lika1771 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Sunia przywiazana do drzewa przy schronie z przyklejona karteczka na plecach Quote
inga.mm Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='lika1771']Sunia przywiazana do drzewa przy schronie z przyklejona karteczka na plecach q-wa, sama bym tego sk..syna oplakatowała. Nawet mam pomysł jak to zrobić boleśnie Quote
Lobaria Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 inga.mm napisał(a):q-wa, sama bym tego sk..syna oplakatowała. Nawet mam pomysł jak to zrobić boleśnie Gwoździem / długimi, grubymi / bym taką kartkę gnojowi przybiła do... W sumie powinniśmy się chyba cieszyć, ze nie przywiązał sumi w lesie do drzewa... Quote
Soko Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Tak, ale dać mu kwiatów z wyrazami wdzięczności też nie wolno.. Quote
inga.mm Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Lobaria napisał(a):Gwoździem / długimi, grubymi / bym taką kartkę gnojowi przybiła do... W sumie powinniśmy się chyba cieszyć, ze nie przywiązał sumi w lesie do drzewa... Cos Ty?! szeroką taśmą klejącą do owłosienia przyrodzenia, albo na superglue co do optymistyczniejszego spojrzenia - masz rację - w lesie nie miałaby szansy Quote
abra43 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Straszna rzecz tak zostawić psa z takim napisem naklejonym ale z dwojga złego że nie maltretował lub przywiązał gdzies w miejscu niedostępnym i zwierze by strasznie cierpiało ale wszystko jedno sk....syn Quote
Soko Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Taki brak odwagi przemawia za tym.. bo przecież mógł oddać psa do schroniska, skoro już się pofatygował odprowadzić go pod schronisko... może trudna sytuacja... ale nic nie tłumaczy wystawienia psa na ryzyko bycia znalezionym przez takiego debila jak tego od Psotki czy innych psiaków... Quote
inga.mm Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 dostałam nowe kontakty do radia. może jeszcze jakieś tv wykombinuję. Red. Lipko nie odezwał się. Hak mu w ... Quote
Soko Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 A jesteś pewna, że numer do niego masz aktualny? Quote
Vesper Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Przepraszam że tu to wklejam- ale co o tym myślicie? Czy ktoś zna schronisko w Wojtyszkach? Czy rzeczywiscie jest tam tak, jak napisane w petycji??? http://www.petycje.pl/petycja/7967/o_zamkniecie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierzst_w_wojtyszkach.html Quote
inga.mm Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 dziś znów szukałam kontaktu do kogoś z redakcji. Mam już kontakty w radiu Quote
ewunian Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Może jakiś zmasowany "atak" na radiostacje? Przychodzi mi na myśl Gorąca Linia RMF - ci reporterzy zawsze potrafili dopiąć swoich racji, a jak oni się za coś zabiorą, to inne stacje też... Quote
Soko Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Ja niedługo zaktualizuję pierwszy post, mam tyle biedaków zakładkach, że aż nie wiem jak się do tego zabrać. ewunian, a jak można się z nimi skontaktować? Tak "po prostu"? Quote
Vesper Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ostatnio podobno w Uwadze był reportaz o psie zakopanym żywcem przez właściciela. Niestety- jako że rep. oglądała moja Mama, nie znam żadnych konkretów...:sad: W każdym razie dowodzi to, że bestialstwo się szerzy i jedyne co mozemy zrobić to- nagłaśniać, nagłaśniać, i jeszcze raz nagłaśniać... Może któraś z Was widziała ten reportaż (w zeszłym tygodniu)? Quote
Soko Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Nie widzialam, ale slyszalam o tym psie. Jednak sprawa Psotki była "niemedialna", więc cieżko stwierdzić, od czego zależy ich widzimisie co do robienia reportaży... Quote
ewunian Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Soko napisał(a):Ja niedługo zaktualizuję pierwszy post, mam tyle biedaków zakładkach, że aż nie wiem jak się do tego zabrać. ewunian, a jak można się z nimi skontaktować? Tak "po prostu"? soko link do formularza: http://www.rmf24.pl/goraca-linia/przeslij-fakt Quote
Soko Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Wysłałam, opisałam pokrótce co i jak.. zobaczymy. Quote
lika1771 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Zgłaszam umierajacego Baksa http://www.dogomania.pl/threads/217419-Umierający-owczarek-Baks-kto-mu-to-zrobił.-Pomóżcie-nam-go-ratować!/page10 Quote
Soko Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 Zmieniłam trochę "funkcjonowanie" wątku na bardziej obszerne niż tylko Uwaga. Ostatecznie wszędzie można pisać. Maile i inne dane kontaktowe uzupełnię wkrótce, jeśli ktoś coś ma - niech podaje ;) Quote
Vesper Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Soko napisał(a):Nie widzialam, ale slyszalam o tym psie. Jednak sprawa Psotki była "niemedialna", więc cieżko stwierdzić, od czego zależy ich widzimisie co do robienia reportaży... :-o WTF??? Niemedialna? Czy może zbyt drastyczna- bo jak tu pokazac szerokiemu gronu tak okaleczoną sunie? Zła jestem :mad: Quote
Soko Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 Nie chcieli iść do sądu na rozprawę, bo to właśnie, dostalam taki cytat, "niemedialne". Myślałam, że sadzanie ludzi w więzieniu zawsze jest medialne, szczególnie psychopatow, widać nie. Quote
Vesper Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Wiesz, muszę dopytac mamę czy na tym reportażu o psie zakopanym żywcem były jakieś jego ujęcia... Bo może to o to chodzi... A Uwaga miała iść do sadu na sprawę? Bo chyba wypadam z obiegu... To by znaczyło że ten gnój od Pesteczki został złapany? Quote
Recommended Posts