Jump to content
Dogomania

Po wspaniałym DT u obraczus87, Negra pojechała do cudownego DS :) DZIĘKUJEMY !!!

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ziutka napisał(a):
Nie ma za co dziękować :lol: i polecam się na przyszłość :)

tfu...tfu...chyba mam dobrą rękę :oops:

To jest oczywista oczywistosc, ktora teraz bedziemy wykorzystywac:cool3:

Posted

Ellig napisał(a):

Edytowałam post, dopisałam jeszcze kilka z ostatniego tygodnia tylko :evil_lol:

Wykorzystujcie :loveu: czekam!!!

Posted

[

Nutusia napisał(a):
Czuję się zawiedziona brakiem wieści o nocnym stanie... zaczadzenia! ;)

Może Negra wstrzymuje się na razie z bombardowcem ;)

Ellig napisał(a):

DOKŁADNIE TAK !!!

Posted

Gratuluję !!!!!!!!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu: :multi::multi::multi::multi:

piękna Negritka ma ochroniarza i wielbiciela w jednym - tak trzymać :p

Negritko wybacz kochana, ale Dosieńka też bardzo by chciała mieć swój domek :roll:

[quote name='Ziutka']Nie ma za co dziękować :lol: i polecam się na przyszłość :)

To tak samo jak Tikusia od Malagos :loveu:
Jak Sylwuś od Gallegro (tutaj to mega szybko się domek znalazł, przedwczoraj ogłosiłam psiaka a jutro już do domku)
I tak samo Kajka od Gallegro, też z moich ogłoszeń :evil_lol:
I Fart od eliza-sk :eviltong:
Kropeczka od Malagos :oops:
Kurka poszalałam z tymi ogłoszeniami i oto efekty :evil_lol:

tfu...tfu...chyba mam dobrą rękę :oops:

Masz wspaniałą rękę do adopcji!!!!!!!!!!! ... baaaardzo Cię proszę zerknij do Dosi, najpierw była u nas w DT ponad 10 miesięcy, potem w hoteliku chyba z pól roku , a DS ani widu ani słychu, pies anioł, ale nie ma szczęscia :(

tu jej wątek:
http://www.dogomania.pl/threads/182555

Posted

Lecę zerknąć do Dosieńki :)

A Sylwuś chyba niestety wróci z adopcji, bo pogryzł pani drzwi, ehh...
Tutaj jego wątek, http://www.dogomania.pl/threads/220297-Porzucony-SYLWEK-ni-to-szpic-ni-to-pekińczyk-prosi-o-dom...?p=18327987#post18327987 jak ktoś chce to zapraszam, nie ma dużo czytania.
Będzie musiał wrócić do komórki, bo Gallegro z Anią już naprawdę nie mają gdzie trzymać psiaków :(

Posted

[quote name='sylwija']obraczus87, a jak Ty się czujesz? tęskno za łobuziakiem?
No właśnie. Pewnie na razie tak, ponad 3 miesiące to kawał czasu.Ale jak wiadomo, że domek fajny, a jeszcze samemu się widziało to szybko mija.

Posted

Tęskno i to bardzo... wczoraj wieczorem ja płakałam... dzisiaj TZ mówi, że darować nie może, że Jej nie zatrzymał na stałe. Wiem, wiem... jest tyle psów... ale Negra to pies bardzo wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju. Ona tyle radości dawała... jak się fajnie złościła, próbowała mnie w nos gryźć, wpychała to swoje doopsko na mnie, waliła bąki, tańczyła gdy widziała, że idziemy na spacer, tańczyła gdy wracałam do domu. Taka fajna, zwinna biestia z Niej :)

Ja sobie to umiem jakoś wytłumaczyć. Chociaż cała moja rodzina non-stop mówiła, aby Ją zostawić itd... to ja wiedziałam, że taka moja rola, aby Niuńce znaleźć domek... Jedynie moja Mama mnie rozumiała i rozumie. I gdy miałam chwilę zawahania przypominała mi po co istnieją DT :) a reszta rodziny mówiła wtedy, że ja bez serca jestem, bo Oni by nie potrafili oddać psa po takim czasie :roll:

Ale wiem, że Negra ma super dom. Wiele domów sprawdzałam dla różnych psów, ale TEN dom jest najlepszy z nich wszystkich. To bardzo ciepli ludzie, tacy, dla których pies to członek rodziny, a nie rzecz. Tak więc jak sobie o tym pomyślę, to jakoś mi lżej. A jeszcze jak słyszę, że Negra zaczyna się rozkręcać to dla mnie znak, że się przyzwyczaja i zaczyna się czuć bezpiecznie :)

Acha.... żeby nie było. Ja dalej chcę być BDT :evil_lol: tylko na razie muszę uporządkować sprawy na uczelni, muszę się pouczyć.. a w wolnych chwilach będę pracować nad TZ-tem ;)

Posted

Rodzina zrozumie po... trzecim psie :) I mi się wydaje, że każdy psiak ma coś wyjątkowego, coś wspaniałego i chociaż żadnego nie da się ot tak zastąpić innym - to kolejny pies daje nam kolejną radość :)
A uratowanie kolejnego biedaka to - co tu dużo gadać - ogromna satysfakcja. Na DT miałam jednego psa, ale na dogo "podopiecznych" wielu. Z niektórymi naprawdę się zżyłam i myślałam, że żadnemu już nie poświęcę tyle czasu, energii, bazarków... a zawsze w końcu jakiś wyskoczy i ukradnie mi kawał życia :diabloti:

Posted

U mnie dziś wylądowała sunia ze schronu w Częstochowie - moja 14 tymczasowiczka (nie licząc Lili, która została na stałe i Tośki, która miała u mnie dożywotni DT i od której wszystko się zaczęło). I właśnie dziś rozmawiałam z dziewczyną, która się nią opiekowała w schronie, że największą satysfakcję daje patrzenie jak z przelęknionego zwierzątka wyłania się normalny pies, a potem gdy się dostaje wieści z DS, że pies kochany, wyjątkowy, wspaniały, mądry i na zawsze... Wtedy właśnie wszystkie rany w sercu po oddaniu psiaka goją się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Obraczus - TAK TRZYMAĆ!;)

Posted

Wieści :) (kolory mi szaleją :roll:)

"Negra czuję się bardzo dobrze. Na początku sikała po kątach i kupa też się przytrafiła ale to bardziej ze stresu. Wczoraj na podkład się załatwiała a dziś już na dworze :)
Alfie się uspokoił, więcej śpią w ciągu dnia a i w nocy jest
spokojnie. Dziś były małe tarcia :) Alfie w zabawie ją podgryzał i trochę się chłopak rozkręcił więc dała mu znać że przesadził :) Potem Alfie nie miał ochoty na zabawy więc na nią szczęknął ostrzegawczo. Myślę, że teraz ustalają sobie granicę :) Nie zostały jeszcze same w domu więc najtrudniejszy test przed nami :) "

Posted

Brzmi dobrze :)
Muszą się psiaki dobrze poznać, zaakceptować, dotrzeć między sobą i myślę że miłość między nimi rozkwitnie i będzie wszystko ok :)