sylwekw Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 A ja juz nawet w "Zoozakupy" nie mogę znaleźć ?? :-( Quote
sylwekw Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 No i ostatecznie trafiłem na nią w jakiej księgarni wysyłkowej (ostatni egzemplarz). Już prawie skończyłem czytać. Oceniam ją bardzo wysoko. Każdy kto myśli o hodowli powininen ją przeczytać. Warta była tych poszukiwań - naprawdę warta. Quote
Venena Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Witam, Mam wielką prośbę. Potrzebuję z tej książki cytatu dotyczącego definicji "rasy" i "psa rasowego", do pracy magisterskiej. Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś zechciał mi to znaleźć i napisać ( z numerem strony)Kiedyś oglądałam tą książkę,ale niestety teraz nie mam do niej dostępu. Quote
Czarne Gwiazdy Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 "Rasa to grupa spokrewnionych osobników, podobnych do siebie zarówno pod względem genotypu, jak i wyglądu zewnetrznego; kojarzone ze sobą dają potomstwo, wyglądające tak jak rodzice. Rasy zatem stanowią oddzielne, wyróżniające się określonymi cechami grupy w obrębie gatunku. Jak już wspomniałem wcześniej, różnice rasowe wśród psów są znacznie większe niż wśród innych zwierząt. Współczesne rasy, choć z pewnością powstały juz przed wiekami, oficjalną historię, zapisaną w księgach rodowodowych, mają nie dłuższą niż 100-150 lat. W tym czasie zaś zmieniły się znacznie bardziej niż w poprzednich stuleciach., a to wskutek planowanej, przemyslanej hodowli. Niektóre znane nam obecjie rasy powstały wskutek celowego krzyżowania ras już istniejących. Większość tak powstałych ras stworzono na przełomie dziewiętnastego i dwudziestego wieku." str.10-11 Quote
Agnes B. Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Czy ktoś wie, gdzie można jeszcze dostać tę książkę? Bo obawiam się, ze za późno:placz: Quote
BooBC Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Obawiam się że w internetowej księgarni nie znajdziesz :-( Może idź do księgarni i powiedź że jesteś zainteresowana tą książką ... u mnie też jej nie było, ale pani mi ją przywiozła, bo ja jakoś przez internet nie lubię zamawiać. Pozdrawiam Quote
Light of Shin-Ra Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Ja tu kupiłam http://www.eogrodnik.pl/pozycja.php?id=15 Quote
Agnes B. Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 No to w czwartek rozpoczynam zwiedzanie księgarenek:p... W eogrodniku nakład jest wyczerpany... Quote
sylwekw Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 palma napisał(a):Obawiam się że w internetowej księgarni nie znajdziesz :-( Może idź do księgarni i powiedź że jesteś zainteresowana tą książką ... u mnie też jej nie było, ale pani mi ją przywiozła, bo ja jakoś przez internet nie lubię zamawiać. Pozdrawiam A dla mnie właśnie Internet był przy poszukiwaniu tej książki zbawieniem. Nie pamiętam już nawet gdzie dokąłdnie ale włąśnie szukałem szukałem i trafiłem gdzieś na ostatni egzemplarz. Radzę tylko szukać niekoniecznie po tytule ale np tylko autora w wyszukiwarce a potem zaglądać bezpośrednio na strony i przeglądać ofertę ..... - książka warta zachodu. Quote
Agnes B. Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Właśnie ściskam w rękach "Poradnik...":loveu: Pytajcie w księgarniach matras:razz: W tej na rynku w Krakowie postanowili poszukać i okazało się, ze jest w hurtowni:diabloti: Quote
Tomonari Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 witam, mnie udało się ją dostać w karusku ale nie wiem czy jeszcze mają no i trochę na nią musiałam czekać( koło miesiąca). pozdrawiam wszystkich Quote
wiedzmata Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Jeśli jeszcze kogoś interesuje, to tu znalazłam: http://www.zoozakupy.pl/product_info.php/cPath/72_26_58/products_id/2130 Quote
agnes k Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Długo szukałam, aż wreszcie udało się - dzisiaj otrzymałam przesyłkę: mam " PORADNIK DLA HODOWCÓW ". Dla poszukujących tej pozycji Willisa podaję linka http://www.superkarmy.pl/product_info.php/products_id/3957 Quote
Vermas Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Kurka wodna, teraz ja nie mogę znaleźć:placz: pisze ciągle "nakład wyczerpany":-( Quote
Teddy Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Ta książka jest super ale one w tej chwili jest już nie do zdobycia. Ja dostałem ja jeszcze chyba w październiku ub roku ale już wtedy były problemy. Ale książka rzeczywiście rewelacyjna. Quote
Agnes B. Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Są problemy, są, ale moim zdaniem warto, podstawy genetyki w wykonaniu Willisa są warte takiego "wysiłku":loveu: Idźcie do "Matrasa", podejdźcie do komputerka dla klientów i spr. czy nie ma na magazynie. A jak nie ma to i tak zapytajcie:razz: Quote
Vermas Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 ojj śledzimy, śledzimy:p myślę, że ta ksiązka jest czegoś warta skoro tyle osób i wioadomości o niej. A szkoda, ze mało egzemplarzy obecnie dostępnym- chyba-0:razz::-( Quote
JustynaJK Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 trochę cierpliwości,napewno się gdzieś znajdzie;) Quote
agnes k Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Przed chwilą sprawdziłam i widzę, że na www.superkarmy.pl jeszcze jest. Może Wam też się jeszcze uda. Trzymam kciuki. http://www.superkarmy.pl/product_info.php/products_id/3957 Quote
shangri_la Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 chyba zaczne nawiedzac MATRASY :evil_lol: wogole to napisalam do wydawnictwa ale odpowiedzieli ze narazie nie planuja dodruku. kurcze bez sensu przeceiz jest tylu chetnych na ta ksiazke... a z cena w tym sklepie to mocno przegieli, chyba im sie cos pomylilo, przeciez kosztowala 40 zl a ci 70... kpina pozdrawiam Quote
JustynaJK Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 pewnie dlatego,że to poszukiwane ostatnie egzemplarze Quote
Recommended Posts