Nutusia Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Czuję się zawiedziona brakiem wieści o nocnym stanie... zaczadzenia! ;) Quote
Ellig Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Ziutka napisał(a):Nie ma za co dziękować :lol: i polecam się na przyszłość :) tfu...tfu...chyba mam dobrą rękę :oops: To jest oczywista oczywistosc, ktora teraz bedziemy wykorzystywac:cool3: Quote
Ziutka Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Ellig napisał(a):To jest oczywista oczywistosc, ktora teraz bedziemy wykorzystywac:cool3: Edytowałam post, dopisałam jeszcze kilka z ostatniego tygodnia tylko :evil_lol: Wykorzystujcie :loveu: czekam!!! Quote
obraczus87 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [Nutusia napisał(a):Czuję się zawiedziona brakiem wieści o nocnym stanie... zaczadzenia! ;) Może Negra wstrzymuje się na razie z bombardowcem ;) Ellig napisał(a):To jest oczywista oczywistosc, ktora teraz bedziemy wykorzystywac:cool3: DOKŁADNIE TAK !!! Quote
mala_czarna Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Kurde, dopiero dzisiaj weszłam. Wstyd ;) Cieszę się, że Negritka w końcu znalazła swój domek. Wierzę, że wszystko będzie super!! :) Quote
Kinia1984 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 super:) strasznie się ciesze że Negra ma dom:) Quote
Nutusia Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Tytuł czas zmienić, bo jakiś taki... archaiczny ;) Quote
Akrum Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Nutusia napisał(a):Tytuł czas zmienić, bo jakiś taki... archaiczny ;) mówisz, masz :) Quote
Ewanka Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Gratuluję !!!!!!!!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu: :multi::multi::multi::multi: piękna Negritka ma ochroniarza i wielbiciela w jednym - tak trzymać :p Negritko wybacz kochana, ale Dosieńka też bardzo by chciała mieć swój domek :roll: [quote name='Ziutka']Nie ma za co dziękować :lol: i polecam się na przyszłość :) To tak samo jak Tikusia od Malagos :loveu: Jak Sylwuś od Gallegro (tutaj to mega szybko się domek znalazł, przedwczoraj ogłosiłam psiaka a jutro już do domku) I tak samo Kajka od Gallegro, też z moich ogłoszeń :evil_lol: I Fart od eliza-sk :eviltong: Kropeczka od Malagos :oops: Kurka poszalałam z tymi ogłoszeniami i oto efekty :evil_lol: tfu...tfu...chyba mam dobrą rękę :oops: Masz wspaniałą rękę do adopcji!!!!!!!!!!! ... baaaardzo Cię proszę zerknij do Dosi, najpierw była u nas w DT ponad 10 miesięcy, potem w hoteliku chyba z pól roku , a DS ani widu ani słychu, pies anioł, ale nie ma szczęscia :( tu jej wątek: http://www.dogomania.pl/threads/182555 Quote
Ziutka Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Lecę zerknąć do Dosieńki :) A Sylwuś chyba niestety wróci z adopcji, bo pogryzł pani drzwi, ehh... Tutaj jego wątek, http://www.dogomania.pl/threads/220297-Porzucony-SYLWEK-ni-to-szpic-ni-to-pekińczyk-prosi-o-dom...?p=18327987#post18327987 jak ktoś chce to zapraszam, nie ma dużo czytania. Będzie musiał wrócić do komórki, bo Gallegro z Anią już naprawdę nie mają gdzie trzymać psiaków :( Quote
obraczus87 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Ciekawe jak Niuńce minęła druga nocka..... Quote
sylwija Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 obraczus87, a jak Ty się czujesz? tęskno za łobuziakiem? Quote
mmd Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='sylwija']obraczus87, a jak Ty się czujesz? tęskno za łobuziakiem? No właśnie. Pewnie na razie tak, ponad 3 miesiące to kawał czasu.Ale jak wiadomo, że domek fajny, a jeszcze samemu się widziało to szybko mija. Quote
obraczus87 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Tęskno i to bardzo... wczoraj wieczorem ja płakałam... dzisiaj TZ mówi, że darować nie może, że Jej nie zatrzymał na stałe. Wiem, wiem... jest tyle psów... ale Negra to pies bardzo wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju. Ona tyle radości dawała... jak się fajnie złościła, próbowała mnie w nos gryźć, wpychała to swoje doopsko na mnie, waliła bąki, tańczyła gdy widziała, że idziemy na spacer, tańczyła gdy wracałam do domu. Taka fajna, zwinna biestia z Niej :) Ja sobie to umiem jakoś wytłumaczyć. Chociaż cała moja rodzina non-stop mówiła, aby Ją zostawić itd... to ja wiedziałam, że taka moja rola, aby Niuńce znaleźć domek... Jedynie moja Mama mnie rozumiała i rozumie. I gdy miałam chwilę zawahania przypominała mi po co istnieją DT :) a reszta rodziny mówiła wtedy, że ja bez serca jestem, bo Oni by nie potrafili oddać psa po takim czasie :roll: Ale wiem, że Negra ma super dom. Wiele domów sprawdzałam dla różnych psów, ale TEN dom jest najlepszy z nich wszystkich. To bardzo ciepli ludzie, tacy, dla których pies to członek rodziny, a nie rzecz. Tak więc jak sobie o tym pomyślę, to jakoś mi lżej. A jeszcze jak słyszę, że Negra zaczyna się rozkręcać to dla mnie znak, że się przyzwyczaja i zaczyna się czuć bezpiecznie :) Acha.... żeby nie było. Ja dalej chcę być BDT :evil_lol: tylko na razie muszę uporządkować sprawy na uczelni, muszę się pouczyć.. a w wolnych chwilach będę pracować nad TZ-tem ;) Quote
mmd Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Rodzina zrozumie po... trzecim psie :) I mi się wydaje, że każdy psiak ma coś wyjątkowego, coś wspaniałego i chociaż żadnego nie da się ot tak zastąpić innym - to kolejny pies daje nam kolejną radość :) A uratowanie kolejnego biedaka to - co tu dużo gadać - ogromna satysfakcja. Na DT miałam jednego psa, ale na dogo "podopiecznych" wielu. Z niektórymi naprawdę się zżyłam i myślałam, że żadnemu już nie poświęcę tyle czasu, energii, bazarków... a zawsze w końcu jakiś wyskoczy i ukradnie mi kawał życia :diabloti: Quote
malagos Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Ehhhhh, przyznam się,z ę Ci zazdroszczę - u nas niewypał z tą panią Barbarą. Dziś miała zabrać Tikę. Quote
Akrum Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 są może jakieś wieści? jak tam Negrita się czuje? Quote
Nutusia Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 U mnie dziś wylądowała sunia ze schronu w Częstochowie - moja 14 tymczasowiczka (nie licząc Lili, która została na stałe i Tośki, która miała u mnie dożywotni DT i od której wszystko się zaczęło). I właśnie dziś rozmawiałam z dziewczyną, która się nią opiekowała w schronie, że największą satysfakcję daje patrzenie jak z przelęknionego zwierzątka wyłania się normalny pies, a potem gdy się dostaje wieści z DS, że pies kochany, wyjątkowy, wspaniały, mądry i na zawsze... Wtedy właśnie wszystkie rany w sercu po oddaniu psiaka goją się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Obraczus - TAK TRZYMAĆ!;) Quote
obraczus87 Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Wieści :) (kolory mi szaleją :roll:) "Negra czuję się bardzo dobrze. Na początku sikała po kątach i kupa też się przytrafiła ale to bardziej ze stresu. Wczoraj na podkład się załatwiała a dziś już na dworze :) Alfie się uspokoił, więcej śpią w ciągu dnia a i w nocy jest spokojnie. Dziś były małe tarcia :) Alfie w zabawie ją podgryzał i trochę się chłopak rozkręcił więc dała mu znać że przesadził :) Potem Alfie nie miał ochoty na zabawy więc na nią szczęknął ostrzegawczo. Myślę, że teraz ustalają sobie granicę :) Nie zostały jeszcze same w domu więc najtrudniejszy test przed nami :) " Quote
Akrum Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Brzmi dobrze :) Muszą się psiaki dobrze poznać, zaakceptować, dotrzeć między sobą i myślę że miłość między nimi rozkwitnie i będzie wszystko ok :) Quote
obraczus87 Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Negrity nie sposób nie kochać :) A mojemu TZ śniło się dzisiaj, że Negra wróciła do nas, bo... Alfie miał uczulenie na Niuńkę :D Quote
sylwija Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 dobre ;) a ja wszędzie szukam pomocy dla 'mojego' Asika - http://www.dogomania.pl/threads/220538-potr%C4%85cony-i-zostawiony-na-pewn%C4%85-%C5%9Bmier%C4%87-%28 Quote
Recommended Posts