Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest aniapiotrek
Posted

to co się dzieje z sunią, ma już DT czy nadal szukamy, my jesteśmy chetni mu pomóc:)

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, sunia jak na razie jest bezpieczna, tak jak napisała Ania102

[quote name='Ania102']
Teraz jest u mnie, a nad dt myslimy na miejscu. Dziewczyny pracuja, ja tez i mam 4 suki, które raczej nie nadaja się na mamki.Jest jeszcze mój TZ który krotkim domem tymczasowym dla szczylów zgadza się być.

a myślę, że sunia długo czekać na nowy domek nie będzie musiała bo jest przekochaną przylepą ;-)

Posted

Sunia jest u mojego tz. I najrozsadniej będzie jak zostanie u niego dopóki nie znajdzie ds.
Przeczytałam ogłoszenie o krótkowłosych szczeniakach- czarnych, podpalanych. Jutro tam zadzwonie, bo byc może, że stamtad pochodzi kruszynka.

Sunia jest przeurocza, chodzi jak cień za człowiekiem, domaga się ciągłego trzymania na rekach.Kładzie się na stopach, próbuje wspinać na łóżko.Śpi wtulona w poduszkę, przy uchu tz.

Megi poogłaszaj ją w dziale znaleziono i do adopcji też. Na zdjecia musimy się umówić bo ja nie dysponuje aparatem ale te co sa myslę, że i tak powinny wystarczyc. Nr do ogłoszen podawaj mój ten z którego dzwonię i swój również bo ja naprawde często nie odbieram.
Ja ją jutro powrzucam na kilka portali.

Nie chodziło o Ciebie w tym zoologicznym, bo sprzedawca był przekonany, ze to było kilka dni temu.

Posted

Ok jutro to zrobię, bo tz przywiezie ja rano, bo mam wolne. Musimy jej zrobic jakąś zagródkę w domu żeby mu nie wślizgnęła się gdzieś na czas kiedy jednak będzie musiała zostać sama, np piatek kiedy oboje pracujemy.

Ma ktoś pomysł na imię?

Posted

[quote name='Ania102']Sunia jest u mojego tz. I najrozsadniej będzie jak zostanie u niego dopóki nie znajdzie ds.
Przeczytałam ogłoszenie o krótkowłosych szczeniakach- czarnych, podpalanych. Jutro tam zadzwonie, bo byc może, że stamtad pochodzi kruszynka.[/QUOTE]

Ja jestem przekonana, że ona została po prostu wyrzucona bo skacze do każdego, nie wydaje mi się, żeby była porzucona ze szczeniakami...

Posted

[quote name='kaja69']Savahna,ja ciągle za Tobą...szybka jesteś:roll:[/QUOTE]
No właśnie...A ja gdzieś tam z tyłu słyszałam szczekanie...Z Krecikiem chodzisz?:evil_lol:

Posted

Milka tak ja nazwałam, chociaż jeszcze Gia mi do niej pasuje bardzo prosi i ogłoszenia.

Milka ciągle chce na ręce, jak nie jest na rekach to tak piszczy,że musi być. Jest malutka więc wkładam ją w bluzę i chodzę z nią po domu. Dziś była brzydka pogoda, wzięłam ją mimo to (bo by się zapiszczała sama) na spacer z moimi psami- oczywiście nie chciała iść ale szła dzielnie przy nodze, ganiała z moimi suczynami.
Nie może zostawać sama w domu bo ogromnie piszczy. Nie pozwala się nawet kąpać, bo chce tez wchodzić do wanny lub pod prysznic.

Savahno jak juz tu wpadłaś to pomoż proszę Cie.
Megi345 nie mogłam się do ciebie dodzwonic, proszę Cie również o ogłoszenia, jutro znowu ide na cały dzień do pracy.

Posted

Aparat mam, ale czy on dobry jest to nie wiem (żadna tam z niego lustrzanka). Wtedy co robiłam Prado zdjęcia to była ładna, słoneczna pogoda i zdjęcia wychodziły super widoczne, a teraz tutaj przy takim zachmurzeniu to nie wiem jakie wyjdą, no ale aparat jako tako do dyspozycji jest. ;-)

Posted

Z moją Zuzia- widać na nim jaka jest malutka, Zuzia waży 14 kg a wyglada przy niej jak wielkopies.

Milka właśnie sobie śpi. Przeżyła ogromny stres, bo się kąpałam więc próbowałam zostawić ja w pokoju, niestety musiała iść do łazienki- piszczała strasznie.
Jak bawi się z moimi psami to co jakiś czas kontroluje czy jest ktoś blisko, w zasięgu jej wzroku. Chodzi tuli się, wchodzi na stope. Jej zaborczych pisków nie da się zignorować i nie ma możliwości żeby została sama w pokoju.
Jutro ide znowu do pracy więc bierze ja Agata, nie ma możliwości żeby została sama z psami jeśli się ma sasiadów.
To chyba bedzie problem adopcyjny, bo naprawde ktoś musi mieć dla niej ogromną ilośc czasu.

Poza tym swoim ogromnym jak na taką małą istotke lękiem separacyjnym jest jak każdy szczeniak wesoła, zabawowa, umie nawet zaszczekać:)

Posted

Namiary moje,tylko , ze ja często nie odbieram...no ale prawdziwy zainteresowany bedzie dzwonił do bólu.
Numer 535-194-226, mail aniaparys@op.pl

W ogłoszeniach koniecznie trzeba napisać, że ona ma ten lęk separacyjny i ktoś musi mieć teraz duzo czasu.
Wymagana umowa adopcyjna i wizyta.

Region Kraków albo Wawa.Tylko napisz który wolisz.
Musze iść do sklepu i spróbuję zostawić ją samą, będzie rozpacz.

Posted

Proponował bym nie ujawniać nr. tutaj w temacie tylko na PW, kto wie. Ludzie w dzisiejszych czasach są podli więc taka mała sugestia z mojej strony.

Wracając do Milki bardzo udany psiak ;D

Posted

Dziewczyny na razie wstrzymajcie się z ogłoszeniami, ponieważ Milka trafiła do bardzo miłej Pani i tam zostanie na stałe jeżeli zaakceptuje ją kot. Byłam już u tej Pani, ona również pomaga zwierzętom i napewno byłoby świetnie, więc trzymajcie kciuki

Posted

Savahna to kopiuj dalej zwierzęta Pani nie akceptują małej i wraca do mnie jutro. Nie bedę miałą dostępu cały dzień bo ide do pracy a po jadę po nią ale jak możecie to proszę o ogłoszenia chociaż na kilku portalach.

Byłabym szczęśliwa gdyby została u tej Pani, bo wiem, że nie musiałbym się martwić ale niestety ona jest zbyt absorbujaca i pies z kotem Pani nie moga się tym pogodzić. Próbują ją wyeliminować.