natie Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 ja niestety mogę tylko podrzucać wątek :( i trzymać kciuki za psiaka.. Quote
paula_t Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Aramisku, wreszcie jestem u Ciebie! :) Asiuniab, nie ruszyło nic z deklaracjami? Quote
asiuniab Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 paula_t napisał(a):Aramisku, wreszcie jestem u Ciebie! :) Asiuniab, nie ruszyło nic z deklaracjami? no właśnie niestety nie:( w ogóle ja mam ten tydzień b.zabiegany i nie mam nawet czasu podrzucać wątku:( Quote
paula_t Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Jak widzisz ja niestety też, a jeszcze od jutra praktyki do wieczora i też jeszcze mniej niż dotychczas :( Quote
ania shirley Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Witam! jestem na zaproszenie Magdy222. Finansowo - jak wszyscy niestety. Ale mogę opowiedzieć o swoim psie. Miał prawie 3,5 roku i zaczął gryźć i warczeć na rodzinę. Nie domowników, ale na osoby często bywające w domu. Pogryzienia były dośc mocne- tzn. do krwi. A zaczęło sie od zapnania smyczy- nie pozwalał nikomu onnemu, tylko domownikom. Nawet mojej mamie , która wyprowadzała go dotąd codziennie. Zdecydowałam się na szkołę pana Marka Fryca. Oprócz zajęć z instruktorem dostaliśmy rady , jak postępować. Ale trudne do zrealizowania w schronisku , np. karmienie z reki. Pies nie ma właściwie miski, a karmi go osoba , którą próbował podporzadkować. Powinien dostać jedzenie za wykonanie komendy, a jak nie umie , to chociaż za skupienie uwagi na karmiącym. Mój Koks nie jadł przez 4 dni. Ok 2 miesiecy konsekwencji wymagalo doprowadzenie go do stanu dzisiejszego. Tzn. daje sie zapiąć na smycz. Osobom , które zna i akceptuje. Mój pies jest mały (buldog francuski) , to sprawa nie była taka groźna. Quote
Kamila Proc Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 asiuniab napisał(a):może Portosy mają więcej szczęścia i grzeją tyłeczki w swoich domkach; moze tak byc Quote
ewu Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Do góry Aramisku:) Czy mam już wpłacić deklarację? Quote
Justa i zwierzaki Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Dzis jeszcze nikt nie zaglądał do przystojniaka ... Quote
asiuniab Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 ewu napisał(a):Do góry Aramisku:) Czy mam już wpłacić deklarację? ewu nie, ponieważ Aramis jest wciąż w punkcie, a stałe deklarację będziemy zbierać, tuż przed Jego wyjściem do hotelu ze szkoleniowcem; Quote
asiuniab Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Olu, Klaudus, czy robicie rozeznanie, gdzie Aramis mógłby trafić po okresie u Jamora, tak żeby nie stracił tego czego się nauczył, a tam bezpiecznie czekał na nowy dom? Quote
paula_t Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Chyba więcej niż tych 335zł nie uda Nam się niestety zebrać, na szczęście dzięki Adzie44 jesteśmy całkowicie zabezpieczeni przez pierwsze dwa miesiące. Jakby się okazało, że Aramisek musiałby być u Jamora dłużej będziemy kombinować jeszcze z jednorazowych wpłat i bazarków. Świetna robota dziewczyny!!!!:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: Avilia, zarezerwowane jest miejsce u Jamora? Co robimy przez te dwa miesiące? Quote
magda222 Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Rozsyłam zaproszenia do dogomaniaków na literkę A. Wiem, że mozolnie mi to idzie, ale dam radę. Z reguły nie dostaję odpowiedzi, albo dostaję bardzo miłe wiadomości. Nawet jak ludzie nie mogą wesprzeć Aramisa finansowo to piszą rady, dobre słowo. Dziś dostałam od użytkownika aniadejek taką odpowiedź: "A **** mnie obchidzi jakis kundel oby zdech jak najszybciej, *******ic głupie kundle prosto w dupe a suki w ich sromy" Pisownia oryginalna. Zatkało mnie... Pierwszy raz odkąd jestem na dogo spotkałam się z czymś takim... Quote
Lobaria Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 paula_t napisał(a):Chyba więcej niż tych 335zł nie uda Nam się niestety zebrać, na szczęście dzięki Adzie44 jesteśmy całkowicie zabezpieczeni przez pierwsze dwa miesiące. Jakby się okazało, że Aramisek musiałby być u Jamora dłużej będziemy kombinować jeszcze z jednorazowych wpłat i bazarków. Świetna robota dziewczyny!!!!:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: Avilia, zarezerwowane jest miejsce u Jamora? Co robimy przez te dwa miesiące? Jak będzie wiadomo, kiedy, gdzie i za ile na miesiąc jedzie - zrobię raban na fb, aby deklaracje doszły.... Quote
Panna Marple Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 [quote name='magda222']Rozsyłam zaproszenia do dogomaniaków na literkę A. Wiem, że mozolnie mi to idzie, ale dam radę. Z reguły nie dostaję odpowiedzi, albo dostaję bardzo miłe wiadomości. Nawet jak ludzie nie mogą wesprzeć Aramisa finansowo to piszą rady, dobre słowo. Dziś dostałam od użytkownika aniadejek taką odpowiedź: "A **** mnie obchidzi jakis kundel oby zdech jak najszybciej, *******ic głupie kundle prosto w dupe a suki w ich sromy" Pisownia oryginalna. Zatkało mnie... Pierwszy raz odkąd jestem na dogo spotkałam się z czymś takim... W głowie się nie mieści:angryy: może trzeba to komuś zgłosić, bo to wygląda na chorobę psychiczną Quote
asiuniab Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 [quote name='magda222']Rozsyłam zaproszenia do dogomaniaków na literkę A. Wiem, że mozolnie mi to idzie, ale dam radę. Z reguły nie dostaję odpowiedzi, albo dostaję bardzo miłe wiadomości. Nawet jak ludzie nie mogą wesprzeć Aramisa finansowo to piszą rady, dobre słowo. Dziś dostałam od użytkownika aniadejek taką odpowiedź: "A **** mnie obchidzi jakis kundel oby zdech jak najszybciej, *******ic głupie kundle prosto w dupe a suki w ich sromy" Pisownia oryginalna. Zatkało mnie... Pierwszy raz odkąd jestem na dogo spotkałam się z czymś takim... no w szoku jestem, też dostałam jedną dość niegrzeczną odpowiedź, ale to zakrawa na to, że ktoś zalogował się na niewłaściwym portalu; przykro mi, ale nie przejmuj się:( też uważam, że trzeba to zgłosić, tylko ja nie wiem komu? Quote
Emiś Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Zaglądam do Aramiska. Przy okazji proszę, zajrzyjcie do Rumby, suni, która trafiła do mnie z tego samego punktu przetrzymań. Rumba jest po wszczepieniu sztucznego więzadła, ma podejrzenie czerniaka na oku, a teraz doszło ropomacicze ;( Nie ma kasy na operację ani na utrzymanie, dlatego wystawiłam bazarek ogłoszeniowy. Może komuś przyda się pakiecik? Link w podpisie. Wątek Rumby http://www.dogomania.pl/forum/threads/230465 Wydarzenie na FB http://www.dogomania.pl/forum/threads/230465 Quote
Czarna Kafka Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Właśnie dotarłam do wątku Aramiska:lol: Też chciałabym coś dorzucić, na razie jednorazowo. Poproszę o numer konta Quote
esza Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 A marudzicie Ciotki ;) Wpiszcie mnie na stałe. Pierwsza wpłata wyjdzie ode mnie 10 września i będzie zlecona tak długo (o ile nie nastąpi wielkie trzęsienie ziemi, albo koniec świata) jak Aramis będzie w hoteliku. I od razu na wątku piszę, że gdyby coś nie doszło do 15 danego miesiąca pisać do mnie. Głaski dla Aramisa Quote
ewu Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 [quote name='magda222']Rozsyłam zaproszenia do dogomaniaków na literkę A. Wiem, że mozolnie mi to idzie, ale dam radę. Z reguły nie dostaję odpowiedzi, albo dostaję bardzo miłe wiadomości. Nawet jak ludzie nie mogą wesprzeć Aramisa finansowo to piszą rady, dobre słowo. Dziś dostałam od użytkownika aniadejek taką odpowiedź: "A **** mnie obchidzi jakis kundel oby zdech jak najszybciej, *******ic głupie kundle prosto w dupe a suki w ich sromy" Pisownia oryginalna. Zatkało mnie... Pierwszy raz odkąd jestem na dogo spotkałam się z czymś takim... Co za chamstwo, trzeba to zgłosić do moderatora. A co ma ta osoba w swoim profilu? Quote
Avilia Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Miejsce u Jamora jest zarezerwowane. No ale mamy kolejeczkę przed sobą. Co robimy przez ten czas?Czekamy:) I szukamy deklaracji.Aramisowi różnicy to nie zrobi.I tak siedzi już prawie rok w kojcu... Codziennie go doglądamy i Klaudia go wyprowadza więc kontakt z człowiekiem jest.I tak są duże postępy jak na niego. Quote
asiuniab Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 (edited) DEKLARACJE STAŁE: natalka9860 + tato-30zł Emiś-20zł agata51 - 20zł paulinken- 10 zł ???? beataczl - 10 zł ewu - 10 zł tofikowa - 10zł Aryste - 20zł Kaas1 - 20zł winter7 - 40zł kate78 - 20 dol=60zł Karrrolina - 20zł onga - 30zł madziak25 - 5zł agat21 - 20zł Karrolina - 20 zł esza - 20 zł RAZEM: 365zł Ada44 - 200 zł na pierwszy miesiąc pobytu u Jamora + dokładka na drugi miesiąc - tyle ile zabraknie DEKLARACJE JEDNORAZOWE: wolf122 - 10 zł do sierpnia ???? monika083 - 10 zł przez 6 miesięcy stokrotka.af- 20 zł wiol - ???? Paja - 10 zł Phase - we wrześniu???? Panna Marple - 50zł katarzyna09 - 10zł ulka1108 - ???? takasobieagatka- po wypłacie pomyśli Lonley -10 zł lucySxy 20zł ada44-??? MarcinP- we wrześniu 100 lub 200 zł??? mparsley- 10 zł aluś0502 - 20 zł [B]wariusek - ? bazarek- ??? ANETTA - 10zł miesięcznie do końca roku Pani Danusia z fb - 10zł miesięcznie do końca roku czarna kafka - ? Edited September 6, 2012 by asiuniab Quote
asiuniab Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 esza napisał(a):A marudzicie Ciotki ;) Wpiszcie mnie na stałe. Pierwsza wpłata wyjdzie ode mnie 10 września i będzie zlecona tak długo (o ile nie nastąpi wielkie trzęsienie ziemi, albo koniec świata) jak Aramis będzie w hoteliku. I od razu na wątku piszę, że gdyby coś nie doszło do 15 danego miesiąca pisać do mnie. Głaski dla Aramisa esza, dziękujemy bardzo już dopisałam Cię do stałych darczyńców:loveu::loveu: w takim razie nr konta wyślę, zawczasu jak Aramis będzie "wychodził" z punktu do hotelu ze szkoleniem; Quote
asiuniab Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Czarna Kafka napisał(a):Właśnie dotarłam do wątku Aramiska:lol: Też chciałabym coś dorzucić, na razie jednorazowo. Poproszę o numer konta cioteczko bardzo dziękujemy, już wysyłam pw z nr konta:Rose::Rose: Quote
esza Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 asiuniab napisał(a):esza, dziękujemy bardzo już dopisałam Cię do stałych darczyńców:loveu::loveu: w takim razie nr konta wyślę, zawczasu jak Aramis będzie "wychodził" z punktu do hotelu ze szkoleniem; Numer konta już mam. Chyba, ze zmieni się gdy Aramis będzie już w hoteliku. I chcę uściślić, bo w tej chwili zapisana jestem i na jednorazowych wpłatach i na stałych deklaracjach - mogę wpłacać jedynie 20 zł/miesiąc choć chciałabym więcej, niestety z kasą jak u większości na dogo krucho :( Quote
Recommended Posts