. Powinien dostać jedzenie za wykonanie komendy, a jak nie umie , to chociaż za skupienie uwagi na karmiącym. Mój Koks nie jadł przez 4 dni. Ok 2 miesiecy konsekwencji wymagalo doprowadzenie go do stanu dzisiejszego. Tzn. daje sie zapiąć na smycz. Osobom , które zna i akceptuje. Mój pies jest mały (buldog francuski) , to sprawa nie była taka groźna.

Posted

ewu napisał(a):
Do góry Aramisku:)
Czy mam już wpłacić deklarację?

ewu nie, ponieważ Aramis jest wciąż w punkcie, a stałe deklarację będziemy zbierać, tuż przed Jego wyjściem do hotelu ze szkoleniowcem;

Posted

Chyba więcej niż tych 335zł nie uda Nam się niestety zebrać, na szczęście dzięki Adzie44 jesteśmy całkowicie zabezpieczeni przez pierwsze dwa miesiące. Jakby się okazało, że Aramisek musiałby być u Jamora dłużej będziemy kombinować jeszcze z jednorazowych wpłat i bazarków.
Świetna robota dziewczyny!!!!:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:
Avilia, zarezerwowane jest miejsce u Jamora? Co robimy przez te dwa miesiące?

Posted

Rozsyłam zaproszenia do dogomaniaków na literkę A.
Wiem, że mozolnie mi to idzie, ale dam radę.
Z reguły nie dostaję odpowiedzi, albo dostaję bardzo miłe wiadomości.
Nawet jak ludzie nie mogą wesprzeć Aramisa finansowo to piszą rady, dobre słowo.
Dziś dostałam od użytkownika aniadejek taką odpowiedź:

"A **** mnie obchidzi jakis kundel oby zdech jak najszybciej, *******ic głupie kundle prosto w dupe a suki w ich sromy"

Pisownia oryginalna.
Zatkało mnie... Pierwszy raz odkąd jestem na dogo spotkałam się z czymś takim...

Posted

paula_t napisał(a):
Chyba więcej niż tych 335zł nie uda Nam się niestety zebrać, na szczęście dzięki Adzie44 jesteśmy całkowicie zabezpieczeni przez pierwsze dwa miesiące. Jakby się okazało, że Aramisek musiałby być u Jamora dłużej będziemy kombinować jeszcze z jednorazowych wpłat i bazarków.
Świetna robota dziewczyny!!!!:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:
Avilia, zarezerwowane jest miejsce u Jamora? Co robimy przez te dwa miesiące?

Jak będzie wiadomo, kiedy, gdzie i za ile na miesiąc jedzie - zrobię raban na fb, aby deklaracje doszły....

Posted

[quote name='magda222']Rozsyłam zaproszenia do dogomaniaków na literkę A.
Nawet jak ludzie nie mogą wesprzeć Aramisa finansowo to piszą rady, dobre słowo.

"A **** mnie obchidzi jakis kundel oby zdech jak najszybciej, *******ic głupie kundle prosto w dupe a suki w ich sromy"

Pisownia oryginalna.
Zatkało mnie... Pierwszy raz odkąd jestem na dogo spotkałam się z czymś takim...
W głowie się nie mieści:angryy: może trzeba to komuś zgłosić, bo to wygląda na chorobę psychiczną

Posted

Pisownia oryginalna.

no w szoku jestem, też dostałam jedną dość niegrzeczną odpowiedź, ale to zakrawa na to, że ktoś zalogował się na niewłaściwym portalu; przykro mi, ale nie przejmuj się:( też uważam, że trzeba to zgłosić, tylko ja nie wiem komu?

Posted

Zaglądam do Aramiska.

Przy okazji proszę, zajrzyjcie do Rumby, suni, która trafiła do mnie z tego samego punktu przetrzymań. Rumba jest po wszczepieniu sztucznego więzadła, ma podejrzenie czerniaka na oku, a teraz doszło ropomacicze ;( Nie ma kasy na operację ani na utrzymanie, dlatego wystawiłam bazarek ogłoszeniowy. Może komuś przyda się pakiecik? Link w podpisie.

Wątek Rumby http://www.dogomania.pl/forum/threads/230465
Wydarzenie na FB http://www.dogomania.pl/forum/threads/230465

Posted

A marudzicie Ciotki ;)
Wpiszcie mnie na stałe.
Pierwsza wpłata wyjdzie ode mnie 10 września i będzie zlecona tak długo (o ile nie nastąpi wielkie trzęsienie ziemi, albo koniec świata) jak Aramis będzie w hoteliku.
I od razu na wątku piszę, że gdyby coś nie doszło do 15 danego miesiąca pisać do mnie.
Głaski dla Aramisa

Posted

Pisownia oryginalna.

Co za chamstwo, trzeba to zgłosić do moderatora. A co ma ta osoba w swoim profilu?

Posted

Miejsce u Jamora jest zarezerwowane.
No ale mamy kolejeczkę przed sobą.
Co robimy przez ten czas?Czekamy:) I szukamy deklaracji.Aramisowi różnicy to nie zrobi.I tak siedzi już prawie rok w kojcu...
Codziennie go doglądamy i Klaudia go wyprowadza więc kontakt z człowiekiem jest.I tak są duże postępy jak na niego.

Posted (edited)

DEKLARACJE STAŁE:
natalka9860 + tato-30zł
Emiś-20zł
agata51 - 20zł
paulinken- 10 zł ????
beataczl - 10 zł
ewu - 10 zł
tofikowa - 10zł
Aryste - 20zł
Kaas1 - 20zł
winter7 - 40zł
kate78 - 20 dol=60zł
Karrrolina - 20zł
onga - 30zł
madziak25 - 5zł
agat21 - 20zł
Karrolina - 20 zł
esza - 20 zł
RAZEM: 365zł

Ada44 - 200 zł na pierwszy miesiąc pobytu u Jamora + dokładka na drugi miesiąc - tyle ile zabraknie

DEKLARACJE JEDNORAZOWE:
wolf122 - 10 zł do sierpnia ????
monika083 - 10 zł przez 6 miesięcy
stokrotka.af- 20 zł
wiol - ????
Paja - 10 zł
Phase - we wrześniu????
Panna Marple - 50zł
katarzyna09 - 10zł
ulka1108 - ????
takasobieagatka- po wypłacie pomyśli
Lonley -10 zł
lucySxy 20zł
ada44-???
MarcinP- we wrześniu 100 lub 200 zł???
mparsley- 10 zł
aluś0502 - 20 zł
[B]wariusek - ?
bazarek- ???
ANETTA - 10zł miesięcznie do końca roku
Pani Danusia z fb - 10zł miesięcznie do końca roku
czarna kafka - ?

Edited by asiuniab
Posted

esza napisał(a):
A marudzicie Ciotki ;)
Wpiszcie mnie na stałe.
Pierwsza wpłata wyjdzie ode mnie 10 września i będzie zlecona tak długo (o ile nie nastąpi wielkie trzęsienie ziemi, albo koniec świata) jak Aramis będzie w hoteliku.
I od razu na wątku piszę, że gdyby coś nie doszło do 15 danego miesiąca pisać do mnie.
Głaski dla Aramisa

esza, dziękujemy bardzo już dopisałam Cię do stałych darczyńców:loveu::loveu:
w takim razie nr konta wyślę, zawczasu jak Aramis będzie "wychodził" z punktu do hotelu ze szkoleniem;

Posted

Czarna Kafka napisał(a):
Właśnie dotarłam do wątku Aramiska:lol: Też chciałabym coś dorzucić, na razie jednorazowo. Poproszę o numer konta

cioteczko bardzo dziękujemy, już wysyłam pw z nr konta:Rose::Rose:

Posted

asiuniab napisał(a):
esza, dziękujemy bardzo już dopisałam Cię do stałych darczyńców:loveu::loveu:
w takim razie nr konta wyślę, zawczasu jak Aramis będzie "wychodził" z punktu do hotelu ze szkoleniem;

Numer konta już mam. Chyba, ze zmieni się gdy Aramis będzie już w hoteliku.
I chcę uściślić, bo w tej chwili zapisana jestem i na jednorazowych wpłatach i na stałych deklaracjach - mogę wpłacać jedynie 20 zł/miesiąc choć chciałabym więcej, niestety z kasą jak u większości na dogo krucho :(