Jump to content
Dogomania

Trzeci pies?

Recommended Posts

Posted

Ja, jakbym miała warunki, to bym brała nie tylko trzeciego, ale nawet i 4 :evil_lol:
Rany jakbym ja chciała takie stadko mieć :loveu:
Aneta, namawiaj tatę, trzymam kciuki :thumbs:

Guest aneta_w
Posted

Tata uległ!!! Jeszcze się głęboko zastanawiamy ale wczoraj kiedy kładłam się spać, tata otworzył drzwi mojego pokoju i powiedział "To jak? Kiedy jedziemy po azorka??" xD

Guest aneta_w
Posted

Moja mama rozmawiała z Panią Ewą P. :) powiedziała nam że Frycia już została zaadoptowana :)
Trochę smutno że to nie ja ją zaadoptowałam, ale z drugiej strony to się cieszę że ma domek :)

Posted

aneta_w napisał(a):
Moja mama rozmawiała z Panią Ewą P. :) powiedziała nam że Frycia już została zaadoptowana :)
Trochę smutno że to nie ja ją zaadoptowałam, ale z drugiej strony to się cieszę że ma domek :)

Aneta to może innego psiaka ze schroniska? :cool3: Ucieszy się z domku na święta... :roll:

Guest aneta_w
Posted

No właśnie się okazało że już szczeniąt nie ma :)
Bo ta Pani do mojej mamy:
"Fryci nie ma.. została adoptowana. A co? Chce Pani szczeniaka? Nie ma :)" <- tak niemwięcej powiedziała.
Ale tata powiedział że trzeciego psa nie chce za bardzo (wie że sobie możemy nie poradzić) tylko Frycie był gotów wziąść xD

Posted

Ja tam nie wiem.. Przez 2 lata mieszkałam na 70 metrach w bloku z 3 psami (w tym z dogiem) i naprawdę nie było ciężko :mdrmed: Z mniejszymi wychodziła mama a ja lub tata z dogusiem. Czasem jak nikogo nie było to musiałam latać z psiakami na 2 razy i było fajnie ;) Teraz mieszkamy w domku i mamy 5 psów. Gdyby jeden z nich nie był takim diabełkiem to pewnie było by więcej :mdleje: Także jeśli to małe psiaki to tym bardziej nie widzę problemu :lol: Może jeszcze porozmawiaj z tatusiem. Tyle psich bid czeka na nowy domek :-(

Posted

nie na święta-to nie jest zywy prezent-decyzja powinna być przemyślana przez ojca również i wyraźna jego zgoda-nie tylko matki i Twoja-szczeniaczek za 5 lat lub 8 będzie stary-Ty będziesz miała dziecko i z powrotem tam skąd przyszedł ten pies-tak jest-małe szczeniaczki-nic dziwnego-a może stary brzydki pies? to jest dopiero dojrzałość nie imponuje mi ani trochę że zaaferowałaś się maleńkim pięknym szczeniaczkiem "który nie będzie duży".

Guest Kamcia_14
Posted

maleńkim pięknym szczeniaczkiem "który nie będzie duży".

Małym szczeniakiem kundlem który nie wiadomoo czy znalazł by dom :shake:.

Guest Kamcia_14
Posted

Oktawia -ty jestes jakaś fiu fiu

Olek ale bez nerwów :evil_lol:. Ale Oktawio ona nie odda psa ;) gdy urodzi się dziecko.

Posted

Tak napadacie na Oktawie a ja rozumiem o co jej chodzi.. Zaadoptować szczeniorka to nic nadzwyczajnego, bo (naszczęście) większość i tak znajduje domek. Zaadoptować chorego, staruszka czy kalekiego to dopiero okazanie wielkiego serducha..
Co do taty Anety to pewnie miała na myśli, że nie powinien być to dla Niego prezent z zaskoczenie, bo jeśli nie jest do końca przekonany, to za jakiś czas psiaka może poprostu chcieć oddać. Tym bardziej jeśli Aneta już 'pojdzie na swoje' a psa zostawi pod opiekom rodziców, jak się często zdarza..

Posted

A adoptowanie psa problematycznego , mając już problematycznego to okazanie serdeucha?
Jeżeli trzeba włozyć w wychowanie 4 letniego dużego psa dużo ,dużo pracy?

jak dla mnie nie .A ja mam własnie psy ze schizami:D