roma_121 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Bolo ma ok. 3 lata. Całe swoje życie spędza na krótkim łańcuchu i warunkach niegodny trzymania jakiegokolwiek żywego stworzenia. Oto Bolo jeszcze na łańcuchu :placz: Jak się okazało Bolo to wspaniały, dorodny i postawy dalmatyńczyk. Pies grzeczny, spokojny, karny. Umie chodzić na smyczy (co nas trochę zaskoczyło). Nie zwraca uwagi na koty. Do ludzi przyjaźnie nastawiony. Nie ma łańcuchowych nawyków. Z łagodnymi psami i suczkami dogaduje się bez najmniejszego problemu. Z zadziornym jeszcze nie był zapoznany, wiec nie wiemy. W każdym razie nie reaguje na zaczepki i szczekanie zza płotu. Wokół szyi ma regularne rany - musiał stać na łańcuchu w kolczatce. Nie wie co to sucha karma, ale za to na widok chleba bardzo się ucieszył. Nie jest zachudzony. Ząbki ma zdrowe i bielutkie. Figura wręcz idealna. Bolo jest wykastrowany. Do ludzi jest nastawiony bardzo przyjaźnie. Nie obszczekał mnie, wpuściła na teren i od razu do głaskania się nadstawiał. Pies trafił do hoteliku, ale niestety hotelik nie jest w stanie popracować z Bolem. Szukamy osoby która zaadoptuje Bola albo chociaż da mu dom tymczasowy i czas żeby z nim troszkę popracować ;) Mam nadzieje że znajdzie się dobra duszyczka która pomoże nam przy Bolu. Hotel nie jest dobrym miejscem dla niego bo Bolo zaczyna tracić wszystkie nawyki jakich się nauczył i za niedługo może stać się psem niezdolnym do adopcji. :placz::placz: Bardzo prosimy o pomoc. Bolo już pod naszą opieką :) Pokryjemy koszty karmy i inne niezbędne koszty. Quote
monika&karol Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Bolo szuka Domu Tymczasowego. To wspaniały, radosny psiak! Nie pozwólmy mu aby swoje życie spędził w hoteliku... Nie prosimy o BDT! Pokryjemy karmę i weterynarza Quote
paulinken Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Jestem na zaproszenie. furciaczek prowadzi hotelik ale jednocześnie pracuje z psami. Chyba jeszcze LILUtosi, ale pewności nie mam (tzn. na pewno prowadzi hotelik, ale nie wiem, jak wygląda praca z psem u nich). Quote
roma_121 Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 nie ukrywam że chcielibyśmy Bola umieścić w domu tymczasowym.. Bolo nigdy nie miał możliwość mieszkać w pomieszczeniu w domu czy mieszkaniu. :( Chcielibyśmy nauczyć go funkcjonowania między ludzmi.. dlatego szukamy domu tymczasowego... który będzie z Bolem pracować i nauczy go życia w domu/ mieszkaniu... Wiem że na dogomanii jest wiele psów potrzebujących pomocy, ale Bolo gdyby nie my też nadal by siedział z tym łańcuchem na szyi, koleją zimę spędziłby na dworze i nie wiadomo co by się z nim dalej działo :( nawet niechce myśleć co by się stało gdybyśmy nie dostali informacji o nim... Dajmy szansę Bolowi na normalne życie... a nie tułaczkę po hotelach... :( Bolo na spacerku z dziewczynami ;) czy ten pyszczek nie zasługuje na szczęście ... Quote
paulinken Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Hmmm... niektóre hoteliki/DT oferują miejsce w domu. Musiałabyś spytać: BeaBono, Emiś, Biafra, kasiaprzystał (chyba tylko suczki), mestudio, LILUtosi, UMilki, Murka, furciaczek, Ania + Milva & Ulver, Lionees, sylwiaso. Na pewno z psami pracuje też jamor, na dogo go chyba nie ma, ale ma swoją stronę internetową, wystarczy wyszukać w google "u jamora". Możesz też przejrzeć wątek domków tymczasowych, może coś się znajdzie. I wrzucić Bolo na jakiś wątek zbiorczy dalmatów. Quote
roma_121 Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Bolo jest już pod opieką Pogotowia Dla Zwierząt Sekcja Dalmatyńczyki ;) Quote
paulinken Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='roma_121']Bolo jest już pod opieką Pogotowia Dla Zwierząt Sekcja Dalmatyńczyki ;)[/QUOTE] Rozumiem, ale może się ktoś chętny na DT znajdzie z miłośników rasy. Quote
Vilena Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='paulinken']Rozumiem, ale może się ktoś chętny na DT znajdzie z miłośników rasy.[/QUOTE] To byłby dla nas i Bola ratunek :) Quote
kamilka91 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Przejęłam do wiadomości, idę męczyć rodziców... Quote
roma_121 Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 w imieniu Bola dziękujemy za zainteresowanie ;) mam nadzieje że z dnia na dzień będzie nas więcej... ;) może udało by się uzbierać nam na jakiś dobry dom tymczasowy lub hotel który podszkoliłby nam naszego Bolusia ... Quote
Vicky62 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Piękny pies ...wydaje mi sie,że najszybciej pomoc powinien znaleźć u miłosników rasy Quote
roma_121 Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Vicky62 dziękuje za odwiedziny ;) tak jak już pisałam Boluś jest pod naszą opieką Pogotowia Dla Zwierząt Sekcja Dalmatyńczyki. Udało nam się wyciągnąć z szarej rzeczywistości i życia na łańcuchu który zgotowali mu jego poprzedni właściciele.. Bolo od małego był przywiązany do łańcucha... w związku z tym że nie udało nam się znaleźć w tymczasie domu tyczasowego ani stałego umieściliśmy go w hotelu... jednak jak się okazuje Boluś potrzebuje troche pracy. Odrazu mówię że Boluś nie jest psem problemowym potrzebuje żeby ktoś mu pokazał jak funkcjonuje się między ludzmi... nauczył go zachowań w domu/mieszkaniu.... przykro mi to mówić ale łańcuch go tego nie nauczył :( szukamy cały czas miejsca dla Bolusia, dlatego dałam go tutaj może ktoś kto ma doświadczenie w pracy z psami pomoże nam ;) Quote
jofracy Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 zapisuję Bolusia i życzę mu ludzia na własność :) Quote
monika&karol Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Kochani pisanie, że pies potrzebuje domu u miłośników rasy. Ok, zgadzam się ale gdzie ich znaleźć??:placz: Skoro większa ilość osób to MY członkowie SOS Dalmatyńczyki. Apelujemy tutaj na dogomanii może znajdzie się dobra duszyczka, która okaże mu serce i przygarnie na DT;) Quote
emilia2280 Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Co za osiol piéknego kropka bez siersci prawie umiescil na lancuchu :OOOO Sama chcialabym takiego kropkowanca ;p Quote
roma_121 Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 nic trudnego Bolusi jest piękny ;) oprócz Bolusia mamy 18 psów pod opieką... a nas jest grupka osób :( Quote
Vilena Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='emilia2280']Sama chcialabym takiego kropkowanca ;p Możesz wybierać: http://sosdalmatynczyki.blogspot.com/p/do-adopcji.html ;) Quote
Vicky62 Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 No nie doczytałam,że piesiem zajęli sie miłośnicy rasy ...przepraszam ...wierzę,ze jest Was za mało tak jak i DT , wszędzie to samo, a biednych psów przybywa ...to sie nigdy nie skończy...:shake: Przykro mi ale nie znam nikogo kto byłby zainteresowany takim pięknym psem ...mogę co jedynie podnosić wątek ;) Quote
roma_121 Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 to i tak dużo ;) jak byś mogła jeszcze porozsyłać wątek wśród znajomych dogomaniaków było by super... jeszcze we Włocławku mamy 2 psy w typie dalmata do wyciągnięcia ze schronu wątek suni nikt nie odwiedza :( to jej wątek : http://www.dogomania.pl/threads/211067-Lady-ponad-dwa-lata-w-schronisku-(-dajmy-jej-szanse-na-stare-lata! Quote
kamilka91 Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Zaglądam do Bolka z nadzieją, że może coś się zmieniło... :-( Quote
roma_121 Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 dziękujemy :*:* ale niestety Boluś nadal w miejscu ehh ... :( Quote
Vicky62 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Spokojnie na pewno znajdzie swój wymarzony domek ...on jest naprawdę śliczny :loveu: Pewnie potrzeba czasu...;) Quote
Recommended Posts