D0minika Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Ja, jakbym miała warunki, to bym brała nie tylko trzeciego, ale nawet i 4 :evil_lol: Rany jakbym ja chciała takie stadko mieć :loveu: Aneta, namawiaj tatę, trzymam kciuki :thumbs: Quote
diabelkowa Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 bierz mala :)) dobermania noo tak to ja :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Guest aneta_w Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Tata uległ!!! Jeszcze się głęboko zastanawiamy ale wczoraj kiedy kładłam się spać, tata otworzył drzwi mojego pokoju i powiedział "To jak? Kiedy jedziemy po azorka??" xD Quote
pidzej Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 tata otworzył drzwi mojego pokoju i powiedział "To jak? Kiedy jedziemy po azorka??" xD ale bym chciała mieć takiego tatę.. może i mnie adoptujecie?;) Quote
Guest aneta_w Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Moja mama rozmawiała z Panią Ewą P. :) powiedziała nam że Frycia już została zaadoptowana :) Trochę smutno że to nie ja ją zaadoptowałam, ale z drugiej strony to się cieszę że ma domek :) Quote
D0minika Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 aneta_w napisał(a):Moja mama rozmawiała z Panią Ewą P. :) powiedziała nam że Frycia już została zaadoptowana :) Trochę smutno że to nie ja ją zaadoptowałam, ale z drugiej strony to się cieszę że ma domek :) Aneta to może innego psiaka ze schroniska? :cool3: Ucieszy się z domku na święta... :roll: Quote
Guest aneta_w Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 No właśnie się okazało że już szczeniąt nie ma :) Bo ta Pani do mojej mamy: "Fryci nie ma.. została adoptowana. A co? Chce Pani szczeniaka? Nie ma :)" <- tak niemwięcej powiedziała. Ale tata powiedział że trzeciego psa nie chce za bardzo (wie że sobie możemy nie poradzić) tylko Frycie był gotów wziąść xD Quote
wredne_słonko Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Ja tam nie wiem.. Przez 2 lata mieszkałam na 70 metrach w bloku z 3 psami (w tym z dogiem) i naprawdę nie było ciężko :mdrmed: Z mniejszymi wychodziła mama a ja lub tata z dogusiem. Czasem jak nikogo nie było to musiałam latać z psiakami na 2 razy i było fajnie ;) Teraz mieszkamy w domku i mamy 5 psów. Gdyby jeden z nich nie był takim diabełkiem to pewnie było by więcej :mdleje: Także jeśli to małe psiaki to tym bardziej nie widzę problemu :lol: Może jeszcze porozmawiaj z tatusiem. Tyle psich bid czeka na nowy domek :-( Quote
D0minika Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Oj to może za jakiś czas inny maluch Wam przypadnie do serca :) Quote
Guest aneta_w Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Wiem :) Nie poddaję się tak łatwo :D :) Quote
Crazy Lab Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Aneciu dałabyś rade =) Nie poddawaj się może daj teraz tacie troche luzu a za jakiś czas znowu go błagaj =) Quote
olekg89 Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 Mam na 34m2 2 psu duzego i sredniego na 3 pietrze +ja i moja mama :D Więc ty mozesz mieć u siebie 3 . Quote
siekowa Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 to może wybierz się na Paluch bo tam szczeniory są zawsze Quote
oktawia6 Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 nie na święta-to nie jest zywy prezent-decyzja powinna być przemyślana przez ojca również i wyraźna jego zgoda-nie tylko matki i Twoja-szczeniaczek za 5 lat lub 8 będzie stary-Ty będziesz miała dziecko i z powrotem tam skąd przyszedł ten pies-tak jest-małe szczeniaczki-nic dziwnego-a może stary brzydki pies? to jest dopiero dojrzałość nie imponuje mi ani trochę że zaaferowałaś się maleńkim pięknym szczeniaczkiem "który nie będzie duży". Quote
olekg89 Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 Oktawia ty też nie masz dużych brzydkich psów?! Po za tym nie uważam ,zeby ta dziewczyna chciała psa na pokaz. Quote
Guest Kamcia_14 Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 maleńkim pięknym szczeniaczkiem "który nie będzie duży". Małym szczeniakiem kundlem który nie wiadomoo czy znalazł by dom :shake:. Quote
olekg89 Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 Oktawia -ty jestes jakaś fiu fiu .Jakim prawem mówisz ,ze jak urodzi dziecko to odda psa?Ty chora jesteś.Szkodzisz takim myśleniem również ,albo przeewszystkim psom. Quote
Guest Kamcia_14 Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 Oktawia -ty jestes jakaś fiu fiu Olek ale bez nerwów :evil_lol:. Ale Oktawio ona nie odda psa ;) gdy urodzi się dziecko. Quote
wredne_słonko Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 Tak napadacie na Oktawie a ja rozumiem o co jej chodzi.. Zaadoptować szczeniorka to nic nadzwyczajnego, bo (naszczęście) większość i tak znajduje domek. Zaadoptować chorego, staruszka czy kalekiego to dopiero okazanie wielkiego serducha.. Co do taty Anety to pewnie miała na myśli, że nie powinien być to dla Niego prezent z zaskoczenie, bo jeśli nie jest do końca przekonany, to za jakiś czas psiaka może poprostu chcieć oddać. Tym bardziej jeśli Aneta już 'pojdzie na swoje' a psa zostawi pod opiekom rodziców, jak się często zdarza.. Quote
olekg89 Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 A adoptowanie psa problematycznego , mając już problematycznego to okazanie serdeucha? Jeżeli trzeba włozyć w wychowanie 4 letniego dużego psa dużo ,dużo pracy? jak dla mnie nie .A ja mam własnie psy ze schizami:D Quote
Recommended Posts