Tigress Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Wszystkiego Najlepszego w tym Nowym 2007 Roku:) Oby ten rok zaczął się dla was pomyślnie i znalazł się najwaspanialszy nowy domek dla Buni. Ps. Mądrych masz mężczyzn w domu:) Cztery pieski brzmi lepiej niż trzy:) Quote
AnkaG Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Wiem, że to wątek Buni, ale napiszę dwa słowa o sznauci, bo wiem, że dziewczyny sie o nią bardzo martwiły. Mała o 22 zwróciła jedzenie, ale przy tym może z wysiłku, zrobiła koopę i mąż szybko wyniósł ją na ogród i tam zrobiła dłuuugie siku. A teraz z podniesionym ogonkiem do góry pomaszerowała z koleżankami na spacer. Ale bez Kajci, bo Kajcia jeszcze nieprytomna po sylwestrowej tabletce. Jutro zadzwonię do wetki umówic Bunię na zabieg z ząbkami. Quote
AMIŚKA Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Mimo że to nie wątek BUNI:lol: napiszę; ------------------------------------------------------------------------- Mała o 22 zwróciła jedzenie, ale przy tym może z wysiłku, zrobiła koopę i mąż szybko wyniósł ją na ogród i tam zrobiła dłuuugie siku ---------------------------------------------------------------------- to była najwspanialsza wiadomość dnia !!!:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :laola: :laola: Wczoraj wspaniala AnkaG wraz ze swomi wspanialymi mężczyznami uratowali zycie malej sznaucerce:loveu: Uratowali ,bo zdecydowali sie wziąść suczke natychmiast na tymczas po wiadomości alarmującej ze schronu. A wiadomość brzmiała sznaucerka w schronie nie je,nie ma z nia zadnego kontaktu,nie zalatwia się od środy 27 !!Sznaucerka byla w wielkim stresie ,w tak wielkim że praktycznie ze dzień ,dwa powędrowalaby za TM!:-( Oczywiscie była wynoszona z klatki przez naszą kochana INEZ codziennie,ale jedynie stala i trzęsla się!W klatce również,a jak nasz schron to byla naprawde w dobrych warunkach ,w sali szczeniąt ocieplanej,ale olbrzymi stress powodowal coraz gorszy jej stan. Mimo że od rana przebywała w domku to dopiero póżnym wieczorem moglismy oddechnąć z ulgą:multi: ,dlatego rozumiecie dlaczego byla to wspaniała wiadomość:eviltong: Jeszcze raz dziekuję AniG i Jej wspaniałym Mężczyznom za uratowanie życia malutkiej sznaucerce. :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: Quote
malagos Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 No to i ja gratuluję decyzji! Uratowana kolejne zycie...BRAWO! Quote
Roxana Posted January 1, 2007 Author Posted January 1, 2007 Witam Was Cioteczki w Nowym Roku :) Witam Bunię i mała sznaucerkę od Ani :) Buniuś- trzymam kciuki mocno malutka :loveu: Aniu- w sumie co racja to racja. Ja mam cztery psiule w domu to dlaczego Ty miałbyś mieć lepiej :razz: Co cztery mordki do wyściskania to nie trzy ;) Ja rozumiem Twoją rozterkę sama przez to dopiero co przechodziłam z Bunią. Ale to już wogóle inna sytuacja- i starsznie ciężka decyzja :-( Życzę Wam Aniu powodzenia- może jednak właściciel się znajdzie. Licze na to i wierzę i kciuki trzymam mocno! I cieszę się, że z małą juz jest lepiej :multi: Pozdrawiam Cioteczki :loveu: Quote
Inez Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Wiecie od trzech dni to mam taką kołomyjke w głowie [quote name='AnkaG']Powariowały u mnie chłopy. :grab: NIE CHCĄ ODDAĆ SZNAUCERKI !!! O MÓJ BOZZE CZWARTY PIES. :huh: Wszystko przez dogomanie :evil_lol: :evil_lol: Ciesze sie że sznaucerka przestała sie tak bać i powoli staje sie normalnym psem. Szczerze mówiąc bałam się tej najgorszej obcji: że jej zachowanie wynika ze złej socjalizacji i wielu przykrych doswiadczeń bo tak jak mowiła Amisia, z małą w ogole nie było kontaktu :roll: . A co do Buni to jesli chcecie moge ją oglosic na allegro, (oczywiście bez licytacji i zastrzegając wam prawo wyboru odpowiednich opiekunów), wiem ze to moze nie jest odpowiednie miejsce ale tam zaglada duzo osób, dzieki ogloszeniu na allegro wczoraj do fajnego domku w Szczecinie pojechał Cacuś (ratlerek, ok 8-10 lat http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36924 ) :cool3: Aha, Życze wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku !;) Quote
AnkaG Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Inez - gratulacje za adopcję cacusia. Amisia załatwiła ogłoszenie o Buni w gazecie - chyba na tę środę. Z inf. o Buni - super sie wślizguje między dwie warstwy złożonego kocyka. :lol: Muszę podjechac do rodziców zrobic zdjęecia Buni. Quote
Celina12 Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Aniu wreszcie fotosik się "otworzył".. Śliczna Dziewczynka...widać,że już Ją kochacie...:loveu: Quote
AnkaG Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 To zdjęcia z wczoraj. Ogon jeszcze opuszczony. Dzisaj już był zawinięty na grzbiecik. Na ostatnim zdjęciu - ja i TZ w strojach sylwestrowych. :evil_lol: Mała leży w rogu kanapy - widac jaki z niej kurczak w porównaniu z moimi. Quote
Inez Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Hihihi, ale masz teraz fajne stadko :cool3: :loveu: Quote
AMIŚKA Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 To jest naprawdę wspaniale spędzanie SYLWESTRA:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Twój TZ jak basza:crazyeye: :loveu: super zdjecie sznaucrodzinki:loveu: Quote
AnkaG Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Bunia wstępnie umówiona z ząbkami na piątek na 12, chyba, ze coś wetom wypadnie. :lol: Quote
Roxana Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 Buniaczku- trzymam mocno kciuki za twoje ząbki, żeby wszystko było dobrze :loveu: Dla Ani i jej rodziców- Quote
AnkaG Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Przed chwilą wróciłam od rodziców. Zaraz wyślę do Celinki zdjęcia. Bunia niby słabo widzi. A jak mama weźmie do ręki pudełko z kroplami to spyla i chowa się za nogi taty. I boi sie do mamy podchodzic przez to. :evil_lol: A smarowanie uszek maścią z wit. a bardzo lubi. :lol: Jak usiadłam po turecku na pododze to wpakowała się na kolana. :lol: Rodziców zawzięcie liże po rękach. Fajny spokojny buniek z niej. :p Quote
Celina12 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 ...oto i Urocze zdjęcia..sielanka i jak widać -Wielka Miłość...:loveu: Quote
AnkaG Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Macie cioteczki zdjęcia, żebyście nie mówiły, ze Buni źle. :eviltong: Celince jak zwykle wielkie dzięki. Quote
AMIŚKA Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Jaki piekny portret rodzinny:loveu: i Bunia. Zatrzymam to zdjecie na pamiatkę :loveu: . Bardzo dobry domeczek tymczasowy ma Bunia:loveu: Quote
malagos Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Czy ten domek musi być tylko tymczasowy? :cool3: Quote
justynavege Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 [quote name='Celina12']...oto i Urocze zdjęcia..sielanka i jak widać -Wielka Miłość...:loveu: widać ze jest szczesliwa........ chyba nie tylko ona ? :evil_lol: Quote
Adzia&Senka Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Trzymam ogromne kciuki za Bunię :loveu: jest śliczną jamniczką - musi znależź szybciutko stały domek :) I oczywiści ogromny podziw dla Ani za wielkie serce i tą czwarta kochana psinkę :loveu: Pozdrawiam bardzo gorąco:happy1: :hand: :hand: :hand: Quote
AnkaG Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Bunia nie może na stałe zostac u moich rodziców. :roll: Mama ma poważne problemy z kregosłupem (bardzo silne często bóle), a tata z oskrzelami. Oni mieszkają na 3-cim pietrze i tata nosi Bunię 4 razy dziennie na spacer. A po każdym wejściu sapie jakby maraton przebiegł. Oni naprawde bardzo się poświęcili, zeby pomóc Buni. Musimy szybko Buni znaleźc stały domek. Mam nadzieję, że po zabiegu na ząbki i ogólnym podleczeniu łatwiej bedzie Buni znaleźc domek. Quote
justynavege Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Anka G nie pierwszy raz okazałą szybką pomoc :) Aniu :loveu: Quote
Czarodziejka Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Jamniorki to cudowne psinki - ja też miałam sunię jamnikowatą. One tak kochają.... Zobaczcie, jak się przytula do nogi :placz: Domek stały potrzebny natychmiast! Aniu, twoi rodzice są wspaniali! Quote
Roxana Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 Buniaczek :loveu: Lizawka to z niej niesamowita :lol: Jak zaczynała moją córkę lizać po dłoni to konczyła na łokciu- a jak się dało to i wyżej. A z jakim zapamiętaniem to robi :) Aniu- ja zawsze będę wdzięczna Tobie i Twoim rodzicom za okazaną pomoc przy przygarnięciu Buni :loveu: Podziwiam Ich bardzo za to, ze zdecydowali się pomimo swojego wieku i chorób pomóc biednemu, małemu psiurkowi. [SIZE="5"]Komu śliczną Bunię- komu? Kto przygarnie kochaną lizawkę?- która pokocha Go całym swoim małym psim serduszkiem! Quote
Recommended Posts