Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bolo ma ok. 3 lata. Całe swoje życie spędza na krótkim łańcuchu i warunkach niegodny trzymania jakiegokolwiek żywego stworzenia.

Oto Bolo jeszcze na łańcuchu :placz:

Jak się okazało Bolo to wspaniały, dorodny i postawy dalmatyńczyk.

Pies grzeczny, spokojny, karny. Umie chodzić na smyczy (co nas trochę zaskoczyło). Nie zwraca uwagi na koty. Do ludzi przyjaźnie nastawiony. Nie ma łańcuchowych nawyków. Z łagodnymi psami i suczkami dogaduje się bez najmniejszego problemu. Z zadziornym jeszcze nie był zapoznany, wiec nie wiemy. W każdym razie nie reaguje na zaczepki i szczekanie zza płotu.
Wokół szyi ma regularne rany - musiał stać na łańcuchu w kolczatce. Nie wie co to sucha karma, ale za to na widok chleba bardzo się ucieszył. Nie jest zachudzony. Ząbki ma zdrowe i bielutkie. Figura wręcz idealna. Bolo jest wykastrowany.

Do ludzi jest nastawiony bardzo przyjaźnie. Nie obszczekał mnie, wpuściła na teren i od razu do głaskania się nadstawiał.

Pies trafił do hoteliku, ale niestety hotelik nie jest w stanie popracować z Bolem.

Szukamy osoby która zaadoptuje Bola albo chociaż da mu dom tymczasowy i czas żeby z nim troszkę popracować ;)

Mam nadzieje że znajdzie się dobra duszyczka która pomoże nam przy Bolu. Hotel nie jest dobrym miejscem dla niego bo Bolo zaczyna tracić wszystkie nawyki jakich się nauczył i za niedługo może stać się psem niezdolnym do adopcji. :placz::placz:

Bardzo prosimy o pomoc.

Bolo już pod naszą opieką :)

Pokryjemy koszty karmy i inne niezbędne koszty.

Posted

Jestem na zaproszenie. furciaczek prowadzi hotelik ale jednocześnie pracuje z psami. Chyba jeszcze LILUtosi, ale pewności nie mam (tzn. na pewno prowadzi hotelik, ale nie wiem, jak wygląda praca z psem u nich).

Posted

nie ukrywam że chcielibyśmy Bola umieścić w domu tymczasowym.. Bolo nigdy nie miał możliwość mieszkać w pomieszczeniu w domu czy mieszkaniu. :( Chcielibyśmy nauczyć go funkcjonowania między ludzmi.. dlatego szukamy domu tymczasowego... który będzie z Bolem pracować i nauczy go życia w domu/ mieszkaniu...

Wiem że na dogomanii jest wiele psów potrzebujących pomocy, ale Bolo gdyby nie my też nadal by siedział z tym łańcuchem na szyi, koleją zimę spędziłby na dworze i nie wiadomo co by się z nim dalej działo :( nawet niechce myśleć co by się stało gdybyśmy nie dostali informacji o nim...

Dajmy szansę Bolowi na normalne życie... a nie tułaczkę po hotelach... :(

Bolo na spacerku z dziewczynami ;) czy ten pyszczek nie zasługuje na szczęście ...

Posted

Hmmm... niektóre hoteliki/DT oferują miejsce w domu. Musiałabyś spytać: BeaBono, Emiś, Biafra, kasiaprzystał (chyba tylko suczki), mestudio, LILUtosi, UMilki, Murka, furciaczek, Ania + Milva & Ulver, Lionees, sylwiaso.

Na pewno z psami pracuje też jamor, na dogo go chyba nie ma, ale ma swoją stronę internetową, wystarczy wyszukać w google "u jamora".

Możesz też przejrzeć wątek domków tymczasowych, może coś się znajdzie.

I wrzucić Bolo na jakiś wątek zbiorczy dalmatów.

Posted

[quote name='paulinken']Rozumiem, ale może się ktoś chętny na DT znajdzie z miłośników rasy.[/QUOTE]
To byłby dla nas i Bola ratunek :)

Posted

w imieniu Bola dziękujemy za zainteresowanie ;) mam nadzieje że z dnia na dzień będzie nas więcej... ;) może udało by się uzbierać nam na jakiś dobry dom tymczasowy lub hotel który podszkoliłby nam naszego Bolusia ...

Posted

Vicky62 dziękuje za odwiedziny ;)

tak jak już pisałam Boluś jest pod naszą opieką Pogotowia Dla Zwierząt Sekcja Dalmatyńczyki. Udało nam się wyciągnąć z szarej rzeczywistości i życia na łańcuchu który zgotowali mu jego poprzedni właściciele.. Bolo od małego był przywiązany do łańcucha... w związku z tym że nie udało nam się znaleźć w tymczasie domu tyczasowego ani stałego umieściliśmy go w hotelu... jednak jak się okazuje Boluś potrzebuje troche pracy. Odrazu mówię że Boluś nie jest psem problemowym potrzebuje żeby ktoś mu pokazał jak funkcjonuje się między ludzmi... nauczył go zachowań w domu/mieszkaniu.... przykro mi to mówić ale łańcuch go tego nie nauczył :(

szukamy cały czas miejsca dla Bolusia, dlatego dałam go tutaj może ktoś kto ma doświadczenie w pracy z psami pomoże nam ;)

Posted

Kochani pisanie, że pies potrzebuje domu u miłośników rasy.
Ok, zgadzam się ale gdzie ich znaleźć??:placz:
Skoro większa ilość osób to MY członkowie SOS Dalmatyńczyki.

Apelujemy tutaj na dogomanii może znajdzie się dobra duszyczka, która okaże mu serce i przygarnie na DT;)

Posted

No nie doczytałam,że piesiem zajęli sie miłośnicy rasy ...przepraszam ...wierzę,ze jest Was za mało tak jak i DT , wszędzie to samo, a biednych psów przybywa ...to sie nigdy nie skończy...:shake:
Przykro mi ale nie znam nikogo kto byłby zainteresowany takim pięknym psem ...mogę co jedynie podnosić wątek ;)