Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 months later...
  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i ostatecznie trafiłem na nią w jakiej księgarni wysyłkowej (ostatni egzemplarz). Już prawie skończyłem czytać.
Oceniam ją bardzo wysoko. Każdy kto myśli o hodowli powininen ją przeczytać. Warta była tych poszukiwań - naprawdę warta.

• 1 month later...
Posted

Witam,
Mam wielką prośbę. Potrzebuję z tej książki cytatu dotyczącego definicji "rasy" i "psa rasowego", do pracy magisterskiej. Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś zechciał mi to znaleźć i napisać ( z numerem strony)Kiedyś oglądałam tą książkę,ale niestety teraz nie mam do niej dostępu.

Posted

"Rasa to grupa spokrewnionych osobników, podobnych do siebie zarówno pod względem genotypu, jak i wyglądu zewnetrznego; kojarzone ze sobą dają potomstwo, wyglądające tak jak rodzice.
Rasy zatem stanowią oddzielne, wyróżniające się określonymi cechami grupy w obrębie gatunku. Jak już wspomniałem wcześniej, różnice rasowe wśród psów są znacznie większe niż wśród innych zwierząt. Współczesne rasy, choć z pewnością powstały juz przed wiekami, oficjalną historię, zapisaną w księgach rodowodowych, mają nie dłuższą niż 100-150 lat. W tym czasie zaś zmieniły się znacznie bardziej niż w poprzednich stuleciach., a to wskutek planowanej, przemyslanej hodowli. Niektóre znane nam obecjie rasy powstały wskutek celowego krzyżowania ras już istniejących. Większość tak powstałych ras stworzono na przełomie dziewiętnastego i dwudziestego wieku."

str.10-11

• 2 weeks later...
Posted

Obawiam się że w internetowej księgarni nie znajdziesz :-( Może idź do księgarni i powiedź że jesteś zainteresowana tą książką ... u mnie też jej nie było, ale pani mi ją przywiozła, bo ja jakoś przez internet nie lubię zamawiać.

Pozdrawiam

Posted

palma napisał(a):
Obawiam się że w internetowej księgarni nie znajdziesz :-( Może idź do księgarni i powiedź że jesteś zainteresowana tą książką ... u mnie też jej nie było, ale pani mi ją przywiozła, bo ja jakoś przez internet nie lubię zamawiać.

Pozdrawiam

A dla mnie właśnie Internet był przy poszukiwaniu tej książki zbawieniem. Nie pamiętam już nawet gdzie dokąłdnie ale włąśnie szukałem szukałem i trafiłem gdzieś na ostatni egzemplarz. Radzę tylko szukać niekoniecznie po tytule ale np tylko autora w wyszukiwarce a potem zaglądać bezpośrednio na strony i przeglądać ofertę ..... - książka warta zachodu.

• 3 weeks later...
Posted

Właśnie ściskam w rękach "Poradnik...":loveu: Pytajcie w księgarniach matras:razz: W tej na rynku w Krakowie postanowili poszukać i okazało się, ze jest w hurtowni:diabloti:

• 1 month later...
  • 3 months later...
Posted

Ta książka jest super ale one w tej chwili jest już nie do zdobycia. Ja dostałem ja jeszcze chyba w październiku ub roku ale już wtedy były problemy. Ale książka rzeczywiście rewelacyjna.

Posted

Są problemy, są, ale moim zdaniem warto, podstawy genetyki w wykonaniu Willisa są warte takiego "wysiłku":loveu:

Idźcie do "Matrasa", podejdźcie do komputerka dla klientów i spr. czy nie ma na magazynie. A jak nie ma to i tak zapytajcie:razz:

Posted

ojj śledzimy, śledzimy:p
myślę, że ta ksiązka jest czegoś warta skoro tyle osób i wioadomości o niej. A szkoda, ze mało egzemplarzy obecnie dostępnym- chyba-0:razz::-(

Posted

chyba zaczne nawiedzac MATRASY :evil_lol: wogole to napisalam do wydawnictwa ale odpowiedzieli ze narazie nie planuja dodruku. kurcze bez sensu przeceiz jest tylu chetnych na ta ksiazke...
a z cena w tym sklepie to mocno przegieli, chyba im sie cos pomylilo, przeciez kosztowala 40 zl a ci 70... kpina
pozdrawiam